Dodaj do ulubionych

KitchenAid czy Bosch MUM 56340

08.01.13, 21:50
Proszę pomóżcie w wyborze, ma ktoś któryś, polecacie?
Mam noc na podjęcie decyzji big_grin
Najważniejsze, żeby dobrze wyrabiał ciasto wink bo niecierpę tego smile
Obserwuj wątek
    • iwo02 Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 08.01.13, 22:04
      masz gazetowego @?
      • mamusia_fasolki Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 08.01.13, 22:14
        tak
        • iwo02 Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 08.01.13, 22:48
          poszło ...
          ja polecam KA mam od roku
          i jestem zadowolona, Boscha nie znam.
          Jednak uprzedzam przystawki do KA są pioruńsko drogie
          ale jeśli Ci zależy na designie to cóż ...
          płać i płacz jak mawia klasyk smile
    • pandziksa Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 08.01.13, 22:53
      Thermomix smile
    • kropkaa Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 08.01.13, 23:14
      Tak naprawdę trudno znaleźć osobę, która używała oba te roboty i może z czystym sumieniem polecić jeden z nich wink
      KA dobrze wyrabia drożdżowe, chlebowe, na pizzę i każde inne, ten robot znam, mam i kocham wink Oczywiście polecam. Mum - nie znam, nie porównam.
      O KA wiele było długaśnych watków, poszukaj, noc Ci starczy na poczytanie wink
      • kaliaa Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 08.01.13, 23:27
        Ja kupilam sobie teraz KA ten z jubileuszowej kolekcji perlowy - wyglada pieknie.
        Rowniez rozwazalam na poczatku bosha, potem kenwooda, ale jednak stanelo na KA.
        Dlaczego KA? Dluga rozmowa z uzytkowniczka KA, ktora bardzo go zachwalala, plus lektura wieluuuuuu postow na temat tych trzech robotow i wybor padal na KA.
        • kropkaa Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 09.01.13, 14:41
          Ten perłowy ze szronioną misą? Napisz jak się prezentuje! Ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia, moim zdaniem jest prześliczny.
    • nauta_ Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 09.01.13, 08:53
      Mam MUM-a i to akurat tego co porównujeszsmile
      Jestem bardzo zadowolona, wyrabia ciasto i robi całe mnóstwo innych rzeczy. Jedyną rzecz jaką dokupiłam to tarcza do ziemniaków na placki ziemniaczane. Teraz będę kupować tarczę do kuchni azjatyckiej (kroi warzywa na słupki i kosztuje około 30 zł). Kosztował 1000 pln. MUM jest chyba mniejszy. Jest ładny więc główna część stoi cały czas na blacie, akcesoria są w szufladzie. Często korzystam z maszynki do mięsa i z różnych końcówek do wyrabiania ciasta.
      Wiem jednak, że KA zbiera wszędzie ochy i achy więc gdybym miała więcej pięniędzy, to pewnie bym go wzięła.
      • mamusia_fasolki Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 09.01.13, 09:14
        Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi i podpowiedzi smile
        Mąż mógłby mi przywieźć Kitchena z delegacji, gdzie ma możliwość zamówienia z amazona bez opłaty cła. Jednak boję się kosztów przerobienia na naszą sieć, czyli transformatora, utraty gwarancji oraz cen dodatków uncertain
        Chyba porozglądam się za Mumem.
        Nauta, a jak z wyrabianiem ciasta na pierogi? Dużo osób narzeka na małą misę, rzeczywiście jest taka?
        • nauta_ Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 09.01.13, 10:26
          Dla mnie misa jest ok, ale nas jest tylko dwoje. Nie wiem ile robisz pierogów więc ciężko mi powiedzieć, czy Ci starczy. Mi w zupełności starcza. Dla porównania mogę podać serniksmile Otóż robię go z 1 kg sera plus dodatki i starcza. Drożdżowe robię i też starcza. Do miski wpadają też warzywa które przepuszam przez tarkę i też starcza (zwłaszcza ziemniaki, które mają dużo wody w sobie, dodaję mąkę i jajka i mi nogdy miski nie zabrakło)
          Jeśłi mieszkasz we Wrocławiu to możesz mnie odwiedzić i pooglądaćsmile Ja jestem bardzo zadowolona, w saturnie kupiłam.
        • iwo02 Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 09.01.13, 12:33
          nie bardzo rozumiem o jakie przerabianie Ci chodzi
          nie słyszałam o czymś takim
          owszem amerykańska wersja jest z transformatorem
          (taka mała czarna skrzyneczka)
          ale nikt niczego nie przerabia.

Co do przystawek
          mam ich sporo wszystkie upolowane na ebay, all, tablicy
          zapłaciłam za wszystkie połowę ceny sklepowej.
          Tyle że mnie się nie spieszyło
          kupiłam w ciągu roku 5 dodatkowych przystawek.

KA pasuje mi designem stoi u mnie na blacie
          teraz dokupiłam blender nowy za 400zł
          (wygrana w konkursie z gwarancją)
          Lubię i mikser i blend.

Wszystko zależy od kasy i oczekiwań smile
          Mnie się nie podoba ani Mum ani Kenwood
          więc wybór był prosty
          powodzenia smile
          • kropkaa Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 09.01.13, 14:40
            Też mam blender i bardzo lubię - latem kawa mrożona litrami, w ub. roku aż gardło mi siadło przy upale 35 st. wink
      • mojuu Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 09.01.13, 14:28
        Ja też mam tego muma i jestem z niego bardzo zadowolona. Jako mikser jest swietny, zwlaszcza z robienia roznego typu ciast(pierogi, pizza) jestem zadowolona, hak świetnie ubija. Pozostale koncowki miskera również. Swietny do placków ziemniaczanych i przydatne tarcze do surówek, z maszynki do miesa też korzystalam, a hit to koktajle w mikserze kielichowym smile Uważam, że to dobra cena za taki sprzęt i markę, a robota wybierałam dosyć długo smile
        • nauta_ Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 09.01.13, 14:35
          o właśnie, jest jeszcze taki mikser, jako blender się nie nadaje, ale do koktajli na pewno super. Nigdy ich nie robiłam. Jak Ty mojuu je robisz? wrzucasz owoce, zalewasz śmietaną i miksujesz?
          • mojuu Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 09.01.13, 16:19
            Tak, standardowo owoce, jogurt naturalny, miód i miksuję wink Do kawy mrożonej też będzie fajny na pewno, ale nie próbowałam, bo kupiłam go jesienią.
    • iberka Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 09.01.13, 15:17
      Chciałam KA ale ceny dodatków mnie poraziły no i szkoda też aby taki ładny w szafce stał. Dostałam Muma i nie zachwyca mnie a ja sporo w nim robię
      Chciałabym Kenwood masterchef smile
      -
      [url=https://www.suwaczki.com/]https://www.suwaczki.com/tickers/l22ndf9h6w1vt6qz.png[/
      • nauta_ Re: KitchenAid czy Bosch MUM 56340 09.01.13, 15:22
        iberka, a co konkratnie nie podoba Ci się w MUM-ie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka