Dodaj do ulubionych

Słoń Elmer warto?

06.12.12, 19:13
Proszę doradźcie czy te książeczki nadają się dla dwulatki czy może za wcześnie? Jest wiele części, czy trzeba zacząć serię od tej podstawowej "elmer"? Ona jest w zasadzie tylko dostępna na allegro.
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Słoń Elmer warto? 06.12.12, 19:21
      Zależy od dziecka. W Elemrze jest jedna sensowna historyjka. Tekstu nie jest bardzo mało. Moja córka jako dwulatka tego typu książeczki spokojnie ze mną przerabiała, syn gdzieś około trzeciego roku dopiero był w stanie usiedzieć i wysłuchać całości.
      Elmery można osobno kupować, w Polsce nie było zbyt wielu wydanych, jak znasz angielski to na amazonie od groma, łącznie ze wszelkimi gadżetami. Niedawno wydano grubszą książkę z pięcioma opowiadaniami w środku.
      • magdusia1984 Re: Słoń Elmer warto? 06.12.12, 19:24
        Właśnie widziałam, że jest taka zbiorcza. Oprócz tej jest jeszcze w polskiej wersji chyba 5 czy 6. Chciałabym tylko wiedzieć, czy bez tej pierwszej jest sens kupować pozostałe. Czy np są to jakieś kontynuacje.
    • aanaugi Re: Słoń Elmer warto? 06.12.12, 19:24
      Książka genialna!!! Mam 4 części i wcale nie zaczęliśmy od "Elmera" tylko od kolejnej części czyli "Elmer i Wilbur", przyznam jednak, że "Elmer"bardziej się moim córeczkom podoba. Na początku raziły mnie intensywne kolory ilustracji ale dzieci są zafascynowane. Historie proste, niektóre z fajnym przesłaniem. Ja polecam w 10%. Pytasz czy nadaję się dla 2-latki, ja czytam je 4-latce a półtora roczny maluch dzielnie nam towarzyszysmile
      • aanaugi Re: Słoń Elmer warto? 06.12.12, 19:25
        Polecam oczywiście w 100%;-P
      • magdusia1984 Re: Słoń Elmer warto? 06.12.12, 19:33
        A może doświadczone mamy coś jeszcze polecicie. Grudzień nam przyniesie: Różnimisie, zima na ul. czereśniowej, tuwima i brzechwe, drugie urodziny prosiaczka.Naciśnij mnie jest w szafie a nocnik nad nocnikami przyniósł mikołajsmile
    • aanaugi Re: Słoń Elmer warto? 06.12.12, 19:50
      U nas w tym czasie hitem były "Obrazki dla maluchów" nadal z twardymi kartkami ale już w większym formacie, wcześniej przerabialiśmy całą serię tych małych. Moja 4-latka odkryła już "Obrazki dla maluchów"ale dla starszych dzieci z miękką oprawą, naprawdę fajna seria i wiele można się z niej nauczyć. Polecam też "Znajdź..." i w tej serii mamy kaczuszkę, pieska, kotka i świnkę - też twarda oprawa.
      • magdusia1984 Re: Słoń Elmer warto? 06.12.12, 19:59
        obrazki dla maluchów znam mamy z tej serii dla młodszej owoce. Może się skuszę na te z serii dla starszych. dzięki
        • dzidka79 Re: Słoń Elmer warto? 06.12.12, 20:09
          Elmery - wszystkie, uwielbiamy
          5 latka czyta ze mną namiętnie, natomiast 2 latek nie jest jeszcze zainteresowany tak długą treścią. Teraz ma fazę na "Lalo gra na bębnie", czyta ją praktycznie sam.
          Elmera można kupić nie tylko na allegro, empik,merlin,weltbild w każdej internetowej księgarni się znajdzie jakaś część
          • magdusia1984 Re: Słoń Elmer warto? 06.12.12, 20:19
            Wiem wiem, ale ta pierwsza jest dostępna tylko na allegro i to sporadycznie...
    • mamiczka_malucha Re: Słoń Elmer warto? 06.12.12, 22:58
      Nadaje się jak najbardziej smile
    • adziam_78 Re: Słoń Elmer warto? 07.12.12, 10:39
      Ja mam Elmer cz.1 i Elmer i nieznajomy. Kupiłam gdy córka miała 2,3l. Bardzo jej się podobały i na początku wybierała Elmer i nieznajomy a potem jak się znudził zaczęła czytać I część. To są oddzielne historyjki i nie trzeba czytać w określonej kolejności.Książeczki fajne, bardzo kolorowe, ładnie wydane. Na jednej stronie stosunkowo niewiele tekstu - nie więcej niż 5 zdań. Treść też jak najbardziej nadaje się dla dwulatka. Polecam jeszcze książeczki z serii Maks: lubimyczytac.pl/ksiazka/146111/maks-poznaje-swiat
      Mamy już kilka części i wszystkie cieszą się dużym zainteresowaniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka