Dodaj do ulubionych

Gra logiczna od 7-8 lat

29.10.12, 12:57
Doradźcie jakąs grę z typu logicznych dla 7 letniej dziewczynki. Dużo ich przeglądałam ale nie wiem co wybrać. Zainteresowały mnie miedzy innymi takie gry:
- metro Granna
- Egmont - Czekoladki
- antywirus Granna
- robaczki Games
- Katamino
Moze ktos ma te gry i cos poleci lub odradzi. Moze macie inne ciekawe gry godne polecenia?
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Gra logiczna od 7-8 lat 29.10.12, 13:47
      Antywirus jest trudny. Ponoćwink Kupowałam dla mamybig_grin i chciałam jak najtrudniejszą, Pan ze sklepiku z grami polecił właśnie Antywirus. Mama nie doszła do końca a inne, łatwiejsze robiła do końcawink
      Mamy jeszcze Kamuflaż i Blokadę (mam syna, prawie 8 lat), stopień trudności wg mnie podobny. Oczywiście nie doszedł do końca ale co jakiś czas podejmuje temat i próbuje.
      • anet77 Re: Gra logiczna od 7-8 lat 29.10.12, 14:16
        Dzięki za opinie, własnie obawiałam sie, ze antywirus moze byc za trudny.
        • gosjana Re: Gra logiczna od 7-8 lat 29.10.12, 15:39
          To ma być gra dla 1 osoby czy może być dla 2 ?
          Moim dzieciom Gry smart games nie podeszły, wolą i bardzo lubią grać w inne gry wspólnie
          • anet77 Re: Gra logiczna od 7-8 lat 29.10.12, 15:47
            myślałam o grze dla jednej osoby ale jakby było coś fajnego do gry w 2 osoby to też moze być.
    • cortinka Re: Gra logiczna od 7-8 lat 29.10.12, 20:21
      Dla dwóch osób osób polecam Blokusa. U nas bardzo chętnie grają w nią 6 i 8 latek.
      Mamy wszystkie wersje tej gry i wszystkie fajne.
      • gosjana Re: Gra logiczna od 7-8 lat 30.10.12, 07:33
        polecam Tantrix
        www.gamesfanatic.pl/2005/09/14/tantrix/
    • miss.didi Re: Gra logiczna od 7-8 lat 30.10.12, 08:05
      Siedmiolatek był zachwycony Kamuflażem Granny smile Często wracał do tej gry, a zaraz po otrzymaniu wogóle nie można go było od niej oderwaćwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka