Dodaj do ulubionych

Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 roku?

19.11.12, 17:32
Dziewczyny! Mam do Was wielką prośbę. Moja córka we wrześniu skończyła 1,3 roku, chciałabym na gwiazdkę kupić jej wózek i lalę. Zależałoby mi na tym, by były to zabawki, które przetrwają trochę czasu, będą porządne, ale jednocześnie nie będą zbyt ciężkie. Czy macie jakieś sprawdzone marki, modele?

Czy macie jeszcze jakieś pomysły na prezenty dla dziewczynki w tym wieku? muszę podpowiedzieć babciom i ciociom.. Myślałam jeszcze o jakimś prostym zestawie Lego Duplo - widziałam, że zaczynają się od 1,5 roku. Może ewentualnie jakieś inne klocki? Może jakiś rowerek, by sobie jeździła po domu i już miała na wiosnę?

Będę wdzięczna za wszelkie pomysły i sugestie.
Obserwuj wątek
    • kara_gitara Re: Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 19.11.12, 17:34
      oczywiście we wrześniu skończyła roczek i na święta będzie mieć 1,3roku wink

kara_gitara napisała:

> Dziewczyny! Mam do Was wielką prośbę. Moja córka we wrześniu skończyła 1,3 roku
      > , chciałabym na gwiazdkę kupić jej wózek i lalę. Zależałoby mi na tym, by były
      > to zabawki, które przetrwają trochę czasu, będą porządne, ale jednocześnie nie
      > będą zbyt ciężkie. Czy macie jakieś sprawdzone marki, modele?
      >
      > Czy macie jeszcze jakieś pomysły na prezenty dla dziewczynki w tym wieku? muszę
      > podpowiedzieć babciom i ciociom.. Myślałam jeszcze o jakimś prostym zestawie L
      > ego Duplo - widziałam, że zaczynają się od 1,5 roku. Może ewentualnie jakieś in
      > ne klocki? Może jakiś rowerek, by sobie jeździła po domu i już miała na wiosnę?
      >
      > Będę wdzięczna za wszelkie pomysły i sugestie.
      • kalina886 Re: Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 19.11.12, 20:08
        To mamy dzieci w tym samym wieku bo nasza też we we wrześniu skończyła rok.
        Jeśli chodzi o wózek to polecam Ci baby born taki jak ten:
        www.smyk.com/baby-born-wozek-spacerowka-skladana-zabawka-edukacyjna,p1044824458,zabawki-gry-dla-dzieci-p
        Pierwsza córka dostała go jak miała 1,5 roku. Teraz wózek ma 6 lat i bawi się nim druga córka. Wózek jest praktycznie niezniszczalny.
        Lego duplo też kupiliśmy. Taki zestaw:
        www.smyk.com/lego-bricks-more-duplo-zabawa-z-klockami-4627-klocki,p1045951360,zabawki-gry-dla-dzieci-p
        Pierwsza córka nie miała duplo (nie było nas stać na takie drogie klocki), więc nie wiem czy drugiej się spodoba i czy taki wiek to nie za wcześnie, ale nie mogłam się powstrzymać. Najwyżej poleżą trochę, albo będę ja budować smile
        Lalki narazie córka ma po starszej. W przyszłości pewnie kupimy jakąś jedną funkcyjną bo wszystkie funkcyjne jakie mieliśmy się popsuły.
    • leneczkaz Re: Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 19.11.12, 20:39
      Ten jest śliczny: babybart.pl/pl/p/Wozek-dla-Lalek-czerwony-Moover/2813
      i ten babybart.pl/pl/p/Spacerowka-dla-lalek%2C-Haba-3740/1164
      • leneczkaz Re: Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 19.11.12, 20:52
        i ten uroczy www.dadum.pl/drewniany-wozek-dla-lalek-vilac.html
      • aleksandra1977 Re: Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 19.11.12, 20:58
        moze i uroczy, ale sztywny podczas prowadzenia. Nie wiem, czy wygodny podczas zabawy.
    • kara_gitara Re: Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 20.11.12, 08:47
      Bardzo dziękuję za sugestie.
      Drewniane wózki faktycznie są śliczne, ale mam wrażenie, że podobnie jak szmaciane, ręcznie robione lale - bardziej mogą cieszyc oko rodzica niż dziecka wink

Kalinka 886, masz jeszcze jakieś sprawdzone pomysły na zabawki dla dziewczyn w naszym wieku? pamiętasz może co było hitem starszej córki w ich wieku? wink

Co sądzicie o wózkach w tym stylu?
      allegro.pl/sliczny-wozek-baby-nurse-2w1-gondola-spacerowka-i2785525314.html
      allegro.pl/smoby-wozek-gondola-dla-lalek-baby-nurse-wysyl-24h-i2790203739.html
      • aleks2539 Re: Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 20.11.12, 09:29
        moja córka będąc w wieku Twojej dostała jeden z tych wózków co opisujesz tyle, że z hello kitty. I... wózek bardzo lekki, prosty w prowadzeniu, fajna gondolka, materiały. Ale... całe zamocowanie pękło w dwa tygodnie. Były tam jakieś plastikowe zaczepy na rączkę i jak córka się o wózek oparła (a moze i chciala do niego wejść wink ) wszystko pękło. Drugi raz na pewno bym go nie kupiła.
      • aregiec Re: Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 20.11.12, 09:40
        Polecam ten smoby z pierwszego linka. Siostrzenica ma ale taki 3w1 dodatkowo z fotelikiem tej firmy z tym, ze tamten jest dla starszej dziewczynki bo jest większy. Fajne są obrotowe kólka z przodu dzięki czemu wózek jest skrętny ale też córka powinna już dobrze, pewnie chodzić. Moja córka jak miała 1,5 roku dostała taki - jest w pełni sprawny do dzisiaj i ciągle wygląda jak nowy mimo, że nieraz sama do niego siadała wink Widziałam na all, że nadal są dostępne tylko w innej kolorystyce. A drewniane wózki też polecam wink
        https://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/28/03/86/42/2803864235
        • aregiec Re: Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 20.11.12, 09:42
          Acha ten nasz jest firmy Fisher Price bo jakos zapomnialam napisac smile
      • emily.1 Re: Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 20.11.12, 23:32
        Widziałam dzisiaj ten wózeczek i prowadzi się świetnie, jest taki leciutki i tak bardzo lekko chodzi. Aż mówiłam do koleżanki że fajnie by było gdyby mój "prawdziwy" wózek dziecięcy tak chodziłwink Myślę że dla takiej małej dziewczynki jest rewelacyjny. Sama się zastanawiam nad nim dla córy.
    • erty02 rowerek - jeździk 20.11.12, 10:18
      Pytałaś o rowerek. Dla maluchów w wieku 12-24 miesiące polecam jeździk 3-kołowy Scuttle Bug. Mój syn zaczął na nim jeździć w wieku 14 miesięcy najpierw po mieszkaniu. To jego ulubiony pojazd do przemieszczania się.
      www.dladzieciaczka.pl/ser-pol-132-Scuttle-Bug.html
      Lekki, dobrze wykonany, super się składa (na wózek można wrzucić więc na spacerze zawsze może być pod ręką) i cena dość przystępna. Swój kupiłam za 95zł, niedawno w merlinie były w promocji za 85zł.

• kara_gitara Re: Jaki wózek i lala dla małej dziewczynki -1,3 20.11.12, 23:15
      Dzięki za wszystkie sugestie. Trochę kusi mnie ten wózeczek Smoby, niestety wystraszyła mnie informacja o ty, że rozleciał się po 2 tygodniach, nie wytrzymując dziewczęcych zabaw!

Jeśli chodzi o rowerek to szczerze mówiąc takiego nawet nie widziałam. Bardzij po głowie chodziło mi coś takiego: allegro.pl/little-tikes-627361-172465-trojkolowy-rower-3w1-i2740198434.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka