Dodaj do ulubionych

vtech po....12,50zł

• merci77 no ale sam list już "w pakowaniu" :) 08.10.12, 22:07
      • mmala6 Re: no ale sam list już "w pakowaniu" :) 08.10.12, 22:16
        nie mogę doczekać się listu dziękczynnegobig_grin
        • bunkowa Re: no ale sam list już "w pakowaniu" :) 08.10.12, 22:50
          Ano właśnie, będą na tyle bezczelni żeby wysłać sam list? I jeszcze obciążyć klienta kosztem dostarczenia mu tej kartki papieru? Bo zabawki są oczywiście "niedostępne".
          Bardzo jestem ciekawa, moje zamówienie zostało właśnie zredukowane do samego listu - nie mam zamiaru go anulować.
      • mamaemmy tytuł artykułu... 08.10.12, 22:24
        Jak oszukać głupiego konsumenta-WETBILD ma na to patent
        Obniżyc ceny o 90%-nazbierac setki klientów i każdemu napisac,że nie ma w magazynie(a wszystkie wiemy,że wystarczy,aby zamówili,bo oni i tak nie mają tych rzeczy w magazynie..to typowa alkcja marketingowa..i potem dać tym klientom wow,calować nogi- minus 20%!!!
        Tylko tuman się nabierze na ta zagrywkę.
        i dalej jak leci..
        Taka pseudo reklama to im nie wyjdzie..
        Jutro piszę do Faktu i innych gazet smile
        • barbi1 Re: tytuł artykułu... 08.10.12, 22:37
          Z zamówionych przeze mnie rzeczy, wszystkie niedostępne,
          ostał się jeno list w magazynie wink
          • sdec Re: tytuł artykułu... 09.10.12, 07:36
            U mnie to samo! A już się cieszyłam, że będę miała prezenty kupione sad Trochę bez sensu, że nie mają aktualizacji na bieżąco.
            • slonko1335 Re: tytuł artykułu... 09.10.12, 09:19
              Ja się właśnie zdziwiłam bo dwie rzeczy(gra Boo i gra Słówka) zmieniły statut na w magazynie. Dwie są jeszcze w realizacji(gra ben10 i puzzle), sześć pozostałych anulowano. Dziewczyny a co z gratisem do zamówienia? bo żadna z Was o tym nie pisze. Jak składałam zamówienie to mogłam sobie wybrać gratis, nie mam pojęcia czy zależało to od kwoty zakupów czy od ilości, w każdym razie mogłam wybrać zestaw puzzli, do wyboru były księżniczki, ben10 lub polly pocket. Co z takim zestawem w przypadku anulowania zamówienia u Was? bo ciekawa jestem czy te gratisy też zabrali czy wyślą jednak rzem z nieszczęsnym listem? "mój" gratis jest razem z tymi dwiema rzeczami w magazynie...
              • 19rosa Re: tytuł artykułu... 09.10.12, 09:31
                nic nie wiem o żadnym gratisie??? nie miałam takiej opcji przy składaniu zamówienia
                • slonko1335 Re: tytuł artykułu... 09.10.12, 09:42
                  Niedawno jak była jakaś wyprzedaż książek to do zamówienia bodajże 5 tytułów były ksiąkzi do wyboru gratis, założyłam że z tymi zabawkami jest tak samo. Gratis były puzzle, może do puzzli dokładali bo zamówiłam kilka pudełek.
              • try_walking_in_my_shoes Moje zmówienie 09.10.12, 09:49
                jest pakowane. Nie było tylko jednej gry smile Tylko, że ja nie zamawiałam vtech big_grin Zestaw
                www.weltbild.pl/serwis-porcelanowy-dla-lalek-hello-kitty_p10868131.html
                też jest pakowany, mimo że obecnie nie jest dostępny. W tak dużym ogólnopolskim sklepie bazy powinny być aktualizowane na bieżąco, a nie 2 razy dziennie. W weltbildzie zakupy robiłam wielokrotnie. Nauczyłam się, że jak coś jest dostępne za 7 dni i więcej, raczej do mnie nie dotrze. To samo z Gandalfem i Merlinem smile
                • anick5791 konkurencja? 09.10.12, 11:42
                  U mnie zestaw też był, ale zrezygnowałam, bo sam serwis + wysyłka (nie przekroczyłam kwoty bez opłaty) to średnia okazja. Czyli "mój" serwis pewnie się pojawi na stronie, można polować big_grin big_grin big_grin

A nie łączy się Wam z aktualną akcją z -20% w empiku? Z walką o klientów (w wielkim stylu big_grin)? Bo ja zdecydowałam się na zakupy książkowe i domowe (kilka zamówień) i to -20% na moim koncie cały czas działa, nie tak że tylko raz. Inna sprawa, że w moim przypadku to chyba średni interes zrobili, bo powtórzyłam zamówienia sprzed kilku dni (których jeszcze nie przyniosłam z poczty) i "zyskałam" prawie 100 zł. A oni dostaną zwroty... Nie mój problem smile
              • listopadowka2007 Re: tytuł artykułu... 09.10.12, 13:09
                Gratisowe puzzle były do zamówienia ponad 50zł. Ja też mam gre boo "w pakowaniu" i te gratisy z listem też. Czyli wychodzi mi, że zą tą grę plus puzzle zapłacę 13,17zł reszta zamówienia niedostepna.
                • slonko1335 Re: tytuł artykułu... 09.10.12, 13:45
                  Ciekawa jestem co z tymi gratisowymi puzlami i listem zrobili w przypadku gdy całe zamówienie stało się niedostępne, czy wyślą, czy anulowali....mam ciągle dwie pozycje w realizacji i się zastanawiam czy czekać aż się określą co do nich czy z nich zrezygnować bo się obawiam, że te pozycje które zmieniły status na w magazynie mogą stać się niedostępne jak będę tak czekać.....
                  • slonko1335 Re: tytuł artykułu... 09.10.12, 16:35
                    Właśnie mi anulowali całe zamówienie mimo, że były pozycje w magazynie....cóż....
    • beakarp Re: vtech po....12,50zł 09.10.12, 12:23
      Samochodziki Siku tez niedostępne, a mały traktor /dostępny/ miał być jako gratis. Teraz całe zamówienie anulowano
      • magdalenkaad rabat20 %- mało wart,ale Smyk nic nie zaproponował 09.10.12, 13:08
        • olinkaokraglinkamama Chyba ktoś się nieźle wkurzył.... 09.10.12, 14:48
          Poznajecie sklep?smile
          www.kurierlubelski.pl/artykul/673549,krakowskie-przedmiescie-zderzenie-peugeota-i-vw-passata,1,1,id,t,sm,sg.html?cookie=1#galeria-material
          • anika_ml Re: Chyba ktoś się nieźle wkurzył.... 09.10.12, 15:08
            oj, tak bardzo sie musiał wkurzyc smile))))))) sklep jakby znajomy wink , od 3 dni jest w końcu głównym tematem
        • niki36712 Re: rabat20 %- mało wart,ale Smyk nic nie zapropo 09.10.12, 14:52
          Fakt, nie wysilili się - tylko 20%.
          Przecież za polubienie na fb lub kod jest 15%.
          Z tym, że to 20% jest na wszystko i wielorazowo.
          20% działa na książki za 9,90 + czwarta za 1 zł.
          Czyli płacimy 3x7,92+0,80=24,56 za cztery książki.
          A kod 15% nie rabatuje tej promocji.
    • weltbild-polska Szanowni Klienci, 09.10.12, 16:32
      Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Serdecznie przepraszamy za wszystkie niedogodności.

Nie mieliśmy na celu wprowadzić Państwa w błąd, a tym bardziej nie mieliśmy zamiaru nikogo oszukać czy naciągać, a nieprawidłowa prezentacja oferty zabawek na naszej stronie WWW była tylko i wyłącznie wynikiem błędu technicznego.

Zapewniamy, że nie ryzykowalibyśmy uszczerbku na wizerunku firmy, prowadząc tego typu praktyki w celu zbierania Państwa danych osobowych.

Oczywiście w każdej chwili możecie Państwo cofnąć prawo do wykorzystania danych osobowych, kontaktując się z naszym Działem Obsługi Klienta: serwis@weltbild.pl, 22-517-51-75.

Jeśli chodzi o dokonane płatności, pieniądze na pewno zostaną Państwu zwrócone.

Problem z błędnie zaktualizowaną ofertą zabawek pojawił się w weekend i nie mieliśmy możliwości szybko zareagować. Ze swojej strony dziękujemy bardzo za czujność, bo dzięki jednemu z klientów problem został wychwycony i byliśmy w stanie zareagować.

Reklama z zabawkami pojawiła się w sieci, ponieważ korzystamy z jednej z form kampanii, która pozwala na automatyczne tworzenie reklam (tzw. reklama retargetowana). Na reklamie pojawiają się dane, w zależności od tego, jaką ofertę przeglądał Klient lub jakie produkty dodał do koszyka. Reklamy mogą pojawić się na jednej z kilkudziesięciu tysięcy stron w sieci.

Jest nam niezmiernie przykro z powodu zaistniałej sytuacji, za którą raz jeszcze przepraszamy. Rozumiemy Państwa rozgoryczenie, postaramy się, aby podobne błędy w przyszłości nie mały miejsca.

Z poważaniem,
      Zespół pracowników firmy Weltbild

• elkass Re: Szanowni Klienci, 09.10.12, 16:55
        Dziwne to bardzo, bowiem kiedy składałam zamówienie była informacja przy produktach o tym iż wysyłka będzie dnia 16.10, przy produktach była informacja że dostępne chyba za 3-7 dni czyli że musicie je zamówić u dostawcy.
        Później przy anulowaniu zamówienia przy każdym produkcie mam informację: "Towar wyprzedany u dostawcy", o co chodzi?
        Przecież u producenta czyli pewnie u Państwa dostawców te produkty są dostępne.
      • katka761 Re: Szanowni Klienci, 09.10.12, 19:43
        a to wszędzie wstawiacie ten sam list?????????? tak z automatu??? kpina
        • s_mag_s a szczególnych przeprosin na forum potrzebujesz? 09.10.12, 20:01
          Mają na każdym forum personalizować, analizując wcześniej kto w feralnym wątku się wpisywał czy jak?

Jakoś strasznie dużo emocji wywołała ta cała sprawa, ja jakoś nie czuję się specjalnie oszukana, zdroworozsądkowo to marne były szanse na realizację tylu zamówień w takich cenach, poza tym większość sklepów, w których kupuję zastrzega, że promocyjne oferty są limitowane, a z tego co piszą na forum chusty (czy coś tam) komuś jednak zamówienia zrealizowali.
          • katka761 Re: a szczególnych przeprosin na forum potrzebuje 09.10.12, 20:33
            to po co odpowiadałaś???

nie chodzi mi o personalizowanie. uważam, że była to w pełni zaplanowana akcja.
            • mmala6 Re: a szczególnych przeprosin na forum potrzebuje 09.10.12, 20:41
              a ja myślę, że nie ma co się doszukiwać teorii spiskowej. Ja od razu wypisałam się z newslettera, do którego zapisałam się zakładając konto. Potem osobno napisałam prośbę o nieprzetwarzanie moich danych oraz wypisanie mnie z listy meilingowej. Jak oddadzą kasę to za parę dni będzie po temacie.
              • ireland1 Re: a szczególnych przeprosin na forum potrzebuje 09.10.12, 21:08
                A moge anulować zamówienie, jak towary są już w pakowaniu?
                • weltbild-polska Re: a szczególnych przeprosin na forum potrzebuje 10.10.12, 09:53
                  Jeżeli towar jest w pakowaniu, to pozostaje tylko skontaktować się z DOK-iem (serwis@weltbild.pl, 22-517-51-75.). W najgorszym wypadku klient zawsze ma prawo odmowy przyjęcia zamówienia do przewoźnika - paczka wówczas do nas wróci.
            • s_mag_s odpowiedziałam bo... 10.10.12, 10:35
              zakupy to nie jest cały mój świat i niezrozumiały jest dla mnie ten cały kołowrót, bazujący na mocno naiwnym jak dla mnie przekonaniu, że zrealizują tyle zamówień w takich cenach (nie wydało ci się to podejrzane jak zamówienie składałaś?), a teraz wysnuwaniu wniosku, że to zaplanowana akcja; to prawie jak histeria na wyprzedażach świąteczno-noworocznych w Anglii.
              I ciągle się zastanawiam jakiego rodzaju przeprosin oczekiwałaś, bo skoro nie pasowała ci ich forma, to jakieś oczekiwania musiałaś mieć.
              • maaszymka Re: odpowiedziałam bo... 10.10.12, 11:09
                To ja mam jeszcze lepiej. Zamówiłam- będzie to będzie, nie to nie. Przy okazji wziełam coś jeszcze. W poniedziałek dostałam informację, że zygzaków i reszty przecenionych zabawek nie ma. Anulowałam zamówienie. Wczoraj ponownie dostałam maila, że nie ma zabawek a dzisiaj informację, że wysłano mi jedną rzecz- ta na której najmniej mi zależało. Nie zamierzam odbierać. Jak maja taki bałagan to niech sie teraz sami martwią i płacą za przesyłki.
                • hoow Re: odpowiedziałam bo... 10.10.12, 17:11
                  Ja ucieszyłabym się gdyby udało mi się zrobić tanio zakupy, ale się nie udało i nie oczekuję kalania się, nie będę składała z nikim pozwu zbiorowego smile nie będę pisała do "faktu" i przyznam, że od początku pisane były wątki, że raczej nic z tego nie wyjdzie, ale spróbować można.
      • alcea3 Re: Szanowni Klienci, 10.10.12, 20:39
        weltbild-polska napisał(a):

> Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Serdecznie przepraszamy z
        > a wszystkie niedogodności.
        >
        > Nie mieliśmy na celu wprowadzić Państwa w błąd, a tym bardziej nie mieliśmy
        > zamiaru nikogo oszukać czy naciągać, a nieprawidłowa prezentacja oferty zabawe
        > k na naszej stronie WWW była tylko i wyłącznie wynikiem błędu technicznego.
        >

Błędu TECHNICZNEGO??!!

Na 27 zamówionych (różnych!) pozycji dostępne są DWIE (ksiązki).....
        • merci77 Re: Szanowni Klienci, 10.10.12, 22:31
          a ja teraz się wkurzyłam, bo aktualizowało mi się zamówienie od 2 dni, wczoraj dzowniłam i dopytywałam się czy jak status jest W MAGAZYNIE to znaczy ze tą rzecz mają, babka mi,że tak i wymieniała moje rzeczy które dostanę m.in tą gre www.weltbild.pl/i-love-art-nie-zwlekaj-nawlekaj_p11762820.html
          ze jest w magazynie a teraz wchodze na konto a tam przy grze NIEDOSTEPNA.
    • neptunka ZWROT 11.10.12, 10:50
      zamówiłam w niedzielę - w efektem jak wszyscy, właśnie dostałam kasę na konto
      • niki36712 a jednak są... vtech 15.10.12, 23:36
        Odbierając dzisiaj zamówienie w księgarni okazało się, że zabawki vtech leżą sobie na wyprzedaży...
        Literkowe zoo za 150
        Telefon Cars za 160
        U mnie było po kilka pudełek.
        • puenta1 Re: a jednak są... vtech 16.10.12, 08:15
          No i do tego nawet na naszej stronie nadal są reklamy tych telefonów, literkowe zoo i innych w cenach po 12,5 .......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka