Dodaj do ulubionych

Uzywane sniegowce czy warto?

28.01.13, 22:12
Czy ktoras z Was kupowala dzieciom uzywane sniegowce, czy sprawdzaja sie? Potrzebne nam buty na teraz zastanawiam sie czy kupowac nowe czy uzywane ( z obecnych dziecko wyroslo) Rozmyslam nad dobrymi firmami kamik, sorel, superfit... jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • eesti_2005 Re: Uzywane sniegowce czy warto? 29.01.13, 10:22
      Wg mnie lepiej kupić nowe Demary.
    • aribeth1 Re: Uzywane sniegowce czy warto? 29.01.13, 10:41
      Gdybym szukała używanych, to tylko takich z wyciąganą filcową wkładką (to wygląda jak filcowy but albo skarpeta) - wrzucisz do pralki i but jak nowywink Większość modeli Sorel tak ma, Kamik pewnie też, bo są bardzo podobne.
      • 25marzka25 Re: Uzywane sniegowce czy warto? 29.01.13, 15:12
        Nie kupowałabym dziecku używanych butów,czy dla siebie tez kupujesz używane?...
        1.U dzieci cały czas kształtują sie stopy i często buty są wykoślawione,a co za tym idzie kolejne dziecko bez wad może zacząć krzywo stawiać stopy
        2.mnóstwo bakterii w tym grzybica którą możesz zaserwować swojemu dziecku
        3.jeśli nie stać Cię na nowe oryginalne buty a tym samym drogie,kup dziecku tańsze ale nowe.
        4.buty to tak jak bielizna,nie nosi się używanych,a tym bardziej kiedy nie wiadomo kto ich używał.

to tak z mojego punktu widzenia
        • magda.tyl Re: Uzywane sniegowce czy warto? 29.01.13, 15:24
          Zależy na co się trafi - ja kupiłam w szmateksie śniegowce dla 2 latka, praktycznie nie było śladów używania, podeszwy nie starte. Wyprałam, popsikałam w środku domestosem, znowu wyprałam, wymieniłam wkładkę na nową. Tak samo robię ze zwykłymi kaloszami, tego typu butów moje dzieciaki nie używają bardzo często, więc jakoś nie mam oporów. Buty do użytku codziennego, domowego i szkolnego kupuję nowe
    • koza_w_rajtuzach Re: Uzywane sniegowce czy warto? 29.01.13, 16:43
      Lepiej kup nowe, np. firmy Demar. Są tanie i świetne. Mój syn ma trzy pary butów zimowych, między innymi Ecco, a najbardziej lubi właśnie najtańsze Demar i to je najczęściej nosi, bo są wygodne, cieplutkie, nie przemakają i na następny rok również je zamierzam kupić.
      • eo_wina Re: Uzywane sniegowce czy warto? 29.01.13, 16:52
        A ktore Demary macie?
        • koza_w_rajtuzach Re: Uzywane sniegowce czy warto? 30.01.13, 06:36
          Mój syn ma takie allegro.pl/kozaczki-sniegowce-welna-owcza-demar-kz021-r-22-23-i2955132036.html
          ale one są tylko do rozmiary 28/29. Na następny rok będziemy musieli inny model kupić, ale zaryzykuję.
          • eesti_2005 Re: Uzywane sniegowce czy warto? 30.01.13, 11:48
            My mamy ten sam model. Od trzech sezonów kupuję tylko te śniegowce.
    • ustyna134 Re: Uzywane sniegowce czy warto? 29.01.13, 18:29
      2marzka, nie prosilam o argumenty odnosnie zakupu nowych butow - takie ZAWSZE kupuje dzieciom i tak sie sklada ze najlepszych firm; teraz chce ewent. zrobic wyjatek, sniegowce akurat nie maja nic wspolnego ze zdrowa stopa;
      Dziewczyny, dzieki za namiary na ta polska firme, nie znalam i zaraz sobie je obejrze smile
      • rene1311 Re: Uzywane sniegowce czy warto? 30.01.13, 08:07
        Bardzo ciekawe jest to co piszecie-żadna nie kupuje używanych butów, wszystkie dzieci mają nowe, używane buty to wiele zagrożeń według Was.Zastanawia mnie w takim razie dlaczego na aukcjach internetowych używane buty schodzą jak świeże bułeczki szczególnie właśnie zimowe.Szał zaczyna się już wczesną jesienią, i trawa do później zimy.Śniegowce Ecco, Superfit czy innych lepszych firm sprzedają się za tak kosmiczne pieniądze, że czasem nie moge wyjść z podziwu.Obserwuje to od kilku lat, bo sama kupuje dzieciom używane np Ecco, a w tym roku również Decathlony.Długo obserwuje bo dla mnie 150 zł za używane buty to przesada, więc czeka na tańsze okazje.A nie ma ich zbyt wielu.Osobiście uważam, że warto poszukać używanych i moje dzieci nie złapały jeszcze nigdy żadnej z tych okropnych rzeczy o której piszecie.
        • koza_w_rajtuzach Re: Uzywane sniegowce czy warto? 30.01.13, 11:38
          na pewno wiele osób kupuje używane buty, choć pewnie nie każdy chce się do tego przyznać, ale prawda jest taka, że jeśli można zapłacić tyle samo za używane markowe buty, ładne, z metką, ale wydeptane i wykrzywione, co za nowe tańsze buty, które są całkiem w porządku, ciepłe, nieprzemakające, to po co narażać dziecko na wady stóp, tylko po to, żeby miało markowe buty.
          Kiedyś kupiłam dla siebie używane buty. Były strasznie niewygodne, stopy mnie w nich bolały. Po prostu czuć było, że osoba przede mną zupełnie inaczej stawiała stopy i szybko się ich pozbyłam.
          Choć pewnie jeśli chodzi o takie typowe śniegowce, czy kalosze, to ciężej je wykrzywić i tu ew. jeszcze byłabym skłonna ubrać dziecku używane, gdybym dostała, ale jeśli chodzi o zakup, to wolę nowe.
    • vierzieg40 Re: Uzywane sniegowce czy warto? 30.01.13, 08:35
      Jeśli masz blisko Lidla- to zerknij tam, mogą mieć poprzeceniane śniegowce w dobrych cenach. Wczoraj byłam takim, który mam blisko (Ursus) i widziałam po kilka par przecenionych na 19 i 29zł.
      • owianka Re: Uzywane sniegowce czy warto? 30.01.13, 09:06
        U mnie śniegowce z Lidla poszły do piwnicy, bo przemiękały (pisałam o tym). W zamian kupiłam córce i synowi używane Superfity i Geoxy za mniej niż 1/2 ceny nowych i jestem bardzo z nich zadowolona. Nie wydaje mi się, żeby buty zimowe mogły się wypaczyć lub dopasować do stopy tak jak np. sandały. Nie stać mnie było akurat na nowe, więc wolę lekko używane, niż
        żeby dzieciom chlupało w butach.
        • rene1311 Re: Uzywane sniegowce czy warto? 30.01.13, 10:28
          właśnie mam takie samo podejście-wole kupić używane dobrej i sprawdzonej firmy, niż nowe ale przemakające za taka samą cenę.A że nie stać mnie wydawać kilku stów na nowe to kupuje używki i nigdy nie żałowałam, a dzieciaki mają sucho i ciepło
          • szmytka1 I znowu ten sam mit.... 30.01.13, 11:04
            strasznie, ale to strasznie mnie denerwuje jak ktos pisze, że go nie stać żeby wydać KILKU STÓW na nowe buty i że długo śledzi okazje na używane. To czy nie można śledzić okazji na nowe? Jakie kilka stów? Kilka stow to chyba dla kilkorga dzieci. Jeszcze nigdy nie kupiłam butów za kilka stów, ecco zimowe za 100 zl owszem, teraz primigi za 124 zł. Sandały timberlanda miałam za około 80 zł, nike 'adidasy' za 70. To są przyzwoite ceny, dobre marki obuwnicze, a buty nowe. Opisywałyśmy akcję w aligo z superfitami, primigami po góra 150 zł, na allegro też czesto pojawiają sie okazje na ecco nowe w przystępnych cenach, sama kilkukrotnie o nich informowalam, to byly kwoty rzędu 150 zł właśnie, często mniej 130-140 zl.
            • 19rosa Re: I znowu ten sam mit.... 30.01.13, 11:23
              strasznie mnie denerwuje jak ktos pisze, że go nie stać żeby
              > wydać KILKU STÓW na nowe buty i że długo śledzi okazje na używane.

pewnie łatwiej śledzić allegro niż forum wink
            • rene1311 Re: I znowu ten sam mit.... 30.01.13, 11:28
              Nie bardzo rozumiem Twoje zdenerwowanie.Nie mieszkam w metropolii i nie mam mniejsze możliwości biegania po sklepach i szukania wyprzedaży, owszem korzystam z nich, ale wtedy kiedy mam czas.A chyba nie powiesz mi że nowe Ecco za 100 zł to norma i wszędzie można znaleść.U mnie w sklepach jeszcze o tej porze, teoretycznie z wyprzedaży zimowe Geoxy czy Ecco kosztują ok 180-250 zł, kupując dla dwójki dzieci wydaje właśnie kilka stów-czyż nie??Gdyby to było takie proste i wszyscy mieli możliwość kupienia nowych np.Ecco za 100 to skąd byłyby te rzesze kupujących na allegro??Poza tym mi nie przeszkadza kupowanie używanych butów-nie mam z tym najmniejszego problemu.Moje dzieci też nie.
              • szmytka1 Re: I znowu ten sam mit.... 30.01.13, 11:31
                i tu cię zaskoczę, bo ja mieszkam w miasteczku powiatowym, do sklepu z ecco mam 100 km. Kupuję przez net. Ty śledzisz okazje na używki, ja na nowe - proste. Abstrahując od tematu śniegowców, wczoraj były nike nowe po 69 zł na allegro, ale pewnie znajdzie się wiele osób, które wolą kupić identyczne używane za 40 zł, dla mnie to niepojęte.
                • 19rosa Re: I znowu ten sam mit.... 30.01.13, 11:37
                  jeszcze jedna prowincjuszka się podpisuje pod tym co napisała szmytka1, trzeba śledzić okazje w necie. W mojej aglomeracji buty mogę kupić w ccc, daischmanie, boti i jakiś mini sklepikach gdzie jest mydł i powidło - to wszytko. Przestałam nawet tam chodzić bo jak mam wydać na buty mrugały 200 zł to wolę ecco za 99 u ulubionego sprzedawcy big_grin
                  Jeżeli ktoś chce kupić używane bardzo mnie to cieszy, bo dzięki temu za niewielkie pieniądze w kolejnym roku mam nowe buty dla dzieka.
                • janka39 Re: I znowu ten sam mit.... 30.01.13, 12:03
                  Z góry przepraszam za OT ale zawsze zadziwia mnie to, co piszecie o sprzedaży używanych butów na all. Tzn konkretnie to, że sprzedajecie je niemal w cenie nowych wink
                  Ja sprzedałam dotąd jedną parę. Ecco męża. Za buty, które założył ze 2-3 razy dostałam chyba 110 zł. A mąż kupił je za ponad 300
                  Kupione na wyrost ecco mimic - okazało się że nie trafiłam z rozmiarem- poszły do sprzedaży nowe, z paragonem, metkami itd. Odzyskalam jedynie to, co wydałam i ani grosza więcej.
                  Te buty sprzedawała mi koleżanka z dużym doświadczeniem na all smile
                  • kornnella Re: I znowu ten sam mit.... 30.01.13, 15:02
                    Sadze ze dziewczyny piszą o sprzedaży bez strat przy zakupie w mega okazyjnej cenie. No i druga sprawa używane buty dla dorosłych, kupione w pełnej cenie o ile to nie jest masthew, but blogerek, czy jak Kasia Tusk wink nie pójdą na maxi kasę.
                    Sprzedawałam sporo zimówek po moim dziecku i np Superfity poszły za symboliczną kasę odzyskałam 50% bardzo bardzo okazyjnej ceny nówki, w porównaniu do nich Ecco sprzedają się super.
            • koza_w_rajtuzach Re: I znowu ten sam mit.... 30.01.13, 11:51
              > strasznie, ale to strasznie mnie denerwuje jak ktos pisze, że go nie stać żeby
              > wydać KILKU STÓW na nowe buty i że długo śledzi okazje na używane.

Racja. Mój syn ma w tym roku na zimę Ecco Terra za 119 zł, Demar za 59 zł i takie www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/ch%C5%82opcy/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Obuwie%20i%20skarpetki/Kozaki/88784/1 - te kosztowały 50 zł. Tych ostatnich powinnam nie kupować, ale świeciły się, syn bardzo chciał i głupio było przegapić taką okazję, bo naprawdę tanio wink). Wszystkie buty są ciepłe i nie przemakają i równie dobrze mogłabym wydać tylko te 59 zł na Demar i też by wystarczyły, a w takim wypadku naprawdę szkoda robić krzywdę nodze używanymi butami. Córka ma buty firmy Galop za 69 zł i też są super. Wiem, że dużo tanich butów jest do niczego, np. moja sąsiadka kupiła synowi dwie pary butów firmy Walky i strasznie przemakały, wiecznie mokre buty, a dziecko ciągle chore, choć do chorowitych nie należy. Teraz kupiła mu Demar, ale nie wiem jak się im sprawdzają.
              • bogatka02 Re: I znowu ten sam mit.... 30.01.13, 12:04
                Zgadzam się z wami w 100%. Jest tylko jedno ale... Im stopa i numer buta większe, tym okazji jakby mniej. Ja do 30 rozmiaru kupowałam dla syna buty nowe - fajne i tanie... A teraz coraz z tym trudniej. Ii wymagania większe (co do fasonu, koloru itp.) smile
    • szmytka1 NOWE merrelle za 39 zł na allegro 31.01.13, 09:49
      masz szansę na merrelle NOWE za 39 zł śniegowce, nie wiem jak rozmiarówka, ale może trafisz na potrzebny rozmiar. Na allegro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka