monai81 15.12.12, 12:49 Jak w temacie. Chcialabym kupic dobra książkę kucharska na prezent dla malo doświadczonej mlodej zony. Mozecie coś polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala0405 Re: dobra książka kucharska 15.12.12, 13:00 Kończąc 18 lat dostałam świetną książkę kucharską, którą podkradła mi moja mama twierdząc, że tam są najlepsze przepisy. Zostawiłam ją mamie w prezencie a sobie po 20 latach zakupiłam w antykwariacie ponieważ jest niedostępna w księgarniach. Bardzo, bardzo polecam dla młodej gospodyni. Moją oddam córce na 18-te urodziny ale widzę, że zdarzają się okazje i są na allegro. allegro.pl/nowa-kuchnia-slaska-rzadkosc-i2866489981.html Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: dobra książka kucharska 15.12.12, 17:05 A ja polecam Jamie Oliver Każdy może gotowaćTekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
ktosco Re: dobra książka kucharska 15.12.12, 19:50 Kuchnia Polska Encyklopedia sztuki kulinarnej. Wszystko fajnie wyjasnione Zwierzaki podzielone na czesci i skad sie do czego bierze jakie miesko Bardzo dobrze opisane.Duze zdjec i rysunkow www.empik.com/kuchnia-polska-encyklopedia-sztuki-kulinarnej-przytula-jolanta-chojnacka-romana-swulinska-katulska-aleksandra,prod4630423,ksiazka-p Moze ktos zna inna dobra Kuchnie Polska a polecacie ksiazki Magdy Gessler ? Odpowiedz Link Zgłoś
ktosco Re: dobra książka kucharska 15.12.12, 19:52 zdjecia i opinia z bloga www.gruszkazfartuszka.pl/kuchnia-polska-encyklopedia-sztuki-kulinarnej/ Odpowiedz Link Zgłoś
ta.dam Re: dobra książka kucharska 15.12.12, 19:52 Polecam nowsze wydania "Kuchni Polskiej" po prostu, z nich uczyłam się gotować. A później... www.moleskine.com/en/collections/model/product?id=25685#.UMzG33dkmbA Jeden z bardziej trafionych prezentów, jakie dostałam od już-Męża Odpowiedz Link Zgłoś
big-smoczyca Re: dobra książka kucharska 17.12.12, 13:11 ja na ślub od brata dostałam taką ecgroup.com.pl/ksiazkakuchniapolska.htm i zaglądam do niej, jest przydatna ostatnio kupiłam sobie taką merlin.pl/Ksiazka-kucharska-wloskiej-Mamy_Olesiejuk/browse/product/1,927097.html?gclid=CLS37KC0obQCFYlb3godhzcAZw i jest w ciągłym użyciu Odpowiedz Link Zgłoś
iw1978 Re: dobra książka kucharska 17.12.12, 20:07 Ta z publicata wygląda nieźle. Z własnego doświadczenia mogę jeszcze polecić "Kuchnię polską" Henryka Dębskiego albo Ewy Aszkiewicz. Z obu miałam okazję korzystać, pierwszą mam na stanie. Dobrym pomysłem jest też "30 minut" Jamiego Olivera, jakaś Nigella (najlepiej ucztująca). "Kuchnia polska" jest w moim odczuciu ryzykowna, bo to trochę jak przytyk Chyba że z prezentobiorcą jesteś naprawdę blisko. A Jamie i Nigella są zawsze modni i według mnie lepiej się nadają na prezent. Poza tym proponują sporo oryginalnych a jednocześnie prostych dla kulinarnego nowicjusza dań. Może pomysłów Olivera początkujący kucharz nie wykona w pól godziny ale w godzina też brzmi dobrze . Odpowiedz Link Zgłoś