Dodaj do ulubionych

dobra książka kucharska

15.12.12, 12:49
Jak w temacie. Chcialabym kupic dobra książkę kucharska na prezent dla malo doświadczonej mlodej zony. Mozecie coś polecic?
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: dobra książka kucharska 15.12.12, 13:00
      Kończąc 18 lat dostałam świetną książkę kucharską, którą podkradła mi moja mama twierdząc, że tam są najlepsze przepisy. Zostawiłam ją mamie w prezencie a sobie po 20 latach zakupiłam w antykwariacie ponieważ jest niedostępna w księgarniach.
      Bardzo, bardzo polecam dla młodej gospodyni. Moją oddam córce na 18-te urodziny ale widzę, że zdarzają się okazje i są na allegro.
      allegro.pl/nowa-kuchnia-slaska-rzadkosc-i2866489981.html
      • sylwina76 Re: dobra książka kucharska 15.12.12, 17:05
        A ja polecam Jamie Oliver Każdy może gotowaćTekst linka
    • ktosco Re: dobra książka kucharska 15.12.12, 19:50
      Kuchnia Polska Encyklopedia sztuki kulinarnej.

Wszystko fajnie wyjasnione Zwierzaki podzielone na czesci i skad sie do czego bierze jakie miesko Bardzo dobrze opisane.Duze zdjec i rysunkow

www.empik.com/kuchnia-polska-encyklopedia-sztuki-kulinarnej-przytula-jolanta-chojnacka-romana-swulinska-katulska-aleksandra,prod4630423,ksiazka-p
      Moze ktos zna inna dobra Kuchnie Polska a polecacie ksiazki Magdy Gessler ?
      • ktosco Re: dobra książka kucharska 15.12.12, 19:52
        zdjecia i opinia z bloga

www.gruszkazfartuszka.pl/kuchnia-polska-encyklopedia-sztuki-kulinarnej/
    • ta.dam Re: dobra książka kucharska 15.12.12, 19:52
      Polecam nowsze wydania "Kuchni Polskiej" po prostu, z nich uczyłam się gotować.

A później... www.moleskine.com/en/collections/model/product?id=25685#.UMzG33dkmbA
      Jeden z bardziej trafionych prezentów, jakie dostałam od już-Męża smile
    • big-smoczyca Re: dobra książka kucharska 17.12.12, 13:11
      ja na ślub od brata dostałam taką
      ecgroup.com.pl/ksiazkakuchniapolska.htm
      i zaglądam do niej, jest przydatna
      ostatnio kupiłam sobie taką
      merlin.pl/Ksiazka-kucharska-wloskiej-Mamy_Olesiejuk/browse/product/1,927097.html?gclid=CLS37KC0obQCFYlb3godhzcAZw
      i jest w ciągłym użyciu
    • iw1978 Re: dobra książka kucharska 17.12.12, 20:07
      Ta z publicata wygląda nieźle. Z własnego doświadczenia mogę jeszcze polecić "Kuchnię polską" Henryka Dębskiego albo Ewy Aszkiewicz. Z obu miałam okazję korzystać, pierwszą mam na stanie.
      Dobrym pomysłem jest też "30 minut" Jamiego Olivera, jakaś Nigella (najlepiej ucztująca). "Kuchnia polska" jest w moim odczuciu ryzykowna, bo to trochę jak przytyk smile Chyba że z prezentobiorcą jesteś naprawdę blisko. A Jamie i Nigella są zawsze modni i według mnie lepiej się nadają na prezent. Poza tym proponują sporo oryginalnych a jednocześnie prostych dla kulinarnego nowicjusza dań. Może pomysłów Olivera początkujący kucharz nie wykona w pól godziny ale w godzina też brzmi dobrze smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka