Dodaj do ulubionych

Rajstopy Gatta

11.12.12, 14:35
Jak jest z jakoscia tych rajstop ? czy faktycznie one sa takie dobre jakosciowo i nic sie z nimi nie dzieje ? czy wogole warte sa tej ceny ?
czy moze placi sie bardziej za firme niz za jakosc suspicious
No i drugie pytanie jak z rozmiarami ? czy np rozmiar 92-98 faktycznie wychodzi jak 92-98 ?
Chce kupic rajstopki jakies lepsze, ktore sie nie kulkuja, nie mechaca itp zeby mloda (2 latka) miala na wiosne cos ladniejszego do spodniczek/sukienek.
No i sie zastanawiam czy warto wydac 17 zl na jedne rajstopy skoro jakosc bedzie taka sama jak tych za 7-9 zl
No i te rozmiary czy sie potem nie okaze ze 2 latka noszaca rozmiar 92 musi miec rajstopy na 110-116 tak jak te tansze chinskie.
Obserwuj wątek
    • ola4-0 Re: Rajstopy Gatta 11.12.12, 14:57
      rozmiarowo trzymają się dobrze, na pewno nie musisz kupować większych, ja na swoje dziewczyny kupuję taki rozmiar jak faktycznie noszą.

Jakościowo również jestem zadowolona, te które zostały mi jeszcze po starszej donasza teraz młodsza pod spodnie, wiadomo nie wyglądają jak nowe z pudełka ale inna sprawa, że starsza nosiła też głównie pod spodnie więc jakoś tam miały prawo się lekko zmechacić.
      Chińszczyzny nie kupowałam także porównania nie mam.
    • andzi-a233 Re: Rajstopy Gatta 11.12.12, 14:57
      babcia dziś kupiła córce rajstopy do spódniczki
      wizualnie wydają się ok, o jakości nie mogą nic powiedzieć bo jeszcze ich córce nie ubrałam
      dostałyśmy rozmiar 104-110 i faktycznie są takie duże
    • piegoosek Re: Rajstopy Gatta 11.12.12, 15:35
      kupowalam corce i tak - jakosciowo sa jak dla mnie bardzo fajne, choc mialam lepsze smile ale z marketow, te za kilka zl sa na pewno duzo gorsze - nie naciagaja sie tak ladnie jak np. Gatta. w zeszlym roku byly takie w prazki, cora dlugo je nosila, ale zjezdzaly z tylka skolei, musialam gumke wciagac, czego robic nie lubie, kiedy place juz dosc spora kaske... ale suma sumarum, to na prawde dobre rajstopki, choc tez uwazam, ze drogie!
      • bbuziaczekk Re: Rajstopy Gatta 11.12.12, 18:47
        A to one jakies szerokie sa w pasie ? bo mloda jest bardzo chuda i wszystko w pasie ma za szerokie.
        • piegoosek Re: Rajstopy Gatta 12.12.12, 21:10
          to nawet nie chodzilo o ta szerokosc w pasie, tylko o to, ze nie chcialy trzymac sie tylka smile zjezdzaly na calej dlugosci nogi w dol, a "gumka" - sciagacz na gorze nie trzymal.. o tyle dobrze, ze ten sciagacz mial tunelik, w ktory mozna bylo ta gumke wciagnac.
          w tym roku kupilam corce tylko getry i w zasadzie tylko je nosi, rajtki sporadycznie..
    • stuletnia_stokrotka Re: Rajstopy Gatta 11.12.12, 16:14
      jak dla mnie rajtki z Gatty są warte swojej ceny
    • ponponka1 corka miala dwie pary 11.12.12, 16:35
      ladne i berdzo elastyczne i trwale.
      • ciastolina84 Re: corka miala dwie pary 11.12.12, 17:20
        dobre jakościowo i mają fajną kolorystykę. U nas sie sprawdziły.
    • klubgogo Re: Rajstopy Gatta 11.12.12, 20:42
      Kupiłam niedawno, bo kosztowały 19,90 i żałuję. Są jakieś takie niemiękkie, nieprzyjemne, więcej tam nie kupię, chyba że dla siebie, ale dla siebie kupuję 20-40 den. Podeszłam jeszcze do calzedonii i kupiłam cudne super miękkie za 24,90 i 29,90. Są warte swojej ceny, bo córka ma już kilka par i wiem, że lepiej dac trochę więcej niż żałowac nietrafionego zakupu.
    • gemmi18 Re: Rajstopy Gatta 11.12.12, 20:56
      Moim zdaniem najlepsze jakościowo rajstopki robi Wola. Później jest właśnie Gatta - są warte ceny, córka nosi teraz te same, które kupiłam rok temu - mocno się naciągają, były prane wiele razy, a wyglądają bardzo dobrze. Bez supełków, zachowane kolory. Bardzo dobre są też rajstopki dziecięce z Calzedonii - są mięciutkie i jakościowo również świetne, dzisiaj na przecenie kupiłam za 12 zł, stała cena to chyba 24,90 zł. A niestety wszystkie sieciówki robią ciekawe rajstopy pod względem wzorów, ale jakość nieporównywalna (np h&m - wyprane 3 razy, całe zsupełkowane).
    • maderta Re: Rajstopy Gatta 11.12.12, 22:28
      Szczerze Polecam. Rajstopki rewelacyjne. Moja córa młodsza nosi od wiosny i absolutnie nic się z nimi nie dzieje, rozmiarowo odpowiadają wiekowi, niezbiegają się i nie rozwlekają po praniu. równie dobre są rajstopki WOLA.
      • bbuziaczekk Re: Rajstopy Gatta 11.12.12, 23:00
        Z Calzedonii faktycznie fajne sa te rajstopki ale.....zalezy jakie i na jakie dziecko. Bo kupilam kilka par. Wiekszosc jest z tych takich sliskich a jedne sa "normalnie" nie sliskie.
        I te nie sliskie to faktycznie sa bardzo bardzo bo nic sie z nimi nie dzieje po praniu, ciagle jak nowe.
        Ale za to te sliskie nie sa dobre ja bardzo szczuple dziecko. Mloda ma chude nogi, zero faldek a rajstopki nie przylegaly do nogi wogole. Wszystko wisialo i odstawalo. Dopiero teraz zaczynaja pasowac powoli ale na stopie nadal sa za szerokie. No i niestety na dlugosc robia sie juz przykrotkawe.
        Chodzi o takie allegro.pl/cudne-czerwone-calzedonia-rajstopy-w-gwiazdki-92-i2841536063.html
        • aaliyah76 Re: Rajstopy Gatta 12.12.12, 10:43
          rajstopy Gatty sa dośc fajne ale wcale nie sa lepsze od rajstopek z Woli, według mnie np rajstopy z H&M są lepsze. Jedna para z Gatty skulkokowała sie po pierwszym noszeniu
          • aaliyah76 Re: Rajstopy Gatta 12.12.12, 10:44
            * skulkowała wink
          • greendale Re: Rajstopy Gatta 12.12.12, 13:13
            My uzywamy rajstopek z Gatty i mojej córce bardzo odpowiadają (poza tym dobre jakosciowo). Natomiast rajstopki z H&M własnie nie bardzo. Te cienkie i sliskie na mojej córce wyglądały źle bo ona ma szczupłe nóżki i strasznie jej odstawały. Tak samo z grubszymi. Teraz jak sa dobre to nie chce w nich chodzic bo mają szew który układa sie jej na czubkach palców (a ona z tych wrazliwych na takie rzeczy) i szaleje jak je zakładamy. My mamy takie z gatty allegro.pl/rajstopy-gatta-crazy-colors-92-98-purpurowe-i2810088192.html i sa ok. Rozmiarówka jest odpowiednia do wieku.
        • ola4-0 Re: Rajstopy Gatta 12.12.12, 12:50
          dla szczupłej dziewczynki polecam te
          allegro.pl/ShowItem2.php?item=2786079762&ars_source=ars&ars_socket_id=9&ars_rule_id=74
          przylegaja fajnie do nogi i stopy, moja starsza miała i ma kilka par, również chudzeielecsmile
    • annubis74 Re: Rajstopy Gatta 12.12.12, 11:08
      Ja czasem kupuję (rzeczywiście dobra jakość, ładna kolorystyka) ale nie wiem czy cena jest w pełni adekwatna do jakości. Prawda jest taka, że wolę kupić kilka par tańszych (bo dziecko i tak musi mieć ich sporo na zmianę). Te z Gatty są trochę odświętne, ale jak każde po pewnym czasie trochę się spiorą, trochę zmechacą, trochę skurcza w praciu nie mówiąc już o tym ze dziecko wyrośnie. ja kupuję zazwyczaj polskie, tańsze
      Nie kupwałabym 2-latce rajstop na wiosnę
      • 1maja1 Re: a dla chlopakow? 12.12.12, 12:06
        co dziewczyny polecacie? mlody ma na razie jedna pare i jedna pare kalesonek, ale widze, ze woli jednak rajtuzy, kiedy wychodzimy na snieg.
        • ponponka1 na snieg to welna 12.12.12, 13:09
          ale w Polsce nie ma cienkich - takich rajstopkowych legginsow z welny merynosa.

Dlaczego welna? Bo nawet jak mokra to grzeje - a dziecko bawiac sie na sniegu albo bedzie mialo snieg za plecami (jak kimbinezon dwuczesciowy - najczesciej spotykany w Poslce) albo sie zgrzeje od samego biegania/slizgania/lepienia balwana itp.

Rajstopy bawelniane tylko na wyjscia (bo ladne wzornictwo). My testowalismy Gatta (w porzadku) i H&M - bardzo fajne.

Swoja droga to H&M ma najlepsze majtki dla dzieci, te z serii Organic. Po ponad roku prania - ciagle piekne kolory i zadnych (absolutnie) zadnych klaczkow. Wygladaja jak nowe!!!
          Mam porownanie z Pierre Robert i NameIt (te wygladaja juz bardzo szmaciasto). Nastepny rozmiar tylko H&M
          • 1maja1 Re: na snieg to welna 12.12.12, 13:26
            ponponka1 napisała:

> ale w Polsce nie ma cienkich - takich rajstopkowych legginsow z welny merynosa.

ja akurat w Polsce nie mieszkam, ale tak dziewczyny zachwalaja Gatta czy Calzedonia, wiec sie zastanawiam czy dla chlopakow tez sprzedaja rajtuzy? U nas takiej strasznej zimy nie ma (pn dojczlandia), mlody do tej pory chodzil w skarpetkach pod spodniami, ale czas najwyzszy na jakis lepszy stroj, bo snieg jakby nie bylo lezy od kilku dnismile
            >
            > Dlaczego welna? Bo nawet jak mokra to grzeje - a dziecko bawiac sie na sniegu a
            > lbo bedzie mialo snieg za plecami (jak kimbinezon dwuczesciowy - najczesciej sp
            > otykany w Poslce) albo sie zgrzeje od samego biegania/slizgania/lepienia balwan
            > a itp.
            w tamtym roku przezyl zime, wiec mysle ze w tym tez zle nie bedziewink

> Rajstopy bawelniane tylko na wyjscia (bo ladne wzornictwo). My testowalismy Gat
            > ta (w porzadku) i H&M - bardzo fajne.

u nas nie ma czegos takiego jak rastopy na wyjsciauncertain

> Swoja droga to H&M ma najlepsze majtki dla dzieci, te z serii Organic. Po ponad
            > roku prania - ciagle piekne kolory i zadnych (absolutnie) zadnych klaczkow. Wy
            > gladaja jak nowe!!!
            > Mam porownanie z Pierre Robert i NameIt (te wygladaja juz bardzo szmaciasto). N
            > astepny rozmiar tylko H&M

zgadzam sie!!
          • mikams75 Re: na snieg to welna 17.12.12, 01:25
            ja tez uwazam, ze majhtki z hm sa swietne - po ilus praniach wygladaja nadal jak nowe, nic sie nie pruje nawet ja susze w suszarce i co wazne - dobrze leza na pupie - nic sie nie przesuwa, nie wlazi miedzy posladki itd.
        • annubis74 Re: a dla chlopakow? 12.12.12, 14:12
          chyba Wola i Gatta robią też bardziej męskie wzory smile (jeśli chodzi o takie grube rajtuzy)
    • silje78 Re: Rajstopy Gatta 12.12.12, 19:08
      rozmiar raczej trzymają. ja akurat bardzo je lubię, choc też sie czasami robią na nich kuleczki.
      przede wszystkim dobrze trzymają się pupy (poza crazy colour).
      bardzo dobre są calzedoni, ale mają jedną wadę. na czubku paluszków mają szew, który akurat mojej córce przeszkadza i w tym roku odmówiła noszenia ich.
      dość dobre są coccodrillo, ale tu trzeba brać przynajmniej rozmiar wieksze. ja biorę dwa rozmiary większe, ale moja córka ma wyjatkowo długie nogi.
    • adameekk Re: Rajstopy Gatta 16.12.12, 23:32
      Prowadzę sprzedaż rajstop dziecięcych tylko polskich producentów Gatta, Wola, Steven. Mam też trójkę małych dzieci więc testuje na bieżąco smile Osobiście polecam rajstopy Gatty i nie dla tego że je sprzedaję ale dla tego że mają bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Mam tez dostęp do tanich rajstop, w detalu wychodzą poniżej 10 zł, oczywiście wiadomej produkcji. Testowałem je i odradzam. Rajstopy trzymają rozmiar i jeśli pierzemy po lewej stronie to nie powinno być efektu mechacenia (czy jak jedna Pani napisała skulkowania bo chyba to miała na myśli smile) Gatta produkuje też rajstopki bawełniane wiosenno-letnie, cieńsze od tych bawełnianych zimowych. Więcej można zobaczyć na www.kar-net.pl
      • gabi171 Re: Rajstopy Gatta 17.12.12, 06:41
        a ja kupuje rajtuzy gatta w hurtowni za 12-14 zl zl. dzieci nosza je od rozmiaru 86- teraz juz na 110 kupuje. i chyba ani razu nie bylam zawiedziona. sa mile, nie sciskaja w pasie, nie mechaca sie. sa wersje letnie i zimowe- obie zdaja egzamin. dla chlopcow jak najbardziej- sa ladne wzory z samochodami i motorami wink. czasami tesciowa mi kupowala rajtuzy dla dzieci- musze powiedziec, ze niktore ubralam im tylko raz- albo spadaja, albo sie okrecaja- mowie o takich "straganowych". kupuje jeszcze dla Córki nexta- tez sa fajne i no przede wszystkim wzory nexta jakos bardziej do wszystkiego pasuja a gatta ma glownie wielokolorowe. no ale to kwestia gustu.
        • mammi82 Re: Rajstopy Gatta 18.03.13, 16:17
          ja za to kupuję rajstopy dla dzieci w sklepie internetowym kontri. też nigdy nie byłam zawiedziona. rajstropki są miłe w dotyku i nie przecierają się. poza tym są ładne wzory, więc moje córka jest zadowolona smile
    • julita165 Re: Rajstopy Gatta 18.03.13, 16:32
      Ja kupiłam kilka par synkowi na zimę pod spodnie i jestem bardzo zadowolona. Uważam, że jakościowo są bardzo dobre. Miał też kila innych rajstop "no name" i róznica rzeczywiście jest
      Rozmiar 92/98 chyba takiemu odpowiada. Synek miał 84-88 cm i na pewno spokojnie dałyby się jeszcze naciągnąć.
    • aniaurszula Re: Rajstopy Gatta 21.03.13, 16:54
      starsza corka 99 %rajstop ktore nosila to wola fakt cena nie zachecajaca obecnie ok 19 zl ale jakosciowo dobre, teraz mlodsza nosi po siostrze. gatta nam nie pasowala bo byla mniej rozciagliwa z corka do tych pelniejszych nalezy. jesienia kupilam mlodszej tansze rajstopy takie ok 7-9 zl i niestety juz dawno nie nadaja sie do noszenia, rozciagniete , rozlazle. wole zainwestowac w rajstopy ktore dluzej posluza dziecku niz miesiac
      • weronikapi1 Re: Rajstopy Gatta 07.06.13, 15:01
        aniaurszula zgadzam się w pełni z Twoją wypowiedzią!
        Wola to wśród MAM najlepsza firma, jakość i rozmiarówka świetna, super się rozciągają. Swemu dziecku - synek - kupowałam rajstopy w sklepie internetowym hutowniagama.pl. Zapytałam o konkretny model, bo nie było na sklepie i wystawili po chwili. Cena o niebo niższa niż w normalnym sklepie. Wolę kupić te kilka par niż biegać do sklepu, a przy jednej przesyłce zrobiłam zapas również sobie.
    • aniasa1 Re: Rajstopy Gatta 09.08.14, 00:42
      jakis przestarzalu watek ktos odkopal zeby sie zareklamowac....
      Gatta, ostatnia para zawiodla mnie: strasznie scisla gumka w pasie, musialam rozcinac choc moj dziec to szczypior, i na stopkach przy szwach grubo zakonczone, takie wyrazne kulki na koncu szwa.
      • m_kaha Re: Rajstopy Gatta 07.10.14, 15:05
        Kilka głosów pojawiło się odnośnie sklepów internetowych. Nie przeceniałabym ich tak mocno. Swoją drogą gdybym miała kupić no nie wiem... rajstopy właśnie, czy piżamę, to jak najbardziej! Ze swojego doświadczenia mogę polecić np. euro-time.pl - sporo światowych i polskich marek (w tym Gatta właśnie), także jest z czego wybierać.
        • gnom_kartuski Re: Rajstopy Gatta 09.10.14, 01:25
          przestań tym spamem i promowaniem własnego sklepu. Ceny o 15-30% wyższe od stacjonarnych sklepów. Design rodem z wczesnego htmlu. Ogólnie kiła i mogiła. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!
    • ta_karola Re: Rajstopy Gatta 08.10.14, 10:03
      Powiem tak- te dla dorosłych bardzo kiepskie, lepsze są tańsze mniej znanych firm. Gatty już nie kupię, ponieważ zwykle wystarczały mi na jeden raz jedynie.
      • lillaj Re: Rajstopy Gatta 09.10.14, 14:34
        Kupiłam wczoraj córce. Mają piękne jesienne kolory: miodowy, koralowy, wrzosowy, zielony. Rozmiarówka jest trochę zaniżona. Rozmiar 122 Gatty jest znacznie większy niż np. Zary.
    • marina111 Re: Rajstopy Gatta 10.10.14, 17:19
      Kupilam jedne. Sa fajne, rozmiar odpowiada faktycznemu. Lepsze niz z hm bo tamte odrazu sie mechaca. Ale zeby jakis wybitny szał byl to nie moge powiedziec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka