Dodaj do ulubionych

jak to jest z kartami payback

11.11.12, 23:20
Dziewczyny, nie orientuję się za bardzo. Trochę czytałam, ale wciąż nie rozumiem, jaką kartę trzeba mieć, żeby działała do wszystkich partnerów? to musi być Mastercard? nie trzeba mieć do niej konta? jak to działa?
z góry dzięki za odpowiedzi od wtajemniczonych smile
Obserwuj wątek
    • tomanksa Re: jak to jest z kartami payback 11.11.12, 23:34
      To jest karta, którą wydaje jeden ze sklepów (partner Payback, może to być Smyk, Empik, Jysk czy nawet Allegro) tyle, że trzeba o nią poprosić. Pełna lista sklepów na stronie Payback.
    • natalek79 Re: jak to jest z kartami payback 11.11.12, 23:37
      Nie rozumiem pytania, czy chodzi Ci wogóle o to na czym polega, do czego służy, czy jak?
      www2.payback.pl/
      Tu możesz poczytać co i jak z payback, ale zdaje sie, że tą lekturę masz już za sobą smile

A w skrócie: karta payback służy do gromadzenia punktów za dokonane zakupy u wielu partnerów. Kartę możesz otrzymać u dowolnego partnera i tej jednej używać u innych. W sumie liczy się znaczek payback, a nie wygląd karty wink Można też mieć kilka kart, a po ich zarejestrowaniu łączyć w jedno konto, by punkty sie sumowały (mamy tak z mężem - każde swoją kartę zawsze przy sobie a zarejestrowane obie na jedno z nas, by punkty wędrowały na jedno konto a nie na dwa różne, ma to też swój plus przy korzystania z e-kuponów, bo wówczas nieważne której karty użyjesz przy zakupach a punkty się naliczą)
      Jest jakaś akcja z bankiem WBK - nie wiem na czym polega. Swego czasu miałam kartę kredytową z CitiHandlowy, na którą też nabijało punkty gdy nią płaciłam, ale przeszłam długą drogę, żeby ją na payback zarejestrować i zrzucić sobie punkty na konto w payback, a odpuścić nie miałam ochoty, bo sporo ich było.
      • ninjo Re: jak to jest z kartami payback 11.11.12, 23:41
        dzięki za odpowiedzi, tak, już czytalam na stronie, tylko nie wiedzialam czy jest tak, że te karty Maestro ze strony dzialaja na wszystkich partnerow, a te karty poszczegolnych partnerow tylko na zakupy u nich.

czyli np. karta, ktora bede miala z empiku bedzie dzialala na wszystkich partnerow paybacku, tak?
        • tomanksa Re: jak to jest z kartami payback 11.11.12, 23:43
          ninjo napisała:
          >
          > czyli np. karta, ktora bede miala z empiku bedzie dzialala na wszystkich partne
          > row paybacku, tak?

Tak smile
    • afork Re: jak to jest z kartami payback 11.11.12, 23:42
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,139900925,139909078,Re_Payback_O_co_w_tym_chodzi_.html
      • ninjo Re: jak to jest z kartami payback 11.11.12, 23:55
        dzieki, nie wiem, jak mogłam nie zauwazyć tego wątku smile
        • ninjo o karcie Mastercard Payback 12.11.12, 00:09
          chyba warto ją wyrobic, wtedy punkty sie naliczaja gdziekolwiek sie nimi placi. Z tego co widze, to w zasadzie nie ma oplat, jesli robi sie minimum jedna transakcję miesiecznie i splaca na czas.
          chyba warto? dziala jak kredytowa
          • patatajowa Re: o karcie Mastercard Payback 12.11.12, 08:12
            nie działa jak kredytowa tylko to jest kredytowa.... wink
            normalnie masz za kazde 2 zł-1 pkt. w tej masz za kazde 3 zł wydane.
            www.bzwbk.pl/karty-platnicze/karty-kredytowe/karta-mastercard-payback/karta-kredytowa-mastercard-payback.html#tab_oplaty_i_prowizje
            • ninjo Re: o karcie Mastercard Payback 12.11.12, 08:46
              tylko, że naliczają się i punkty za wydane złotówki i punkty od partnerów. Czyli się sumują
    • jordan-1 Re: jak to jest z kartami payback 14.02.19, 11:18
      Masz kartę podajesz ją w sklepie wszystkich partnerów i reszta dzieje się z automatu , ale np; mając bon promocyjny do Kauflandu promujący 7 x punkty za zakupy 70 zł , niestety te 7 razy to są punkty handlowe a w rzeczywistości na kartę wchodzi 30 punktów podstawowych + 30 punktów promocyjnych a gdzie to 7 , wynika z tego że PAYBACK jest zakłamany i chodzi tylko o przywiązanie klienta ............
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka