Dodaj do ulubionych

śniegowce Reima

20.09.12, 20:33
www.amko.com.pl/buty-zimowe-ropa-24-33-reima-cat-1353-id-5919.aspx
Czy te butki nadadzą się jako jedyne zimowe obuwie dla 2.5latka? (oprócz lekko ocieplanych trzewików do auta, itp). Przymierzałam, są ładnie wykończone, ale czy na pewno trwałe i nie przeciekają? Syn ma stopę 17,2cm. Pani powiedziała, że rozmiar 28będzie najlepszy ale trochę się martwie czy starczy na całą zimę...Fakt, stópka tak szybko już nie rośnie ale jednak zima u nas kończy się czasem i w kwietniu? Nie ma co liczyć na to, że starczą?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: śniegowce Reima 20.09.12, 21:33
      nie żartuj ze juz we wrzesniu kupujesz sniegowce wink
      nikt ci tez nie wywróży czy starcza bo jak nie starcza to po prostu bedziesz musiała kupic nowe i tyle. chociaz juz moze z przecen takie ani drogie ani tanie wink
      a jako jedynych nie kupiłabym,to nie buty na codzien moim zdaniem.
    • olaj Re: śniegowce Reima 20.09.12, 22:14
      Nie polecałabym jako jedynych butów - śniegowce mają dół z gumy (termoplastycznej, ale z gumy), stopa w ogóle jednak nie oddycha - jako buty po nartach oczywiście. Tak, jak nie chodzi się na co dzień po kilka godzin w kaloszach.

Na Twoim miejscu kupiłabym inne buty na co dzień - a te ewentualnie na dodatek.
      Matko, sama spzredaję Reimę, a komuś ją odradzam smile)))
      Ok, ok, można i buty Reima, ale normalne, skórzane.

Ola
      • iwonsik Re: śniegowce Reima 20.09.12, 22:26
        ok, dzięki za rady.
        • olaj Re: śniegowce Reima 20.09.12, 23:51
          Tak, dobre z membraną ReimaTec, tu np z tegoroczej kolekcji:

reima.fi/pl/kolekcja/2011-07-14-09-29-00/botki
          po najechaniu wyświetlają się kolory, w jakich były produkowane
          i sprawdzić w opisie

O
      • makoc Re: śniegowce Reima 20.09.12, 23:31
        jeśli chodzi o firmę to polecam. Moje dzieci nosiły ich buty skórzane (świetne!)i takie jak wyzej typowe gumowce, zawsze z membrana Reimatec. stopy zawsze suche i ciepłe były. Ale tego typu śniegowce to raczej nie na długie spacery.
    • kropkaa Re: śniegowce Reima 20.09.12, 22:53
      Kiedyś był model wcześniejszy bez tej gumy na dole, one były ok. Z tym, że miałam zastrzeżenia, że słabo trzymają stopę. Co prawda nie zaszkodziło to, ale byłam pewniejsza nakładając normalne kozaczki skórzane, dopasowane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka