Dodaj do ulubionych

"zgadnij kto to" warto?

03.01.13, 16:18
allegro.pl/gra-zgadnij-kto-to-refresh-hasbro-05801-i2892193590.html
nie należy do tanich gier więc zastanawiam się czy warta jest swoich pieniędzy?
Obserwuj wątek
    • jagodasoft2 Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 16:28
      Nie nie warto. Tzn warto i to bardzo to nasza ulubiona gra już 2 lata i zbiera same pozytywne opinie, ale nie ta wersja i nie ta cena.
      Najlepsze jest Zgadnij kto to Extra, na promocjach dostaniesz 60 - 70 zł
      • gwen_s Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 16:33
        to już coś smile rzeczywiście można dostać w niższej cenie niż na all, ale chyba jeszcze za wcześnie na kupno bo w większości sklepów jest niedostępny...
    • slonko1335 Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 16:31
      Dwa arkusze z postaciami to trochę mało. Mamy taką: allegro.pl/gra-zgadnij-kto-to-ekstra-extra-elektroniczne-i2914954747.html
      jest 6 arkuszy a i tak tata dorabiał kolejne. Gra bardzo fajna. Z wersji elektronicznej nie korzystamy, wyłączamy bo mnie denerwuje, więc jak w tej można dodrukować dodatkowe arkusze jak to jest w aukcji napisane to chyba ok.
      • estragonka Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 18:15
        slonko1335 napisała:

> Dwa arkusze z postaciami to trochę mało. Mamy taką: rel="nofollow">allegro.pl/gra-zgadnij-kto-to-ekstra-extra-elektroniczne-i2914954747.html

tez mamy taka wersje, jest swietna
    • kinga_owca Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 16:36
      warto
      mój syn dorobił sobie arkusze wg własnego pomysłu i namiętnie gra
    • pucaluta Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 16:36
      A ja myślałam o tej wersji - warto Waszym zdaniem? kosztuje jedną trzecią...

allegro.pl/zgadnij-kto-to-polska-wersja-gra-rodzinna-707-10-i2898975845.html
      • slonko1335 Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 16:40
        na jednorazowy wyjazd może i warto, przy jednej planszy znudzi się po kilku razach-dla mnie to taka zubożona wersja podróżna.
        • pucaluta Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 16:42
          Okej, dzięki, to przemyślę jeszcze.

A czy te plansze, które można dodrukować to są normalnie gdzieś dostępne w necie? Bo może tak uzupełniać gry, co?
          • slonko1335 Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 16:55
            tak cześć jest dostępna w necie ale nie będą pasowały do wersji którą zalinkowałaś, tylko do wersji którą wklejała gwen albo elektronicznej. Poszukam zaraz skąd brałam dodatkowe. Można samemu też zrobić, mąż córce zrobił.
            • slonko1335 Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 17:01
              www.hasbro.com/games/discover/guesswho/Guess-Who-Characters-pl_PL.cfm
        • gwen_s Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 16:45
          a czy dla 5 latka ta wersja Extra nie będzie za "trudna"...
          mam straszny mętlik w głowie, tyle tych gier jest tylko kasy za mało na wszystkie big_grin
          • slonko1335 Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 16:57
            wersja ekstra nie różni się poziomem trudności od zwykłej. Pięciolatek może miec problem z formułowaniem odpowiednich pytań i być może na początku nie będzie umiał grać samodzielnie. Jak gramy z synem to jest w drużynie ze mną lub tatą.
            • gwen_s Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 17:01
              no ja tak planuję wstępnie z nim grać, wiekszość gier tak rozpoczynamy właśnie, najpierw grając z nim żeby załapał o co kaman smile
              mam prawie mc, będę polowała na promocję jak się uda dostać mi ją taniej to kupię.
              • slonko1335 Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 17:06
                sobie znalazłaś czas na gry jak tyle promocji było przed świętami...no ale może coś wyprzedawać będą, jak sie gdzieś natknę na którąś z wersji w dobrej cenie dam znać...
                • gwen_s Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 17:22
                  na wyprzedaży pokupowałam prezenty na mikołajki, święta i na urodziny od nas (rodziców) big_grin
                  ale teraz jeszcze ciocie i dziadkowie pytają się co na urodziny, a nie śmiałam im wcześniej cokolwiek proponować, stąd te dylematy. Gdyby pytali mnie wtedy co kupić to nawet bym się nie zastanawiała, tak samo z lego, w tesco czy w smyku kupiłabym przynajmniej 20-30zł taniej (na promocjach oczywiście) niż obecnie, ale nie będę nikomu nic narzucać smile
                  Dla starszego mam już nawet na zajączka zakitrany prezent co u mnie do tej pory się nie zdarzało smile
                  • sonrisa06 Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 18:09
                    Slonko dzięki za linka do tych dodatkowych plansz. Moja córa zachwycona planszą z petszopami smile
                    My też bardzo lubimy tę grę i także prawie nie używamy elektroniki. Ogólnie gra warta polecenia, mamy sporo gier, ale ta jest jak dotąd najdłużej w łaskach i najczęściej grana.
                    • slonko1335 Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 18:46
                      Pet shopy to też jedna z ulubionych mojej, do spółki z chi-chi love którą zmajstrował tatuś. Syn oczywiście preferuje potwory...Musimy mu dinozaury dorobić. U nas też ta gra często w użyciu.
                      • mamachlopca1 Re: "zgadnij kto to"warto? 03.01.13, 22:21
                        ale to jest do zwyklej wersji-nie do extracryingwiesz moze jak to przetworzyc by do extra sie nadalo?
                        • slonko1335 Re: "zgadnij kto to"warto? 04.01.13, 12:35
                          Mąż przerobił w jakimś programie graficznym. Na chomiku są plansze, zobacz może jest gdzieś wrzucona przerobiona, ja kiedyś wysyłałam mailem do kilku forumek, wiec moze ktoś ma i się podzieli też, nam cały dysk na którym to było diabli wzięli więc już nie mam jak wysłać.
                      • gwen_s Re: "zgadnij kto to" warto? 04.01.13, 12:31
                        a jeszcze mi przyszło na myśl by spróbować z tą grą:
                        allegro.pl/cars-2-auta-gra-zgadnij-kto-to-zygzak-hasbro-extra-i2917082179.html
                        jest w super cenie, a plansze chyba będą pasowały od tej podstawowej?
                        moje chłopaki póki co lubią carsy więc na jakiś czas zajęcie by było nawet dla małego oczywiście w towarzystwie rodzica big_grin
                        • slonko1335 Re: "zgadnij kto to" warto? 04.01.13, 12:33
                          Powinny pasować, jak nie to trzeba będzie dopasować ręczniewink.
                          • gwen_s Re: "zgadnij kto to" warto? 04.01.13, 12:41
                            wg zdjęcia są takie same wizualnie, ale nawet jak to można to poprzecinać itd smile więc spokojnie sobie dam radę smile
                            A ktoś pytał jak przerobić plansze, to wystarczy okienkami policzyć, w tej tańszej jest jeden rząd więcej, a w droższej są rzędy dłuższe, czyli ostatni rząd pociąć na 3x2 i dopasować smile
                            Słonki jesteś niezastąpiona smile już nie pierwszy post kiedy widzę, ze Twoje rady się super sprawdzają!
                            • slonko1335 Re: "zgadnij kto to" warto? 04.01.13, 14:20
                              jak kupisz tą z carsami to się do Ciebie uśmiechnę o skan planszy carsowejsmile
                              • gwen_s Re: "zgadnij kto to" warto? 04.01.13, 14:23
                                nie ma problemu big_grin
                                myślę, że kupię, chyba nawet dwie sztuki, będę miała w marcu z głowy na urodziny kolegi, bo niska cena u tego kolesia z linku więc sie opłaca smile
                              • gwen_s Re: "zgadnij kto to" warto? 06.01.13, 19:32
                                Słonko zamówiłam, otwierać będziemy na początku lutego, odezwę się i zeskanuję plansze smile
                                • slonko1335 Re: "zgadnij kto to" warto? 06.01.13, 21:57
                                  Oki, daj znac jak będziesz już mogła. Nie pali się. Po Świętach mamy trochę nowych gier więc obecnie głównie w te gramy.
          • koza_w_rajtuzach Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 18:25
            > a czy dla 5 latka ta wersja Extra nie będzie za "trudna"...

Moja córka dostała na 5 urodziny i nie była za trudna. Ogrywała mnie od początku tongue_out.
      • gostki2ija Re: "zgadnij kto to" warto? 03.01.13, 21:28
        Syn dostał dokładnie tę grę i jaka cena taka jakość. Gra sama w sobie fajna, ale faktycznie dwa arkusze to za mało zdecydowanie.
        www.dzieciom.pl/13973
      • gostki2ija pucaluta 03.01.13, 21:30
        Syn dostał dokładnie tę grę i jaka cena taka jakość. Gra sama w sobie fajna, ale faktycznie dwa arkusze to za mało zdecydowanie.
    • egolit Re: "zgadnij kto to" warto? 04.01.13, 14:12
      Jedna z ulubionych gier mojej 5-letniej córeczki. mamy wersję papierową. POLECAMsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka