Dodaj do ulubionych

Micrus Alu Sprint

25.06.04, 08:50
Czy ktoś zna ten wózek? Znajomy zaproponował mi w prezencie - ja co prawda
upatrzyłam juz sobie bebecara ale czy warto wydawać pieniądze na wózek za
2500? Czy do micrusa można dokupić nosidło - fotelik do samochodu? pomóżcie.
pozdr.
Obserwuj wątek
    • mymcia Re: Micrus Alu Sprint 25.06.04, 11:15
      hej,
      widziałam ten wózek w necie i ... wygląda bardzo fajnie, tyle że ja bym się nie
      zdecydowała bo nie ma bardzo dla mnie istotnej rzeczy - przekładanej rączki -
      co u nas okazało się bardzo przydatne - nie tylko to że mogę patrzec na
      córcię, ale w razie wiatru lub słońca mogę odpowiednio dziecko osłonić.
      Nie wiem co CI radzić, ważne żeby tez wózek nie był ciężki, bo czasem te 15- 17
      kg bokiem (a raczej plecami) wychodzi...
      pozdrawiam
      mymcia
      • mariannabo Re: Micrus Alu Sprint 25.06.04, 11:41
        dzięki, właśnie się dowiedziałam od producenta że wózek waży 14 kg (z gondolą)
        a spacerówka troszkę mniej.
        niestety nosidełka zaczną produkować w pażdzierniku - ja mam termin na sierpień
        więc musiała bym czekac 2 miesiące a dzidzię przecież wozić trzeba samochodem...
        pozdr.
        • mymcia Re: Micrus Alu Sprint 25.06.04, 12:55
          no i się sprawa sama wyjaśniła...
          co do zakupu samego wózka to moze nie warto wydawać aż tyle pieniedzy na taki
          wózek (bebecar czy inny drogi). Bo, powiem Ci jak to u nas było: kupiliśmy
          wózek głębokospacerowy (z usztywnianym nosidłem) polski, stosunkowo niedrogi
          (niecałe 700 zł)- jestem z niego bardzo zadowolona - tyle że trochę cięzki
          (dlatego może lepiej troszkę dać więcej i poszuakć takiego z aluminiowym
          stelażem) i spory po złożeniu. Ale poza tym OK. NO i super dla dziecka, miękki,
          świetnie amortyzowany, na pompowanych dużych kołach.
          Jak mała skończyła 6 m- cy, zaczęłam rozglądać się za lekką, zajmującą mniej
          miejsca, ale jak najbardziej komfortową dla dziecka spacerówką. I w tym
          momencie to byl nasz wózek docelowy na niego zadecydowaliśmy się przeznaczyć
          więcej pieniędzy. I myślę ze to były dobre decyzje.
          życzę udanych zakupów, no i przede wszystkim powodzenia przyszłej Mamie
          pozdr
          mymcia
          • mariannabo Re: Micrus Alu Sprint 25.06.04, 14:54
            problem w tym jednak że zależy mi na wpinanym foteliku w stelaż... duzo
            jeżdzimy samochodem i troche by to było niepraktyczne nosić gondolę i
            fotelik...
            dziękuję za info, pozdr. MB i mały Jasiek
          • skrzynka3 Re: Micrus Alu Sprint 25.06.04, 14:56
            Hej! Jest cos na rzeczy w tym co pisze poprzedniczka. U nas wygladalo to tak ze
            najpierw byl polski gleboki Firkon na wahaczach z przekladana raczka -oj
            przydawala sie w zimie!, z wyciagana torba nosidlem (bardzo uproscila mi
            odbieranie starszych dzieci z przedszkola wizyty w przychodni itp)-malutkiej
            bylo zacisznie, mieciutko, dobrze sie jezdzilo po sniegu a kosztowal slownie -
            80 zl na edziecku (uzywany w bardzo dobrym stanie);po pol roku byla wygodna
            duza spacerowka na pompowanych kolach ktora sprawdzila sie na plazy w gorach i
            lesnych wertepach a mala uwielbiala w niej spac i nadal jest wozkiem baza, a
            teraz doszla jeszcze lekka parasolka na wypady do miasta. W sumie wszystkie
            trzy pojazdy mojej corci nie kosztowaly nawet polowy tego co jeden super drogi
            wozek. Pozdrawiam Skrzynka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka