Dodaj do ulubionych

ecco w Polsce to 2 gatunek??

08.07.12, 12:30
Znalazłam aukcje gdzie sprzedający ma buty zimowe ecco i pisze ze są z Włoch i ich cena katalogowa w przeliczeniu na PLN to 580zł.
allegro.pl/ecco-kozaczki-gore-tex-chlopiece-roz-32-i2471152098.html
Wysłałam mu maila z pytaniem o co chodzi bo buty są w internetowym sklepie ecco za 259,99zł po obniżce a przed obniżka kosztowały 369zł
www.eccoshop.pl/07869300809/Product.aspx
odpisał że ma podaje ceny z oryginalnych stron Italy i USA i nie interesują go polskie sklepy internetowe gdzie sprzedają buty wyprodukowane w Turcji drugiego gatunku zresztą
Normalna średnia cena Ecco waha się od 160 do 250 USD
Napisał jeszcze że jest pod względem obuwia fachowcem i zna wszystkie ceny i firmy światowe

Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • kasikbc Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 08.07.12, 12:57
      przecież te buty są używane
      • koralik12 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 08.07.12, 13:47
        no i ? co w związku z tym?
    • big-smoczyca Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 08.07.12, 13:12
      wg mnie to zwykły cwaniak
      • koralik12 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 09.07.12, 06:31
        Ja też mam nadzieję ze jednak nie ma racji ale w sumie bym się nie zdziwiła jakby to była prawda.
        Kiedys rozmawiałam z kierownikiem sklepu Bata i pytałam o jakość butów bo wydawało mi sie że ich buty potaniały i są gorszej jakości. Powiedział mi że mają specjalne serie tańszych butów na Polskę i Słowację i faktycznie są z gorszych materiałów.
        Może Ecco tez tak robi?
    • malgosiek2 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 08.07.12, 13:50
      Jakoś nigdy nie fascynowałam się Ecco i podobnymi firmami.
      A i się narażę, pisząc, że Ecco robi przeceny tylko dlatego, że po normalnych cenach mało by kto kupił, no i mają satysfakcję, że polscy konsumenci łykną co łaskawie ecco rzuci jak ochłap urządzając co chwilę obniżki i "bijatyki" kto pierwszy zdąży na obniżki,a na forach się prześcigają co gdzie i jak kupić.
      Ale to li tylko wyłącznie moje zdanie na temat ecco.
      I to mnie głównie zniechęca do ecco.
      A jakość jest różna jak wszędzie.
    • b.bujak Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 08.07.12, 14:06
      myślę, że facet ściemnia;
      ale z czystej ciekawości podroczyłabym się z nim trochę; najpierw poprosiłabym o udowodnienie, że buty, które oferuje są rzeczywiscie produkowane we Włoszech, i że są pierwszym gatunkiem (czyli jak odróżnic 1 od 2 gatunku oraz jak odróżnic miejsce produkcji)

w materiałach, ktore wygooglowałam na szybko nie ma informacji o fabrykach w Turcji i we Włoszech:
      www.facebook.com/ECCOShoesPoland/info
      www.cogdziezaile.pl/index.php?n=25&historia-marki-ecco
      rozumiem, że fabrykę drugiego gatunku w Turcji firma chciałaby ukrywać, ale fabryką najlepszych gatunków we Włoszech mogliby się pochwalić wink
    • klara_0204 mothercare 08.07.12, 16:18
      Nie wiem jak ecco, ale mothercare UK i mothercare Pl to dwa różne światy. Na rzeczach kupionych w UK jest info - made in UK lub made in EU, na tych samych rzeczach (ten sam model, kolor itp.) - made in Hongkong albo made in Taiwan (ew. China).
      • kora711 Re: mothercare 08.07.12, 19:56
        cyt '' Jakoś nigdy nie fascynowałam się Ecco i podobnymi firmami.
        A i się narażę, pisząc, że Ecco robi przeceny tylko dlatego, że po normalnych cenach mało by kto kupił, no i mają satysfakcję, że polscy konsumenci łykną co łaskawie ecco rzuci jak ochłap urządzając co chwilę obniżki i "bijatyki" kto pierwszy zdąży na obniżki,a na forach się prześcigają co gdzie i jak kupić. ''

trudno się z tym nie zgodzić
        czasami mnie smieszy ten obłęd w kupowaniu butów konkretnych marek pianiu z zachwytu na ich temat
        moja córka miała buty przerózne a najbardziej sprawdzone to .... piankowe z PEPCO 12 zł big_grin
        smiga w nich całe lato
        smiech na sali ;D

ja osobiscie najgorszy jaki szajs do tej pory miałam to klapki GEOX (zaraz po nich wszystko z CCC)śliczne fakt ale nie wytrzymały mi 1-ego sezonu(!)
        sklep plajtnął i nawet nie mogłam reklamować
        myslałam ze mnie szlak trafi
    • janka39 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 08.07.12, 22:12
      Poczekajmy na wyjasnienie eksperta, pani Elwiry wink
      Moze byc tez inny najemnik wink
      Oby poszlo mu lepiej niz kiedys na fb
      • heca7 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 08.07.12, 22:51
        Ze dwa miesiące temu kupiłam czółenka Ecco i teraz zajrzałam do środka. Mają napis Made in Slovakia.
      • dunia34 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 08.07.12, 23:06
        ja też nieraz oglądając ecco zastanawiam się czy na pewno pierwszy gatunek. Ostatnio kupiłam synowi sandałki urban safari i boki były tak źle wszyte w podeszwę, że różniły się wysokością prawy od lewego i pomimo,że kosztowały na wyprzedaży trochę taniej to oddałam je, bo prawie 150 zł za taką jakość to zdecydowanie za dużo.
        • listopad2009 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 09.07.12, 09:42
          moje niebieskie balerinkui kupione 2 miesiace temu maja "Made in china"
          shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ecco-cosmic_613549/613578?navId=181
          więc i w Chinach produkują...
    • leneczkaz Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 09.07.12, 10:19
      Kupiłam Maksowi sandały Ecco w Maradze.
      Nigdy jeszcze nie miał TAK śmierdzących 'taniością' butów. Zapach- 100% Pepco.
      Więc nie zdziwiłabym się..
    • edelstein Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 09.07.12, 11:08
      W Polsce to ogolnie jakis szal na buty Ecco jest,zupelnie dla mnie niezrozumialy,bo znam lepsze obuwie za podobna lub nizsza cene.Czasem jak porownuje ceny to wychodzi na to,ze w Pl wyprzedazy sa ceny w jak w De wyjsciowe.
      Tak na marginesie widac,ze ta firma ma dobrych ludzi od marketingu,wystarczy poczytac na forum wypowiedzi niektorych matek.
    • idid Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 09.07.12, 13:46
      Też bym się nie zdziwiła, ja mam wciąż problemy z Ecco - w trzech parach butów rzepy trzymają beznadziejnie, ostatnio z tego powodu reklamowałam buty syna - naprawiono, moje zimowe już po gwarancji niestety, a też zaczynają puszczać, trzecie już posżły do kosza (po gwarancji syna). Jedne sandałki szybko się przetarły na miejscu zgięcia paska z rzepem - reklamacja odrzucona. W Bumerangach odklejała się podeszwa - to na szczęście naprawili.

Jedne na rzepy kupowałam na wyprzedaży w UK, te o dziwo trzymają się dobrze.

Co do firmy, to szału nie ma, ale synom w nich wygodnie i są miekkie. Za ceny promocyjne moge kupować póki im nogi rosną, rozsądnej jakościowo i cenowo alternatywy nie znalazłam.
    • pia_ Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 09.07.12, 13:57
      Sprawdziłam z ciekawości: 2 pary moich i jedna para sandałów córki wyprodukowane w Indonezji, tak samo półbuty córki. Moje półbuty w Słowacji. Na dwóch parach moich klapek i jednych półbutach nie znalazłam żadnej metki. W sumie mi to rybka, niektóre z tych butów noszę już 5 czy 6 rok i mają się świetnie.
      • annex81 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 09.07.12, 14:30
        Moje 2 pary butów zakupionych w USA są wyprodukowane w Chinach, a 1 para kupionych w Polsce została zrobiona w Indonezji.
        • annex81 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 09.07.12, 14:37
          www.eccousa.com/index.aspx strona ecco w USA. Myślę, że ceny podobne. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę wahania kursów dolara. Kilka lat temu kosztował 2 zł, a teraz ponad 3zł.
    • koralik12 zrobiłam nieświadomie reklame aukcji 10.07.12, 12:10
      widzę że strona z aukcja ma ponad 450 wyświetleń (inne aukcje tego sprzedającego do 50 wyświetleń) i pewnie pan sprzeda buty mega drogo
      • aurinko Re: zrobiłam nieświadomie reklame aukcji 10.07.12, 12:13
        Ten sprzedawca prowadzi lumpeks obuwniczy big_grin
        • aurinko Re: zrobiłam nieświadomie reklame aukcji 10.07.12, 12:22
          Tekst ze strony "O mnie" tego sprzedawcy
          "Komentarze Negatywne i Neutralne to Pomówienia a wystawiają je jednostki które nie akceptują poniższego Regulaminu wymyślając przy tym bzdury na temat zakupionego obuwia"

a jak odpowiada na negatywy i neutrale? "Frajer musiał popisać się Komentarzem żeby mu ulżyło", "jak jakiś Prostak nie doczytany", "Przetarte to ma Pan chyba GACIE w kroku", "Szkoda słów na takie PUSTE MÓZGI", "Co jakiś czas trafiają się takie Bałwany co Regulaminu nie przestrzegają", "Nie którym to chyba ROZUM zżółkł już naprawdę ręce opadają od takich Pajaców ", "Nie wiem skąd się biorą tacy Kosmici na Allegro"...
          w życiu bym nie kupiła u kogoś takiego, nawet za złotówkę. I wcale nie wierzę w jego niby fachową znajomość branży obuwniczej (fachowiec od wszystkich firm obuwniczych, dobre sobie). Kity wciska i tyle.
          • ula_19 Re: zrobiłam nieświadomie reklame aukcji 10.07.12, 13:09
            fachowcem to On jest, ale od "pięknego" wysławiania się! Nic dodać, nic ująć..
        • babajaga-only Re: zrobiłam nieświadomie reklame aukcji 10.07.12, 21:31
          działalność tego P. podchodzi pod DG - ciekawe kiedy Skarbówka sie" fachowcem "zainteresuje?
    • minkapinka Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 10.07.12, 12:20
      głupoty gada, kupiłam własnie w stanach ecco gsi za 28,35 $ smile W Polsce 299 zł i jeszcze srebrnych nie sprowadzali
      • janka39 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 12.07.12, 22:43
        Znalazlam dzis stare pudelko po swoich sandalach z zeszlorocznej kolekcji. Wymienione sa kraje produkcji dla Ecco Poland (do podkreslenia): Chiny, Indie, Indonezja, Tajlandia, Słowacja i Portugalia
        Chyba juz wiem, dlaczego obcasy tych sandalow wyglądają po sezonie jak banany. Made in China uncertain
        A kilkuletnie buty trekkingowe, bardzo mocno eksploatowane nadal maja się dobrze (zrobione w Portugalii...)
        • peilin Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 13.07.12, 14:23
          Kupuje Ecco (dla dzieci i dla dorosłych) w Polsce i w Irlandii - i żadnych różnic nie zauwazyłam.
    • koralik12 szok 16.07.12, 10:12
      Sprzedał te buty za 174,50zł
      UŻYWANE
      • patatajowa Re: eee tam, szok ;) 16.07.12, 11:51
        pomijajac juz bzdury w opisie dotyczace butow-ich ceny i produkcji, to cena nie jest dla mnie zadnym szokiem wink
        w ubieglym roku sprzedałam używane ecco drozej niz na tej aukcji i drozej niz cena zakupu na wyprz. w tym rowniez mam nadzieje na porównywalne kwoty tongue_out
    • puza_666 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 07.08.12, 09:13
      Nie znosze ecco. Maja paskudny design i uwazam ze to jedne z najbrzydszych i najdrozszych butow, no ale co poniektore ematki sie tym jaraja bo uwazaja ze zakup ecco podnosi ich status spoleczny smile Ja mam czesto buciki dla mlodej z UK Clarksa albo Nexta sa sliczne, pare razy tansze od ecco jak kupione na wyprzedazy i maja swietna jakosc. Moj z parwie kazdej podrozy sluzbowej przywozi mi zapas kupiony na wyprzedazy i to kilka par bo maja po prostu taka rewelacyjna cene.
    • pade Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 07.08.12, 10:06
      ostatnio mąż kupował buty na oficjalnej stronie ecco, przysłano mu je z Danii, czy to też Waszym zdaniem drugi gatunek?
      • anel_ma Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 07.08.12, 10:44
        moje sandały ecco tez z Danii wysyłali smile az się zdziwiłam, bo myślałam, ze maja magazyn w Polsce
    • malwa51 Re: ecco w Polsce to 2 gatunek?? 08.08.12, 11:50
      Facet chamski - u takiego sprzedawcy nie kupilabym nic, naciagacz bezczelny
      ale wracajac do tematu, mam w domu dwie pary meskich skorzanych chyba Ecco, jedne made in Thailand, drugie in Slovakia. Kupione w Szwecji. Nie pamietam dokladnie ceny, chyba 599 szwedzkich koron za pare, cena oryginalna, tzn nie z przeceny

Kozaczki z linka byly drogie jak na sezonowe buty dzieciece, taki model widzialam w sklepie (szwedzkim) zeszlej zimy, chyba za 699 koron. Dzieciaki moje maja buty innych producentow.
      Ale na tutejszym poratalu aukcyjnym takie uzywane zimowki goretex schodzily za 100 - 200 koron max. W tym ecco i inne wypasione marki wink

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka