janka39 28.06.12, 13:40 Macie? Polecacie? Jest teraz na wyprzedazy za 59 zl, ten xxl... Ponoc fajne bywaja tez w lidlu. Macie porównanie, który lepszy jakościowo? wygodniejszy do noszenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiakh Re: koc piknikowy tchibo 28.06.12, 15:06 Mam ten z Lidla i polecam bardzo. Wygodny do noszenia, porządnie wykonany i naprawdę duży. Nasza 4 osobowa rodzina spokojnie się mieści i tańszy od tego z tchibo Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: koc piknikowy tchibo 28.06.12, 15:55 A ktos pamieta, jak czesto te koce pojawiaja sie w ofercie lidla? Ostatnio byly chyba pod koniec kwietnia, czy mozna liczyc, ze wkrotce znow beda? Do lidla mi nie po drodze, wiec nie wiem, jak tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
igmaj Re: koc piknikowy tchibo 28.06.12, 16:04 Właśnie od dzisiaj są w promocji Lidla. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: koc piknikowy tchibo 28.06.12, 19:19 mam koc z tchibo i jest to najlepszy z tych, ktore do tej pory mielismy. mamy go juz od kilku lat, jest dosc mocno eksploatowany, wielokrotnie prany i wciaz w naprawde dobrym stanie. do noszenia tez bardzo wygodny, bo wystarczy przelozyc sobie przez ramie i juz. zdecydowanie to poreczniejsze niz takie koce z mala raczka, bo trzeba je niesc w rece. teraz mam chec na ten koc xxl z tchibo, ale maz mowi, ze nam niepotrzebny, bo stary jeszcze dobry. acha, najlepsze w tym kocu jest to, ze moze go zlozyc tez moj starszy syn lub maz hehe, bo nie trzeba skladac w konkretny sposob, zeby trafic rzepem na rzep. wystarczy zwinac w dowolnie, byleby dalo sie sciagnac paskiem. ogolnie polecam, ale porownania do lidla nie mam, bo tamtego koca nie mialam. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 eliszka25 28.06.12, 21:59 A powiedz prosze, czy ten Twoj ma pod spodem cos jakby aluminium czy nie? Bo wydaje mi sie (choc sie nie znam), ze taki aluminiowy bedzie lepiej izolowal, a jak patrze na zdjecia tchibo, to chyba widze jakies inne pokrycie... To teraz "osiolkowi w zloby dano"... bo koc z tchibo bardziej mi sie podoba, ale wiecej opinii o tym z lidla... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrootka1 Re: koc piknikowy tchibo 28.06.12, 22:22 Ja też mam ten z lidla i jestem zadowolona. Jedynym minusem jak dla mnie jest właśnie jego składanie.Trzeba złożyć go w odpowiedni sposób, by zapiąć na rzep. U mnie sporo ludzi ma te lidlowskie koce i widzę dość często, jak "głowią się", w jaki sposób go złożyć, by było dobrze Ostatecznie nie jest to aż tak wielkim problemem, żebym miała nie kupić takiego samego, gdy ten obecny się zniszczy. Nie mam porównania z tym z tchibo niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: eliszka25 29.06.12, 02:19 nie, koc z tchibo nie jest podszyty aluminium. sam koc jest dosc gruby, podszyty jest gabka i jakas chyba folia, albo podklejony wlasciwie, bo to wszystko sie bardzo dobrze razem trzyma. to mi sie m.in. w tym kocu bardzo podoba. mamy jeszcze inny, nie pamietam skad, ale tamten z czasem oddzielil sie od tej spodniej warstwy i sam koc porozciagal sie w praniu i strasznie mnie to wkurza. ten z tchibo zachowal swoje pierwotne ksztalty, kolory i nic sie nie rozwarstwilo itd., choc od dluzszego czasu to wlasnie ten jest w uzyciu, bo tamten po prostu wyglada jak psu z gardla wyciagniety. acha nigdy nie przemiekl mi od podloza ani tylek mi nie zmarzl, choc piknikujemy najczesciej na brzegu gorskiego strumienia . Odpowiedz Link Zgłoś
77iwona Re: koc piknikowy tchibo 29.06.12, 09:12 Tak potwierdzam, że koce w lidlu są bo wczoraj byłam i widziałam je jeszcze. Ja nie zdecydowałam się na ten lidlowy bo mi osobiście wydaje się straszenie szorstki i nie miły. Choć jego plusem jest rozmiar. Ja osobiście zdecydowałam się na dwa. Jeden kupiłam właśnie w tchibo. Jest podobnych wymiarów i bardzo milutki. Chcemy zabierać go na plaże na piach. Drugi kupiłam na allegro na trawę:allegro.pl/koc-piknikowy-150x180-cm-z-izolacja-cieply-85043-i2454841316.html Odpowiedz Link Zgłoś