Dodaj do ulubionych

Plecak szkolny

18.06.12, 13:05
Jaki plecak polecacie do kl V,VI szkoły podstawowej dla chłopca?Do tej pory mieliśmy Topgal.
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Plecak szkolny 18.06.12, 19:45
      hama all out
    • enut czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 18.06.12, 21:58
      Nie chce tworzyc kolejnego watku o plecakach, a tez szukam dla syna. Dla nas hama all out jest zbyt "maly", potrzebujemy plecaka z 3 niemalymi komorami.
      Czy ktos ma moze ktorys z tych plecakow EFI 134 , HIT 151 lub HIT 134 ? Sa rzeczywiscie duze?
      Jakies inne plecaki 3-komorowe polecacie?
      (Takie 3 komory, jakich szukam, ma HAMA Vienna L 17, ale jedna z kieszeni jest odpinana z boku i dla nas to wada...)
      • aveave0 Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 19.06.12, 08:18
        efi 134 wygląda fajnie,ale niepokoją mnie te dwa paski z przodu zapinane na rzepy.Starego topgala jak był brudny to do pralki i po kłopocie,a rzepy po praniu zachowują się różnie no i mogą" haczyć" bluzy.
        • pasik Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 19.06.12, 09:55
          nadal Topgal..juz w gimnazjum, 3 rok będzie słuzył..zmieniać nie chce. Sa naprawde pojemne...wsadza praktycznie wszystkie książki+ worek z w-f
          Wybrałabym pierwszy model
          • aveave0 Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 19.06.12, 10:08
            Pasik,a jaki macie model,bo ja myślałam o CHI 607 ze względu na wzmocniony spód ale nie wiem czy nie za dziecinny.Młody nosi ksiązki i kostium na WF plus dodatkowo książki i nuty do szk. muzycznej więc plecak musi być pojemny.
      • my-lola Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 19.06.12, 18:09
        EFI 134 polecała nam pani od Topgala dla czwartoklasisty (wysokiego). Nie jest chyba aż tak wielki. Mój syn wybrał sobie za to www.topgal-plecaki.pl/plecaki/mlodziezowe/hit-149/?a2---black . Ten jest większy, pani nam go odradzała, ale dla młodego może być TYLKO ten. Zamówię go pewnie i będzie wyglądał jak wielbłąd.
        • iwek33 Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 20.06.12, 09:57
          Ten Hit 149 jest dwukomorowy, mój syn nosi od 6 klasy Hit 148 ( gabarytowo podobny do 149, tylko ma 3 duże komory)
          www.topgal-plecaki.pl/plecaki/mlodziezowe/hit-148/
          Syn jest zachwycony plecakiem, nie chce innego do gimnazjum, a plecak po roku faktycznie wygląda jak nowy.
          • my-lola Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 25.06.12, 13:25
            @iwek33
            Zakupiliśmy w końcu HIT148 (okazał się ładniejszy dla syna). Mam do Ciebie pytanie - czy te wzorki na nim się nie ścierają z czasem?
            • iwek33 Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 25.06.12, 15:10
              my-lola napisała:

> @iwek33
              > Zakupiliśmy w końcu HIT148 (okazał się ładniejszy dla syna). Mam do Ciebie pyta
              > nie - czy te wzorki na nim się nie ścierają z czasem?

Absolutnie nic się po roku nie starło. Naprawdę plecak wygląda jak nowy.
              • my-lola Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 27.06.12, 10:09
                Dziękuję za szybką odpowiedź smile . W takim razie plecak zostaje. Zapakuję go w karton i niech czeka do września. Młody wygląda z nim całkiem dobrze i jest bardzo z zakupu zadowolony. Poprzedni plecak z topgala, który kupowaliśmy do pierwszej klasy i wytrzymał trzy lata, jest już dla niego po prostu za mały.
        • iwek33 Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 20.06.12, 10:01
          my-lola napisała:

Ten jest większy, pani nam go odradzała, ale dla młodego może być TYLKO ten. Zamówię go pewnie i będzie wyglądał jak wielbłąd.

Nie będzie wyglądał jak wielbłąd- ten plecak jest bardzo zgrabny, wąski i przez to, ze nie jest od przodu zbyt sztywny to nie wygląda się w nim "wielbłądowato". Plecy są dobrze usztywnione, a szelki dość grubo wypełnione gąbką- nie uciskają ramion.
          • iwek33 Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 20.06.12, 10:06
            I jeszcze jedno: plecaki młodziezowe EFI mają dość cienkie szelki jeśli chodzi o wypełnienie, pod tym względem HIT-y są lepsze. Miałam w ręce obydwa modele zanim kupiliśmy i HIT zdecydowanie wygrał.
            • iwek33 Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 06.07.12, 13:11
              Dla zainteresowanych wklejam fotki plecaków dla starszych dzieci ( syn 164 cm wzrostu)
              Topgal HIT 148
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/aaJ5gjfGBpa1QqpJiX.jpg

Nasz ostatni faworyt Deuter Harvard :
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/l8Flv5RQabC2ZQZH8X.jpg
              explore.pl/img/produkt/1808/730x730,harvard_BLACK.jpg
              explore.pl/img/produkt/1808/730x730,harvard_3.jpg
              explore.pl/img/produkt/1808/730x730,harvard_2.jpg
              • pacynka27 Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 06.07.12, 13:35
                Iwek napisz coś więcej o tym Waszym nowym nabytku wink
                Jest jak topgale ciut sztywniejszy czy raczej szmatowaty jak jansporty.
                • iwek33 Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 06.07.12, 14:53
                  Jest sztywniejszy niż Topgal z serii Hit, czy Euphoria, bardziej wiotki niż Topgale dla młodszych z serii Chilli. Nie potrafię porównać go do Jansporta, bo nigdy nie mieliśmy żadnego plecaka z tej firmy.
                  Generalnie przeczytałam opinie o Deuterach i jak się dowiedziałam to jedne z najbardziej wytrzymałych plecaków.
                  Nasz Topgal Hit , który syn nosił do tej pory ma trzy komory ( duże) i jedną dużą kieszeń + dwie kieszonki boczne. Przez cały rok syn wykorzystywał dwie komory i kieszenie boczne. ( 1 komora: książki zeszyty, piórnik, 2 komora: worek ze strojem gimn. + śniadaniówka) Jedna komora cały czas była zupełnie niewykorzystana, a jednak wpływała na wagę i gabaryty plecaka.
                  Deuter Harvard ( choć opisywany jest jako jednokomorowy) ma dużą główną komorę ( wszystkie ksiązki zeszyty i piórnik wchodzą) + dodatkową kieszeń wielkości przegrody ( czyli właściwie drugą przegrodę) + taką kieszeń z przodu otwartą od góry, zapinaną na gumę i plastikowy zatrzask+ boczne kieszonki. Ta przednia "otwarta" kieszeń będzie moim zdaniem świetnie służyć do spakowania kurtki, polara czy nawet tuby na plastykę, którą do tej pory syn nosił w ręce, bo przez to, że jest od góry otwarta można coś wysokiego wsadzić i przymocować tą gumą. Bardzo mi się to rozwiązanie podoba. Gdy plecak nie jest bardzo załadowany można "zwęzić jego wymiar boczny pasami-jest wtedy bardziej płaski.
                  Deuter jest lżejszy od Topgala, ma świetnie wyprofilowane plecy- przez to, że jest bardziej płaski ( jedna komora mniej) lepiej dolega do pleców- ogólnie jest bardziej dopasowany.
                  Na dzień dzisiejszy syn wybrał do szkoły Deutera. Topgala bardzo lubi, ale jak teraz stwierdza nie wykorzystuje na co dzień wszystkich komór, nie potrzebuje aż tak pojemnego plecaka. Zostawi go sobie na wycieczki, a także do szkoły, gdy dwie komory +kieszeń nie będą już wystarczały.
                  Generalnie uważam Deutera za "odkrycie" smile Syn dostał go w prezencie i stąd moje zainteresowanie firmą i produktami- niektóre modele są rewelacyjne, tylko te ceny sad
                • moadek Re: czy moge podlaczyc sie pod pytanie? 06.08.15, 09:17
                  to ja stane w obronie jansportów,. neisttey nei dostepnych juz w Polsce, zupelnie niewiem dlaczego. nie są szmatowate, moj syn nosi już trzy lata model beamer z usztywnainym dnem i po kilkarotnym pracniu w parlce nadal wygląda jak nowy, dla drugiego syn a zchecia kupiłabym taki sam a i ma jedna podstwową zalete jest bardzo lekki, w odróznienieu odbardzo pieknych , pefrekcyjnie dopasowanych koorystycznie ale koszmarnie ciężkich topgali
    • smeagoul Re: Plecak szkolny Hama All Out Kilkenny 05.08.15, 20:35
      czy ktoś na żywo widział taki plecak?
      jest w niezłej cenie na aledrogo... czy dla 150 cm czwartoklasisty będzie ok?
      hermespl.pl/imgs/plecaki_allout/allout/11231/last2.jpg
      • magia Re: Plecak szkolny Hama All Out Kilkenny 05.08.15, 21:06
        Ja widzialam i mierzyłam z dzieckiem.
        Mi nie pasowalo, ze nie ma sztywnych pleców. znaczy ma, ale niewiele.
        Dużo fajniejsza jest wersja all Out Louth. Na moim o wzroscie 157 leżał idealnie.
        • nieaga Re: Plecak szkolny Hama All Out Kilkenny 06.08.15, 15:28
          dla tych, którym Topgale są za drogie polecam plecaki starter
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka