Dodaj do ulubionych

Ekspers do kawy na kapsułki- jaki?

06.11.12, 23:53
Potrzebuje ekspresu -koniecznie na kapsułki. Absolutnie się na nich nie znam bo mam normalny ciśnieniowy. Teściowa się zachwyciła, ze to takie fajne i myśle, że jak raz na gwiazdke by mogła dostać. Tylko jaki?
Cena hmmm 400-500. Jak bedzie mniej to jeszcze lepiej.
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 06:27
      Ja mam Dolce gusto z Nescafe.
      www.dolce-gusto.pl/PL/Sklep/Pages/Ekspresy.aspx
    • bim-bol Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 06:36
      Na gruponie jest aktualni Tchibo Cafissimo za 249zl + 80 kapsulek i filizanki. Cena super a ekspres tez jest ok.

---
      Sprawdź numer konta
      • ju_mi Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 08:22
        Pod warunkiem, że ktoś lubi kawę Tchibo, bo dla wielu osób jest za kwaśna.
        My od roku mamy Tassimo i jesteśmy zadowoleni.
      • kara_gitara Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 11:51
        Tchibo Cafissimo był w outlecie Tchibo w poprzedni weekend za 199pln. Teraz jest taka promocja, że płaci się 299 i dostaje się 100pln na kawę.

Nie miałam okazji testować ekspresów na kapsułki, ale nie raz słyszałam, że Tassimo "robi" kawę zdecydowanie najlepszą jakościowo - najmniej w niej chemii.
    • patatajowa Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 08:49
      moze ten noworeklamowany z biedronki?
      kapsułki wychodza tanio.
      ja mam dolcegusto.najlepiej sprobowac najpierw kawy a potem kupic ekspres.
      • magma_pl Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 09:32
        też mam dolce gusto i byłam zadowolona aż spróbowałam tassimo .kawka jest zdecydowanie lepsza.o ile samo espresso się jakoś nie różni to już latte czy capuccino ma bardziej treściwy smak. chyba przez to że w tassimo jest śmietanka w kapsach a nie mleko w proszku jak w dolce. i teraz mam zamiar sprzedać dolce i kupić bosha.
        • magda-lenka78 Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 09:59
          tchibo kwaśna? ja mam cafissimo, wybór kapsułek ogromny, łącznie z bezkofeinowymi a nie lubię kwaśnej kawy + ekspres spienia mleko.
    • kamelia04.08.2007 Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 10:02
      ja mam tassimo bosch i dobry jest.

Tesciowa to niech sie zastanowi, bo potem bedzie kleła, że kawa w kapsułkach nieziemsko droga i sie nie opłaca.
    • viki711 Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 10:10
      miałam dolce gusto i tchibo, kawa tchibo lepsza i wybór kapsułek jest większy, każdy znajdzie coś dla siebie, dodatkowo możliwość spieniania mleka, a nie jak w dolce gusto proszkowego z kapsułki, blee, zastanów się czy teściowa bedzie miała łatwy dostęp do kapsułek, ja po kilku latach kapsułek( z tchibo naprawdę byłam zadowolona) dojrzałam do ekspresu z młynkiem, lubię go na równi z kapsułkowym tchibo, a kawy kupuję dobre...
    • iberka Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 10:14
      Tchibo dla mnie ma zaletę jakiej nie ma raduni czy dolce gusto : słownik mleko więc w kapsułce jest kawa a nie cud typu zabiełącze
      https://www.suwaczki.com/tickers/l22ndf9h6w1vt6qz.png
      • samanta25 Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 10:32
        Ja mam dolce gusto ale szczerze nie kupiłabym go drugi raz. Lepiej kupić ciśnieniowy na mieloną kawę, tyle że to większy wydatek wtedy
        • marcelina003 Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 10:50
          Dziewczyny ,a moze podpowiecie mi ja tez szukam expresu do kawy .Kawoszką nie jestem ale chętnie wypiłabym capucino raz dziennie .Na kapsułki nie chcę, moze taki będzie dobry ?
          www.media-joker.pl/karta/19781
          • viki711 Re: marcelina003 07.11.12, 11:01
            pomyśl o takiej kawiarce cappucino
            www.ceneo.pl/14781934
            • polina_tramp Re: marcelina003 07.11.12, 12:18
              Moja siostra też rozmyślała nad tym ekspresem z Biedronki. Ma ktoś? Ja mam kapsułkowy Zeptera i chociaż kupiłam go ze strony zeptersklep, a nie przez konsultanta na czym zaoszczędziłam, to i tak nie mieści się on w zakresie przez Ciebie podanym, a szkoda, bo godny polecenia. Takie tańsze z kapsułkowych to wyżej wspomniane Tchibo, dużo opinii o nich słyszałam.
          • iberka Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 13:37
            ja nie mam żadnego ekspresu, koleżanka użytkowała przez 8 lat delongi taki najzwyklejszy.
            Rodzice mają od 4 lat ekspres z Lidla ( ichniejsz silver crest) i teraz też będzie w ofercie za tydzien. Cena 199 pln, produkuje go delonghi dla lidla więc zakupię smile))
            iza
            • viki711 Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 13:49
              > Rodzice mają od 4 lat ekspres z Lidla ( ichniejsz silver crest) i teraz też będ
              > zie w ofercie za tydzien. Cena 199 pln, produkuje go delonghi dla lidla więc za
              > kupię

możesz zalinkować taki ekspres?
              • magma_pl Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 14:01
                co prawda to nie do mnie,ale zalinkuje
                www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=Y3FlcR
                ooo, chyba jednak ten kupie
    • beata_17 Re: Ekspers do kawy na kapsułki- jaki? 07.11.12, 23:41
      Jesli bylabys zainteresowana ekspresem Boscha Tassimo t55 to mam taki nowy do sprzedania (ponizej 400zlsmile). Uzywam taki sam w domu i kawa smakuje rewelacyjnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka