Dodaj do ulubionych

Leżaczek dla niemowlaka

13.08.12, 16:41
Zastanawiam się nad wyborem leżaczka. Lepiej zainwestować i kupić jakiś model z np fisher price czy jakiś zwykły prosty? różnica cenowa jest nawet 150 zł

Czy wogóle jest to produkt zbędny wg Was? w chwili obecnej mam 2 miesięcznego syna
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Leżaczek dla niemowlaka 13.08.12, 17:00
      Nie miałam leżaczka. Jak potrzebowałam zabrać ze sobą małego np do kuchni to leżał-z w foteliku samochodowym-z polecenia naszej rehabilitantki.
      • to_ja_tola Re: Leżaczek dla niemowlaka 13.08.12, 17:07
        Pierwsze dziecko "wychowałam" w nosidełku samochodowym,drugiemu kupiłam leżaczek FP.Z kim nie rozmawiam,większość dzieci bała się wibracji czy melodyjek.Tak więc uważam to za zbędny element.Naprawdę.
        • szanowna_pani Re: Leżaczek dla niemowlaka 13.08.12, 19:58
          to_ja_tola napisała:

> Z kim nie rozmawiam,większość dzieci bała się wibracji czy melodyjek.

O, a moja wibracje uwielbiała.
          • koralik12 Re: Leżaczek dla niemowlaka 14.08.12, 10:13
            mój tez wibracje uwilebiał
    • shellerka Re: Leżaczek dla niemowlaka 13.08.12, 17:14
      dla mnie był niezbędny! nie miałam przy pierwszym dziecku i ogromnie żałowałam. używałam zamiast leżaczka - fotelika samochodowego, co nie było ani komfortowe, ani higieniczne.

przy drugim kupiliśmy zaraz po wyjściu ze szpitala. i praktycznie od razu używaliśmy. przez jakieś osiem miesięcy.

miałam taki z wibracjami, które są zbędne wg mnie. i z takim pałąkiem z zabawkami, które się przydawały, bo zajmowały dziecko.
    • noemi29 Re: Leżaczek dla niemowlaka 13.08.12, 17:19
      W mojej opinii zbędne. Używałam fotelika samochodowego, gdy miałam taką pogtrzebę, ale większość czasu (za radą neurologa) mały spędzał na grubym kocu, macie. To jest o wiele lepsze dla rozwoju dziecka, niż trzymanie go w takim leżaczku. Przeważnie jest tak, gdy już rodzic zakupi ten gadżet, to chce go na maksa wykorzystać, a dziecko powinno mieć przestrzeń i swobodę.
    • tempera_tura Re: Leżaczek dla niemowlaka 13.08.12, 17:24
      Kupiłam wypasiony z wibracjami, melodyjkami i bóg wie czym.
      Młody wolał leżeć na podłodze. Okazał się zbędny bo dziecko w nim płakało.....
      Jedyny plus to podawałam mu w leżaczku pierwsze stałe pokarmy jak jeszcze nie siedział sam.
    • gaga-sie Re: Leżaczek dla niemowlaka 13.08.12, 17:31
      Nam się sprawdził, dziecko było od początku obserwatorem wymagającym uwagi; leżaczek umożliwił mu lepszą obserwację otoczenia. Przed zakupem krzesełka do karmienia, spełniał też tą rolę.
      Mieliśmy 2 leżaczki, jeden z wibracjami i możliwością przekształcenia go potem w fotelik dla starszego dziecka (FP), drugi prosty, bez udziwnień. Moim zdaniem bajery są zbędne, z dodatkowych funkcji nie korzystaliśmy.
    • gwen_s Re: Leżaczek dla niemowlaka 13.08.12, 19:23
      jeżeli chcesz kupić to patrz na wage by przedział był do 18kg, a nie do 9kg... to jedyna rada. Starszak uwielbiał leżaczek, młodszy nie znosił. Z tego co widzę to używane są w dobrym stanie, może warto w taki zainwestować i nie przepłacać, nie będzie szkoda jak dziecko nie polubi smile
      • e-milia1 dostalam uzywany bez bajerow 13.08.12, 20:06
        na poczatku maly duzo w nim spal, czul sie w nim dobrze. nosilam go wszedzie ze soba, nawet do kibelka. teraz ma 4 miesiace i nie przepada za nim. ja mam taki bez bajerow, sam lezaczek bez niczego. niebawem mam zabiar uzywac go jako krzeselka gdy zacznie przyjmowac stale pokarmy. u nas bardziej sprawdzil sie plecaczek, w ktorym go mozna nosic. mlody uwielbia go do dzis.
        • mdmaj2371 Re: dostalam uzywany bez bajerow 13.08.12, 20:14
          polecam - mialam przy 2-ce.
          oboje usypiali /usypiaja w nim. Corka uwielbiala ten z wibracjami, syn nie - ma zywykly. syn czesto ucina sobie w nim drzemki, on tez ma bardzo czesto przytkany nos - w takie dni spi w lezaczku (w nocy czesc w lozeczku czesc na lezaku jak mu sie zatka nos i nie moze oddychac )
          dla mnie rewelacja - nosidelko jest duzo mniej praktyczne i ciezsze niz lezaczek.
      • butterfly_33 Re: Leżaczek dla niemowlaka 13.08.12, 20:07
        To widzę, ze zdania sa podzielone.

Starszy syn nie miał leżaczka. Stosowałam fotelik samochodowy. Miałam w planie kupno leżaczka, ale jakoś tak zeszło, ze w końcu nie kupiłamsmile obiecałam sobie, ze drugiemu kupię....no i teraz się zastanawiam. nie chcę wydawac też niepotrzebnie kasy.

Uważam, ze ten produkt przyda się tez dziecku jak będzie zaczynało jesc a nie bedzie jeszcze stabilnie siedziec w krzesełku.

Tylko czy tanszy czy droższy model kupic? ot pytaniesmile

z tego co się orientuję, większośc dzieci nie przepada za wibracjami.....więc chyba nie ma co kupować tego droższego, bo one je posiadają.....

poczytam jeszcze kilka opini...może ktoś coś jeszcze dodasmile
    • mia_siochi Re: Leżaczek dla niemowlaka 13.08.12, 20:58
      Miałam, wyrzuciłam jak poczytałam jakie to dziadostwo szkodliwe. Młody leżał na macie na podłodze.
      • e-milia1 czemu szkodliwe? oswiec mnie.... 13.08.12, 21:00

• niektorymodbija Re: czemu szkodliwe? oswiec mnie.... 13.08.12, 22:04
          Szkodliwe dla kregoslupa. Ale dla mnie brak lezaczka byl bardziej szkodliwy - dziecko nie znosi byc samo, wiec nie moglam nawety wyjsc do kuchni zrobic sobie kanapki big_grin
          Najpierw uzywalam fotelika sam., ale to z kolei bylo szkodliwe dla mojego kregoslupa.
          Teraz mam najzwyklejszy, lekki lezaczek.
          • tuya Re: czemu szkodliwe? oswiec mnie.... 14.08.12, 08:46
            miałam i polecam ten: allegro.pl/lezaczek-bujaczek-3w1-fisher-price-z-wibracjami-i2535909052.html
            • peggy1 Re: czemu szkodliwe? oswiec mnie.... 14.08.12, 10:21
              Nasz leżaczek - a my mamy takie cudo. Ja jestem bardzo zadowolona. Mały nie spedza w nim duzo czasu, ale karmimy sie w nim (nie siedzi jeszcze stabilnie, a nie umie pic z butelki wiec jak mnie nie ma nawet mleko podają mu łyżeczką), podczas wychodzenia zębów usypialiśmy go w tym leżaczku. Wibracji jakoś nie wlączamy, ale mały lubi włączać sobie pozytywkę. Starszy syn przekształca go sobie w fotel i ogląda w nim bajki smile Fotelik samochodowy mamy w samochodzie smile Poza tym nie wyobrażam sobie prania tapicerki po kazdej marchewce. Leżaczek ma taki materiał z ktorego wszystko genialnie schodzi....
    • kocianna Re: Leżaczek dla niemowlaka 14.08.12, 11:14
      Leżaczek był ekstra. Mój ulubiony gadżet. To było jedyne miejsce oprócz nosidła, w którym Młoda nie zaczynała wyć natychmiast po odłożeniu. Łóżeczko było akceptowane tylko kiedy było ciemno, wózka mogłam nie mieć, odkąd Młoda trzymała głowę.
      Miałam go dołożony jako gratis do wózka, używany, bez bajerów. Kochałam go.
    • karolina17w Re: Leżaczek dla niemowlaka 14.08.12, 11:28
      Miałam leżaczek, ale nie FP, jakiś inny, po czyimś dziecku.
      Jak dla mnie - zbędna rzecz, syn nie znosił w nim leżeć. W ogóle nie lubił leżeć, wolał być noszony.

Kładłam w ostateczności, jeśli trzeba było. Przy 2-miesięcznym już mniej więcej wiadomo, czy lubi być noszone, czy poleży chwilę. Jeśli to drugie - to można kupić, ale ja bym wybrała bez bajerów typu wibracje.
    • pa-trynka Re: Leżaczek dla niemowlaka 14.08.12, 11:53
      używam leżaczka przy czwartym dziecku i zdecydowanie polecam jego posiadanie. oczywiście dzieci nie spędzają w nim całego dnia, a jest on, dla mnie, łatwiejszy i lepszy w użytkowaniu niż fotelik samochodowy(którego używałam przy pierwszym). zabieram malucha ze sobą do pomieszczenia w którym aktualnie muszę przebywać i mam go na oku. mam taki z melodyjkami i wibracjami fp i wszystkie dzieciaki go lubiły/lubią - wibracje niejednokrotnie pomagały zasnąć w mniej sprzyjających okolicznościach (hałas i harmider domowy spowodowany obecnością starszego rodzeństwa). ale do leżaczka i wibracji, tak jak do maty, karuzeli i wielu innych rzeczy dziecko musi się przyzwyczaić. można kupić używany - ja mam swój ponad 4 lata i użytkuje go już trzeci mój maluch, a wciąż bardzo dobrze wygląda.
    • dziennik-niecodziennik Re: Leżaczek dla niemowlaka 14.08.12, 12:15
      mialam i dla mnie to byl strzal w dziesiatke. tyle ze ja mialam normalnie bujany i z muzyczkami, bez wibracji. dzieciak w tym lezał spokojnie i spał jak złoto.
    • thea19 Re: Leżaczek dla niemowlaka 14.08.12, 16:03
      mialam zwykly lezaczek i maly go nie lubil. mialam hustawke fp papasan i ja uwielbial. warta jest kazdych pieniedzy: nie plakal, nie mial kolki, spal a ja moglam robic inne rzeczy. niestety starczyla na 6mcy bo jest do 9kg. teraz poszla do bratanicy ale ona ja srednio lubi.
    • edelstein Re: Leżaczek dla niemowlaka 14.08.12, 16:17
      Mialam lezaczek zwykly i hustawke z fishera,jakbym miala miec nowegpo potomka kupie,bo to byly dla mnie strzaly w dziesiatke.Szczegolnie hustawka,wlaczylam,dzieciak sie bujal,a ja mialam wolnewink
    • anusia_magda Re: Leżaczek dla niemowlaka 16.09.14, 08:40
      Miałam z FP i bardzo sie sprawdził, to był ten z wibracjami ( najpierw na małą działały usypiająco, potem nie smile). Generalnie przydał sie tak samo jak nosidełko smile
    • mozambique Re: Leżaczek dla niemowlaka 16.09.14, 09:34
      mój miał chicco
      z wibracjami i melodyjkami i dzwiekami natury
      uwielbial zasypiac przy cykadach
      mial az zaczał aktywnie siadac
    • asia_i_p Re: Leżaczek dla niemowlaka 16.09.14, 09:41
      Mój syn wczoraj skończył 4 miesiące i obywamy się bez (w niewielkim trzypokojowym mieszkaniu, to pewnie ma znaczenie). Ale nie powiem, czasem czuję, żeby się przydał i ciągle zbieram się do kupienia używanego z ogłoszeń lokalnych.
      • magdalenca78 Re: Leżaczek dla niemowlaka 17.09.14, 19:52
        daruj sobie smile Mój też lada dzień skończy 4 m-ce i obywamy się bez, mimo że leżaczek po starszym bracie (taki zwykły, jakiś Grapi bez wodotrysków) leży zapakowany na strychu big_grin Młody leży na macie (płaska, bez pałąków), do tego ma stojak z grzechotkami, więc mu to stawiam, gdy leży na plecach, to go zachęca do podnoszenia nóg do góry i kopania. A poza tym - staram się go jak najczęściej układać na kilka minut na brzuchu, cwiczy podnoszenie głowy itd. Leżaczki, bujaczki i inne ustrojstwa jednak spowalniają naturalny rozwój dziecka. Producenci wmawiają rodzicom, że są im niezbędne, a rehabilitanci i fizjoterapeuci odradzają.
    • zazou1980 Re: Leżaczek dla niemowlaka 16.09.14, 16:32
      Ja bym w ogole nie kupowala. Przy corce uzywalam fotelika samochodowego, mozna go bylo bujac reka/noga, dalo sie zablokowac w pozycji bardziej pionowej, co sluzylo do karmienia w okresie przedfotelikowym, zabawki tez mozna bylo wygodnie zamontowac.
      Przy drugim dziecku ten fotelik chyba bedzie w uzyciu, przynajmniej na razie taki mam plan...
      • fantomka44 Re: Leżaczek dla niemowlaka 16.09.14, 22:06
        Leżaczek FP ten model (kolorystyka zależy od aktualnej kolekcji) to jedna z niewielu rzeczy, które okazały się strzałem w dziesiątkę. Służył od okresu niemowlęctwa do wczesnego przedszkola. Miałam też zwykły i okazał się porażką, z której synek cały czas zjeżdżał. Ten model ma siedzisko w literę V.
        • olusiek81 Re: Leżaczek dla niemowlaka 16.09.14, 22:14
          u nas sie super sprawdziła hustawka hybrydowa BRIGHT STARTS , zycia sobie bez nie nie wyobrazałam smile warta swojej ceny , kupiłam za 300 zł a sprzedałam za ponad 200 zł , starczyła do osmego miesiaca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka