Dodaj do ulubionych

Jak najlepiej sprzedawać buty używane?

03.02.13, 21:37
Jak najchętniej kupujecie i najkorzystniej sprzedajecie?
Czy pojedyncze pary, czy może do adidasów dorzucić tenisówki?
Jak najchętniej kupujecie i najlepiej sprzedajecie?
Ps. Wiem że kupowanie/sprzedać używanych butów to temat rzeka suspicious
Obserwuj wątek
    • cali.staa Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 03.02.13, 21:43
      Sprzedaję, bo są chętni, ale nigdy nie kupuję.
      Zazwyczaj wystawiam w jednym czasie co ubranka pasujące rozmiarowo. Nigdy żadnych trampek nie dokładam, po co?
      • mamaemmy Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 03.02.13, 22:36
        znajduje zawsze zdjecia katalogowe,oraz zdjecia Emki w tych butach-Emma ma oryginalne ubranka,wiec to zawsze podwyzsza cenę smileDo tego zawsze pisze np ze kombinezon,czy kurteczka która jest na zdjeciu-jest na innych aukcjach.
        Nie dodaje gratisów.Takie tenisówki-jak piszesz-mozesz sprzedac za np 10-20zł.Niby malo ,ale jak wyprzedajesz cała garderobę to się kasa mnoży.Zawsze mozesz napisac ze paczka to 12 zl nawet jesli ktos kupi kilka rzeczy.
    • kamelia04.08.2007 dodaje pytanie 04.02.13, 00:02
      czy by przeszkadzał brak oryginalnego pudełka po butach (np. geox czy puma)?
      Pudełko wyrzucone, buty sa dzieciece (23 i 28)
    • kara_gitara Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 00:22
      Ja swojej córeczce kupiłam 2 x używane buciki na allegro, ale rozmiar 20, więc maluszki noszące taki rozmiar nawet nie pozostawiły śladów używania wink
      Zwracam uwagę przede wszystkim na ślady używania, a raczej ich brak. To dla mnie najistotniejsze. Sobie raz kupiłam używane pantofle. Sprzedająca pisała, że miała je raz na stopach, dokładnie obfotografowała i faktycznie buty przyszły jak nowe, w cenie 1/3 nowych w sklepie.
    • marika012 Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 08:24
      Teraz już się używki tak dobrze nie sprzedają jak jeszcze 4-5 lat temu. Kiedyś za buty używane cały sezon spokojnie na all odzyskiwałam połowę ceny nowych. W zeszłym roku pumy skórzane w stanie idealnym, kilka razy założone sprzedałam za coś koło 20 zł, sandały ecco za 35. Generalnie nędza.
      Zresztą jestem fanką butów dla dzieci z Mrugały (ecco, geox i inne na które jest szał na forum IMO się nie umywają, ale niestety na allegro szał na te same co na forum wink i Mrugały używane nie osiągają dużych cen). Nie kupuję dzieciom gorszych wg mnie butów tylko dlatego, że lepiej potem schodzą jako używane.
      • agnieszkaj10 Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 08:31
        NIe sprzedaję i nie kupuję używanych butów w szczególności dla dzieci.
        • patatajowa Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 08:48
          agnieszkaj10 napisała:
          > NIe sprzedaję i nie kupuję używanych butów w szczególności dla dzieci.>
          brawo. ale nie o tym wątek wink

a w temacie- cene podnosi oryginalne pudełko, zdjecie katalogowe, zdjecie na nodze dziecka.
          zrob dokładny opis- z czego jest wierzch butów, z czego wkładka i wysciółka-zeby potem uniknac nieporozumien jak napiszesz ze skórzane a okaze sie ze nie w całości.
          nie odpisuj na maile z pytaniem o ślad podeszwy odbity na piasku,filmik z dzieckiem w bucie i jak buty pachną tongue_out
          warto dorzucic trampki jesli wiesz ze same sie nie sprzedadza ze wzgl na stan-ale w rozmiarze takim samym najlepiej jak sprzedawane buty a nie 2-3 rozmiary wieksze lub mniejsze wink
      • verika Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 11:10
        A mnie mrugały super schodzą, na jesień trzewiki poszły za więcej niz dałam za nowe smile))
    • kinga_owca Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 09:16
      Sprzedaż: tylko markowe, w dobrym stanie - na podeszwie widoczne biezniki, brak przytarć na nosku, niewygięta cholewka itp. Zdjęcia - dokładne, szczegółowe, zdjęcia podeszwy, noska. Dobry uczciwy opis - jesli jest jakas wada to ją opisuję. Dokładny rzeczywisty pomiar wkładki.
      Zdjęcia mam samych butów, bez dziecka, ale buty wystawiam razem z ciuchami w danym rozmiarze - choc mi akurat sie nie zdarzyło, żeby buty kupiła ta sama osoba co ciuchy.
    • natalek79 Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 10:43
      Ja również nie sprzedaję i nie kupuję butów używanych, bo moja córka ma wadę postawy i jakoś tak staram się mysleć o tym.

Natomiast 2-latek nie ma takich kłopotów, leży mi sporo butów jeszcze takich, gdy wogóle nie chodził lub tyle że...reeboki versaflex, bartki, elefanteny, mrugały, nike i inne (20,21,22), oczywiście z pudełkami, pewnie gdzieniegdzie jeszcze i paragon w pudełku, nie zniszczone bo niestety lubie kupować wink i bardzo dbam o buciki, włacznie z ozonowaniem po każdym sezonie, żeby zapachy vel inne drobnoustrojstwo "zabić" i sama się zastanawiam czy w ramach zrobienia porządków nie powystawiać trochę, ale mam mieszane uczucia i wydaje mi się, że allegro teraz nie ma jakiegos szału przez te przesyłki. Natomiast na takim miejscowym wystawiłam sukienkę komunijną po córce za mniej niz połowa kwoty i cisza, więc chyba nie warto...
      • styczniowa2010 Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 22:33
        natalek79
        > bardzo dbam o buciki, włacznie z ozonowaniem po każdym sezonie, żeby zapachy vel inne d
        > robnoustrojstwo "zabić

Ile kosztuje ozonowanie obuwia i czy to się wykonuje samemu w domu. ?
        • bubbleup Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 23:09
          Sprzedaje ale nie kupuje uzywanych.
        • kasiaszara natalek79 05.02.13, 13:34
          styczniowa2010 napisała:

> natalek79
          > > bardzo dbam o buciki, włacznie z ozonowaniem po każdym sezonie, żeby z
          > apachy vel inne d
          > > robnoustrojstwo "zabić

>
          > Ile kosztuje ozonowanie obuwia i czy to się wykonuje samemu w domu. ?

podpinam się smile
          • natalek79 Re: natalek79 05.02.13, 13:39
            ozonowanie robię w zakładzie u szewca. Płacę po 5 zł, ale np. małe buty wchodzą po 2 pary na raz, więc cena się obniża. Sprzęt wygląda trochę jak mikrofala i pewnie dostępny na rynku, ale trzeba mieć miejsce,
            • kasiaszara Re: natalek79 05.02.13, 16:40
              dzięki, dzięki smile
    • mielin Re: Jak najlepiej sprzedawać buty używane? 04.02.13, 23:49
      Dokładnie oczyszczone i w baaardzo dobrym stanie + świetne, wyraźne zdjęcia oczywiście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka