Dodaj do ulubionych

Trampolina ogrodowa

01.03.13, 06:30
Jako,że wiosna wielkimi krokami się zbliża,pozwolę sobie zapytać o w/w.Zamierzamy córce kupić trampolinę-nade wszystko uwielbia skakać.Na razie po łóżku-chcemy to zmienić.Na allegro jest tyle modeli,że można dostać oczopląsu.W decathlonie-1000zł za 240 cm średnicy.Na all taka średnica to koszt ok.300 zł.Czym się kierować przy zakupie,skąd wiedzieć,czy będzie bezpieczna?Chcemy przeznaczyć700 zł-to wystarczy na porządną trampolinę?Będę bardzo,bardzo wdzięczna za pomoc,pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: Trampolina ogrodowa 01.03.13, 11:37
      proponuję zakup tu www.trampolina.eu . profesjonalnie obslużą, doradzą i mają dobry sprzęt. trampolinę od nich mam już kilka sezonów i nic się z nią nie dzieje. Zmienialiśmy tylko taki pas ochronny, który leży na sprężynach.
      • mawri Re: Trampolina ogrodowa 01.03.13, 20:03
        Kupowałam ubiegłej wiosny trampolinę i też nie umiałam się rozeznać w nawale ofert. Jako priorytet ustaliłam siatkę wewnętrzną ,rurki zewnętrzne pokryte pianką amortyzujące dziecko.co do drabinki to miałam dylemat,są opinie ze to właśnie przy korzystaniu z drabinki jest ryzyko upadku,możliwe bo dzieci wyłażą wykończone z trampoliny i można nogi poplątać.osobiście wybrałam trampolinę usytuowaną wyżej,ustawiłam w głębokiej trawie i nie zamontowałam drabinki i dzieci niespęłna 100 cm wzrostu swietnie sie wdrapuja a schodzą tyłem i nawet jak klapną na ziemię to mają super miękkie lądowanie,celowo nie montuję drabinki.
        Zapłaciłem ponad 500 zł na all,acha szukałam tez tych z większą ilością sprężyn.niestety informacje co do nośności są sprzeczne ale warto wybrać tę do 150 kg,dorośli też mają frajdę.
        www.suwaczki.com/tickers/5b0920mm345odi0j.png
        www.suwaczki.com/tickers/zem3o7es7z8u3ocl.png
    • lachkasia Re: Trampolina ogrodowa 07.03.13, 14:48
      Trampolina im większa tym lepsza. Chociaż mam y małe podwórko - jakoś się zmieściłabig_grin
      Kupowałam w zeszłym roku - najpierw 244cm - do 150 kg. Jednak dla dwójki dzieci i niekiedy też rodziców była zdecydowanie za mała. Odsprzedałam i kupiłam taką 366 cm. Strzał w 10.
      Trampolina ma:
      - drabinkę (parę razy spadli),
      - siatkę zewnętrzną (wbrew pozorom noga nie wpadła między sprężyny), zniszczyła się nieco ochrona sprężyn i będę musiała zainwestować w nową
      Dzieci na niej leżą, znoszą zabawki, piknikują, często graja w piłkę.
      • gosia78_2 Re: Trampolina ogrodowa 07.03.13, 15:58
        Witam serdecznie,

dwa lata temu kupiliśmy trampolinę firmy Berg Toys średnicy 3,60 model champion.
        Jest to produkt z najwyższej półki warty swoich 3000,00 PLN.
        Używamy ją od początku kwietnia do końca września, używamy jej wszyscy równie do letniego spania w ogródku pod gwieździstym niebem.
        Na początku było samo skakanie celem wyładowania energii, później dzieci zaczęły studiować zawarte dvd z nauką weszły: śruby, salta, upadek na plecy, nogi, pupę różne przeróżne figury.

Dwa lata temu mąż nakręcił krótki film pokazujący jaką radość daje dziecku trampolina.
        Będę wdzięczna za plusy i komentarze.

poniżej link:
        www.youtube.com/watch?v=y0ZgaKnNZfs
    • afroddytta Na Citeam jest kupon na trampolinę 07.03.13, 16:35
      www.citeam.pl/oferty/okazje-allegro/trampolina-312-cm
    • edyta_32 Re: Trampolina ogrodowa 13.03.13, 13:29
      To i ja dołącze sie do pytania i zapytam jeszcze tak...
      Córka w lato skończy 4 lata, Synek ma dopiero 6 dni smile w jakiej wielkosci trampoline powinnam zainwestowac? Skakały by po niej i pewnie dzieci sąsiadów ok 9 letnie. Rodzice nie smile
      • gosia78_2 Re: Trampolina ogrodowa 15.03.13, 09:43
        Dzieci lubią skakać w grupach smile Samotne skakanie nie sprawia radosci wiec jako mama bediesz czesto brala udzial w zabawie. 3,30 m w zupelnosci wystarcza dla 4 osob.

• amgaka Re: Trampolina ogrodowa 15.03.13, 12:30
      teraz najbardziej zwróciłabym uwagę na suwak, a raczej jego obszycie.
      dla mnie przydaje się, że siatka jest zewnętrzna, tzn jest miejsce gdy dziecko się zmęczy i chce przycupnąc - nie musi wychodzić.
      oczywiście waga dopuszczalna.
    • peilin Re: Trampolina ogrodowa 29.03.13, 09:28
      2- 3 lata temu dzięki rekomendacji z tego forum kupiłam na Allegro trampolinę firmy Hudora. Trampolina jest fantastyczna, bardzo dobrej jakości i bezpieczna. Nie zwijamy jej na zimę, jest bardzo eksploatowana przez 2 moich dzieci i masę gości małych i dużych i wciąż jest w prawie idealnym stanie. Jeżeli masz możliwość kup największą jak się da - nasza ma ponad 4 m średnicy i może na niej spokojnie skakać 5 dzieci równocześnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka