Dodaj do ulubionych

termos dzieciecy (na obiady)

03.08.12, 11:05
Poradzcie dziewczyny, bo Wy wszystko wiecie smile
Szukam termosu obiadowego, najchetniej w ladnych dzieciecych kolorach,
ale niekoneicznie. Zalezy mi na tym, zeby:
- otwieranie nie bylo specjalnie skomplikowane
- termos powinien byc raczej niewysoki, zeby mozna bylo z niego spokojnie jesc
- zeby utrzymywal temp. jedzenia przez przynajmniej 6 -7 godzin (bede pakowala go ok. 7 rano, wiec byloby super, gdyby wytrzymal do 13
- najlepiej, zeby mial chociaz dwie przegrodki, ale niekoniecznie

Moze byc zagraniczny, to sobie go jakos sciagne.

Moje dziecko jest bezmleczne i bezglutenowe i chyba beda musiala jej czasem sama zanosic obiad do szkoly.

HELP!
Obserwuj wątek
    • karolinka251 Re: termos dzieciecy (na obiady) 03.08.12, 15:29
      my mamy taki:
      www.pieluszkoland.com/Crocodile_Creek_Termos_Uklad_Sloneczny-463.html i do tego lunchboxa sprawdza się w 100% spokojnie trzyma temp.
      • antyka Re: termos dzieciecy (na obiady) 03.08.12, 15:48
        Ale dziecko samo sobie przeklada jedzenie?
        Dla mnie to troche upierdliwe.
        Wolalabym, zeby corka jadla prosto z termosu...
        • antyka Re: termos dzieciecy (na obiady) 03.08.12, 16:40
          Znalazlam.... Tylko szkoda,z e takie drogie to ustrojstwo.
          Jak mi jeszcze clo dowala, to wyjdzie ze 400 zl sad
          • aga_sama Re: termos dzieciecy (na obiady) 03.08.12, 16:58
            Szukaj szukaj, mój pójdzie do zerówki z celiakią, więc temat mnie interesuje.
            Daj znać bardzo proszę, jak znajdziesz coś tańszego

A w szkole nie będzie możliwości, żeby Pani odgrzała posiłek i przełożyła go na szkolny talerz? W niektórych zerówkach jest to praktykowane
            • antyka Re: termos dzieciecy (na obiady) 03.08.12, 17:40
              No witam kolezanke smile Moja ma alergie na pszenice, wiec jest na diecie bezglutenowej.
              Nie chca jej przekladac na talerz, powiem wiecej, nie bedzie mogla jesc na szkolnej stolowce, tylko w swietlicy. Moze za to miec podgrzewany posilek (najprawdopodobniej) w szkolnej kawiarence, bo jest taka podobno (jest w niej mikrofala).
              Bede tez dostawala kartke z tygodniowym menu i bede wykreslac to, czego dziecko nie moze jesc. No, ale beda takie dni (np. piatki), gdzie podaja nalesniki, pierogi itp. I wtedy dupa sad
              • antyka Re: termos dzieciecy (na obiady) 03.08.12, 17:42
                A pojemnik znalazlam taki.
                www.youtube.com/watch?v=jVlhl4tAhdE
                Ma w srodku jeden pojemnik termiczny + torba jest izolowana.
                Kupilabym go, gdyby byl gdzies sprzedawany w Europie - wtedy cena z wysylka wyszlaby max 250 zl, a tak clo + wysylka z USA lub Japonii, czy Honkongu i robi sie ze 400 jak nie wiecej.
                • antyka tansza opcja 03.08.12, 17:46
                  twojlunchbox.pl/termosy/65-aladdin-termos-obiadowy-dla-dzieci.html
                  + koniecznie jakas forma termiczna, bo slyszalam, ze jednak slabo trzyma,
                  sam producent roznie podaje - od 3-ech do 5-ciu godzin.
                  Czyli musialabym nakladac obiad w ostatniej chwili - ok. 7.30, zeby corka mogla zjesc cieply posilek o 12.30, czasami o 11.30.

Slabo to widze w zimie sad
    • tzka Re: termos dzieciecy (na obiady) 05.08.12, 10:22
      Moze cos takiego? Tylko pomoc kogos doroslego bylaby wskazana.
      www.ebay.pl/itm/New-SKG-Multi-function-Electric-Heating-Lunch-Box-Heat-Warm-Food-Bento-Picnic-/190706872686?pt=UK_Kitchen_Accessories&hash=item2c6703f16e
    • kaskahh reer 05.08.12, 11:29
      www.google.de/imgres?q=reer+thermos&um=1&hl=de&client=safari&sa=N&tbo=d&tbm=isch&tbnid=00ft3G-JhJHUgM:&imgrefurl=http://www.babyartikel.de/produkt/isolierbehaelter/reer_warmhaltebox_edelstahl&docid=ul40nQYlh4wOaM&imgurl=http://www.babyartikel.de/medias/sys_master/media/nahrung/edelstahl-warmhaltebox_reer_detail.jpg&w=500&h=500&ei=3jweUPjxK5SM0wWEzIC4Dw&zoom=1&biw=1024&bih=672

mialam, sprawdzal sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka