Dodaj do ulubionych

Okulary słoneczne dla dziecka-parametry

20.03.13, 20:38
Chciałabym kupić dwulatce okulary przeciwsłoneczne, które mają takie parametry: kat. 3 UV 400: 100% ochrony UV do 400nm. Nie znam się na tym, więc jeśli ktoś się orientuje, proszę o wyjaśnienie czy takie parametry będą dobre dla dwulatki, zwłaszcza co oznacza kat.3 i do 400nm. Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • malinkowa81 Re: Okulary słoneczne dla dziecka-parametry 20.03.13, 22:38
      UV 400 oznacza 100% ochrony UV aż do 400 nm (szkła odcinające całe promieniowanie UV o długości do 400 nm). Są ok nad morzem, mogą być ewentualnie niewystarczające w wysokich górach. Moja 2,5 latka ma okulary UV 400 z C&A.
      • malwi_31 Re: Okulary słoneczne dla dziecka-parametry 21.03.13, 20:45
        No właśnie w c@a chciałam kupić smile, dobre są jakościowo? i dlaczego one właściwie są takie tanie? bo np za polaroidy dla dzieci trzeba dać ok 100zł. Czy te tańsze chronią oczy w takim samym stopniu jak firmówki, a ich wygórowana cena, to cena za firmę? Pozdrawiam i dziękuję za wyjaśnienia
    • afork Re: Okulary słoneczne dla dziecka-parametry 21.03.13, 22:30
      spory wybór w dobrych cenach i z w/w parametrami jest również w decathlonie, marka Quechua.
      Ja kupuję je dla dzieci od kilku sezonów, cenię za giętkie tworzywo, z którego są wykonane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka