Dodaj do ulubionych

Ekspres z Tchibo warto?

17.12.12, 15:27
Szukam opinii, czy warto (zwłaszcza teraz z kodami- wychodzi za pół ceny big_grin )?
Jeżeli tak to który najfajniejszy?
Myślałam nad tym, ktoś używa?
www.tchibo.pl/Cafissimo-p400031136.html
albo
www.tchibo.pl/Cafissimo-p400031136.html?dim1=NoSi
Ps czy wiadomo do kiedy wchodzą kody w Tchibo?
Obserwuj wątek
    • eedytkaa Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 15:52
      podpinam sie pod pytaniesmile
    • ilovetwins Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 15:53
      zastanawiam sie nad tym samym, co ty wink
    • szafa_zebry Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 16:11
      Jakis czas temu chodzilam do sasiadki na kawe z tego ekspresu. W koncu sobie kupilam.
      I polecam!

Jest latwiejszy w myciu niz te "normalne", ma niska cene w porownaniu do "normalnych cisnieniowych", ale jest drozszy w eksploatacji. Kawa smaczna. Ja pije tylko latte. Moje 4 szklanki do latte nie miescily sie pod nim, zatem dokupilam szklanki Tchibo (niecale 60 zl za 2 sztuki, ale sa super ladne i milo sie z nich pije).
      • kanna Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 16:18
        Szklanki do latte się mieszczą, jak wyciągniesz kratkę z dołu big_grin
    • kanna Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 16:16
      Linkujesz tylko różny kolor, model jest ten sam.

Mam go już prawie półtora roku. Obsługa jet intuicyjna, kawa zawsze smakuje tak samo (co dla mnie jest miłe). Dwa razy go odkamieniałam (to trudniejsze, używam instrukcji)

Plusy:
      - tani, bezawaryjny, kapsułki można kupić w promocji, więc nie kosztują dużo.
      - mleko spienia się pięknie, czyszczenie końcówki jest proste
      - czyszczenia w ogóle jest niedużo
      - szybko się nagrzewa

Minusy
      - rodzajów kawy jest niewiele, inne kapsułki nie pasują (jedne raz na All znalazłam)
      - nie ma takiego wielorazowego pojemnika do samodzielnego napełniania dowolną kawą co inne ekspresy tego typu mają

Oczywiście, wolałabym profesjonalny ekspres z młynkiem do kawy . Ale akurat nie miałam wolnych 2 tys.
      • kasiadove Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 16:33
        Linkujesz tylko różny kolor, model jest ten sam.
        aaa dzięki a ja tak wnikliwie różnicy szukałam a to każdy kolor ma inna nazwę smile

Czyli inne kapsułki nie pasują?
        I co? Bierzecie dziewczyny?
        • anda01 Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 16:47
          Ja chce kupic mezowi na prezent wink Kawosz jest powinien sie ucieszycsmile
          • anda01 Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 16:50
            Dziewczyny siostra ma do oddania 100 takich kapsulek myslicie ze beda pasowac to ekspresu Tchibo

allegro.pl/kawa-kapsulki-lavazza-blue-delicato-930-i2865214896.html
            • kanna Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 16:59
              Trzeba by wymiary pobrać.. ale w Tchibo kapsułki są tańsze :p
              • anda01 Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 17:01
                Tak ale te 100 sztuk mialabym za free wink

• kasiadove Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 17:10
                  Kupiłam smile
                  wyszedł mi niecałe 128 i kapsułki za 32, myślicie że dotrze na święta? big_grin
                  • anda01 Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 17:11
                    Tez kupiłam czarny z ceną wyjściową 299 ,napewno dojdziesmile
                    • marta2202 Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 17:17
                      Do świąt nie ma szans... ja zamówiałm kombinezon 12.12 i jeszcze go nie dostałam chociaż jest już wysłany.
                      • sunny-bunny Dziewczyny serdecznie dziekuje! 17.12.12, 22:05
                        Zamowilam ekspres i do tego wszystkie opakowania tych po 10sztuk (wyszly mi po 5zl z groszem) i 1 opakowanie 80 wink) ale sie ciesze hi hi jeszcze raz dziekuje bardzo!
                  • gie-oska82 Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 17:17
                    a jakie kawki wzielas??mozesz linka wstawic??tez rozwazam zakup tego ekspresu ale nie wiem co M na totongue_out
                    • kasiadove Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 17:24
                      Ja mojego nie pytałam tongue_out
                      Wzięłam takie (w sumie to nie wiem czy dobry wybór)
                      www.tchibo.pl/80-kapsulek-p400025016.html?dim1=06Kk
                      i na spróbowanie (wyszły po 6 zł)
                      www.tchibo.pl/10-kapsulek-kawy-Espresso-Ethiopia-Abaya-p400030317.html
                      www.tchibo.pl/10-kapsulek-kawy-Caffe-Crema-Colombia-Andino-p400030316.html
                      • eedytkaa Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 17:27
                        a z której można zrobić latte?? lub capucino
                        • kanna Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 17:38
                          Z każdej smile tylko musisz sobie mleko spienić oddzielnie, bo nie kapsułek z mlekiem w proszku.
                          • sunny-bunny O jakich kodach mówimy? 17.12.12, 17:48
                            Dziewczyny przepraszam jesli cos przeoczylam i pytam po raz n-ty ale o jakich kodach mowimy? sama mam chrapke na ten ekspres wink
                            • kasiadove Re: O jakich kodach mówimy? 17.12.12, 17:56
                              Z wątku o kombinezonach
                              payback12 , PAYBACK12, visa12, VISA12, visa15 , VISA15, -20zł newsletter
    • kroliczyca80 Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 17:58
      Dziewczyny, nie ładujcie się w ekspres na kapsułki, to czysty wyzysk jest. Złotówka za kawę zrobioną w domu? Wolne żarty... teraz kapsulki z kodami wychodzą tanio (o ile przyślą), ale promocje się skoncza i zostaniecie przykute łańcuchem do Tchibo i ich kawy (wcale nie takiej znowu super, a drogiej).
      Temat ekspresów przerobilam od podszewki 2 lata temu, przekopałam rózne fachowe fora dyskusyjne. Tez nie mialam kupy kasy na Jurę z mlynkiem, kupiłam więc ostatecznie bardzo popularny w Niemczech Senseo, wersję latte (czyli wlewam mleko i ekspres sam je grzeje i spienia do filiżanki). Ten ekspres jest na pady z kawą (wychodzi 0,5 zł za saszetkę, plus minus), ale to dla mnie nadal była droga eksploatacja, zakupiłam więc specjalny dodatek pozwalający na używanie dowolnej kawy mielonej. Nakładka to koszt 50 zł, kawę kupuję dowolną, najczęściej w sklepiku z paloną kawa z rożnych stron świata. Wychodzi mi 25 zł za pół kilo, które starcza na 2-3 miesiące (2-3 filiżanki dziennie).
      Ekspres jest naprawdę dobry, wygodny, no i sam spienia, to duzy plussmile Za ekspres zaplacilam 600 zł, teraz można trafić taniej.
      • 0biecanka Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 19:43
        To prawda.
        Co z tego, że sam ekspres jest tani, skoro jedna kapsułka (na jedną kawę) wychodzi ok. 1 zł ?
        • mruu1 Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 21:19
          No właśnie. Złotówka za moim zdaniem niezbyt dobrą kawę. Poza tym wybór kapsułek niewielki. Kupowałam kapsułki, kiedy korzystałam z tego ekspresu w pracy. W domu mam ekspres, do którego sypię kawę na jaką mam ochotę i lubię. Ekspresy na kapsułki nie są też zbyt przyjazne środowisku tzn. zużyte kapsułki to kolejna sterta niepotrzebnych śmieci.
          • kappala1 Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 21:26
            a ja mam i jestem bardzo zadowolona, robię tylko espresso, lub cappuccino na bazie espresso, ewentualnie caffe crema też z odrobiną spienionego mleka i jestem zadowolona. Kawa kosztuje 1 zł, czy to dużo? Sama wcześniej bardzo lubiłam kupić sobie od czasu do czasu kawkę w coffee heaven, odkąd mam ekspres przestałam. Być może dla prawdziwych smakoszy kawa to nie jest, jak żadna kawa oferowana przez producentów ekspresów na kapsułki, ale jest niezła, sam ekspres jest prosty w obsłudze i łatwy w czyszczeniu.
            Z kapsułek najbardziej lubię Brasile coś tam z limitowanej edycji, bo jest to chyba najmocniejsze espresso w ofercie.
            • kanna Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 22:09
              Dla mnie też złotówka za kawę nie jest ceną zaporową wink

Z kapsułkami napełnianymi jest sporo zabawy, tu wszystko szybciutko przebiega - też za ten komfort płacę.

Ale - oczywiście - nie ma porównania do kawy z prawdziwego ekspresu z młynkiem i innymi bajerami. To taki ekspres na czas przejściowy, zamiast picia kawy rozpuszczalnej.
              • kroliczyca80 Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 22:18
                Złotówka zaporowa nie jest, ale gdy pije się 2-3 kawy dziennie, a w domu podobnie działających osobników jest jeszcze kilku, to co miesiąc w kapsułkach "kupuje" się kolejny ekspres. Po roku okazuje się, że taniej by wyszła Jura na ratywink
                • magma_pl Re: Ekspres z Tchibo warto? 17.12.12, 23:19
                  zgadzam się z króliczycom. na początku jest zachwyt nad kawką z tabsów.wiem co mówię,sama mam dwa.
                  najpierw kupiłam dolce gusto. kawka smakowała,ale szybko się znudziła. na promocji w markecie spróbowałam tassimo. i znów zachwyt....a jak,kupiłam
                  a teraz najchętniej obu bym się pozbyła i kupiła normalny ekspresik. i pewnie tak zrobie
                • nauta_ do króliczyca80 18.12.12, 08:29
                  kroliczyca80- nie wiem jak innych, ale mnie przekonałaś do Senseo. Gdzie go kupić? I pytanie zasadnicze- gdzie jest dostępna ta dostawka za 50 zł żeby parzyć normalną kawę?
                  Mogłabyś coś podlinkować?
                  Dziękuję.
                  • kroliczyca80 Re: do króliczyca80 18.12.12, 08:59
                    smile
                    Swój ekspres kupiłam w sklepie redcoon.pl, w tej chwili mają chyba tylko czerwony, ale ten ekspres jest w ich stałej ofercie. czerwony
                    Nakladkę kupilam na ebayu, nazywalo się toto coffee duck. W tej chwili jest na allegro w tej samej cenie: nakladka
                    Samego ekspresu możesz poszukać wlasnie na ebayu, bywają w lepszych cenach.
                    • nauta_ Re: do króliczyca80 18.12.12, 09:36
                      nie ogarniam tych symboli
                      z Twojego linka ekspres ma symbol HD 7854/80 Senseo Latte Select i kosztuje 630 pln.
                      Ja znalazłam jeszcze taki www.caffetea.pl/senseo-latte-select-hd-785250-srebrny-p-110.html i kosztuje 820pln.
                      czym się kierować? o co chodzi w tych symbolach?
                      • kroliczyca80 Re: do króliczyca80 18.12.12, 11:11
                        O ile mnie pamięć nie myli, srebrne są po prostu droższe. Ja mam czarny.
    • ciekawostka81 Re: Ekspres z Tchibo warto? 18.12.12, 09:53
      kawa z kapsułek moim zdaniem nigdy nie będzie smakować i pachnieć tak jak jaka z ekspresu który sam mieli ziarenkasmile sama mam taki i polecam...
      • kroliczyca80 Re: Ekspres z Tchibo warto? 18.12.12, 11:16
        To żadne odkrycie, każdy chyba sobie z tego zdaje sprawę. Nie każdego jednak stać na ekspres z młynkiem za ponad 3 tys zł, bo dopiero sprzęt z tego pułapu cenowego jest przyzwoicie wykonany, nie ma wewnątrz plastikowego barachła itd. Poza tym mnóstwo kawoszy posiada ekspresy bez młynka, a ten kupuje osobno (podobno ceny dobrych młynków to nawet 1000 zł, ale nie mam bladego pojęcia czemu tak drogo).
        Z jednym się zgodzę - kapsułko to zuo smile
        • magda-lenka78 Re: Ekspres z Tchibo warto? 18.12.12, 17:23
          - kawa z tego ekspresu jest bardzo dobra, smakuje mi bardziej niż kawy przygotowywane w Boschu siostry
          - fusów nie ma
          - mleko spienia (w przeciwienstwie do dolce gusto gdzie mamy mleko w proszku)
          - mały wybór kaw? chyba dawno któraś nie wchodziła na tchibo.pl... rodzajów jest mnóstwo
          ja jestem zadowolona, drogo wychodzi?
          do ciśnieniowego kawy za darmo też nie dają, kupić trzeba, chyba nie kupujecie byle czego? a ciśnieniowy kawy też sporo "żre"...
          • kasiadove Re: Ekspres z Tchibo warto? 18.12.12, 18:24
            Właśnie dostałam maila że do mnie wysłany smile
            Dziękuję za wszystkie opinie
            • eedytkaa Re: Ekspres z Tchibo warto? 18.12.12, 19:24
              ja zamawiałam z kombinezonem to pewnie sobie poczekamsad
              • merci77 Re: Ekspres z Tchibo warto? 18.12.12, 23:38
                też zamowilam wczoraj ten ekspress,wzielam srebrny, chociaz kusil czerwony,ale wczoraj wyprzedany, dzis z rana byl,a potem juz nie, ja zamawialam pozno wieczorem, dzis przelew zrobilam,wiec pewnie do swiat nie dotrze...
                ze mnie kawosz zaden i z mojego męża,pije zwykle lurowate kawy raz na jakis czas, wiec taki ekspress jak dla nas moze bycsmile
    • eedytkaa mój ekspres już w drodze:) 19.12.12, 08:53
      oczywiście z kodami
      • kasiadove Mam ;) 21.12.12, 14:54
        Dotarł dziś ekspres
        pierwsza kawka wypita
        ogólne wrażenie pozytywne, chociaż myślałam że będzie nieco mniejszy wink
        Ale mam problem - w przesyłce nie było faktury... przeszukałam pudło dokładnie 2 razy - nie ma nic
        Muszę do nich napisać,hmmm

A jak u Was? Zmówienia dostarczone?
        • anda01 Re: Mam ;) 21.12.12, 14:56
          Ja rowniez mam ,jeszcze kawki nie testowalam,narazie przymiezalam ciuszki wink Z wszytskiego jestem mega zadowolona (procz pustego konta wink )Polecam legginsy do kozakow są swietne grube wysokie takich szukalam wszedzie smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka