kasiadove 03.02.13, 21:37 Jak najchętniej kupujecie i najkorzystniej sprzedajecie? Czy pojedyncze pary, czy może do adidasów dorzucić tenisówki? Jak najchętniej kupujecie i najlepiej sprzedajecie? Ps. Wiem że kupowanie/sprzedać używanych butów to temat rzeka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cali.staa Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 03.02.13, 21:43 Sprzedaję, bo są chętni, ale nigdy nie kupuję. Zazwyczaj wystawiam w jednym czasie co ubranka pasujące rozmiarowo. Nigdy żadnych trampek nie dokładam, po co? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 03.02.13, 22:36 znajduje zawsze zdjecia katalogowe,oraz zdjecia Emki w tych butach-Emma ma oryginalne ubranka,wiec to zawsze podwyzsza cenę Do tego zawsze pisze np ze kombinezon,czy kurteczka która jest na zdjeciu-jest na innych aukcjach. Nie dodaje gratisów.Takie tenisówki-jak piszesz-mozesz sprzedac za np 10-20zł.Niby malo ,ale jak wyprzedajesz cała garderobę to się kasa mnoży.Zawsze mozesz napisac ze paczka to 12 zl nawet jesli ktos kupi kilka rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 dodaje pytanie 04.02.13, 00:02 czy by przeszkadzał brak oryginalnego pudełka po butach (np. geox czy puma)? Pudełko wyrzucone, buty sa dzieciece (23 i 28) Odpowiedz Link Zgłoś
kara_gitara Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 00:22 Ja swojej córeczce kupiłam 2 x używane buciki na allegro, ale rozmiar 20, więc maluszki noszące taki rozmiar nawet nie pozostawiły śladów używania Zwracam uwagę przede wszystkim na ślady używania, a raczej ich brak. To dla mnie najistotniejsze. Sobie raz kupiłam używane pantofle. Sprzedająca pisała, że miała je raz na stopach, dokładnie obfotografowała i faktycznie buty przyszły jak nowe, w cenie 1/3 nowych w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
marika012 Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 08:24 Teraz już się używki tak dobrze nie sprzedają jak jeszcze 4-5 lat temu. Kiedyś za buty używane cały sezon spokojnie na all odzyskiwałam połowę ceny nowych. W zeszłym roku pumy skórzane w stanie idealnym, kilka razy założone sprzedałam za coś koło 20 zł, sandały ecco za 35. Generalnie nędza. Zresztą jestem fanką butów dla dzieci z Mrugały (ecco, geox i inne na które jest szał na forum IMO się nie umywają, ale niestety na allegro szał na te same co na forum i Mrugały używane nie osiągają dużych cen). Nie kupuję dzieciom gorszych wg mnie butów tylko dlatego, że lepiej potem schodzą jako używane. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaj10 Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 08:31 NIe sprzedaję i nie kupuję używanych butów w szczególności dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 08:48 agnieszkaj10 napisała: > NIe sprzedaję i nie kupuję używanych butów w szczególności dla dzieci.> brawo. ale nie o tym wątek a w temacie- cene podnosi oryginalne pudełko, zdjecie katalogowe, zdjecie na nodze dziecka. zrob dokładny opis- z czego jest wierzch butów, z czego wkładka i wysciółka-zeby potem uniknac nieporozumien jak napiszesz ze skórzane a okaze sie ze nie w całości. nie odpisuj na maile z pytaniem o ślad podeszwy odbity na piasku,filmik z dzieckiem w bucie i jak buty pachną warto dorzucic trampki jesli wiesz ze same sie nie sprzedadza ze wzgl na stan-ale w rozmiarze takim samym najlepiej jak sprzedawane buty a nie 2-3 rozmiary wieksze lub mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 11:10 A mnie mrugały super schodzą, na jesień trzewiki poszły za więcej niz dałam za nowe )) Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 09:16 Sprzedaż: tylko markowe, w dobrym stanie - na podeszwie widoczne biezniki, brak przytarć na nosku, niewygięta cholewka itp. Zdjęcia - dokładne, szczegółowe, zdjęcia podeszwy, noska. Dobry uczciwy opis - jesli jest jakas wada to ją opisuję. Dokładny rzeczywisty pomiar wkładki. Zdjęcia mam samych butów, bez dziecka, ale buty wystawiam razem z ciuchami w danym rozmiarze - choc mi akurat sie nie zdarzyło, żeby buty kupiła ta sama osoba co ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 10:43 Ja również nie sprzedaję i nie kupuję butów używanych, bo moja córka ma wadę postawy i jakoś tak staram się mysleć o tym. Natomiast 2-latek nie ma takich kłopotów, leży mi sporo butów jeszcze takich, gdy wogóle nie chodził lub tyle że...reeboki versaflex, bartki, elefanteny, mrugały, nike i inne (20,21,22), oczywiście z pudełkami, pewnie gdzieniegdzie jeszcze i paragon w pudełku, nie zniszczone bo niestety lubie kupować i bardzo dbam o buciki, włacznie z ozonowaniem po każdym sezonie, żeby zapachy vel inne drobnoustrojstwo "zabić" i sama się zastanawiam czy w ramach zrobienia porządków nie powystawiać trochę, ale mam mieszane uczucia i wydaje mi się, że allegro teraz nie ma jakiegos szału przez te przesyłki. Natomiast na takim miejscowym wystawiłam sukienkę komunijną po córce za mniej niz połowa kwoty i cisza, więc chyba nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
styczniowa2010 Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 22:33 natalek79 > bardzo dbam o buciki, włacznie z ozonowaniem po każdym sezonie, żeby zapachy vel inne d > robnoustrojstwo "zabić Ile kosztuje ozonowanie obuwia i czy to się wykonuje samemu w domu. ? Odpowiedz Link Zgłoś
bubbleup Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 23:09 Sprzedaje ale nie kupuje uzywanych. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaszara natalek79 05.02.13, 13:34 styczniowa2010 napisała: > natalek79 > > bardzo dbam o buciki, włacznie z ozonowaniem po każdym sezonie, żeby z > apachy vel inne d > > robnoustrojstwo "zabić > > Ile kosztuje ozonowanie obuwia i czy to się wykonuje samemu w domu. ? podpinam się Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: natalek79 05.02.13, 13:39 ozonowanie robię w zakładzie u szewca. Płacę po 5 zł, ale np. małe buty wchodzą po 2 pary na raz, więc cena się obniża. Sprzęt wygląda trochę jak mikrofala i pewnie dostępny na rynku, ale trzeba mieć miejsce, Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 23:49 Dokładnie oczyszczone i w baaardzo dobrym stanie + świetne, wyraźne zdjęcia oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś