Dodaj do ulubionych

żółw tiny love

21.07.04, 13:03
czesc,
mam zamiar sprezentowac mojej 6 miesiecznej coreczce duzego zolwia z tiny
love, czy ktos z was kupowal tego zolwia, czy jest wart swojej ceny, czy
dzieci dobrze sie nim bawia? jednym slowem bardzo prosze o opinie na temat
tej zabawki,
pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • mamakacpra1 Re: żółw tiny love 21.07.04, 14:45
      Witaj!
      Kupiłam dużego żółwia mojemu synkowi gdy miał 5 miesięcy i do dzisiaj, a ma już
      dwa latka nie wykazał najmniejszego zainteresowania tą zabaweczką. Natomiast
      córeczka mojej koleżanki wogóle się z nim nie rozstaje.Nie wiem czy widziałaś,
      ale bardzo ciekawą zabaweczką wydaje mi się interaktywna piłka Tiny love, można
      ją zobaczyć na allego.
      • emiczek mamakacperka 21.07.04, 23:10
        mamo kacperka nie chcialabys moze sprzedac tego zolwika? jesli tak daj znac na
        priv
    • lemona1 Re: duży żółw tiny love 21.07.04, 15:07
      Cześc,
      Mój Arek nie ma jeszcze 5 miesięcy, dużego żółwika dostal mając chyba 2
      miesiace. Popatrywał na niego wtedy (żółw ma fajne takie "empatyczne",
      dobroduszne oczki i przemawiał już wtedy do niego, nakładałam go na brzeg
      kosza w którym sypiał, jak się budził to czekał na niego żółw. Póżniej
      zaśmiewał się strasznie do żółwia i dużo do niego mówił, teraz ma okres
      machania rękami, nogami i siadania mniej interesuje sie gaworzeniem, tym samym
      żółwik stał się chwilowo mniej atrakcyjna zabawką. Dzisiaj jednak - mój synek
      ma katar i gorzej się czuje- kiedy na dworku była ostra ulewa, mały marudny,
      nie bardzo wiedział czego chce - nawet nie działała na niego jego ulubiona
      zabawka - stojak gimnasyczny Little Takes, co sie nie zdarzało - Arek
      przytulał żółwia patrzył mu w oczy i gryzł go w nos, obejmował jego głowę i
      śmiał się gdy pomagałam mu go włączyć i żółw do niego śpiewał, gaworzył i śmiał
      się na przemian.

Z tym włączaniem, to teoretycznie powinno być łatwo, bo żółw ma tak
      wyprofilowaną, trochę wyciaganą szyję i nacisnięcie pancerzyka powoduje, że
      końcówka szyji będąca w brzuszku zabawki naciska na plastikowy płaski przycisk,
      mojemu dziecku rzadko udaje się jednak samemu go włączyć, czyba, ze odpowiednio
      wyprostuję tę szyję i ustawie ja na klawisz, może tylko nasz egzemplarz jest
      taki.
      Żółwia mozna prać - w środku jest w woreczku z materiału wyjmowany mechanizm
      (elektronika bardziej) gadający przywiązywany do przyszytego na ształe
      materiałowego woreczka, w którym jest sobie w brzuszku żółwia.
      Moim zdaniem to sympatyczna zabawka, nie żałuję, ze ją kupiliśmy, ale powinna
      kosztować jakieś 50 zł (cena 75 to troszkę dużo). Jednak i tak kupiłabym dużego
      a nie małego, bo mały się tylko śmieje a to gadanie dużego jest bardzo fajne.
      Dodam jeszcze że kupujemy Arkowi sporo zabawek Tiny Love,Little Takes, Fisher
      Price, firma Tiny Love jest moją ulubioną. Czy widziałaś grającego i tańczącego
      owada owada Fisher Price, teraz przymierzam się do zakupu tej zabawki, bo
      chyba jest ciekawa dla półroczniaka.
      Pozdrawiam serdecznie.
      lemona1
      • maga9 Re: duży żółw tiny love 21.07.04, 15:50
        Dziekuje za wyczerpujace informacje, chyba skusze sie na zolwika smile moja corcia
        ma z tiny love mate z palakami, ktora bardzo lubi i swietnie sie na niej bawi,
        jest nadzieja ze z zolwikiem tez sie zaprzyjazni smile
        pozdrawiam serdecznie
        Magda
        • optymistka7 Re: duży żółw tiny love 22.07.04, 12:22
          Kochane, a gdzie Wy kupujecie te fajne zabawki ? dajcie jakieś namiary.
          • malwes Re: duży żółw tiny love 22.07.04, 17:56
            Mój synek dostał żółwia jak miał 2m-ce - teraz ma 6m-cy i lubi się nim bawić
            ale u nas hitem był i jest smok Tolo!
            Pozdrawiam,
            Gosia
    • adria1977 Re: żółw tiny love 23.07.04, 02:15
      Moja coreczka ma 20 miesiecy, zolwia kupilismy gdy miala pol roczku. Nigdy nie
      wykazywala specjalnego zainteresowania ta zabawka, a teraz wrecz sie jej boi
      (gdy siegamy po zolwia kategorycznie krzyczy "nie" i pokazuje, by go odlozyc na
      miejsce). Mysle, ze chodzi o dzwieki ktore ta zabawka wydaje, choc my uwazamy,
      ze sa sympatyczne. Z tej firmy o wiele lepiej sprawdzily sie u nas telefon,
      ksiazeczka interaktywna 3d (to byl prawdziwy hit dla Malej) i luk z zabawkami
      do fotelika samochodowego. Pozdrawiam smile.
      • maga9 Re: żółw tiny love 23.07.04, 09:38
        Hmm, hmm... no to teraz nie wiem kupowac czy nie? szkoda ze nikt ze znajomych
        nie ma to bym sprawdzila czy mloda jest zainteresowana zolwikiem,
        mam teraz dylemat smile
        • kanna Re: żółw tiny love 23.07.04, 13:57
          hej,

mielismy i żółwia (małego) i smmoka tolo - mój synek nie wykazywał
          zainteresowania. Ten żółw jest za twardy do przytulania i , moim zdaniem,
          przereklamowany. Choc zabawki tiny love są z najwyższej półki.

pozd. Ania
    • iwaskarbowska Re: żółw tiny love 24.07.04, 00:51
      My tez mamy takiego zolwia i uwazam, ze to swietna zabawka.Taka bardziej z
      kategorii przytulanek, pocieszycielek do gaworzenia, zaczepiania, smiania sie i
      zagladania w oczka jak lemona pisala.Taki maly przyjazny przyjaciel
      maluszka.Moj synek ma go przy sobie caly czas, teraz przewraca sie z nim na
      brzuch i z powrotem.Smieje sie razem z zolwikiem.A jesli zasypia a nacisniety
      zolwik "gaworzy" moj 6m maluszek usmiecha sie prawie przez sen juz.Zna go po
      prostu dobrze, kojarzy mu sie przyjaznie, a wg tego co sugeruje Tiny Love
      zabawka dziala na wszelkie zmysly maluszka.Warto chyba miec takiego
      przyjacielasmile
      • elsdorfka Re: żółw tiny love 24.07.04, 09:56
        Hej!
        Moja córeczka ma żółwia odkąd skończyła 3 miesiące (teraz ma 5, 5) i bardzo go
        lubi.
        jednak jest jedna rzecz, która mi sie w nim nie podoba i uważam, że powinna byc
        rozwiązana inaczej. Choć... może nasz żółwik ma wadę???
        Tzn po naciśnięci brzuszka gaworzy bardzo bardzo króciutko - niemal 3 sekundy.
        I aby znowu zaczął gaworzyc należy znowu nacisnac...
        Tez tak macie?
        Córeczka jeszcze jest za malutka by sama go naciskać i... pozostaje wspólna
        zabawa z mamąwink albo inna zabawka by mama mogła odsapnącwink

Pozdrawiamsmile
        • lemona1 Re: do elsdorfki 26.07.04, 11:18
          Cześć,
          To, ze żółw gaworzy ciszej, a później głośno. to chyba musi być wada, bo nasz
          działa normalnie, tzn na jednym poziomie głośności.
          Fakt, ze tak jak pisałam wyzej, mój synek też nie potrafi sobie go jeszcze
          swobodnie włączać, ale to zależy od ustawienia szyjki żółwia, jak odkryłamsmile
          Pozdrawiam,
          lemona1
          • kasia-j Re: do elsdorfki 26.07.04, 11:24
            Mamy małego żółwia - u nas to jedna z nietrafionych zabawek. Synek nie
            wykazywał i nie wykazuje zainteresowania tą zabawką (ma obecnie prawie 1,5
            roku). Uruchomienie zabawki trudne, żółw śmieje się krótko, mechanizm ledwie
            się trzyma w środku (zapinanie na rzepy). Ja nie polecam.
            • stasiowa_mama Re: do elsdorfki 29.07.04, 16:53
              Moj synek tez ma poltora roku i nie bawi sie zolwiem, rzuca nim tylko jak go
              zobaczy. Dla nas to byla zabawka nie trafiona sad
        • grzalka Re: żółw tiny love 29.07.04, 19:03
          U nas tez sie kompletnie nie sprawdzil- Ania dostala go, jak miala jakies 6-7
          miesiecy. Teraz ma 2 i 8 i do tej pory zolw stoi niewykorzystany na polce.
          • emiczek Re: żółw tiny love 30.07.04, 12:39
            ja moge sprzedac mojego zolwia - synek nie jest nim zainteresowany , zolw jest
            nowiutki w pudelku.
            • www.agata Re: żółw tiny love 30.07.04, 20:08
              emiczek napisała:

> ja moge sprzedac mojego zolwia - synek nie jest nim zainteresowany , zolw
              jest
              > nowiutki w pudelku.

Halo! A ile byś chciala za tego żółwika?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka