Dodaj do ulubionych

Komunia - kreacja mamy?

29.04.13, 09:54
Witam,
podeślijcie proszę linki w co się ubieracie na komunię mamunie?
W co przebieracie dzieci?
Dziękuje,
pozdrawiam,jola
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Komunia - kreacja mamy? 29.04.13, 10:09
      mamunie na komunie ubieraja sie elegancko.
      a dziecko mozna przebrac za indianina,biedronke bądż ubrać w albe...
      wrzuc w wyszukiwarke- jest dłuuuugi wątek z propozycjami strojów dla matek komunistów wink
      • pia_ Re: Komunia - kreacja mamy? 29.04.13, 12:10
        dobre wink
        A swoją drogą pytanie tak naiwne, że aż prosiło się o taką odpowiedź big_grin
        • bursz Re: Komunia - kreacja mamy? 29.04.13, 12:23
          Witam,
          pia co tu naiwnego? Przyznam, że obeszłam molton, zarę, h&m, hexa line, caterine, simple, solar, deni cler i....kiepścizna. Wymyśliłam sobie dłuższą sukienkę, wiosenna, lekką , a wszystko do kolana.
          W każdym razie dziękuję,
          pozdrawiam,j.
    • pia_ pomocny artykuł 29.04.13, 12:20
      www.we-dwoje.pl/stroj;na;komunie,artykul,6031.html
      kobieta.dziennik.pl/moda-na-topie/galeria/333153,1,jak-ubrac-sie-na-komunie-eleganckie-zestawy-dla-kobiety-galeria-zdjec-galeria-zdjec.html
      www.snobka.pl/artykul/porada-jak-ubrac-sie-na-komunie-i-chrzciny-13981
      www.imprezarodzinna.pl/artykul/komunia/137/a-po-komunii-wygodne-stroje-pokomunijne
      • bursz Re: pomocny artykuł 29.04.13, 12:27
        Pia, dzięki za linki, wiem jak się ubrać. Myślałam raczej, o podrzucenia linków Waszych strojów. Oceniam, że wyczucie okazji i gust mam niezły, dzięki, j.
        • rybalon1 Re: pomocny artykuł 29.04.13, 13:06
          ja nabyłam taka sukieneczkę allegro.pl/bialo-czarna-sukienka-pasy-biala-zara-olowkowa-s-i3135688358.html do tego mam czarną , krótką marynarkę i takie łączone biało-czarne eleganckie buty na obcasie
          • emma6666 Re: pomocny artykuł 29.04.13, 16:02
            No ja bym się w ciuchy ubrała. W samej bieliźnie chyba nie bardzo, jak myślicie?
            --
            • mamaaoli Re: pomocny artykuł 29.04.13, 16:17
              Komunia to raczej nie jest okazja, na którą mamie potrzebna jest kreacja, chyba że chce swoją osobą odwrócić uwagę od dziecka.
              • bursz Re: pomocny artykuł 29.04.13, 17:24
                Rybalon1 dziękuję, fajna kreacjasmile))) Chętnie obejrzę inne i pochwalę się kilkoma moimi koncepcjami kreacji, choć szukam nowej inspiracji.
                dzięki, j.
                • mamaoskarka Re: pomocny artykuł 29.04.13, 21:14
                  Moja sukienka
                  www.emonnari.pl/sukienka-z-koronkowa-wstawka,3138.html
                  Syna raczej nie mam zamiaru w nic przebierac, no chyba, ze sie wybrudzi to granatowe albo bezowe chinosy i pasujaca do spodni koszula ale taka bardziej sportowa.
                • alexandra_m Re: pomocny artykuł 30.04.13, 09:34
                  KREACJA na komunię ? Ja pier..... Myślałam że to wydarzenie religijne, a nie rewia mody.
                  • janka39 Re: pomocny artykuł 30.04.13, 09:46
                    Dziewczyny, wyluzujcie... Jak nie chcecie pomóc, to nie odpowiadajcie na takie posty. Złośliwość jest zbędna smile
                    Przecież wiadomo, o co chodzi
                    Ja, niestety, nie umiem pomoc, bo już dawno nie wpadło mi w oko nic fajnego...
                    • emma6666 Re: pomocny artykuł 30.04.13, 12:07
                      Ja nie wiem o co chodzi.
                      Jak mamy pomóc dobrać kreację osobie której się na oczy nie widzialo?
                      Nie wiemy czy szczupła czy nie, wysoka czy niska, brunetka blondynka a może ruda.
                      No bez jaj.
                      • janka39 Re: pomocny artykuł 30.04.13, 12:25
                        Może chodzi po prostu o inspiracje
                        Jeśli zobaczysz, ze ktoś kupił fajną kieckę w sklepie x, do którego nie zaglądasz na co dzień, to być może i Ty znajdziesz tam coś dla siebie. Tak to sobie wyobrażam
                        Nie przeglądałaś nigdy modowych blogów w poszukiwaniu inspiracji dla siebie?
                        Trochę więcej dystansu smile
                      • kamire12 Re: pomocny artykuł 30.04.13, 12:28
                        ale ona napisała, że prosi o przesłanie linków w co się ubieracie i tyle.
                        nie potrzebne są uszczypliwe uwagi itp.
                        czy tak trudno zrozumieć, że ktoś prosi o linki strojów, w których ktoś inny idzie na komunię jako mama.
                        mając te linki można czasem czymś się zainspirować, iść do sklepu, do którego by się w życiu nie weszło.
                        nie potrzeba zaraz rzucać uwagami typu: no nie na golasa.
                        masakra. niektóre osoby to chyba tylko czekają, aż pojawi się tego typu post, żeby od razu coś takie napisać.
                        nie masz zamiaru odpisać na podane prosto i zwięźle pytanie, to nie odpisuj!

a wracają do tematu:
                        ja przeszła masę sklepów od galeriankach sieciówek, po sklepiki "osiedlowe" i za dużo nie ma wyboru.
                        wszystko pod szyję, na osoby bez biustu, albo mini zakrywające tyłek ledwo.
                        została granatowa garsonka z orsaya awaryjnie. nawet bluzki białej z lekkim dekoltem, a nie zapinanej pod szyję i na rozmiar 42-44 z biustem nie mogę kupić do tego sad

córka na przebranie ma zestaw z Nexta (sukienka i sweterek)
                        https://az392967.vo.msecnd.net/product-image/135823206961635394-halens-product-main.jpg
                        buty z deichmanna - balerinki białe lakierowane

• aniapet Re: Komunia - kreacja mamy? 30.04.13, 12:57
      Jeśli masz w pobliżu sklep Quiosque, zajrzyj. Mają dużo różnych sukienek, zestawów z żakietem, blezerkiem w dobrych cenach. W zeszłym tygodniu kupiłam sobie u nich granatową sukienkę za 79 zł.
      • bursz Re: Komunia - kreacja mamy? 30.04.13, 14:19
        Witam,
        dzięki za WSZYSTKO, za obronę również. Tak szukam inspiracji, uważam, że większość gości na komunii (mam, babć) będzie miało nową, starannie dobraną kreację, ładną fryzurę i makijażsmile))
        Będzie to swojego rodzaju rewia, tak się dzieje np. w Boże Ciało, Święto zmarłych, dla mnie mniej ma to znaczenie, ma naprawdę inne sprawy i priorytety. Gratuluję szybkiej oceny. Nie szata zdobi człowieka, ale... jest ważna.
        Właśnie przejdę się do monarii, dziękuję za link. Mój rozm. 38-40 (jeśli ktoś jest zainteresowany), i chyba chciałabym długą ew. z rozporkiem z boku, na nodzie z tyłu mam żylaka, już pokaźnego, więc krótka odpada. Mam sukienkę sprzed 2, 3 sezonów moltona, ale już w niej się na "występowałam"smile), coś znajdę, ale chcę coś nowego. Moja teściowa w zasadzie na każdą ważną okazję sprawia sobie nową kreację. Czekam na więcej inspiracji. dziękuję.
        Pozdrawiam, życzę miłego weekendu, pa
        • kamire12 Re: Komunia - kreacja mamy? 30.04.13, 14:59
          a może eleganckie spodnie i marynarka? długa sukienka.... no cóż jakoś nie bardzo mi pasuje do kościoła w biały dzień. no chyba, że coś zwiewnego do pół łydki.
          • kamire12 Re: Komunia - kreacja mamy? 30.04.13, 15:03
            coś w tym stylu:
            https://st.mngbcn.com/rcs/pics/static/T8/fotos/outfit/S9/81100776_R8-83213552_ND-81312566_R8-83620001_ND-83601061_M7.jpg
            sklep Mango
            • bursz Re: Komunia - kreacja mamy? 30.04.13, 16:28
              Witam,
              spodnie odpadają, na co dzień ich nadużywamsmile) Odpowiednia długa wg mnie jest ok, ma kilka długich w których dobrze się czułam, były chrzciny 20 lat temu, miałam piękną i to chyba dzianina długą hexy line, super materiał, elegancka. Byłam świadkiem, ponad 20 lat temu w spódnico-spodniach lnianych i marynarka, wtedy modne, mama młodej była zachwycona. Mam dość niezłą figurę, w kusych krótkich nie wyglądam dobrze. Nie mogę nic dobrać w sieciówkach typu h&m, zara. Lubię niestety z wyższej półki, lepiej się w tym czuję.
              Większość firm szyje do kolan, jak przejrzałam kolekcje.
              Mam tez taką, tylko kawa z mlekiem, wiskoza. Elegancka Pani w sklepie mówi, że marynarka jasna, biała, elegancka i pasuje, ale....?
              olimpia.com.pl/kolekcja/kolekcja/index.htmlDziękuję,
              j.
              ps. do złośliwych uwag, nie prosiłam o radę, o znalezienie mi sukni, a raczej o ... pochwalenie się, inspirację. Jestem przekonana, że coś nowego znajdę, jestem w tym niezła, kwestia kwotysmile)) Jest to taka okazja, że większość mam na w miarę nowe....suknie, to chyba normalne.
              • mama_pyzuni Re: Komunia - kreacja mamy? 30.04.13, 16:53
                O ludzie - czy Ty przeczytałaś ostatni post zanim go wyslałaś??? uncertain
                Piszesz o wydarzeniach sprzed 20 lat, chwaląc się, że wtedy byłaś taka elegancka... A co to ma do rzeczy???
                Poza tym skoro znalezienie kreacji to dla Ciebie tylko kwestia ceny, bo przecież "na pewno coś znajdziesz, jesteś w tym świetna" - to po co ten wątek na forum, po co pytanie o inspiracje, po co Ci opinia "Eleganckiej Pani w sklepie" ....
                Wątek dziwny i bez sensu, czego dowodzi ostatni post
                • bursz tylko inspiracja 30.04.13, 19:18
                  Mama_pyzuni,
                  przeczytałam przed wysłaniem i przyznam, że nie wiem o co Tobie chodzi. Poza tym, że domyślam się, że masz słaby dzień, albo uraziłam Cię czymś? Nie miałam zamiaru.
                  Piszę, że długa (nie wystrzałowa, balowa) wg mnie jest ok do kościoła (bo to są imprezy po części kościelne, jeśli nie głównie). Moda, ludzie, obyczaje mogą się zmieniać oczywiście, wydarzenia które opisuję odbywały się również w kościele.
                  Oczywiście, ze dam sobie radę. Zadziwiające, ze wszyscy muszą chodzić w sukienkach do kolan. To, że rozmawiałam (głośno się zastanawiałam i do tej pory mam wątpliwości czy ta sukienka się nadaje) z klientką przy ladzie w sklepie gdzie byłyśmy tylko dwie, kupowała też coś do komunii, to co?
                  Dziękuję, za pomocne wpisy. Byłam nawet w monarii, mierzyłam zalinkowaną, dla mojej figury niesmile)) Przeglądam na allegro czasem ciuchy, ale...boję się kupić bez mierzeniasmile))
                  Dzięki, pozdrawiam,j.
                  ps. staram się być miła i też nie wiem po co ktoś kto nie chce się "pochwalić" się wpisuje. Nie szukam pomocy, że ktoś pójdzie i za mnie wybierze. Dyskutujemy tutaj często na bardziej "puste" tematy. Może tu większość .... l.....smile)) może to oburzenie to jeden z objawówsmile)) Wyluzujcie, nie chce mi się wdawać w puste dywagacje, pa
    • formelka1 Re: Komunia - kreacja mamy? 30.04.13, 19:25
      skoro długa to może coś takiego allegro.pl/2264-best-sukienka-dluga-zorzeta-r46-cytrynowa-i3187038612.html do tego jakaś stonowana marynarka z przypiętym kwiatem smile

pzdr,
      fj
      • bursz Re: Komunia - kreacja mamy? 30.04.13, 19:31
        Formelka1 dziękuję, ale jak kupić bez przymierzenia?smile) Już myślałam aby kupić materiał i uszyć u krawcowej, zamieś Jej wzór (przeglądam kolorowe gazety i smile))niektóre kreacje są super). Ale też nie wiadomo co wyjdziesmile)) Kiedyś, dawno,ponad 20 lat temusmile)) się głównie szyło i wychodziło różniesmile))
        pozdrawiam,jola
    • bursz asos 30.04.13, 19:50
      Witam,
      macie jakieś doświadczenie z marką ASOS?
      allegro.pl/asos-dluga-sukienka-z-poziome-paski-r-38-rozmiary-i3148905484.html
      tą się zainspirowałam z tego wątkusmile)
      allegro.pl/asos-bodycon-sukienka-kokardki-zamek-olowkowa-uk10-i3189823912.html
      Zwróciłam na nich uwagę,
      dzięki,
      pozdrawiam,j.
      • mamaoskarka Re: asos 30.04.13, 21:34
        Asos ma dobre opinie ale ja np nigdy bym nie kupila sukienki bez mierzenia. Obie zlinkowane sukienkimi sie podobaja jednak wymagaja idealnej figury wiec nie dla mnie wink Mysle, ze dluga ale nie "odpustowa" sukienke bedzie trudno kupic, sprobuj jeszcze zobaczyc w Solarze. W Mohito jest tez duzo fajnych sukienek w przystepnych cenach jednak dlugosc do kolan. Owocnych poszukiwan zycze smile
    • a-e-p Re: Fason zależy od typu sylwetki 01.05.13, 10:23
      Nie ma sensu linkowanie sukienek, dopóki nie znasz swojego typu sylwetki. Przeciez osoba z duzym biustem bedzie wygladała fatalnie w zabudowanej górze z falbankami, czy sukience na na ramiączkach... Radze poczytac poradniki, potem poprzymierzac rózne fasony w sklepie, wtedy wiadomo co szukac. To samo dotyczy kolorów, jesli wiesz w ze np w bialym wygladasz fatalnie, wybór i poszukiwania sie zawężają.
      Inna sprawą jest ile jestes w stanie max zapłacić? Ciezko jest znaleźć sulienke z bieżących kolekcji, jesli sie ma ograniczony budżet, bo to najczesciej poliester sad
    • hop_angel Re: Komunia - kreacja mamy? 01.05.13, 21:12
      sa fajne w asos, moim zdaniem sukienka jeśli już koniecznie długa powinna być tego typu:

www.asos.com/ASOS/ASOS-Maxi-Dress-In-Stripe/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2675200&cid=8799&Rf981=3680&sh=0&pge=14&pgesize=20&sort=-1&clr=Blackcream
      www.asos.com/Oasis/Oasis-Maxi-Pleat-V-Neck-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2940687&WT.ac=rec_viewed

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka