Dodaj do ulubionych

Melissa czy balerinki CROCS?

28.01.13, 13:44
Jak w temacie poradzcie. Potrzebuje głównie na wyjazdy wakacyjne, weekendowo i popołudniowo. Chętnie łaziłabym w tego typu butach do pracy, ale mimo wszystko jakoś tego nie widze, może do lata zmienie zdanie.
I właśnie baleriny Melissy kuszą mnie już od dobrego czasu, czytam pieśni pochwalne i niepochwalne. Crocsy znam z modeli plażowych baleriny zamówiłam, część odsyłam, nad Jayna się waham, wydają mi się zbyt zabudowane na upały.

Może ktoś użytkował jedne i drugie i pomoże. Które lepsze? Mimo fajnych cen jednych i drugich nie mam ochoty na kilka par plastikowo-kauczukowych butów.
Obserwuj wątek
    • kornnella Re: Melissa czy balerinki CROCS? 28.01.13, 13:46
      A Melissy zamawiałabym tez oryginalne. "Jak melissa" nie wchodzą w gre
    • patatajowa Re: Melissa czy balerinki CROCS? 28.01.13, 14:04
      zalezy jaka praca ale tez tego nie widze.
      a juz zwłaszcza na upały jak sie noga ślizga, no chyba ze na skarpetke frotte bedziesz nosić te mellisy wink
      mam i lubie swoje ale w zyciu bym tego nie ubrała na cały dzień
      • eo_wina Re: Melissa czy balerinki CROCS? 28.01.13, 14:07
        Ja zakupilam z weszle wakacje Melissy. Przymierzylam, pochodzilam po mieszkaniu z pol godziny i odparzylam sobie stopy (w zyciu takich babli nie mialam, po POL GODZINIE!!!). Jeszcze tego samego dnia zapakowalam i odeslalam. Wniosek nasuwa sie sam.
      • kornnella Re: Melissa czy balerinki CROCS? 28.01.13, 15:03
        Patatajowa a baleriny Crocsa masz też może?
        Z grubsza plusy i minusy klasycznych Crocsów znam i przy 40 st gdzieś w miłym miejscu na południu tak czy siak w nich nie daje rady. Martwi mnie tez lekko ślizganie się stopy. W Caymanach przeboleje, ale w balerinach jakoś to czarno widze.

A i jak jest w Melissach, tzn stopa się ślizga?
        • jowitka345 Re: Melissa czy balerinki CROCS? 28.01.13, 15:15
          Mam oryginalne crocsy całe zabudowane, chodzę w nich w pracy 12h... noga się poci ale nie śmierdzi, jak zaczyna śmierdzieć biorę je do domu i piorę w pralce.
          Noga nigdy mi się nie odparzyła.
        • afroddytta Re: Melissa czy balerinki CROCS? 28.01.13, 23:54
          Ja mam balerinki crocs carlie flat i uwielbiam je. Praktycznie całe zaszłe lato w nich przechodziłam, żadnych odparzeń itd. (a często w sandałach itp. jakieś obtarcia mi się na początku robią), noga się poci, ale bez przesady, w gigantyczne upały w nich nie chodziłam, ale ogólnie w lato na co dzień. W listopadzie (po w sumie dłuższej przerwie od lata) wzięłam je na urlop do Włoch i spokojnie cały dzień zwiedzania i żadnych minusów. Ja polecam, dla mnie wygodne i podobają mi się, marzą mi się kolejne pary w innych kolorach.
          Co do melisek to chyba stopę trzeba mieć dość wąską.
          • kornnella Re: Melissa czy balerinki CROCS? 29.01.13, 20:53
            O dzięki te też wezmę pod uwagę smile
            Martwi mnie to ze za wiele dobrego o Melisach nikt nie pisze...
          • mleczar Re: Melissa czy balerinki CROCS? 27.07.14, 10:38
            3 tygodnie w gumiokach na polu i zadnych odparzen. polecam.
    • ka_thy Re: Melissa czy balerinki CROCS? 28.01.13, 19:09
      A muszą to być baleriny? Ja przechodziłam zeszłe lato w klapkach crocsa, baleriny zostawiając jedynie na deszczowe dni.
      • blondynkapoznan Re: Melissa czy balerinki CROCS? 28.01.13, 19:44
        ja zamówiłam 2 pary crocsów Jayna.Będę je nosić na basen, plaże czy też ogród.
        nigdy nie miałam crocsów ani melisek tongue_out
    • gloria-victis Re: Melissa czy balerinki CROCS? 28.01.13, 20:33
      mam i jedne i drugie - i w obu chodzilam do pracy
      crocsy wypadają moim zdaniem hmm jakos ergonomiczniej - wkladke mają fajną, nogi nie bolą, a melissy no niestety - są superplaskie i przez to mniej wygodne dla stopy
      w moich adrinach część buta ktora okala stope a nie jest podeszwą (nie wiem jak to nazwac) jest dosyc elastyczna - czasem stopa potrafi mi wypasc nawet. w melissach nic sie nie rozszerza - jesli cisną cię na początku bedą już cisły zawsze. moje kupilam zimą i jak przyszlo do noszenia, trochę przybralam na wadze, więc stopy rowniez i lekko cisly i tak juz zostalo - jak nalozysz rano ok, wracam po calym dniu pracy stopa lekko spuchnieta i odcisk gotowy
      melissa - niestety nie pamietam modelu
      https://www.palmbeachcouture.com.au/uploads/7/6/0/4/7604242/2821031_orig.jpg
      crocs adrina flat - czarne
      https://image.rakuten.co.jp/neoglobe/cabinet/00635607/cr-ad-flt11238.jpg

zastanowilabym sie jeszcze nad crocs adrina flat II
      https://s19.postimage.org/7r55jc9gz/ADRINA_II_FLAT.jpg
      a kolezanka ma crocs adrina strappy sandal i tez sobie chwali
      https://s19.postimage.org/mbm8e64fn/ADRINA_STRAPPY.jpg

ogolnie - na pewno nie kupilabym butow czy crocs czy melissa CAŁYCH z tego tworzywa - to jest jednak sztuczne i nie czarujmy sie ale stopa sie poci
      wybieralam model w miare "przewiewny" a stopa jak ma sie spocic to i tak to zrobi i mozesz np sie slizgac nawet w takich powycinanych butach
      co do uzytkowania - piore jedne i drugie i szczoteczką i czasami wrzucam do pralki - crocs ok - super bym powiedziala, a melissa niestety - czuc lekko "nieswiezoscia" jakby sie nie mogly domyc do konca
      podumowując: melissa piekne wzory i kolory, ale wole crocsy - są lepsze
      • kornnella Re: Melissa czy balerinki CROCS? 29.01.13, 20:32
        Gloria-victis serdeczne dzięki za wyczerpującą foto recenzje smile

Z grubsza dzieki temu wiem co kupować i wszystkie zamówione w tamtym tyg baleriny Crocsa idą do zwrotu sad
    • saszanasza Re: Melissa czy balerinki CROCS? 27.07.14, 10:59
      nigdy w życiu więcej juź nie kupię meliss. spocone nogi w połączeniu ich cholernie mdłym, aczkolwiek dla niektórych pięknym zapachem, tworzy mieszankę nie do zniesienia.
      mam również całkowicie zabudowane baleriny crocs i noga mi się w nich prawie w ogóle nie poci.
      o takie, tylko brązowe: yessport.pl/product-pol-4571-BUTY-BALERINY-CROCS-SPRINGI-FLAT-W-11977-RASPBERRY-OYSTER.html

idealne na szeroką stopęsmile
      • kornnella Nosz mój watek się odkopał po 1,5 roku :D 27.07.14, 11:04
        Melisek się nie dorobiłam, zawsze jak mierzyłam to coś mi było w nich nie tak ewentualnie nie podobały mi się. Za to z crocs mam właśnie 4 parę balerin i nie planuje kończyć wink Jednie były tylko mało udane i potliwe.
        • georg_ina Re: Nosz mój watek się odkopał po 1,5 roku :D 27.07.14, 11:19
          Dziewczyny, trochę Office topic, ale czy mogłabym prosić Was o pomoc?
          Jestem zainteresowana balerinami zalinkowanymi przez Saszanasza, tymi, które nadają się na szeroką stopę. Jaki rozmiar powinnam wybrać jeśli mam długość stopy 24 cm? Wiem wiem, mogę wygooglac rozmiarowke, zrobiłam to a jakże, ale nadal mam wątpliwość jeśli chodzi właśnie o ten model. Bo zawsze biorę obuwie deko większe właśnie ze względu na szerokość stopy, a tu jesli są dedykowane właśnie takowym to czy powinnam wziąć idealnie dopasowane długością? Nie mam niestety możliwości obejrzenia ani przymierzenia ich w realu sad
          Z góry dziękuję za pomoc.
          • georg_ina Re: Nosz mój watek się odkopał po 1,5 roku :D 27.07.14, 11:20
            off topic miało być, telefon płata figle wink
          • saszanasza Re: Nosz mój watek się odkopał po 1,5 roku :D 27.07.14, 11:50
            Ja mam stopę 23- 23,5 i wzięłam rozmiar 36/37. powinnaś wziąć 37/38
          • afroddytta Re: Nosz mój watek się odkopał po 1,5 roku :D 27.07.14, 12:30
            Ja kupiłam je w takim samym rozmiarze jak mam pozostałe baleriny crocs czyli w8 i mimo szerokiej stopy są na mnie za duże uncertain
            Jakby Ci interesował ten rozmiar to odezwij sie na afroddytta0@tlen.pl
            Mam różowe
            • zoja1977 a ja mam pytanie o baleriny crocs huarache 27.07.14, 17:16
              Ja też jestem wielką miłośniczką wszelakich crocsów, jayna mam i lubię ale na wielkie upały zbyt gorące i niezbyt wygodne, ja polecam baleriny crocs adrina flat, bardzo wygodne i super na lato:
              www.crocs.pl/crocs-adrina-flat/11238,pl_PL,pd.html
              Chodzę w nich w te upały i sprawdzają się super. Teraz mam ochotę kupić sobie takie crocs huarache:
              www.crocs.pl/crocs-womens-huarache-flat/14121,pl_PL,pd.html?cid=80Z&cgid=women-footwear-flats
              zastanawiam się tylko jak one rozmiarowo wypadają w stosunku do np.adrina, czy ładnie trzymają nogę ? użytkuje je któraś ? chciałam przymierzyć na stoisku ale w dwóch miejscach w jakich byłam mieli wyprzedany akurat ten model.
            • georg_ina Re: Nosz mój watek się odkopał po 1,5 roku :D 27.07.14, 18:32
              Saszanasza, dziękuję za radę.
              Afrodytta, obawiam się, że i na mnie w8 będą za duże sad Ale dziękuję za ofertę.
              Ciekawi mnie jeszcze pojęcie 'szerokiej stopy', bo moja naprawdę wygląda jak wiosło, szczególnie jak na niej stanę wink
              • saszanasza Re: Nosz mój watek się odkopał po 1,5 roku :D 27.07.14, 20:06
                gumki w tych crocsach się rozciągają i dostosowują do nogi. moja ciotka ma nogę szerszą niż moja, mierzyła i również na nią pasowały. bierz, najwyżej zwrócisz!
              • afroddytta Re: Nosz mój watek się odkopał po 1,5 roku :D 27.07.14, 20:34
                Co do szerokości stopy, to ja kiedyś nosilam rozm 37 i miałam normalna stopę, w każdej ciąży nogi mi puchły i niestety stawy już nie wracały do pierwotnego stanu, obecnie po 4 ciążach noszę rozmiar 39! Często buty takie otwarte np na koturnie po prostu maja podeszwę za wąska uncertain ale baleriny crocs są ok, rozciągają sie i dopasowują.
                • jprzeczek Re: Nosz mój watek się odkopał po 1,5 roku :D 12.06.16, 16:42
                  Afroddytta jaki rozmiar crocsów nosisz skoro piszesz, że nosisz teraz rozmiar 39? Crocsy mają inną rozmiarówkę i wg tych ich tabel wypada mi 8,5, czyli 39, z tym, że ja mam wąskie stopy i jedna jest nieco chudsza od drugiej. Przez to zawsze mam problem z zakupem obuwia (albo za ciasne, albo za duże).
    • saszanasza Re: Melissa czy balerinki CROCS? 12.06.16, 17:55
      Od zawsze miałam crocsy, raz farum namówiło mnie na mellisy, dodam - oryginalne. Nigdy więcej! Ten zapach na dłuższą metę jest masakryczny, noga się w nich poci i wcale nie są wygodne. Aktualnie znów wróciłam do crocsów. Od dwóch sezonów kupuję ich balerinki i jest super.
      • saszanasza Re: Melissa czy balerinki CROCS? 12.06.16, 17:56
        o!i praktycznie powtórzyłam wpis sprzed dwóch lat! kto to odkopał?
    • ofelia1982 Re: Melissa czy balerinki CROCS? 13.06.16, 10:15
      Mam oryginalne melissy ale niestety jak stopa sie spoci to strasznie obcierają, przynajmniej mnie...dla mnie to obuwie typowo weekendowe, nie wyobrażam sobie w gumiakach do pracysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka