Dodaj do ulubionych

Payback - totalna porażka

18.02.13, 13:06
nie wiem jak u Was, ale ja mam ciągle problemy z naliczaniem mi punktów przez payback (jak robię zakupy w sieci).

Wiem, że można złożyć reklamację - tak też zrobiłam. Ostatnio nie doliczyli mi punktów do ponad 10 transakcji na tchibo. Po reklamacji doliczyli punkty podstawowe a żeby doliczyli mi punkty dodatkowe za promocje i eKupony to muszę im podać:

"Natomiast w celu weryfikacji nie naliczonych punktów promocyjnych za transakcję u Partnera proszę o przesłanie następujących informacji:
-jakie były warunki promocji,
-kiedy promocja obowiązywała,
-w jaki sposób i gdzie była informacja o promocji,
-ile punktów promocyjnych powinno zostać naliczonych"

To jakaś kpina! Po ponad 2 miesiącach od złożenia zamówienia nie pamiętam tych rzeczy które chce payback.
Nie mam czasu przy składaniu zamówienia robienia zrzutów, notowania co, kiedy za ile, żeby potem im udowadniać, że jednak powinni mi doliczyć te punkty.

Jak jest u was z naliczaniem punktów?
Obserwuj wątek
    • enut Re: Payback - totalna porażka 18.02.13, 13:18
      A nie masz przypadkiem Adblocka na tych stronach? Jesli masz, to punktow nie nalicza nawet wtedy, gdy logujesz sie poprzez strone paybacka. Odblokuj i po problemie.
      • wielkajolka Re: Payback - totalna porażka 18.02.13, 14:06
        wszystkie ustawienia mam ok (tylko czasem naliczane są, a czasem nie, punkty payback) - reklamacje uznali, więc gdzieś mają odnotowane, że były takie transakcje
    • kkatarynka kiepsko... 18.02.13, 13:23
      Też juz reklamowałam braki naliczania punktow przez Payback kilkukrotkie. Mam tabelke w excelu co i kiedy kupilam i ktore punkty mi sie nalicza w jakim czasie. Kilkukrotnie z sukcesem reklamowałam , ale to trwa to po pierwsze , po drugie uciazliwe jest szukanie inforacji z numerami zamowienia...

Ostanio za to dostałam odpowiedz odmowana i taki oto kwiatek po ktorym zupelnie mi rece opadły :

W odpowiedzi na zgłoszenie o numerze ........., uprzejmie informujemy, iż
      punkty za zamówienie w sklepie Tchibo.pl nie zostały naliczone, gdyż
      zakup najprawdopodobniej nie został zrealizowany poprzez przejście na
      stronę Partnera ze strony internetowej PAYBACK, wystąpił problem z
      przeglądarką bądź zamówienie nie zostało dokonane w jednej sesji
      internetowej. W takim przypadku punkty niestety nie są naliczane.
      • gie-oska82 Re: kiepsko... 18.02.13, 14:49
        Tak payback robi wszystko zeby nie naliczac pkt...ja do dnia dzisiejszego nie dostalam dodatkowych pkt (2razy po 1000pkt) za zakupy w c&a w listopadzie i grudniu..nie pamietam dokladnie kiedy byly te promocje...a najlepsze jest to ze dostalam podstawowe pkt za zakupy a promocyjne juz nie...
        • mirtillo1983 Re: kiepsko... 18.02.13, 15:03
          podobnei niestety sad
          ja zawsze piszę do nich z uporem maniaka ze na pewno dobrze wchodziłam przez strone etc. i zawsze doliczaja...
    • dialam Re: Payback - totalna porażka 18.02.13, 15:10
      ja tez mam problem z punktami - najwiekszy z empikiem, potem tchibo i bp (punkty za e-kupony bo papierowe wchodza)
      najgorszy jest customer service, bo na sile staraja sie wmowic czlowiekowi, ze wszystko jest ok
      trzeba pisac nie wiadomo ile maili, zeby te punkty doliczyli - i ja tak jak czesc z was nie mam zadnych print-screenow zeby im udowodnic, ze przechodzilam na strone partnera ze strony paybacka, to czesto nawet nie ma szans na udowodnienie swoich racji

• grecz Re: Payback - totalna porażka 18.02.13, 17:05
        A mi empik i bp wchodzą od razu, widoczne były tego samego dnia co transakcja. Najwięcej problemów jest z tchibo.
        Ja robie printscreeny aktywnych ekuponów oraz stron www z tym paybackowym nagłówkiem...
        • dialam Re: Payback - totalna porażka 18.02.13, 20:33
          mi od grudnia ani jednego punktu za empk.com nie naliczylo
          juz od ponad miesiaca payback wyjasnia dlaczego nie naliczaja mi punktow - ale na moich przypominajacych mailach sie konczy - nic nie wyjasnili do tej pory
          tera tez juz robie print screeny, choc i tego nie chca uznawac (dopiero po dlugich bojach uznali mi tchibo, empiku jednej transakcji jeszcze nie) - albo ja mam takiego pecha, albo trafilam na taka uparta osobe w customer service
          • hanna79 Re: Payback - totalna porażka 18.02.13, 22:02
            Ja jakieś dwa tygodnie temu reklamowałam 7 transakcji, w Tchibo, C&A, Smyku.com i Empiku.com. Dopisali mi już punkty z wszystkich transakcji oprócz Tchibo (dostałam taką regułkę jak wyżej wklejona, ale możliwe, że faktycznie nie wchodziłąm przez Payback), doliczyli też punkty promocyjne, choć już nie wiem czy wszystkie, bo nie zapisywłam tych info.
            Najlepszy motyw dziś, dostałam maila że "doliczyliśmy do Twojego konta brakujące punkty za zakupy u partnera LOT", a ja w życiu nic w Locie nie kupowałam wink, a do konta doliczyli brakujące punkty z emiku.com, na które czekałam big_grin
            • dialam Re: Payback - totalna porażka 18.02.13, 23:08
              a ktos wie czemu nie doliczaja tych punktow? czemu ten ich system nie dziala lub nie zawsze dziala? ktos dostal jakies logiczne wytlumaczenie?
              • kasianowa2 Re: Payback - totalna porażka 19.02.13, 09:57
                Mi też od grudnia nie doliczył ani empk ani smyk i ani punktów podstawowych ani z kuponów
    • corrina_f1 Re: Payback - totalna porażka 19.02.13, 11:27
      Przyznam że nawet nie śledze, co jest a co nie jest naliczane i czy z opóźnieniem.
      Ale problem mam inny, mianowicie 3 stycznia wymieniłam stare punkty na 2 kupony do Empiku stacjonarnego. Miały przyjść na maila. Do dziś (19 lutego) ich nie mam. pomimo interwencji 2 tygodnie temu. Niby przyjęli reklamację ale na chwilę obecną dalej nic się w sprawie nie zadziało. Czy ktoś tak miał ?
      • dialam Re: Payback - totalna porażka 19.02.13, 11:31
        ja nie mialam, mi chyba nastepnego dnia mail przychodzil zawsze z kuponem
        a to strasznie duzo czasu minelo - ile oni maja czasu na reklamacje? nie czasem 14 dni? ja bym tam raban zrobila heh
        • corrina_f1 Re: Payback - totalna porażka 19.02.13, 11:43
          Reklamację złożyłam równo po miesiącu od zamówienia, czyli 3 czy 4 lutego. 2 tygodnie jak w mordę strzelił minęły. Dzwonie tam dziś od nowa.
          Ale jak usłyszę znów, czy sprawdzałam na pewno w folderze spam to nie odpowiadam za siebie...
          • dialam Re: Payback - totalna porażka 19.02.13, 11:57
            to daj znac co i jak - powodzenia wink
            • mamuska25 Re: Payback - totalna porażka 19.02.13, 12:08
              Kiedyś założyłam podobny temat, bo po przyjrzeniu się szczegółowo na kartę , zauważyłam sporo nieścisłości. Mało kiedy doliczają punkty "extra promocyjne", a wykłócanie się o każdy zakup, wymaga przede wszystkim mnóstwa czasu, poza tym kazdy zakup trzeba odnotowywać, co, kiedy i za ile.
              Potem i tak uznają albo i nie reklamację.
              Z początkiem roku miałam w planach mocno monitorować zakupy i naliczanie punktów... odechciało mi się bardzo szybko, jednym słowem to taka "ciuciubabka"- naliczą albo nie...
    • wielkajolka Re: Payback - totalna porażka 20.02.13, 23:14
      no to widzę, że nie tylko ja mam takiego "pecha" w naliczaniu punktów.
      Zastanawiam się gdzie to zgłosić (UOK?) - przecież to jest normalne naciąganie przez payback i nie wywiązywanie się z umowy / promocji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka