Dodaj do ulubionych

Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka?

12.10.12, 11:12
Witam, powoli rozglądam się za prezentami na Mikołaja i natknęłam się na Allegro na taką mapę allegro.pl/listing.php/search?string=interaktywna+mapa&category=11763 . Czy ktoś widział "na żywo" coś takiego? Jakie opinie? Chciałabym kupić tą mapę dla 4-latka , ale producent zaleca ją od 6 lat, więc zastanawiam się czy to nie za wcześnie, chociaż synek fascynuje się mapami i globusami.
Obserwuj wątek
    • tomanksa Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 12.10.12, 20:44
      Naprawdę nikt nie spotkał się z tą mapą?
    • afork Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 12.10.12, 21:49
      sama nie mam i nie widziałam na żywo, ale słyszałam opinię, że jest świetna. Opowiada jakieś ciekawostki o kraju, mówi nazwę stolicy i daje wskazówkę w którym miejscu znajdziesz flagę. Jak dziecko się interesuje i szukasz pomysłu na prezent to kup. Najwyżej wróci do niej za rok lub dwa
    • bentley31 Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 12.10.12, 22:20
      Mapa jest bardzo fajna, choc wg mnie za wczesnie, no chyba, że dla naprawdę bardzo rozgarniętego 4latka.
      "Mówi" o 78 krajach - o stolicy, języku, na jakim kontynencie dany kraj leży, która to jego flaga i jakąś ciekawostkę o tym kraju.
      Jak już dziecko się trochę podszkoli, to można włączyc quiz, gdzie jest też opcja pojedynku między dwoma graczami, gdzie pytania zadawane są na zmianę dla graczy.
      Dla mnie bomba!
      G.
      • tomanksa Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 13.10.12, 20:01
        bentley31 napisała:

> Mapa jest bardzo fajna, choc wg mnie za wczesnie, no chyba, że dla naprawdę ba
        > rdzo rozgarniętego 4latka.

Nie wiem czy Młody rzeczywiście aż tak nadto rozgarnięty ( trochę właśnie przestraszyło mnie, że mapa jest dla 6-latków), ale od pół roku jest szczęśliwym posiadaczem globusu. Nie ma dnia aby nie dopytywał się o państwa, gdzie jakie leży, teraz na topie są stolice, tak więc może zaryzykuję.

Dziękuję wszystkim za opinie smile
    • gonia0012 Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 13.10.12, 09:14
      www.dumeldiscovery.pl/seria_edukacyjna/mapa_swiata.html
    • marika012 Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 13.10.12, 20:25
      Ja dla fana geografii bym kupiła bez zastanowienia mimo że miałby tylko 4 lata. Moja jest fanką anatomii człowieka wink w wieku 3 lat na topie była i jest nadal (dziecię ma niespełna 4 lata) taka zabawka
      allegro.pl/interaktywny-organizm-czlowieka-2d-dromader-i2710439747.html
      a zalecana jest dla dzieci w wieku 5+.
    • lilu5 Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 23.10.12, 10:51
      Jeśli ktoś ma tą mapę lub miał z nią do czynienia - napiszcie jaka jest jej jakość, wykonanie? Czy jest przyjazna w użyciu i czy wszystko sprawnie działa?
      Czy spodoba się dzieciom 8-9 letnim?

• verika Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 23.10.12, 11:06
        Widziałam tą mapę, w smyku była rozłożona, dla mnie fajna, dla mojego prawie 6cio latka kompletnie nie atrakcyjna sad w ogóle się nią nie zainteresował, a szkoda,bo myślałam,że mu się spodoba, całe szczęście,że nie kupiłam w "ciemno" smile Ale myślę,że to zależy od dziecka....
    • tomanksa Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 23.10.12, 11:15
      Właśnie przed chwilą odebrałam tą mapę. Jak dla mnie świetna, zobaczymy czy spodoba się synkowi , ale myślę, że tak. Z tym, że Młody uwielbia wszelkiego rodzaju mapy i globusy. Już teraz potrafi siedzieć przy zwykłej mapie i dopytywać o szczegóły, tak więc jestem prawie pewna, że ta mu się spodoba bardziej ( no, ale to ma być prezent pod choinkę, tak więc jeszcze trochę poczeka). Co do wykonania, jest ok, chociaż mogłaby być trochę grubsza, myślę, że najlepiej będzie powiesić ją na ścianie, wtedy nie zniszczy się za szybko. Oglądnęłam ją tak pobieżnie, ale wszystko działa, wszystko jest na swoim miejscu. Wg mnie warto było, zobaczymy czy moje zdanie podzieli 4-latek wink
      • kroliczyca80 Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 23.10.12, 12:45
        Ja też zamówiłam, dla 4,5-latka. Powinna przyjść dziś/jutro. Mój jest miłośnikiem flag.
        I sama też się chętnie podszkolę z geografiiwink
        • lilu5 Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 23.10.12, 13:35
          dziewczyny a gdzie kupowałyście tą mapę?
          • tomanksa Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 23.10.12, 14:32
            lilu5 napisała:

> dziewczyny a gdzie kupowałyście tą mapę?

Ja kupowałam w Smyku www.smyk.com/dumel-discovery-interaktywna-mapa-swiata-zabawka-edukacyjna,p1059352007,zabawki-gry-dla-dzieci-p , miałam kupon na 20 zł więc kosztowała mnie 109,99 a do tego za całość zapłaciłam punktami payback, więc prawie za darmo ją dostałam. Są też na Allegro.
    • kasia5030 Re: Dumel- interaktywna mapa zwierzęta świata 23.10.12, 16:09
      A podłączę się jeszcze pod wątek. Ja z kolei zainteresowałam się interaktywną mapą zwierzęta świata. Myślałam o niej dla mojego 3,5-latka. Czy ktoś miał z nią do czynienia, fajna?

Bo jeśli chodzi o mapę świata to super, kupię synkowi ją na pewno,ale to może za rok czy dwa smile
      • laleczkamajeczka Re: Dumel- interaktywna mapa świata 20.11.12, 21:32
        Chcę kupić tą mapę dla 5 latka , ale mam w domu dwulatkę i zastanawiam się czy mapa przetrwa, czy jest porządnie wykonana.
    • gloria-victis Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 21.11.12, 08:39
      mi sie podoba i zamierzam nabyc
      opinia na czyims blogu
      makoweczki.pl/mapa-ksiezyc-i-chmury/
      • matizka Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 21.11.12, 09:39
        A ja się zastanawiam nad tą mapą dla 8-latki z 3-ciej klasy?

Czy ona z tego skorzysta?
        Zauważyłam, że kupujemy masę rzeczy dla małych dzieci i w sumie one tego w pełni nie wykorzystują, a gdy mogłyby wykorzystać to już to dawno miały i im się znudziło. Ale trochę się boję, że może się okazać, że to dla "dzidziusiów":0

Jak myślicie?
    • k-pax75 Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 01.12.12, 13:21
      Moja córka skończyła dopiero 3 lata a już dawno temu udało mi się zainteresować ją gegrafią. Najpierw kupiłem jej interaktywny globus dla dzieci, którym lubi się obecnie bawić; kilka miesięcy potem wypatrzyłem na ścianie w biurze podróży fantastyczne animowane mapy europy i świata dla dzieci. Jeszcze tego samego dnia kupiłem w księgarni PWN mapę Europy, mapę świata zamówiłem właśnie na Allegro, dostanie ją od Mikołaja. Przy mapie spędzamy mnóstwo czasu przy czym często to Julia jest stroną inicjującą zabawę. Kojarzy już mnóstwo państw, flag, budowli, różne ciekawostki i szczegóły. W międzyczasie kupiłem w księgarni za 8 zł atlas świata z naklejkami na którym jest napisane 6-8 lat i Julia fantastycznie bawiła się naklejając flagi. Jestem chyba maniakiem geografii bo mimo wszystko zastanawiam się czy nie kupić jej jeszcze tej interaktywnej mapy ale niewiele nowego się z niej dowie a kosztuje więcej niż duża animowana mapa europy,świata i atlas z naklejkami razem wzięte, niemniej jednak wracając do Twojego pytania jestem pewien, że Dumel nadaje się dla 4 latka pod warunkiem, że nie zostawi się go sam na sam z mapą ale będzie to wspólna zabawa. pozdr.
      • sonique Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 02.12.12, 11:47
        W media expert jest za 97 zl.
    • firlit.33 Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 16.01.13, 21:06
      są 2 rodzaje mapy interaktywnej.
      1- to dla dzieci od 3 do 6 lat
      sa tylko zaznaczone morza i kontynenty na ktorych sa zwierzęta. Naciskajac na zwierzatko mozna sie dowiedziec ciekawostki na jego temat, co je, gdzie żyje i jaki wydaje głos.
      Zabawka cudowna dla 3,4 latka.
      2- to dla dzieci od 6 lat ( mysle ze juz 5 latek moze się zainteresować tą zabawka)
      to juz geografia. Tez zabawka kapitalna, ale obawiam sie ze dla 4 latka moze byc troche zatrudna, chyba ze juz interesuje sie państwami, globusem itd.
      • alfa36 Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 04.03.13, 11:27
        Możecie jeszcze cos dodać? Mam 8 latka, co prawda maniaka historii ale ostatnio zadaje pytania dotyczące geografii. Mamy tylko zwykły globus (mlody nie jest zainteresowany) i duży atlas geograficzny (tu zagląda, głónie flagi o interesują). Czy taka mapa będzie przydatna dla prawie 8 latka?
        • kachho Re: Dumel- interaktywna mapa świata - dla 4 latka 04.03.13, 11:42
          u nas bawi się mapą i 6-ciolatka i 12-latek więc jest fajna i dla starszych dzieci. Nawet rodzice czegoś się naucząsmile
    • mazia_m dostałam maila z merlina 08.03.13, 13:54
      mapa świata (nie zwierząt) ponownie w sprzedaży- w promocji za 109zł
      • alfa36 dzięki mazia 08.03.13, 21:44
        Dzięki za cynk. Nigdzie nie mogłam jej znaleźć (w normalnej ceniesmile).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka