Dodaj do ulubionych

Krzesło regulowane do biurka

06.08.12, 10:57
Szukam krzesła z regulowaną wysokością do biurka za rozsądną cenę.
Dla dziecka 6 i 8 letniego.

wykluczam obrotowe.

Może ktoś ma coś sprawdzonego?
a może dobre krzesło? macie doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • antyka Re: Krzesło regulowane do biurka 06.08.12, 11:05
      Ja polecam stokke, ale cena jest zabojcza, chociaz uwazam, ze jest warte swojej ceny.
      • ania0079 Re: Krzesło regulowane do biurka 06.08.12, 11:44
        Po długich namysłach dla 5 latka zamówiłam danchair. Jak przyjdzie i złoże to dam znać jak się sprawdza.
    • edyta0 Re: Krzesło regulowane do biurka 06.08.12, 11:42
      Zastanawiam sie tez nad takim www.amazon.co.uk/Lollipop-Lane-More-Highchair-Provence/dp/B003JKK4LS/ref=sr_1_sc_3?ie=UTF8&qid=1344246077&sr=8-3-spell
    • a2jan Re: Krzesło regulowane do biurka 06.08.12, 12:56
      ja dla mojego 7-latka mam zamiar kupic kinnarps
      www.kinnarps.com/pl/pl/Products-inspiration/Produkty-szkolne/Education-chairs/Product/?prodid=136421
      • irenka_n Re: Krzesło regulowane do biurka 06.08.12, 15:47
        czy ten kinnarps można gdzieś na żywo pooglądać, poza ich showroomem?
        • polapelo Re: Krzesło regulowane do biurka 06.08.12, 19:41
          Mamy kinnarpsa i oglądałam w sklepie firmowym w Gdyni na luzyckiej.
      • edyta0 tutaj sa 06.08.12, 20:53
        www.kinnarps.com/pl/pl/WhereToFindUs/Kinnarps-Polska/
        • edyta0 Re: tutaj sa 06.08.12, 20:54
          zakupydladziecka.pl/warto-kupic/pokoj-dziecka/meble/89-krzeslo-casper
    • hop_angel Re: Krzesło regulowane do biurka 06.08.12, 20:29
      a jak cena tego kinnarpsa?
      • a2jan Re: Krzesło regulowane do biurka 06.08.12, 21:51
        cena zalezy od tego czy chcesz drewniane krzesło czy plastik.ok 365-420 zł

Pytanie do tyvh którzy maja Kinnarpsa: macie z drewna czy z plastiku? bo zastanawiam się czy plastik nie będzie bardziej elastyczny i mniej twardy niż drewno?
        Jeśli ktoś widział je na żywo to może podpowie które lepsze
        • polapelo Re: Krzesło regulowane do biurka 06.08.12, 22:40
          mamy to drugie na zdjeciu drewniane ale jest mozliwosc dokupienia takich nakladek piankowych w roznych kolorach - finalnie wyszlo taniej bo bylo powystawowe i ostatnie
          • a2jan Re: Krzesło regulowane do biurka 07.08.12, 08:11
            do polapelo:

A powiedz czy polecasz zakup tego krzesła ?dziecko jest zadowolone, jest mu wygodnie? Masz te podkładki piankowe?
            MOj ma ok 120 zm wzrostu i "dorosłe'biurko więc krzesełko koniecznie musi być z regulacja.
            Zaczęłam się zastanawiać nad krzesłem STOKKE ale rzeczywiście cena zabójcza.
            Kinnarps to zawsze alternatywa...
            Sama nie wiem, chętnie posłucham użytkownika, a raczej jego mamy smile
            A może masz jakieś zdjecie jak dziecko siedzi na tym krzesełku i mogłabyć wkleić?
            Czy z perspektywy czasu kupiłabys to STOKKE?

pozdrawiam
            • polapelo Re: Krzesło regulowane do biurka 07.08.12, 09:28
              Krzeslo jest idealne dla mlodej bo sie nie garbi choc potrafi rozne pozy przybierac na tym krzesle jesli sie wsunie pod biurko to nie fisiuje smile podkladki byly na tym i musialam je wziac z calym inwentarzem bo nie mieliby co z nimi zrobic - byly tylko w kolorze rudym co nie bardzo nam pasowalo do pokoju ale teraz z perspektywy czasu jestem zadowolona sama siadajac czuje ze jest miekko, model z drewna pasuje nam z kolei do biurka tez jasnego, wieczorem moge zrobic zdjecie, chcialam najpierw kupic tanszy odpowiednik stokke jakis tanszy byl w realu ale wolalam juz cos porzadniejszego - jest bardzo trwale rama dosc ciezka wiec suwa
              • a2jan Re: Krzesło regulowane do biurka 16.08.12, 07:29
                do polapelo:
                za zrobiłabys zdjecie tego krzesła z siędzącym dzieckiem - tak żeby było widać całą sylwetkę

dziękuję i pozdrawiam
    • verona27 Re: Krzesło regulowane do biurka 16.08.12, 12:13
      ale jak mozna kupic to krzesło?? jak dzwonilam do Łodzi to oni maja tylko je na pokazi mowią ze trzeba zamawiac...
      • a2jan Re: Krzesło regulowane do biurka 16.08.12, 14:03
        chodzi o kinnarpsa? tak to krzesło trzeba zamawiac dostawa ok 7 tygodni
    • matyldamoja Re: Krzesło regulowane do biurka 16.08.12, 12:33
      po tylu pozytywnych opiniach kupiłam pierwszoklasistce stokke- to wydatek na lata tak naprawdę bo i dla dorosłego się nadaje, więc posłuży przez całą edukacjęsmile
    • berciunia1 Re: Krzesło regulowane do biurka 16.08.12, 13:24
      a co sądzicie o tym? allegro.pl/hit-krzeslo-szkolne-regulowane-8-kolorow-nowe-i2504670603.html lub o takim klękosiadzie dla pierwszaka? allegro.pl/klekosiad-stelaz-czarny-zadbaj-o-kregoslup-i2549841831.html
    • verona27 Re: Krzesło regulowane do biurka 16.08.12, 13:49
      ja w swojej przychodni znalazlam ulotke tej firmy i zastanawialam sie nad takim krzeslem
      dobrekrzeslo.pl/
      Tylko nie wiem czy jest sens kupowac krzesło z nieregulowaną wysokoscią ....
    • berciunia1 słuchajcie a... 16.08.12, 18:45
      ...a może by kupić owe dobre krzesło największe(niebieskie)ono wtedy pasuje do normalnego biurka a pod nogi np podeścik taki jak z ikea?
      mam takie dwa akurat i się zastanawiam, czy może by to tak rozwiązać. kurcze aktualnie mamy taką sytuację, finansową, że musimy ograniczyć wydatki ma maxa stąd moje poszukiwania alternatywy ......
      Hania smile www.szipszop.pl/tickers/24241.gif
      Maciuś smile www.szipszop.pl/tickers/20646.gif
      • agni71 Re: słuchajcie a... 16.08.12, 19:36
        Podeścik raczej będzie wykopywany, a nogi będą wisieć (lub będą ułożone w najdziwniejszych pozach na siedzisku)...
    • maussa Re: Krzesło regulowane do biurka 16.08.12, 20:49
      A ja kupiłam takie :
      www.mollbiurka.pl/index.php?p=produkty&act=produkt&prod=300&kat=63
      , i jestem bardzo zadowolona . Świetna jakość duże możliwości regulacji , myślę ,że posłuży na wiele lat.
      • a2jan Re: Krzesło regulowane do biurka 17.08.12, 07:45
        no tak bardzo fajne, ale jest obrotowe na kółkach i bez podstawki pod nogi...
        widze że jesłi chce się kupić krzesło nieobrotowe z regulowaną wysokością i podstawką pod nogi to zostaje stokke albo kinnarps...
    • basiek-79 Re: Krzesło regulowane do biurka 17.08.12, 08:56
      Gdzie mozna kupić krzesło Kinnarps na terenie Wrocławia ewentualnie Dolnego Ślaska? Czy jest można je kupić w jakimś sklepie internetowym?
    • uloni Re: Krzesło regulowane do biurka 17.08.12, 09:37
      Ja zaryzykowałam i dla 7 latka kupiłam danchair, kupowałam przez amazon więc wyszło taniej. Muszę przyznać że było warto bo dzieci o wiele chętniej siadają przy biurku, aż do tego stopnia, że wkrótce będę musiałą kupić drugie 5-latce. Długo zastanawiałam się nad tripp trappem ale jednak na dwa nie mogłabym sobie pozwolić.
      • berciunia1 a te? 17.08.12, 11:08
        www.fajneceny.pl/product-pol-869-Drewniane-krzeselko-do-karmienia-Filou-GEUTHER.html
      • verona27 Re: do uloni 17.08.12, 11:22
        Nigdy nie kupowalam przez amazon: nie moge znalezc tego krzesla? przeslesz mi link?
        • uloni Re: do uloni 17.08.12, 22:11
          verona ja brałam białe, nie wiem jaki kolor chcesz więc w linku wyświetlą się wszystkie
          www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=danchair&x=0&y=0
          Białe jak zamawiałam kosztowało 69,99 funtów, przy przesyłce do Polski korygowany jest Vat więc wyszło ok 71 funtów, teraz jest promocja i jest o 5 funtów tańsze. Naturalne drewno jest najtańsze bo 59,99
    • beakarp Re: Krzesło regulowane do biurka 17.08.12, 19:17
      my mamy drewnianego Haucka, za jakieś 200pln /z Reala/, robione na wzór Stokke. Jak za tą cenę jest bardzo oksmile
      • anyx27 Re: Krzesło regulowane do biurka 17.08.12, 19:51
        Ja kupiłam 2 tygodnie temu Danchair. Takie:

www.amazon.co.uk/gp/product/B001CIZCM0/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=baby
        Dotarło 3 dni temu do nas i jest rewelacyjne smile
        • kroliczyca80 Re: Krzesło regulowane do biurka 24.08.12, 22:11
          A mnie amazon mówi, że nie wyśle danchair do Polski... Dlaczego?;/
          • berciunia1 Re: Krzesło regulowane do biurka 24.08.12, 22:40
            GEUTHER Filou dotarło do mnie wczoraj- jest super, solidnie wykonane, wysokie oparcie, wygodne, spokojnie na nim się mieszczę a swoje ważęsmile moim zdaniem to super alternatywa dla droższych odpowiedników.
            haucka widziałam w realu jest o wiele niższe i niższe też ma oparcie.
            polecam
      • sol.veg Re: Krzesło regulowane do biurka 24.08.12, 21:32
        Mam pytanie, jak się sprawdza ten Hauck? Marzy mi się Stokke, ale ceny straszne. Czy to się bardzo różni? Producent podaje, że nadaje się dla dzieci do 10 lat, czy to znaczy, że jest np. niższe od Stokke? Krzesło ma służyć 6-latce, chciałabym, żeby starczyło na jak najdłużej.
        • kroliczyca80 Re: Krzesło regulowane do biurka 25.08.12, 13:49
          Ja mam w kuchni Haucka, kupiłam go jakieś 1.5 toku temu w Tchibo. Obecnie używa go 4,5-latek. Dla dużo starszych dzieci nie polecam, siedzenie jest raczej płytkie, oparcie niskie. Nie mam jeszcze porówniania ze Stokke czy Danchair (zamierzam któreś z nich kupić do biurka) ale wydaje mi się, że Hauck jest sporo niższy.
    • berciunia1 Re: Krzesło regulowane do biurka 18.08.12, 17:37
      dopiero co znalazłam krzsło w cenie 290 a dziś już jest w cenie 410! . no nic poszukałam i znalazłam sklep który ma krzesełko GEUTHER Filou z litego drewna bukowego (2360) - kolor naturalny za 299 już z wysyłką pobraniową. Sama jestm ciekawa czy nam podpasuje- mam nadzieję ze tak.
      krzesełko będzie identyczne jak te z tej zakończonej aukcji allegro.pl/rosnace-krzeselko-drewniane-geuther-filou-i2379067643.html
      • ania0079 Re: Krzesło regulowane do biurka 25.08.12, 12:39
        Kupiłam dwa tygodnie na amazon.co.uk w naturalnym kolorze danchair, po przeliczeniu zapłaciłam 328zł. 5 latek bardzo zadowolony, a wczoraj dostałam drugie dla 2 latki. Sprawdza się bardzo dobrze, zarówno 5 latkowi jak i 2 latce siedzi się na nim wygodnie. Polecam dobra alternatywa dla drogiego jak dla mnie stokke.
        • kroliczyca80 Re: Krzesło regulowane do biurka 25.08.12, 12:41
          Podasz mi linka do tego krzesełka? Probowalam zamówić danchair na amazonie, ale albo nie chcą wysłać, albo doliczają 60f za przesyłkęuncertain
          • agni71 Re: Krzesło regulowane do biurka 26.08.12, 23:26
            A zaznaczasz opcje FREE Super Saver Delivery?
            • kroliczyca80 Re: Krzesło regulowane do biurka 26.08.12, 23:27
              Pewnie, ja amazonowa wyga jestemwink
              • ania0079 Re: Krzesło regulowane do biurka 27.08.12, 07:46
                www.amazon.co.uk/BabyDan-Danchair-Medium-Highchair-Natural/dp/B000NUR3U2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1346046348&sr=8-1
                • kroliczyca80 Re: Krzesło regulowane do biurka 27.08.12, 11:03
                  Dzięki, wskakuje opcja freesmile Szkoda, że białe jest ciut droższe niż naturalne, wychodzi ciut ponad 70 f.
                  • kroliczyca80 ps.jednak nie 27.08.12, 11:06
                    Białe przecierane (whitewash) wysyłają za darmo, wychodzi 72 f. Całkiem białego nadal nie chcą wysłać za darmo, doliczają 55 f... Nie rozumiem uncertain
    • berciunia1 Re: ps.jednak nie 27.08.12, 11:50
      wszystko ok sama chciałam je zakupić ale....ale dobre krzesło nie pasuje do większość standardowych biurek z kompletów meblowychsad chyba ze bym kupiła to największe ale dla dziecka 120 cm nogi będą wisiały- można by dac podnóżek ale to i tak nie było by dobre rozwiązanie. Szkoda że owe dobre krzesło nie ma regulowanych na wysokość nóżek i zintegrowanego podnóżka - kupiłabym je wtedy bez zastanowienia nawet jeśli jego koszt był by o 200zł droższy.
      A tak nie każdy ma regulowane na wysokość biurko- dlatego takie regulowane krzesło w tym wypadku jest o wiele lepszą opcją niż standardowe obrotowe krzesełko.

może twórca dobrego krzesła wypuści dodatkowo regulowane krzesełko-, myślę , że wiele osób by się nie nie zdecydowało
    • kroliczyca80 Re: ps.jednak nie 27.08.12, 13:09
      Świetnie, tylko dlaczego mając dziecko o wzroście 120 cm jestem zobligowana do zakupu żółtego krzesła? Nie chcę żółtego, zupełnie nie pasuje do wystroju pokoju.
      • kanga_i_roo Re: ps.jednak nie 28.08.12, 09:19
        Oj i my mamy problem - zielone "dobre krzesło" nam nie pasuje do wystroju a niebieskiego, do którego córka niedługo dorośnie, na razie nie robią i jak mi napisali "obecnie nie jesteśmy wstanie podać przybliżonego czasu wprowadzenia krzesła nr 6 – niebieskie na rynek". Jestem w kropce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka