Dodaj do ulubionych

pytanie Matki do Matek :)

30.10.12, 14:45
Witam serdecznie wszystkie Mamy,

jestem mamą dziewięciomiesięcznego Marcela i po takim czasie mam swoje przemyślenia co do asortymentu jaki oferują nam sklepy i internet, powiem krótko: trzeba poświęcić bardzo dużo czasu żeby wyszukać ładne-praktyczne-estetyczne rzeczy... Dotyczy to prawie każdej rzeczy o jaką zabiegałam.
Chciałabym zapytać czego brakowało Wam w sklepach, internecie kiedy szukałyście wyprawki dla Waszego Malucha?
Czy do tej pory pewne produkty są nadal trudno dostępne a może są i takie których nie ma choć jest oczywiste, że są potrzebne? Może pewne rzeczy kupiłyście bo „już nic lepszego nie było”? Co powiecie o kolorystyce pościeli dla dzieci, wzorach? Jest duży wybór a może tylko Wam się tak wydaje ze względu na ilość produktów a nie koniecznie ich jakość? Czy podobne refleksje dotyczą także innych produktów takich jak np. kacyków ubranek, zabawek, i innych?
Nie chcę sugerować żeby Wasze wypowiedzi/podpowiedzi były w pełni indywidualne.

Dziękują za pomoc, każda odpowiedź będzie dla mnie drogowskazem do założeniem własnej firmy z produktami „niezbędnymi dla nas Matek” smile

Pozdrawiam
A.
Obserwuj wątek
    • paliwodaj Re: pytanie Matki do Matek :) 30.10.12, 15:25
      mam w tym temacie "wydeptane sciezki" i nie odczuwam jakis brakow w asortymencie ktorym jestem zainteresowana.
      Problem moze pojawic sie w momencie skurczenia budzetu przeznaczonego na zakup czegos
      • aleksandra1977 Re: pytanie Matki do Matek :) 30.10.12, 17:32
        zgadzam sie z Paliwodaj.
    • froobek Re: pytanie Matki do Matek :) 30.10.12, 16:55
      Nadal jest mało ubrań z merino, raptem dwie czy trzy marki.
      Mało ubrań jednokolorowych, bez nadruków. Szczególnie trudno o jednobarwne skarpetki, zwłaszcza dla najmłodszych. Mało ubrań ciemnych, szczególnie czarnych, ale też grafitowych, brązowych.

• julenka3 Re: pytanie Matki do Matek :) 30.10.12, 18:24
      Ja nie chcę nikogo urazić, ale odnoszę wrażenie, że zrobiło się duuużo sklepów internetowych z akcesoriami dla dzieci. To już jakaś plaga, że "co trzecia" młoda matka chce zakładać sklep z akcesoriami dziecięcymi. Ja też mam wrażenie, że już wszystko jest do kupienia w internecie, tylko kwestia ceny. I niestety też jest tak, że większość tych rzeczy jest sprowadzana z zagranicy lub robiona/szyta/itp własnym sumptem, zatem ceny są często dla matek po prostu zaporowe. To tyle moich spostrzeżeń.
      • modrooczka Re: pytanie Matki do Matek :) 30.10.12, 18:37
        Ja bym chciała jeszcze ze 3-4 sieciówki na polskim rynku i wojnę cenową między nimi. Kolejny sklepik z ładnymi, horrendalnie drogimi ubraniami i tak nie jest dla mnie, więc nie mam co wypisywać preferencji.
        • edie70 Re: pytanie Matki do Matek :) 30.10.12, 20:10
          a ja bym chciała H&M-on line big_grin wystarczyłoby mi to do szczęścia wink nie musiałabym jezdzić ponad 20km do najbliższego sklepu sad
          • amstill Re: pytanie Matki do Matek :) 30.10.12, 20:39
            Popieram h&m on-line zaspokoiłby moje potrzeby smile Jeszcze mógłby next wrócić stacjonarnie, bo chociaż część ciuchów bym zobaczyła na własne oczy
            • gwen_s Re: pytanie Matki do Matek :) 30.10.12, 20:58
              mi też HM by styknął online, bo w moim mieście jest dość mały co jest jednoznaczne z wyborem asortymentu sad
              Do autorki, jeśli chodzi o rzeczy dla niemowlaków i najmłodszych dzieci to pełno wszystkiego z misiami, zwierzaczkami, kwiatkami itd... a brak jednokolorowych przewijaków, pościelek, kocyków (zawsze jakaś mała aplikacja na rogu chociaż się pojawia...) Brak uniwersalnych kolorów, wszędzie zazwyczaj podział na płeć...
            • ivaz Re: pytanie Matki do Matek :) 30.10.12, 21:03
              a mnie brakuje tej sieciówki w Polsce www.vertbaudet.de/
    • kinga_owca Re: pytanie Matki do Matek :) 30.10.12, 23:12
      Brakowało mi czegoś "innego", oryginalnego. Ale ze sklepu typowo niszowego cięzko wyżyć.
      • angela252 Re: pytanie Matki do Matek :) 31.10.12, 10:34
        A dla mnie wciaz brakuje chłopiecych ubranek i akcesorii. Odkad urodzilam synka wiekszosc ubranek byla w kolorach rozu, fioletu, czerwieni. Natomist dla chlopcow o wiele mniejszy wybor. Jesli juz sa to głownie niebieskie( chodzi mi o dzieci 0-24).Jesli chodzi o starszych chlopcow( 2-5 lat) to brak ubran np. spodni, bluzek, swetrow w niebiesko-zielone paski, wlasnie gładkich ale w kolorach soczystej zieleni, ladnego granatu.
        A calkowity brak to jesli chodzi o obuwie dla chlopca. Wiekszosc w kolorach moro ( ja nie cierpie tego),brązu, beżu, czarne. Brakuje mi obuwia w zywych , ładnych chlopiecych kolorach.
        • rooms Re: pytanie Matki do Matek :) 31.10.12, 11:03
          zgadzam się z angela252 - więcej ubrań i butów dla chłopców w ładnych żywych kolorach (niekoniecznie z nadrukami).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka