Dodaj do ulubionych

Kapsułki piorące

05.06.12, 21:40
Dotychczas używałam zazwyczaj Persil Megaperls, ale coś mnie podkusiło, żeby wypróbować kapsułki Persil! Wkurzona jestem, bo co prawda plamy sprzed prania usunięte przepięknie. Natomiast na ubraniach pełno mam granatowych plam po tych kapsułkach uncertain Pierdziele takie pranie, jedne plany usuwa, a robią się nowe. Zdarzyło się którejś z Was coś podobnego? Tak sobie myślę, że może przy tych kapsułkach trzeba mniej prania ładować, bo plamy są tylko na niektórych rzeczach.
Obserwuj wątek
    • natalek79 Re: Kapsułki piorące 05.06.12, 21:58
      A ja testowałam kapsułki Ariel i polecam. Persila nie miałam okazji próbować.
      • iberka Re: Kapsułki piorące 05.06.12, 22:38
        mama przysłała mi Arielowe kapsułki 3 lata temu......jak tylko powąchałam to wydałam do drugiej mamy wink, bo dla mnie zapach był baaaaaardzo mocny. Druga mama używa, i babcia też i przez te 3 lata obie zadowolne

iza
        • dixi Re: Kapsułki piorące 06.06.12, 11:02
          berka napisała:

> mama przysłała mi Arielowe kapsułki 3 lata temu......jak tylko powąchałam to wy
          > dałam do drugiej mamy wink, bo dla mnie zapach był baaaaaardzo mocny. Druga mama
          > używa, i babcia też i przez te 3 lata obie zadowolne
          założyłam bluzkę wypraną z tą kapsułką od razu po wyschnięciu, od zapachu rozbolala mnie glowa; teraz piore w nich tylko wtedy jak nie ma w pralce moich górnych części garderoby, dzieć i mąż nie narzekają, zresztą zapach szybko się ulatnia a pranie doprane smile
          a kapsuly kupione w biedronce, niemieckie pewnie jeszcze mocniejsze smile

• viki711 Re: Kapsułki piorące 06.06.12, 00:16
      Kto zaczął prać w Persil Megaperls, nie znajdzie lepszego proszku, jestem tego żywym przykładem, też czasem coś mnie "tknie" i próbuję innego proszku, zawsze tego żałuję...no może Persil żel do kolorów jest równie skuteczny, oczywiście piszę o niemieckiej chemii
    • pelasia_0 Re: Kapsułki piorące 06.06.12, 12:06
      To ją chyba jakiegoś pecha miałam, w każdym razie więcej ryzykować nie będę. Mam tylko nadzieję, że te plamy się spiora uncertain
      • fantomka44 Re: Kapsułki piorące 06.06.12, 14:48
        Ja prałam w kapsułkach tescowych - żadnych plam czy zacieków nie było - tylko dla mnie zapach prania zbyt intensywny (no ale my z tych wrażliwych).
    • owianka Re: Kapsułki piorące 06.06.12, 16:11
      A czy te kapsułki są w wersji do 7-kilowych pralek?
      • fantomka44 Re: Kapsułki piorące 07.06.12, 11:03
        Nie wiem czy jest taka wersja, ale tesco wszędzie pod dostatkiem, więc zajżyj sama.
    • pelasia_0 Re: Kapsułki piorące 06.06.12, 22:59
      Dziewczyny nie zeszły mi te plamy, pomimo moczenia całą noc w odplamiaczu uncertain Macie jakieś pomysły jak to usunąć? Próbowałam zapierać ręcznie, alkoholem i pastą do zębów i nic tego nie ruszyło sad
      • pysia.1983 Re: Kapsułki piorące 10.10.12, 12:04
        hej! Ja też używam kapsułek piorących, na zmianę PERSIL i ARIEL. Zazwyczaj piorę, gdy mam cały bęben ubrań, a raz wrzuciłam dwie rzeczy do pralki koszulkę i moje ulubione jeansy(ciemnoszare). Na spodniach pojawiły się zacieki(tak myślałam),takie jasne plamy jakby po wybielaczu. Prałam je już kilka razy (w proszku do prania), ale plamy nie zeszły i już straciłam nadzieję, że zejdą kiedykolwiek. Popróbuje jeszcze, ale raczej nie będę ryzykować prania w tych kapsułkach!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka