Dodaj do ulubionych

święta święta! prezenty i prezenciki

24.10.12, 01:23
Kochane mamy, święta zbliżają sie nieubłaganie, po drodze mamy jeszcze mikołajki, więc warto się zastanowić już nad prezentami! Kocham obdarowywać moje pociechy, ale z roku na rok staje się to coraz trudniejsze, ponieważ maluchy rosną, ich gusta się zmieniają jak w kalejdoskopie aż mi ciężko za nimi nadążyc Tak więc zarządzam (odpowiednio wczesniej) rodzicielską burzę mózgów! Jakieś promocje? Pomysły? Porady? Fajne sklepy? Może doświadczenia? Co kupować? Czego nie kupować? Co w tym roku jest 'modne'?

Zachęcam do dyskusji, myślę, że w grupie będzie nam raźniej

pozdrawiam! ))
Obserwuj wątek
    • agusia_kolonia_35 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 05:36
      Dobry pomysl z tym tematem, niestety ja nie moge nic doradzic, bo moj synek ma dopiero dwa lata i jego cieszy wszystko co dostaje. Ale bede tutaj zagladac to moze dowiem sie czegos ciekawego. Pozdrawiam smile
    • mariannamm Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 07:22
      Moje dziecko juz narysowalo dla Mikolaja swoje zyczenia.
      Lalka Merida i Monster High kurcze tylko czy ona bedzie sie tym wogole bawic
      niby bawi sie Barbie ale sama nie wiem.
      Ja obstawiam w tym roku gry Trefl kupilam Babidi Bum i jest fantastyczna gralysmy wczoraj godzine.
      Mysle tez o keybordzie takim z Barbie ja bedac dzieciem mialam taki i dlugo mi sluzyl.
      Moja corka ma na dodatek urodziny wiec zyczenia rozdam po rodzinie i znajomych to moze ktos wpadnie na jeszcze inny pomysl smile
    • dopaminka78 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 09:21
      super temat z wielką przyjemnością poczytam pomysły na prezenty dla 6,5 latki-bo ja niestety nie mam żadnych sad Na razie córka wspominała że bardzo chciałaby dostać prawdziwy mikrofon ze statywem ( ale nie dziecinny i nie różowysmile ) bo ostatnio z koleżankami wzięło ją na śpiewanie.
      Więc dziewczyny wpisujcie wiek dzieckasmile
      • heca7 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 09:33
        Córka 10,5r dostanie aparat do zdjęć podwodnych i perfumy dla nastolatek wink Dodatkowo wybrane książki.
        Dla synów pomysłu nie mam. Starszy 7,3r chce elekrtownię wiatrową i znoooowu Tomka ( już mi od niego niedobrze).
        Młodszy 5,5r być może nową hulajnogę. Ale on jak zwykle nic nie chce bo "wszystko ma" surprised
        • patatajowa Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 09:38
          byle nie kodak bo to moja ostatnia porazka zakupowa na all.
          wszystkie podwodne zdjecia wakacyjne sa w odcieniu szaro-niebieskim a faktura obrazu jak posypana piaskiem.
          • heca7 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 09:58
            patatajowa napisała:

> byle nie kodak bo to moja ostatnia porazka zakupowa na all.
            > wszystkie podwodne zdjecia wakacyjne sa w odcieniu szaro-niebieskim a faktura o
            > brazu jak posypana piaskiem.
            Szczerze mówiąc zamierzałam kupić ten: www.decathlon.com.pl/PL/aparat-fotogr-szczelny-flash-111026244/
            Podobno całkiem dobry.
            • afroddytta Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 19:40
              A my mamy Kodaka (shop.kodak.pl/store/ekconseu/pl_PL/pd/productID.222970500) od roku i jesteśmy bardzo zadowoleni. Wiadomo, że jakość zdjęć odbiega od naszego normalnego aparatu , ale zdjęcia są ok, na pewno nie ma żadnych mrowień itd. i nawet na plaźmie >50 calowej wyglądają dobrze czy na kalendarzu ściennym. Ale trzeba też wiedzieć jak te zdjęcia robić tzn. np. nie na dużym zoomie itd. Mamy świetne zdjęcia robione po wodą na basenie zwykłym na pływalni oraz np. Egipcie, poza tym kręcimy filmy podwodne jak syn pływa na sportowym basenie, nawet z kajaków gdzie ten aparat wzieliśmy z obawy zamoczenia można było wybrać dobre zdjęcia, choć fakt, ze sporo było prześwietlonych czy niedoświetlonych, ale liczyliśmy się z tym. Robiąc w zeszłym roku fotoksiążki sporo zdjęć gł. podwodnych umieściłam i wyglądają dobrze, a znajomi zawsze zwracają na nie uwagę i są w szoku, że mamy aparat podwodny, bo takie przeważnie kosztują jednak sporo kasy, a ten kosztował <200 zł smile
              Ja w każdym razie jestem bardzo zadowolona i polecam. Mogę wrzucić jakieś podwodne zdjęcie, to sami ocenicie jego jakość.
        • czarna.perla Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 09:51
          to ja chetnie dowiem się o jakim mikrofonie "nie zabawkowym" mowa?
        • 77iwona Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 10:04
          Napisz proszę coś więcej o tej elektrowni albo podaj link do tej zabawki. Mam syna 7,5 roku, który lubi takie inne zabawkismile dziękuję
          A ze swojej strony dodam, że zastanawiam się nad zakupem mapy świata firmy dumel, interaktywnej. Może macie już jakieś doświadczenia, opinie co do tej mapy?
          • heca7 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 10:14
            Jesli to pytanie do mnie to wklejam wypowiedź z innego wątku, z linkiem do elektrowni smile

Jeśli chodzi chłopca to można kupić zestawy doswiadczalne z serii 4M, np:
            allegro.pl/4m-green-science-elektrownia-wiatrowa-3267-i2706891843.html
            allegro.pl/zestaw-naukowy-lampka-dynamo-4m-zrob-to-sam-i2705077922.html
            allegro.pl/zestaw-naukowy-robot-z-puszki-4m-zrob-to-sam-i2705077904.html
            albo co innego.
            allegro.pl/nowosc-solarna-farma-dla-mlodych-naukowcow-8-i2682917574.html
            Dziewczynce być może spodoba się to:
            allegro.pl/harumika-duzy-zestaw-suknie-balowe-i2722423568.html
            allegro.pl/fashion-angels-szkicownik-monster-high-makijaz-hit-i2731295542.html
            Oprócz tego mój 7-letek nieustannie bawi się pociągami Fenbo i Tomkiem ( na magnesy).
        • jusstinna Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 10:53
          Pewnie masz już wybrany aparat, ale w razie czego polecam Olympus - super zdjęcia robi.
    • zuzankas Dziewczynka, prawie 4 lata 24.10.12, 10:03
      Ja już mam zakamuflowany prezent na Gwiazdkę - klocki Playmobil z serii safari - zagroda dla zwierząt. Dostanie też jakąś grę planszowo-edukacyjną i bajkoczytacz.
      Na mikołajki Sylvanian Families przedszkole.

Dziewczynka, prawie 4 lata.
      • joanna_bruza Re: Dziewczynka, prawie 4 lata 24.10.12, 10:06
        wow, ale ci zazdroszcze zorganizowania i pomysłowości smile))
      • edie70 Re: Dziewczynka 4 lata 24.10.12, 20:39
        a moja córeczka marzy o butach na sprężynach ,aby mogła wysoko skakać big_grin dziś prosiła ,abyśmy napisały o tym św.Mikołajowi .I mam problem surprised skąd ja jej wezmę buty na sprężynach ? sad
        • maaszymka Re: Dziewczynka 4 lata 25.10.12, 00:39
          edie70 napisała:

> a moja córeczka marzy o butach na sprężynach ,aby mogła wysoko skakać big_grin dziś p
          > rosiła ,abyśmy napisały o tym św.Mikołajowi .I mam problem surprised skąd ja jej wezm
          > ę buty na sprężynach ? sad

Z Allegro? allegro.pl/buty-na-sprezynach-skoki-w-obloki-dla-kazdego-i2723271736.html
          W sumie fajny pomysł Twoja córka miała smile
          • edie70 Re: Dziewczynka 4 lata 29.10.12, 17:29
            No tak, pomysł fenomenalny zwłaszcza na czterolatkę smileGoofy ma takie i jej na pewno Mikołaj takie same kupi big_grin
    • kasia5030 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 10:08
      A ja już prezenty mam w większości pokupowane.
      Dla synka 3,5-letniego
      - Zestaw Hot wheels
      - Mam oko nerya lit
      -Film DVD Gdzie jest Nemo
      Za te 3 rzeczy na smyk.com, korzystając z różnych kodów promocyjnych, zapłaciłam 130zł, więc jestem zadowolona

Dodatkowo synek dostanie:
      Gitarę ELC o której marzy
      Plecak Skip Hop Lew
      Gra 3 traki

A reszcie dzieci pokupowałam:
      - Tablica - to prezenty dla 2,5-latka i 3-latka
      - deskorolka dla 8-latka
      - plecaczek Hello Kitty dla 4-latki

Na Mikołajki pokupowane książki
      I ja prezenty mam z głowy
    • koza_w_rajtuzach Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 12:38
      Mój syn niespełna 4-letni ma bzika na punkcie aparatów fotograficznych i już kupiłam mu prezent, aparat Vtech, w dość okazyjnej cenie udało mi się zalicytować.
      Córka, która ma prawie 7 lat bardzo chce dostać pieska Błyskotkę ze świecącą smyczą. Wg mnie to bez sensu, ponieważ ona praktycznie nie bawi się zabawkami i od zawsze jest tak, że wszystko u niej jest tylko na chwilę, ale jeśli nie zmieni zdania, to trudno, dostanie to, co chce. Sama wiem, że dla niej byłyby lepsze jakieś przybory plastyczne, różne rzeczy z serii kreatywnych, do tworzenia, ale cóż, może poprosić Mikołaja o co tam będzie chciała.
      6 grudnia moje dzieci dostają tylko paczkę ze słodyczami.
      • anet77 do koza_w_rajtuzach 24.10.12, 13:20
        Moja córka identycznie. Nie bawi sie wcale lalkami, tyle barbie lezy w kącie i chce dostać kolejną barbie. Za to bardzo lubi rysować, kolorować, cos tworzyc, wycinac itd. Tak wiec chcę podejść do jej prezentu bardziej rozsądnie. Wiem, ze z barbie by sie ucieszyła ale to byłoby an chwilę. Dostanie cos innego, zobaczy co może z tego robić i będzie to na dłuzej. Ja mam takie pomysły:
        zabawkiph.istore.pl/pl/fashion-angels-stol-do-kreacji-mody-projektor-11478.html kupiłam w Smyku na przecenie
        alejka.pl/szkicownik-rock-band-fashion-angels-2.html również Smyk
        www.okazje.info.pl/okazja/inne/ecelements-walizka-motylkowa-kolekcja-2203.html Smyk
        www.terazgry.pl/index.php?p2704,tangramy-przedmioty-smart-games
        e-smoczek.pl/ukladanki/463-puzzibits-puzzle-przestrzenne-manhattan-toy.html
        Te rzeczy mam dla niej. Coś z tego dostanie na Mikołajki, coś na swieta od nas, cos od babci, która zleci nam zakup prezentu jak zwykle.
        • koza_w_rajtuzach Re: do koza_w_rajtuzach 24.10.12, 17:14
          smile)
          Moja córka ma 7 lat prawie i chyba nie było do tej pory zabawki, która by ją na dłużej zainteresowała. Ma tak od zawsze. Swoje króliki pluszowe kocha, ale nie umie się nimi jako tako bawić, buduje im jakieś domki z kartonu i na tym zabawa się kończy, nie tworzy żadnych dialogów między zwierzakami, nic nimi nie robi itd. Ja wiem, że najlepiej bawić się z kimś, a ona ma tylko przyjaciół chłopaków, z którymi bawi się autami (też to lubi, auta w domu kupuję nie dla syna, tylko dla niej), ale dzieci jednak czasem się same bawią, a ona nie umie tego. Ciężko jest z takim dzieckiem. Lalek nie lubi. Najbardziej skupiona jest na tworzeniu, ciągle wymyśla nowe rzeczy, jest bardzo kreatywna i pomysłowa. Od miesiąca mówi o tym piesku i trochę dziwnie byłoby go nie kupić, choć to pieniądze wyrzucone w błoto.
          Jej brat jest przeciwieństwem, ma bardzo konkretny gust i jest stały w uczuciach (latarki, lornetki, aparaty, narzędzia). Z takim dzieckiem jest o tyle dobrze, że nie tylko się ucieszy, ale też nie znudzi się, będzie spał z nową zabawką i wszędzie z nią chodził.
    • kroliczyca80 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 12:44
      Ja obkupiłam się w smyku, mam na mikołaja/pod choinkę dwie gry (obie Smart Games), mapę interaktywną oraz geomagi, dokupię pewnie jakiegoś rzadkiego carsa na amazonie. I wsiosmile
      I jeszcze odnośnie pytania:
      Polecam zdecydowanie wyrzutnię cars (taką czerwoną, z dołączonym zygzakiem) - niby nic, a mój mały wielbiciel carsów bawi się tym od roku. Urząda sobie wyścigi, dorobiliśmy podium, szałsmile
      A nie polecam gry Tomek (niebieskie pudełko z czterema małymi wagonikami jako pionkami) - gra absolutnie niekreatywna, zrobiona na odczepnego, banalnie prosta w obu wersjach z instrukcji, nie warta nawet 15 zł. A sprzedają ją za 99uncertain I jeszcze kiepsko wykonana - trochę tekturki i plastiku, mega rozczarownie. Dobrze, że nie ja płaciłambig_grin
      • mieeke Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 12:51
        A czy mogłabym prosić o link do wyrzutni CARS?

kroliczyca80 napisała:

> Ja obkupiłam się w smyku, mam na mikołaja/pod choinkę dwie gry (obie Smart Game
        > s), mapę interaktywną oraz geomagi, dokupię pewnie jakiegoś rzadkiego carsa na
        > amazonie. I wsiosmile
        > I jeszcze odnośnie pytania:
        > Polecam zdecydowanie wyrzutnię cars (taką czerwoną, z dołączonym zygzakiem) - n
        > iby nic, a mój mały wielbiciel carsów bawi się tym od roku. Urząda sobie wyścig
        > i, dorobiliśmy podium, szałsmile
        > A nie polecam gry Tomek (niebieskie pudełko z czterema małymi wagonikami jako p
        > ionkami) - gra absolutnie niekreatywna, zrobiona na odczepnego, banalnie prosta
        > w obu wersjach z instrukcji, nie warta nawet 15 zł. A sprzedają ją za 99uncertain I j
        > eszcze kiepsko wykonana - trochę tekturki i plastiku, mega rozczarownie. Dobrze
        > , że nie ja płaciłambig_grin
        • kroliczyca80 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 14:25
          Proszę: allegro.pl/cars-2-auta-wyrzutnia-z-walizka-zygzak-kurie-i2713965189.html
          Wygląda niepozornie, wcale nie chciałam kupować, ale okazało się hitem.
      • leneczkaz kroliczyca 03.11.12, 08:02
        Mapa jest świetna! smile
    • anet77 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 13:33
      A u nas znowu szybko poszło wkąt to co córka sobie wymarzyła. tak wiec w tym roku biorac pod uwage jej zainteresowania sama wybieram prezent smile
    • anet77 szukam pomysłu dla dwulatki 24.10.12, 13:43
      Czekam na propozycje dla dwuletniej dziewczynki. Wszelkie klocki i puzzle odpadają. Nie jest zainteresowana niestety.
      • mieeke Re: szukam pomysłu dla 4latka 24.10.12, 13:48
        Będę wdzięczna za wszelkie pomysły.
        • kasia5030 Re: szukam pomysłu dla 4latka 24.10.12, 18:53
          www.smyk.com/szukaj/produkt?q=bindeez&qtype=basicForm
          Dla starszych i młodszych dziewczynek fajna zabawa...
          Albo może jakieś Geomagi? Moja 4-letnia chrześnica chętnie je podbiera swojemu starszemu bratu.
          • kasia5030 Re: szukam pomysłu dla 4latka 24.10.12, 18:55
            Ojej teraz zobaczyłam, że chodzi Ci o chłopca smile
            No ale jeśli chodzi o chłopca to i tak geomagi będą dobrym pomysłem. Albo jeszcze interaktywna mapa świata, albo interaktywna mapa zwierzęta świata, firmy Dumel
        • joanna_bruza Re: szukam pomysłu dla 4latka 26.10.12, 01:03
          a to jeszcze zależy czy to chłopiec czy dziewcznyka smile generalnie fajną opcją jest np taki bujaczek do Mattel, cudowcna planeta, czy jakoś tak. znalazłam go ostanio, jak pisałam z moimi szkrabami list do Mikołaja suspicious bo to przeciez trzeba zrobić wcześniej, a że Mikołaj otworzył fabrykę w internecie, to nie mogłysmy się powstrzymać smile moje już potrafią same narysować, czy wybrać co chcą, ale jest też worek z prezentami dla maluchów, właśnie do 3 lat, o czym ty pisałaś. to jest bardzo fajna sprawa, bo wchodzisz na strone listdomikolaja.pl i od razu ogarnia cie atmosfera gwiazdki, prezentow itd smile spedzasz z dzieckiem milo czas, ono ma poczucie, ze napisalo do Mikolaja, a ty na maila dostajesz kopie z dokaldnym opisem tego co wybrało smile a jak sie poszczesci, to i zabawki czy samochod mozna pozniej wygrac - polecam zabawe smile
      • ursgmo Re: szukam pomysłu dla dwulatki 24.10.12, 15:54
        anet77 napisała:

> Czekam na propozycje dla dwuletniej dziewczynki.
        Kuchenkę mała ma ? polecam , jak masz miejsce to jak największą stojącą, moja córa od sierpnia wciąż bawi się swoją
        sklep z akcesoriami
        domek dla lalek
        ciastolina
        mata wodna
        znikopis
        namiot
        wózek dla lalek lub łóżeczko
        lalka
        • anet77 Re: szukam pomysłu dla dwulatki 24.10.12, 20:23
          Dzięki za propozycje. W tym problem, ze ma starszą siostrę, po której ma lalki, kuchnie, wózek itd, znikopis i namiot też ma. Myslałam własnie o domku dla lalek.
          • ursgmo Re: szukam pomysłu dla dwulatki 24.10.12, 21:28
            anet77 napisała:

Myslałam własnie o domku dla lal
            > ek.

Ja też i od dawna mam wybrany ale wciąż się waham . Nie chciałabym kupić za wcześnie żeby córka nie podniszczyła bo mógłby posłużyć dłużej . Ale pewnie kupię , najwyżej schowam jeśli nie bedzie umiała się nim jeszcze bawić.
            • anet77 Re: szukam pomysłu dla dwulatki 24.10.12, 22:34
              Zdradzisz ktory domek wybrałaś?
              • ursgmo Re: szukam pomysłu dla dwulatki 24.10.12, 22:49
                Chelsea Kidkraftu - widziałam na żywo jak kupowałam u dytsrybutora kuchenkę i wydaje się najbardziej odpowiednia na początek , mocne mebelki, stabilna konstrukcja, baaardzo ładny.
                Ładne są też le toy van ale ich mebelki wydają się delikatniejsze , niestety na żywo ich nie widziałam .
    • upartamama Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 14:07
      Parę wątków niżej jest o kodach na smyk online. Działają do dziś. Kupiłam tam dla syna 4 lata lego posterunek policji a dla córki geomagi kucyki filis z karetą. Opłacało się i do tego przesyłka gratis.
      • gwen_s Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 17:52
        jeden wątek mój został usunięty pewnie przez podane linki smile Wiec powtórzę smile
        Dla 4,5 latka
        - wyrzutnia hot wheels autokule- (dzięki smykowi i kodom zamówiłam za b. dobrą cenę)
        - aparat (tu planowałąm FP, ale jeden z wątków sprawił, że mam wątpliwości wink)
        - lego ninjago
        Dla prawie 2latka
        - garaż FP little people
        - laweta little tikes
        - wstępnie planuję jeszcze korale do nawlekania (takie większe)
        No i wspólnie kupiłam im grę, młody pewnie będzie stosował w niej własne "reguły" smile
        Reszta prezentów mi nie znana, ale miałam już kilka pomysłów smile
        Mam jeszcze problem z 3,5 latkiem, który absolutnie nie bawi się zabawkami. Myślę nad grą guzik z pętelką...
        • alexalexa Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 18:03
          u nas dzieciaki dostaną piękne wydania ksiąg z baśniami wyd. Wilga, akurat na promo ze smyka cena wyszła przyzwoita, plus duplo
    • patir23 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 17:45
      Na swieta lego City karetka 4431 oraz zestaw motoskładaki Hot Wheels i skaczące czapeczki
      na mikołaja lego luigi i guido i model fiat 126p moze jeszcze bajka rudolf czerwononosy
      • emma6666 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 18:14
        Chłopiec 2,5 roku
        -na mikołaja quercetti fantacolor junior
        - na gwiazdkę remiza strażacka duplo
        To od nas.
        Od mojej mamy zapewne coś dostanie, od teściowej zapewne nie dostanie nic.
        • alexalexa Emma6666 24.10.12, 18:19
          to ostatnie zdanie jakbyś wyjęła z naszego życiorysu, haha
          tylko, że mnie to akurat cieszy, nie muszę babska oglądać

• emma6666 Re: Emma6666 24.10.12, 20:24
            alexalexa napisała:

> to ostatnie zdanie jakbyś wyjęła z naszego życiorysu, haha
            > tylko, że mnie to akurat cieszy, nie muszę babska oglądać
            >

Mnie też cieszy.
            A wiesz co jest najlepsze? Że jak przyjeżdżają raz do roku na wakacje jej wnuki z Francji to ta bierze kredyt w banku na prezenty.
            Jak mój syn jej sugeruje przez telefon że chciałby koparkę czy śmieciarkę czy inne coś to teściowa stwierdza, że nie chce mu kupować prezentów bo nie chce żeby ją kojarzył z prezentami.
    • slonko1335 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 18:13
      Mam pół szafy przeróżnych zabawek, gier i książek pokupowanych w promocjach, część z nich młodzi pewnie dostaną pod choinkę. Na Mikołaja zamiast jak zwykle paczki słodyczy dla nich i kuzynki będą pluszowe psy ze Smyka i ksiakzi o tematyce świątecznej. Pies miał być tylko dla syna ale jak przyszedł to mąż stwierdził że córka się zapłacze, że to nie ona dostała no to zamówiłam i dla niej i dla kuzynki jeszcze w innych kolorach.
      Syn ma 4 lata, córka 6,5 pobunkrotwane jeszcze mamy:
      Gry: Nogi stonogi, Pędzące żółwie, jakąś taką edukacyjną literkową z sowy mądrej głowy-nie pamiętam tytułu, Blokusa, Picturekę, kilka Smart Gamesów(pingwiny, safari, 3traki, kolorowy kod)
      Kilka rożnych zestawów kreatywnych
      Zestaw z doświadczeniami-Muzyka
      Lego
      Zegarek-zamówienie córki
      Dinozaury z serii Imaginext dla syna

Z książek chcę dokupić Mapy dla córki bo jest wielbicielką map więc oszaleje ze szczęścia a dla syna wielbiciela Mamoko - nowe Mamoko oczywiście.

Dla męża chrześniaka(3 lata) mamy zestaw z Tomkiem take-n-play-zbiera te zestawy.
      Na Mikołaja dla szwagrostwa synka(2 lata) - latarkę little tikes.
      Musimy jeszcze kupić coś ośmioletniej chrześnicy, także na urodziny które ma 1 stycznia oraz dla jej dwuletniego brata pod choinkę(myślę o duplo) i dzieciaki z głowy.
      • sonrisa06 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 18:33
        Moja córka (6,5 letnia) marzy o Barbie świecącej syrence, więc to cudo na pewno się wśród prezentów pojawi (choć ja nie jestem tym pomysłem zachwycona). Poza tym nowym marzeniem jest lalka Merida KONIECZNIE z łukiem. Moja córka jest od jakiegoś czasu wielbicielką łucznictwa. W każdych ilościach mile widziane są pet szopy uncertain którymi gada godzinami. Poza tym myślę o klockach Lego (nie wiem jeszcze który zestaw, może kolejny z Lego Friends, a może z Creatora) bo to u nas zawsze trafiony prezent i o grach (Pictureka, Monopoly junior). A, i książki i bajki na dvd (to u nas standard prezentowy).

I tak jeszcze zupełnie na marginesie polecę grę "Kto to był?" dla nas rewelacja.
      • anick5791 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 18:34
        Córka 3,5 roku.
        I też już mam prezenty smile
        Mikołajki: pacynki do jasełek, książki bożonarodzeniowe, ewentualnie jeszcze jakiś mały zestaw kreatywny, ale się waham, bo to już by może było za dużo na raz.
        Gwiazdka: Interaktywny kotek ze smykowej promocji, łyżwy lub drewniany domek dla lalek (jeszcze nie zdecydowałam), film (Zakochany kundel 1+2 lub 3x Kopciuszek) i obowiązkowo jakaś książka, może "Poczytaj mi mamo" lub kolejny Paddington.
        Teraz już tylko zastanawiam się, jak podzielić zabawki między Gwiazdkę a późniejsze urodziny smile
        • widosna Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 20:53
          Co to za pacynki do jaselek?
          Ja polecam dla dziecka tak od 3-4 roku zycia (plec obojetna) taka gre: www.dadum.pl/geoform-walizeczka-magnetyczna-djeco.html
          Sa tez rozne warianty, my mamy Geosavanne, taka babybart.pl/pl/p/Geosavanna-ukladanka-magnetyczna-w-walizce-Djeco-3133-/461.
          ale tez taka ciekawa
          babybart.pl/pl/p/Geobonhomme-ukladanka-magnetyczna-w-walizce-Djeco-3136/2927
          • anick5791 pacynki 24.10.12, 23:26
            widosna napisała:

> Co to za pacynki do jaselek?

O takie:
            merlin.pl/Zestaw-bajkowy-Szopka_The-Puppet-Company/browse/product/206,976466.html
            Oczywiście kupione w promocji i zachomikowane w szafie wink
      • big-smoczyca Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 18:56
        dla 4,5 letniej siostrzenicy ma gre Trefla "Paula"
        dla mojej prawie 3 latki mam domek Piny Pon
        myślę nad aparatem Vtech - może wujek kupi
        i nad pluszowym Talking Tom'em
    • agni71 Re: DZ 6, 8, 10 lat i CH 2,5 i 4 lata - 24.10.12, 20:01
      No cóż, przez te ostatnie promocje w smyk.com mam kompletny mętlik w zapasach zabawkowych. Zanim zdecyduje, co dla kogo, będe musiała zrobic przegląd posiadanych dóbr, bo zaczynam zapominać, co mam, a czego nie wink

Jesli zamówienie z Lego Friends domem Olivii zostanie zrealizowane, to będzie to wspólny prezent dla wszystkich corek lub dla dwóch starszych.
      Najmłodsza (6 lat) na pewno dostanie palac kucyków Filly.
      Gdybym nie kupiła jej tego pałacu to może dostałaby jakąs Monster High (tylko jej z córek podobaja sie te lalki), ale myslę, że z pałacu bardziej się ucieszy.

Najstarsza na pewno dostanie dwie ksiązki o origami + najnowszą ksiązke o Lassem i Mai (o ile wytrzymam do Mikołaja).
      Poza tym mam z wcześniejszych promocji zestawy kreatywne z mozaikami The Orb Factory, więc cos z tego na pewno.

Mam tez zestawy z Littlest Pet Shop i Sylvanian Families, które tez dołożę do prezentów.

Będą tez książki do poczytania np. planuje kupic najnowsze "Magiczne drzewo. Pojedynek", może "Mapy".
      Zazwyczaj dodaję tez do typowych zabawek jakieś filmy, na razie mam "Barbie i muszkieterki" i "Klopsiki i inne zjawiska pogodowe", więc może dokupię cos, żeby każda córka dostała po jednym filmie.

Albo dla 10-latki, albo jako wspólny prezent będzie tez Geomag wheels (albo zostawię na imieniny w lutym smile
      Dla 2,5 letniego bratanka mam zamówione Duplo transporter samochodów i 2 pojazdy Siku, ale mam wątpliwości czy na te Siku nie jest jeszcze za mały? Lubi sobie czasem rzucic zabawką, czy te autka to wytrzymają?

Dla 4-letniego siostrzeńca męża może najnowszego Pettsona z Findusem (jesli wcześniej nie dostanie) i może coś z Playmobil (seria z rycerzami).

• aagulek do heca7 24.10.12, 20:14
        aparat zdecydowanie olympus, sprawdzony w wakacje, polecam
      • aloen Re: DZ 6, 8, 10 lat i CH 2,5 i 4 lata - 24.10.12, 21:55
        agni71, autka siku są super, bardzo wytrzymałe, z moim ponad 2latkiem mamy już sporą kolekcję i jeszcze w żadnym nic nie odpadło, przy czym mój syn wyjątkowo szanuje auta, ale zdarzyło się, że nieraz spadły mu gdzieś i nic im nie jest. W sumie to też zależy jaka skala, bo te większe to są już dość ciężkie, jak np. śmieciarka w skali 1:50.
        • agni71 Re: DZ 6, 8, 10 lat i CH 2,5 i 4 lata - 25.10.12, 08:20
          Te nasze modele sa w skali 1:87, więc z tych mniejszych. Jak je zobaczyłam na żywo, to wydały mi się delikatne, z tymi wszystkimi szczególikami, ale jak mówisz, że są trwałe, to moze tez dam pod choinkę. Albo poczekają pól roku do 3. urodzin ... Dzięki za uspokojenie mnie trochę...
      • rosool Re: DZ 6, 8, 10 lat i CH 2,5 i 4 lata - 25.10.12, 09:57
        SIKU są świetne!!! Moi chłopcy mają ich sporo, żaden się popsuł, tylko od ciągłego spadania ze stołu na płytki, farba na zderzakach odprysła. tylko że kupujemy praktycznie tylko maszyny budowlane, rolnicze, vany i autobusy.
        • agni71 Re: CH 2,5 - album o samochodach - jaki? 25.10.12, 10:37
          Bardzo dziękuje za kolejna opinię. Ja kupiłam tez budowlane, bo koparke i betoniarkę smile

Pomyslałam sobie jeszcze, ze mogłabym temu fanowi pojazdów kupić jakiś album z samochodami, cos w tym stylu:
          www.empik.com/samochody-opracowanie-zbiorowe,p1045672603,ksiazka-p
          merlin.pl/Samochody-Ilustrowana-Encyklopedia-Ponad-1800-kolorowych-ilustracji_Richard-Dredge-praca/browse/product/1,885071.html
          Może macie cos takiego? Możecie cos polecić lub odradzić?

Czy lepiej dla 2,5-latka kupic typowo dziecięce, jak:

merlin.pl/Pojazdy-malucha-cz-2_Aksjomat/browse/product/1,813193.html
          merlin.pl/Maszyny-i-pojazdy-Plac-budowy_Monika-Wittmann/browse/product/1,1036103.html
          merlin.pl/Co-kryje-sie-na-budowie_Aksjomat/browse/product/1,571243.html?qrtc_slt=slt_user_tab&qrtc_tpl=tpl_user_tab_2&qrtc_typ=usr&qrtc_pos=20
          • falcon_eye Re: CH 2,5 - album o samochodach - jaki? 25.10.12, 11:03
            Też mam w domu 2,5 letniego miłośnika samochodów, maszyn budowlanych i rolniczych, to podpowiem co wiem wink

Samochody Ilustrowana Encyklopedia - naprawdę duża, ciężka, świetnie wydana książka. Każde auto ma opisane parametry. U nas jest traktowana z namaszczeniem i oglądana tylko z tatusiem (który jest właścicielem wink). Minus jak dla mnie jest taki, że nie ma w niej współczesnych samochodów, które widać na ulicach.

Co kryje się na budowie - fajna, jeżeli syn potrafi się skupić i posłuchać co mu się opowiada, bo sama w sobie ma sporo szczegółowych i technicznych opisów (np. jak się wymiaruje, jak pracuje architekt). Mojemu się nie podobała, bo za mało w niej "maszyn właściwych".

Pojazdy malucha - infantylna

Maszyny i pojazdy. Plac budowy - super, podobnie jak pozostałe z serii Mądra Mysz. Bardzo szczegółowe, różnorodne i realistyczne ilustracje. Teksty pomagają mi w tłumaczeniu co jest na scenach. Minusem według mnie są miękkie okładki i kartki, oraz wierne tłumaczenie z niemieckiego, co oznacza że zdania są długie i wielokrotnie złożone (czasami sama się w nich gubię).

A młody na święta dostanie tą:
            www.wydawnictwoolesiejuk.pl/wyniki-wyszukiwania/368810/
            Bardzo szczegółowa, z rozkładanymi stronami, duża.
    • mamamisiaikrzysia Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 22:22
      Kurcze a ja nic nie mam jeszcze. Co gorsze nawet pomysłu nie mam, nawet nie orientuje się w nowościach zabawkowych big_grin potrzebuje coś dla chłopca (3i pół roku). Posiada lego duplo ( jakiś podstawowy zestaw w zielonym pojemniku), klocki drewniane, jakieś tory, wywrotkę, kuchnie, autka itp. Niestety wszystko zajmuje go tylko na chwile. Myślałam o zjeżdżalniach hot wheels, znowu o duplo lub klockach tego typu, grze (tylko nie mam pojęcia jakiej), aparacie (ale obawiam się ze szybko się znudzi), może ciastolina? Co go może zaiteresowac. Na szczęście z drugim synkiem nie powinno być problemu bo ma dopiero 5 m wiec zadowoli się wszystkim co gra i świeci smile
      • czarna.perla Re: święta święta! prezenty i prezenciki 24.10.12, 23:55
        duplo, duplo i jeszcze raz duplo. dla 3,5 latka to zielone pudełko to zdecydowanie za mało, żeby coś sensownego budować trzeba mieć choć kilka zestawów.
      • alkara Re: święta święta! prezenty i prezenciki 25.10.12, 09:11
        Też polecam dokupić jakieś tematyczne duplo. Ja powoli zaczynam ograniczać zabawki jeśli chodzi o różnorodność, to znaczy wolę pójśc w jednym konkretnym kierunku niż kolejną nowośc kupić.Tak więc mój 4 latek uwielbia Playmobil rycerzy i piratów, lego wszelakie i lego duplo - ale tutaj juz z siostrą 6 letnią zapas mają spory więc nie dokupuję. Młody dostanie na gwiazdkę lego konwój policyjny , lego Star Wars Planety i tor carrera - przetestowany u kolegi, zachwyca zawsze niezmiennie i na pewno zajmie też tatusia smile i wszystkich gości wigilijnych płci męskiej bo składania będzie sporo. Oprócz tego poluje na grę 3 traki - w smyku uciekła mi z koszyka, i jeszcze coś kreatywnego, ne pewno uzupełnienie kolalików bindeez.

Córka 6 lat dostanie Dom Olivii - jak wyślą, no ale czemu mieliby nie wysłać, jak powysyłali innym jeszcze droższe lego smile Oj jak ja się ciesze na to składaniez córką. Uwielbiam.
        Oprócz tego na pewno ORB mozaiki , uzupełnienie koralików, Tangramy Granna i dokupię jeszcze jakieś małe lego żeby tym zajęła się w wigilię a jak wyjda goście to zabierzemy się za domek smile smile smile Na mikołaja Hama koraliki do zaprasowania.

Na razie nie mam jeszcze pomysłu dla 11 latki, na pewno jakąś książkę .
    • anet77 gry i układanki logiczne 25.10.12, 09:11
      Szukam pomysłu na prezent dla 6 i 7 letniej dziewczynki. Chciałabym kupić im coś z logicznych układanek, gier. Czekam na propozycje. Moze macie jakieś sprawdzone, przetestowane łamigłówki cyz gry.
      • slonko1335 Re: gry i układanki logiczne 25.10.12, 09:19
        Moja 6,5 latka ostatnio namiętnie układa Kota i Mysz ze Smart Gamesów, obecnie to zdecydowany numer jeden u nas.
      • mama_amelii Re: gry i układanki logiczne 25.10.12, 09:20
        Moja 6 latka namiętnie gra w kółko i krzyżyk i na mikołajki dostanie taka gręsmile
        Założę się,żę wszędzie ją ze soba będzie zabierała.
        allegro.pl/kolko-i-krzyzyk-na-magnesy-magnes-gadzet-gadzety-i2741167964.html
        Albo taka wspólna dla dziewczynek?
        allegro.pl/jenga-balansujaca-wieza-gra-zrecznosciowa-klocki-i2728926592.html

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia,
        nie obleka tego faktu w słowa.
        • heca7 Re: gry i układanki logiczne 25.10.12, 10:31
          Dziewczyny tu wspominają o Playmobil. Polecam te zabawki , są wykonane z naprawdę twardego plastiku. Mamy prom playmobil bo synowie się zachwycają zawsze w wakacje promem na Hvar. Więc dostali i był szał, szczególnie kiedy prom pływał po oczku wodnym w ogrodzie wink Do promu dołożona jest jedna przystań. Dokupiliśmy inne części i udało się nam dostać silnik. Bo do niektórych pojazdów tej serii można podpiąć silnik- łatwo się go zdejmuje i przekłada do drugiego. Skuter połyka fale aż miło wink
        • anet77 Re: gry i układanki logiczne 25.10.12, 12:22
          Dziękuje za podpowiedzi. W kółko i krzyzyk lubi grac to by podeszło. Podoba mis ie tez kot i mysz. Zastanawiam sie jeszcze nad takimi jak:
          - magiczny las
          www.tanimarket.pl/gra-smart-iq-twist-granna.html
          - kokoszki granna
          www.galeria-biznesu.pl/produkt/114936/tantrix_game_pack_-_56_elementow/
          193.23.48.140/lonpos-066-ukladanka-logiczna-lamigowka-2-3d-i2558200606.html
          Moze ktos ma z tych wymienionych i którąś szczególnie poleci lub odradzi?
          Jeszcze znalazłam jakby trudneijszą wersje kółko krzyzyk www.gameclub.pl/product-pol-200-Quixo-Travel.html
          • gosjana Re: gry i układanki logiczne 25.10.12, 13:15
            jeśli chodzi o kółko i krzyżyk to może taka gra się spodoba
            www.smyk.com/egmont-pentago-gra-logiczna,p1051670280,zabawki-gry-dla-dzieci-p
            • anet77 Re: gry i układanki logiczne 25.10.12, 13:20
              Też fajne, dzięki. Jakies kółko krzyzyk myslę, ze wybierzemy.
              • gosjana Re: gry i układanki logiczne 25.10.12, 18:44
                Pentago kupiłam na prezent swoim dzieciom, jeszcze nie została wypróbowana, w promocji Smykowej zapłaciłam za nią 44zł, fajną grą jest też Tantrix, gra kot i Mysz np moim dzieciom wogóle nie podeszła
    • agnieszkallo Re: święta święta! prezenty i prezenciki 25.10.12, 10:45
      Narazie dla synka mam Zestaw rycerski:
      allegro.pl/zamek-rycerski-simba-superplay-expres-wysylka-i2720018741.html
      • agusia_kolonia_35 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 25.10.12, 10:50
        Bardzo mi pomogly wasze rady i propozycje, wczoraj na probe kupilam mojemu 2 letniemu synkowi Lego Duplo i bawil sie nim prawie caly wieczor i dzisiaj od rana znowu. Wiec wymieniam na Lego Duplo inne zabawki smile))
      • agnieszkallo Re: święta święta! prezenty i prezenciki 25.10.12, 11:05
        Za szybko kliknęlam wyślij.
        No więc dla synka (prawie 6 lat) mam schowany Zestaw rycerski(dostanie go od babci):
        allegro.pl/zamek-rycerski-simba-superplay-expres-wysylka-i2720018741.html
        Wspólne pomysły na prezenty to:
        -łyżwy
        -stoł z piłkarzykami
        -Lego Ninjago albo Lego City
        -interaktywna mapa świata Dumel
        -gry: Piraci Granna Smart Games, Z drogi śledzie, pociąg jedzie
        W styczniu ma urodziny i mieniny więc napewno to podzielimy.
        Dziewczynka 13 lat:
        -dwa tomy Harrego Pottera (na urodziny w listopadzie)
        -czwarty tom MH i jakieś kosmetyki i słodycze na Mikołajki
        -odtwarzacz mp4 od Mikołaja.
        Chłopec 16lat:
        -kosmetyki i słodycze na Mikołajki
        -karta upominkowa do jakiegoś sklepu z odzieżą od Mikołaja
        -na styczniowe urodziny nie mam pomysłu, on też jeszcze nie.
        Dziewczynka 3 miesiące:
        -jakaś grzechotka, gryzak na Mikołajki
        -a od Mikołaja jeszcze nie wiem
        Muszę jeszcze coś wymyślić dla dziewczynek w wieku 5 lat i 10 lat oraz dwóch chłopców 4 lata i 8 lat-Może jakieś Smart Games albo przybory plastyczne.
        • gosjana Re: córka 7l, syn 9l 25.10.12, 13:07
          U nas do końca jeszcze nie wszystko kupione i ustalone, póki co mam schowane:
          gry: Wsiąść do pociągu, Fasolki, Pojedynek robotów i Pentago
          LPS podniebne wróżki, film Piorun
          z nowości na liście zakupowej mam grę na Xbox Lego władca pierścieni, książkę Mapy i Alicję w krainie czarów z Bony
          myślę, że do grudnia jeszcze jakieś pomysły do głowy wpadną, same dzieci coś podpowiedzą, zastanawiam się też nad łyżwami dla córki
      • gosia604 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 25.10.12, 20:39
        NA REALU SA TE ZAMKI PO 40 ZŁ
    • patir23 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 25.10.12, 13:33
      A ja szukam jeszcze czzzegos o kosmosie dla 4,5 latka. Moze pomozecie?
      • gosjana Re: święta święta! prezenty i prezenciki 25.10.12, 14:08
        Może film Był sobie kosmos
        www.empik.com/byl-sobie-kosmos-barille-albert,prod23940073,film-p
    • mieeke Re: coś drobnego dla 3,5latka? 25.10.12, 16:14
      Hej, mój mały miał 3,5 roku jak zamarzył o wędkowaniu dlatego kupiliśmy mu tez drewnianą układankę z wędką, ale taniutka była. Chyba 12zł.
      • gwen_s Re: coś drobnego dla 3,5latka? 25.10.12, 17:58
        no ja będę szukała jeszcze innych wzorów, ta zalinkowana jest o tyle fajna, ze sprawdzona smile mój młody ją ma i uwielbia do dziś, jest starszy niż kuzyn smile Jeżeli uda mi się dostać w takiej cenie jak napisałaś to pewnie dokupię coś jeszcze smile
        • mieeke gwen 25.10.12, 18:52
          My mamy takie coś, fajne. Bez zadziorów, dobrze zrobione.
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/gb/fb/qzt9/AkXTluTsWicbHIu0hX.jpg
          • 18buzka Re: gwen 26.10.12, 00:33
            ja mam w domu 7 latka.
            kupiałam na razie ( na urodziny, imienniy i gwiazdkę)
            mape interaktywna dummela
            zestaw lego wedo education+oprogramowanie
            sanki KWH
            polecam wspominana tu ksiązke Mapy- cudo moj 7 latek leży przyklejony do map.
            szukam autobusu (mamy chyba wszystkie modele) lub windy elektrycznej dla 7 latka?
            pzdr
            18buzka
            • najlepszyprzed Re: gwen 26.10.12, 11:49
              Hej, a ta mapa dummela fajna jest? I jeszcze jakbyś mogła podać gdzie kupiłaś WeDo?
              • 18buzka Re: gwen 26.10.12, 15:38
                mapa mi sie podoba.
                wedo przywiozłam ze stanow, kupiałam w promocji za 50% ceny w polsce. wiem w Polsce straszna drozyznasad
                • najlepszyprzed Re: gwen 26.10.12, 15:49
                  Dzięki za odpowiedź,dopiero od Ciebie się dowiedziałam że WeDo w ogóle istnieje, do tej pory bawiliśmy się tylko Mindstormem ( jego cena dopiero powala), i jest on zdecydowanie dla starszych dzieci.
            • lis-si Re: gwen 26.10.12, 11:56
              mogę prosić o linka do tej książki mapy?
              • 18buzka Re: gwen 26.10.12, 15:39
                www.badet.pl/go/_info/?id=46992&idc=
                • lis-si Re: gwen 27.10.12, 15:07
                  dziękuję smile chyba wezmę ją pod uwagę przy wybieraniu prezentów świątecznych smile
          • gwen_s Re: gwen 28.10.12, 18:22
            taką też mamy smile ale dla niespełna 2latka... myśle, że 3,5 latek szybko się nią znudzi, bo łatwo dopasować kształt do dziurki, a we wcześniejszej jest o tyle fajnie, że tworzy sie obrazek-puzzle jakby, tak mi sie bynajmniej wydaje smile
    • aga_martusia Re: święta święta! prezenty i prezenciki 27.10.12, 14:50
      Moze ktos podzieli sie info czy warto kupowac ta mapę Dumel?
      • mmala6 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 27.10.12, 17:00
        zainteresowała mnie ta interaktywna mapa (dla prawie 8 latka), czy ona się dość szybko nie znudzi i czy nie jest za dziecinna?
        Książkę Mapy też mam na liście, choć głowę dam, że widziałam ją w o wiele niższej cenie.
        Mój syn chciałby aparat foto, oczywiście prawdziwy. Możecie coś polecić w przyzwoitej cenie?
        To chyba będą pierwsze od lat święta bez Lego, wczoraj stwierdził, że musi wyrzucić bo ma za dużotongue_out
        Młody interesuje się też chemią, fizyką, lubi eksperymenty czy 'odkrycia'.

A mój 2.5 latek interesuje się wszystkim a najbardziej tym co starszy brat. Myślałam o gitarze Little Tikes (lubi 'występować'), autko z narzędziami (albo wiertarka, coś do budowania) i Duplo (choć ma po starszym tonę, więc to też do rozważenia).
        • anet77 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 27.10.12, 19:07
          U nas gitarka Little Tikes wcale nie zainteresowała. Córka dostała ja jak miała koło roczku. Do dzisiaj lezy i się kurzy. Moze dlatego ze dziewczynka to nie jej kilmatysmile
          • mmala6 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 27.10.12, 20:01
            ja mam na myśli taką:
            allegro.pl/little-tikes-duza-gitara-wielofunkcyjna-nowosc-i2723783159.html
            roczniak miał prawo się nią nie zainteresowaćwink
            Moje chłopaki robią 'występy' i grają na czym się da. Kupno zwykłej gitary z żyłkowymi strunami jest chyba niemożliwe w XXI wieku...więc ta z LT wydała mi się najbardziej sensowna.
            • katarynka_2 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 29.10.12, 09:21
              Witam
              Czy możecie polecić jakiś fajny garaż na samochody dla prawie trzylatka.
              • heca7 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 29.10.12, 09:51
                katarynka_2 napisała:

> Witam
                > Czy możecie polecić jakiś fajny garaż na samochody dla prawie trzylatka.
                Byle nie Wader. O ile samochody mają solidne o tyle drogi, myjnie i parkingi to dla mnie porażka. Elementy trudno się łączą, ciężko chodzą rzeczy części ruchome, naklejki odpadają a wszystko trzyma na słowo honoru. Żywszy kilkulatek szybko daje mu radę.
                • mmala6 Re: święta święta! prezenty i prezenciki 29.10.12, 13:49
                  zgadza się, tylko nie Wader.
                  Ja niezmiennie od lat polecam FP, nie do zajechania. Mam model sprzed 6 lat i teraz jest intensywnie użytkowany przez drugiego syna. Nowe modele są nawet fajniejsze bo wyższe i mają więcej bajerów.
              • verika Re: święta święta! prezenty i prezenciki 02.11.12, 09:40
                Zalezy ile chcesz wydać, najlepsze są Brudera, są własnie od 3 lat, ale to ta "wyższa" półka cenowa, chociaż uważam,że warto. Młody zaczał je dostawac jeszcze przed 3cimi urodzinami, teraz ma 6,5 i zebrała się nam spora kolekcja, nadal się nimi bawi i zażyczył sobie kolejny pojazd od Mikołaja, choć te auta na prawdę zajmują sporo miejsca....
                W tanszej wersji polecam auta ze Smyka (Smiki) są też bardzo fajne i chyba niezniszczalne, mieliśmy 3 nadal w użyciu przez kolejne dziciaki smile

• gwen_s polecam dla chłopca 4+ 02.11.12, 13:04
      Kilka dni temu odebrałam zamówienie ze smyka i zamówiłam:
      www.smyk.com/zestaw-promocyjny-hot-wheels-ballistics-autokula-wystrzel-i-jedz-hot-wheels-wezowa-wyspa-v0463,p1050619750,zabawki-gry-dla-dzieci-p
      Oczywiście za prawie 2x niższą cenę, nie widziałam wyrzutni na żywo, wydawało mi się, że ona mała, a to kolos taki, naprawdę prezentuje się świetnie, mam nadzieję, ze młody będzie równie zadowolony jak ja smile
      • mamamisiaikrzysia Re: dźwig chłopiec 3i pół 03.11.12, 07:11
        Długo się zastanawiałam co kupić starszemu synkowi. Myślałam o lego, o górach itp. Tymczasem synek sam podpowiedział co by to mogło być big_grin bawiąc się klockami ciągle układa z nich dźwig, wiec myślę aby mu jakiś kupić. Tylko jaki? Mam na oku kilka m. In. Dicks i smoby jakas. Są to duże żurawie tongue_out 120cm, sterowane. Ma ktoś coś podobnego, doradzcie coś dobrego i w miarę cenowo przystępnego. Chciałam jeszcze dla niego kask strażacki bo ostatio chciał sobie kupić ale na allegro samo badziewie plastikowe. Chodzi mi o to żeby ten plastik był trwalszy trochę. Wiecie gdzie mogę coś takiego kupić?
        • muchomorek23 Re: dźwig chłopiec 3i pół 03.11.12, 16:50
          polecam dźwig z firmy Silverlit, porządnie wykonany ( te dickie takie mało stabilne mi się wydawały) i można dobierać spychacze, ciężarówki itp. zobacz na Allegro.
          • ewufi wyrzutnia z walizką cars 03.11.12, 23:29
            Któraś tu pisała o tej wyrzutni.allegro.pl/cars-2-auta-wyrzutnia-z-walizka-zygzak-kurie-i2713965189.html Mam pytanie, tam w zestawie jest 1 autko, czy pasują do tego jakieś iinne z firmowych carsów? No bo jak wyścig to aut musi być więcej niż jedno, a tam torów jest 10. Autka mamy, ale czy nadają się do tej zabawki?
        • heca7 Re: dźwig chłopiec 3i pół 04.11.12, 09:47
          Mamy dźwig od paru lat.
          Syn dostał taki na urodziny : allegro.pl/dickie-zuraw-dzwig-110-cm-zdalnie-sterowany-cars-i2762037075.html
          Miał 3 lata ale uznaliśmy , że on jest za mało delikatny. Lubił sobie sprawdzać ile dana zabawka wytrzyma. I czy jak rodzice mówią "złamie się" to czy rzeczywiście się złamie wink Obawialiśmy się, że dźwig tego nie wytrzyma. Więc nawet nieotwarty czekał w piwnicy ponad rok. Teraz bawi się nim z bratem i nic nie zepsuł. Wyciągarka działa sprawnie a baterie długo wytrzymują. Nie stoi w kącie i nie kurzy się , co parę dni jest elementem zabawy np: przenosi klocki lego.
    • leneczkaz mieeke :) ... dla 4-latka 03.11.12, 08:09
      Maks zbira różne serie Imaginext .. - dinozaury, zwierzęta.. Obecnie zamówił sobie zamek i smoka (ma katalog który studiuje jak Biblie tongue_out)
      Potem zamówiłam smart games w smyku.. za 3 wyszło mi 140zł mimo, że działał już tylko 1 kod.
      Lego- tyle, że mój najbardziej bawi się zwykłymi..
      Mapa interaktywna.. Tak jak globus szybko poszedł w odstawkę bo był za prosty tak mapa w codziennym użytku.
      Książka 'MAPY' i 'Mam oko na litery'.

To ostatnie hity, więc może kogoś zainspirują ...
      • mieeke leneczkaz 03.11.12, 13:22
        Dziękuję
    • asikol Re: święta święta! prezenty i prezenciki 03.11.12, 09:05
      A może wie któraś z Was gdzie kupie to: www.okazje.info.pl/okazja/inne/lena-mala-betoniarka.html Mój synek ma obsesje na punkcie betoniarek, na allegro nie ma.
    • marta.p-s od 3-6 lat 21.11.12, 21:58
      Ja polecam klocki Fisher Price Trio-mój syn je ma i są fajne. Są różne zestawy. Na dodatek w Polsce są jeszcze mało popularne, więc do zawsze coś nowego i alternatywa przy braku pomysłów.
    • mania.com Re: święta święta! prezenty i prezenciki 27.11.12, 11:27
      My już zakupiliśmy prezenty dla wszystkich naszych pociech, więc chętnie się podzielę tym co zakupiliśmy. Więc dla "młodego" kupiliśmy Magiczną Kierownicę Farma Tiny Love- super zabawka dla małego podróżnika wink ; dla pięcioletniego fana bajki Auta i Auta2 kupiliśmy takiego Zygzaka allegro.pl/dickie-samochod-rc-auta-2-duzy-zygzak-mcqueen-i2796819782.html a dla ośmioletniej córeczki kupiliśmy pierwszy telefon ( mobile2.pl/pl/p/Telefon-Alcatel-ONE-TOUCH-918-HELLO-KITTY-Futeral-2-lata-gwarancji-bez-SIM-LOCK-Polska-dystrybucja/1581 ) czeka ją pierwszy samodzielny wyjazd więc na pewno jej się przyda wink Mam nadzieję że ktoś skorzysta z tych naszych pomysłów wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka