Dodaj do ulubionych

Patelnia:)

23.04.13, 12:24
Dziewczyny,
Jakiej patelni do smażenia używacie? Moje dzieciaki uwielbiają naleśniki, placuszki itp kupiłam ostatnio ceramiczną bo podobno zdrowa ale nie sprawdziła się. A zatem kto ma patelnię dobrej jakości, na której mozna smażyć beztluszczowo lub z naprawdę mała ilością tłuszczu, do której nic nie przywiera? Będę zapewne używać codziennie bo placki to punkt obowiązkowy na śniadanie...
Obserwuj wątek
    • ichi51e2 Re: Patelnia:) 23.04.13, 12:28
      To chyba bardziej watek na zakupy? Ja tam uzywam zwyklej teflonowej tefala. Do nalesnikow to tylko przelatuje skorka sloninowa i tyle - mam wrazenie ze im wiecej tluszczu tym bardziej mi nie wychodza. Pite za to w ogole robie na suchej.
    • noem.i77 Re: Patelnia:) 23.04.13, 12:30
      Ja mam zwykłą patelnię teflonowę, kupioną na wagę w biedronce i smażę na niej naleśniki bez tłuszczu i nic sie nie przypala. Mięso też tak podsmażam.
    • florecistka.best Re: Patelnia:) 23.04.13, 12:47
      żeliwnej pokrytej teflonem, zero przypalania, naleśniki tylko na maśle klarowanym, inne placki też, np. owsiane. Najlepszy smak. Masła daje się minimum. Odchudzacie się?
    • arya82 Re: Patelnia:) 23.04.13, 13:58
      Mam circulon infiite anodowane, sa niezastapione, nie zdzieraja sie jak teflon mozna smazyc absolutnie na niczym i na wszystkim( przy teflonie np oliwa mi wyzerala powloke), plus wkladac do piekarnika. Jak dla mnie teflon wymieka.
      • dorot10 Re: Patelnia:) 23.04.13, 15:06
        Dzięki, chyba w nią zainwestujęsmile
    • kondolyza Re: Patelnia:) 23.04.13, 15:20
      jeśli naleśniki to ikea 365+ dla mnie bezapelacyjna/
      kropla oliwy do ciasta i jedziesz
    • melancho_lia Re: Patelnia:) 24.04.13, 07:41
      Ja używałam (i uzywam nadal) TEFALA. Tłuszczu nie stosuję wcale przy smażeniu naleśników czy placków.
    • zuzia_buzia Re: Patelnia:) 24.04.13, 16:52
      dorot10 napisała:

> Dziewczyny,
      > Jakiej patelni do smażenia używacie? Moje dzieciaki uwielbiają naleśniki, placu
      > szki itp kupiłam ostatnio ceramiczną bo podobno zdrowa ale nie sprawdziła się.
      > A zatem kto ma patelnię dobrej jakości, na której mozna smażyć beztluszczowo lu
      > b z naprawdę mała ilością tłuszczu, do której nic nie przywiera? Będę zapewne u
      > żywać codziennie bo placki to punkt obowiązkowy na śniadanie...

Oj wiem coś o naleśnikowych żarłoczkach, moje najmłodsze też uwielbia wszelkie racuchy czy pancakesy. Chyba po mamusi to ma suspicious>
      Dziwne, że ceramiczna Ci nie pasowała, wszyscy sobie chwalą. Ja także. Korzystam z Alluflona (www.stylowazastawa.pl/produkt/34912/patelnia_ceramiczna_nalesnikowa_alluflon_28_cm.html) specjalnego do naleśników (niskie brzegi, więc łatwo przerzucam naleśniki, młody uwielbia te sztuczki) i naleśniki nie przywierają.
      • dorot10 Re: Patelnia:) 24.04.13, 20:16
        Myślę, że to kwestia jakości mojej patelni ceramicznej. Powinnam chyba zainwestować w coś porządnego. Dzięki za wszystkie sugestie
    • saddd Re: Patelnia:) 10.09.13, 08:34
      Jeżeli dla Dzieci to mogę poecić niezłe patelnie renomowanego producenta ibili. Generalnie kształt mówi sam za siebie. Można je kupić choćby tutaj:

www.cookstore.com.pl/mini-patelnia-w-ksztalcie-buzi-misia-ibili,id51.html
      www.cookstore.com.pl/mini-patelnia-w-ksztalcie-serca,id49.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka