17.08.12, 08:19
Witam.
Mam pytanie dotyczące spodni. Córka ostatnio rośnie mi wszerz. Nie jest jakoś specjalnie otyła, ale trochę tego sadełka sie odłożyło. Wczoraj chciała nałożyć spodnie, które wiosną nosiła do szkoły i zonk, spodnie ledwo dopięłyśmy. Nogawki jeszcze ciut przydługie, a w pasie już niedobre.
Będę zmuszona kupić kilka par nowych spodni i tu pytanie: które marki oferują spodnie dość szerokie w pasie, by uniknąć sytuacji kupowania większego rozmiaru i ucinania nogawek. Gdzie nie spojrzę to wszystko na takie szczypiory.. Wiem Ze Palomino z C&A ma regulację w pasie. Gdzie mogę jeszcze poszukać?
Obserwuj wątek
    • kuczynska78 Re: Spodnie 17.08.12, 09:12
      Witam,
      Ja mam ten sam problem z córka i jedyne spodnie, które na nia pasują to linia plus fit z next, gdyz one sa specjalnie rozszerzane w pasie. Niestety inne modele, nawet te z regulacją nie pasują. Dlatego jęczę jak widzę te ceny, ale płacę, inaczej córka nie miałaby zwykłych spodni.
      Pozdrawiam
      Agnieszka
    • igajos Re: Spodnie 17.08.12, 09:40
      C&A ma spodnie w różnych szerokościach.
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci,%20rozm.%20122-182/Kolekcja/Ekstra%20szerokie%20i%20ekstra%20w%C4%85skie
    • agni71 Re: Spodnie 17.08.12, 18:31
      Ja mam córki akurat szczupłe i spodnie, które z reguły są na nie za szerokie to np. większośc w H&M, może tam poszukaj. Poza tym, moze właśnie Plus Fit, takie ma Next, Gap (nie wiem, czy jestes z Warszawy, bo na razie chyba tylko tu stacjonarnie kupisz Gap w Polsce, ale pozostaje jeszcze ewentualnie Allegro. Nie wiem tez czy Plus Fit jest oferowany w Polsce.). A poza tym to mam wrażenie, że różne firmy mają i szersze i węzsze spodnie, np. mamy dobre spodnie z Mothercare (ale tam rozmiarówka tylko do 140) i Kappahl, ale zdarzało mi sie widzieć tam spodnie które byłyby duuużo za szerokie dla moich corek (szczególnie Kappahl większe rozmiary, pow. 128).
      • amoreska Re: Spodnie 17.08.12, 19:51
        Stacjonarny sklep Gap jest też w Katowicach.
    • kozauwoza Re: Spodnie 19.08.12, 09:13
      maderta napisała:

>które marki oferują s
      > podnie dość szerokie w pasie, by uniknąć sytuacji kupowania większego rozmiaru
      > i ucinania nogawek.
      Ale to jest najlepszy sposób na tego typu problemy. Ja stosuje od dawna smile
    • mama_amelii Re: Spodnie 19.08.12, 10:48
      Ja mam podobny problem.Kupuję córce leginsy jeansopodobne w Zarze i H&M(w Zarze sa bardziej delikatne i rozciągliwe)
      Córka ma w 4 kolorach,dobrze się piora.Kupowałam na wyprzedaży po 36 zł
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-W2012/269258/825854/LEGGINSY%20DENIM
      Są też inne leginsy w dobrej cenie i fajnej jakości.
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/pl/pl/zara-W2012/269258/Spodnie#product=942525
      W necie kupowałam Alladynki na gumce w pasie i też są fajne.
    • rozamund Re: Spodnie 19.08.12, 14:39
      Quadri Foglio szyje na takie "szersze" dzieci. Ja mam właśnie "szczypiorki" i już parę razy przejechałam się na spodniach QF, bo nawet po maksymalnym ściągnięciu w pasie, wiszą jak na wieszaku. Poza tym są też nieraz w Endo takie szersze spodnie.
    • magda_lena11 Re: Spodnie 21.08.12, 14:42
      Spodnie naprawdę szersze w pasie ma Marks&Spencer. Sprawdziłam pod tym kątem różne marki i tam są najlepiej uszyte, mają oczywiście regulację w pasie, a przy tym nie wiszą na tyłku, jeśli się je trochę ściągnie smile I rozmiarówka aż do 170 cm. Ceny porównywalne z Zarą, zresztą w Zarze też bywają modele szersze w pasie, to zależy od fasonu. Nie poddawaj się tylko i nie przechodź całkowicie na legginsy - stąd już tylko krok do dresów na gumkę smile
    • kanna Re: Spodnie 21.08.12, 15:04
      C@A ma - w rozmiarówce dziecięcej - plus size, czy jakoś tak, widziałam ostatnio jak oglądałam wyprzedaż.
      Też np. w KappAhl jeansy mają rożne modele, od slim do szerszych.
      + wszelkie spodnie z gumka w pasie (czyli jeansy wciągane z szerokim pasem bawełnianym)
    • edorota2 Re: Spodnie 22.08.12, 17:27
      Mam dokładnie ten sam problem. Ja kupuję w Wójciku. Spodnie mają takie zwykłe, nie udziwnione. I trafiają się w przyzwoitych cenach na wyprzedarzach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka