Dodaj do ulubionych

Szafy Pax - do użytkowniczek

26.03.13, 19:23
Przymierzam się do zakupu szafy i proszę o poradę czy w szufladach (100cm) da się układać ubrania, czy są za płytkie ? Są jakieś minusy przechowywania ubrań w szufladach a nie na półkach ?
Mam taką koncepcję, aby na dole zrobić 3, 4 szuflady na ubrania nie nadające się na drążek, a na górze wiszące . Przejdzie ?
Obserwuj wątek
    • jolllka Re: Szafy Pax - do użytkowniczek 26.03.13, 19:38
      Jeśli planujesz układać w nich cieniutkie bluzeczki to ok, w innym przypadku zbyt dużo nie zmieścisz bo głębokość jaką masz to wykorzystania to ok 14 cm.
      Ja jestem z nich zadowolona !!

Pozdrawiam
    • mamadziubelka Bardzo wygodne 26.03.13, 20:37
      Hej,
      ja również użytkuję system PAX, i mam właśnie tak, jak Ty chcesz. 4 szuflady, wyżej drążek na wieszaki, a powyżej drążka jeszcze głęboka półka. Jest git, że się tak wyrażę. Ja trzymam w tych szufladach różne rzeczy: bieliznę, dresy i bluzy dresowe, dzianinowe ubrania itp.
      Pod szufladami jest jeszcze miejsce akurat na złożoną szafę mobilną. Mam szafę z drzwiami na zawiasach, więc pierwsza szuflada zaczyna się powyżej dolnego zawiasu. Każda przestrzeń prawidłowo wykorzystanawink

generalnie polecam szuflady 100 cm
      • ma.malina Re: Bardzo wygodne 02.04.13, 15:46
        Mamadziubelka, mam prośbę - też planuję podobny układ w szafie - drzwi na zawiasach, 4 szuflady, drążek na ubrania, wysoko półka. Mogłabyś zmierzyć na jakiej wysokości w takim układzie wisi drążek ? Nie jestem za wysoka, i nie wiem czy dosięgnę ...
        Z góry dziękuję
    • joana.mz Re: Szafy Pax - do użytkowniczek 26.03.13, 21:28
      My właśnie tak mamy
      Da się przechowywać w szufladach odzież złożoną w kostkę, ale u nas w końcu stanęło na tym, że w szufladach trzymamy skarpetki, paski itp drobne rzeczy zapakowane w przegródki - też z Ikea.
      Jednak dla mnie idealne do przechowywania są zwykłe półki i najlepiej w szafach płytkich (na 1 rząd ciuchów)
    • asia_i_p Re: Szafy Pax - do użytkowniczek 27.03.13, 20:02
      Mnie szuflady bardzo odpowiadają. Łatwiej układać, łatwiej wytrzeć i łatwiej wyciągnąć kota - jedyny minus, że trzeba uważać, żeby go nie przytrzasnąć do tylnej ścianki szafy górną szufladą, kiedy siedzi w dolnej.
      Nasze mają jakieś 3-4 lata i chodzą jak pierwszego dnia po zamontowaniu.
      • ma.malina Re: Szafy Pax - do użytkowniczek 29.03.13, 11:37
        Dzięki, dziewczyny, w takim razie kupuję szafę z szufladami smile
    • grandcentral Re: Szafy Pax - do użytkowniczek 29.03.13, 22:10
      Ja ma na dole 3 kosze a na gorze podwojne drazki. Maz jest wysoki wiec daje rade. Na drazku przy suficie spodnie a nizej koszule.
      • magma_pl Re: Szafy Pax - do użytkowniczek 30.03.13, 00:09
        I JA ZALICZAM SIĘ DO GRONA ZADOWOLONYCH. UKŁAD U MNIE JEST TAKI; OD DOŁU DWA KOSZE ,SZUFLADA (sorki za capsa) drązek na wiszące i półka tj pawlacz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka