Dodaj do ulubionych

Kitchen Aid od A do Z

03.11.12, 13:01
dziewczyny, kilka razy tu na forum spotkałam się z tym, że piszecie o tym 'sprzęcie" i wiele z Was go ma. Piszecie o wielu jego funkcjach itd. Ja chciałabym kupić mamie na Gwiazdkę właśnie taki podobny sprzęt i chciałabym się od Was dowiedzieć paru rzeczy;
czy naprawdę jest taki super?
czym się różni od np robota Boscha?
jakie są "dostawki"tzn co on potrafi z dodatkowym sprzętem?
czemu nie ma go stacjonarnie w Polsce?
jaka jest jego właściwa cena? Na allegro widzę ceny od 1200 do 1999.
co ma w sobie takiego, że we wszystkich programach kulinarnych w Polsce się pojawia?
czy serwis jest tylko w USA?
czy jest to sprzęt tylko na rynek amerykański i sprowadzany do nas przez indywidualne sklepy, czy jest to produkt na rynek Polski?
Będę wdzięczna za wszystkie Wasze komentarze.
Aha no i co najlepiej do niego dokupić/co Wy macie i jak się sprawdza smile
Obserwuj wątek
    • kumakk Re: Kitchen Aid od A do Z 03.11.12, 13:50
      wejdź na forum forum.gazeta.pl/forum/f,124,Wyposazenie_kuchni.html i wrzuć w wyszukiwarkę - myślę, że powiedziano tam już wszystko na ten temat. Tutaj na forum tez było sporo i szczegółowo.
    • kropkaa Re: Kitchen Aid od A do Z 03.11.12, 14:53
      W tym wąrtku jest chyba wszystko:
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,130430399,130430399,Roznica_w_cenie_KitchenAid_.html
      Tak, jest naprawdę super, nie wiem, czym różni się od Boscha, bo nie mam Boscha ani innego drugiego mixera planetarnegowink, dostawek jest wiele i musisz wybrać, co Ci potrzebne. Jest stacjonarnie w Polsce, w sklepach w centrach handlowych albo w sklepie dystrybutora w Panoramie lub przez ich stronę. Ceny z zależności od modelu, koloru. Jest piękny, ponadczasowy, bardzo przydatny i pomocny, prosty. Serwis prowadzi w Pl Vivamix, tylko dla modeli europejskich. Możesz zobaczyć w ich sklepie na żywo wszystkie kolory, przystawki i w ogóle cały asortyment, możesz zadzwonić do firmy (pani, która zajmuje się kontaktami z klientem jest naprawdę obeznana, miła, nie będzie wciskać wszystkiego jak leci, byleby sprzedać). Przystawek jest wiele, wybrać najlepiej to, co Ci się przyda. Cena zależy od modelu, koloru, można kupić w outlecie u nich, ale sama musisz zdecydować, czy chcesz zapłacić więcej, obejrzeć i wziąć KA pod pachę czy kupić na Allegro wersję amerykańską i bawić się z konwektorami. Ja zanim kupiłam dzwoniłam do ich biura, dopytywałam, czytałam na forum, zakładałam wątek i uważam, że wybrałam bardzo dobrze (jubileuszowy czerwony karmelek w salonie firmowym, szklana dzieża free). Zwykle przed BN mają jakąś promocję typu dzieża szklana gratis, latem - przecierak. Z czasem dokupiłam kilka przystawek. To moje prawa ręka w kuchni i naprawdę do uwielbiamwink
    • mima-mima Re: Kitchen Aid od A do Z 03.11.12, 18:21
      kropkaa, wielkie dzięki smile
    • kropkaa Re: Kitchen Aid od A do Z 06.11.12, 12:05
      Wdepnęłam wczoraj do sklepu sprawdzić, czy są już nowe książeczki KA. Są, wzięłam (bo zbieram wink), przejrzałam szybko jeszcze w sklepie i jak zobaczyłam cudo ślubne, to aż mi dech zaparło:
      https://reluctantentertainer.com/wp-content/uploads/2012/04/KitchenAidArtisanStandMixerFrostedPearl2-528x500.jpg
      Nieziemski i bajeczny! Boszszsz, ja chcę do mieć!
      Na żywo nie widziałam całości, ale widziałam ten lakier na innym modelu - perłowy, jak lakier do paznokci, ale naprawdę delikatny ten połysk, nie bazarowy. Oszronionej dzieży nie widziałam, ale to musi wyglądać cudnie.
      Może tutaj nie wygląda na tym białym tle jakoś nie wiadomo jak, ale w rzeczywistości tem lakier jest naprawdę urzekający. A w komplecie - wolę chyba nie widzieć...
      Jak wygram dziś kumulację, kupuję od razu dla siebie i dla mamy. Co prawda z moim dotychczasowym nie wiem, jak się rozstanę, najwyżej będę mieć dwa wink
    • lucyna_1980 Re: Kitchen Aid od A do Z 06.11.12, 13:34
      Stacjonarnie są do kupienia w sklepach Villeroy&Boch był duży wybór kolorów i akcesoriów. Nawet jakąś promocja była - dodawali sorbetierę gratis
    • sagaa Re: Jaki KA wybrać? 06.11.12, 15:33
      Tak się zastanawiam - czy KitchenAid Classic będzie wystarczający? Głównie będę go wykorzystywać do wyrabiania ciasta, mas i pewnie do ciasta chlebowego, na potrzeby domowe. Czy Artisan jest lepszy? Ja wiem, że wybór kolorów jest większy wink ale już pomijając kwestię kolorów.

Bo tak sobie liczę i cenowo ten Classic wychodzi podobnie jak Bosch 86R (mam na myśli cenę miksera + niezbędnych dla mnie przystawek i akcesoriów). O Boschu jest bardzo mało opinii w sieci.

Ehh, i ta szklana dzieża mnie kusi smile
      • kropkaa Re: Jaki KA wybrać? 06.11.12, 18:20
        Nie podpowiem, ale czytałam kilka razy, że jak ktoś miał kupić biały, to decydował się na Classic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka