Dodaj do ulubionych

tornister herlitz smart

01.06.13, 23:48
Ja z taką sprawą. Chodzi o tornister dla pierwszaka - w zasadzie taki żeby wytrzymał I-III. Myślałam o zupełnie innym ale syn od chrzestnego dostał herlitza model smart. Wygląda dość solidnie ale opinii na necie ma niewiele. Pewnie go znacie - napiszcie coś o nim bo się zastanawiam czy zostawić czy wymienić.
Obserwuj wątek
    • ola33333 Re: tornister herlitz smart 02.06.13, 01:36
      nie znam tego modelu, a dobrze lezy na dziecku? Bo to chyba najwazniejsze?
      • ninkasz Re: tornister herlitz smart 02.06.13, 01:57
        Leży bardzo dobrze. Chciałabym jednak wiedzieć czy to plastikowe zapięcie jest trwałe, jak długo dają radę rzepy na kieszonkach. Sprawia też wrażenie mało pojemnego choć np compact chyba ma podobną pojemność. Poza tym czy w I-III potrzebna jest większa?
    • marika012 Re: tornister herlitz smart 02.06.13, 19:23
      Czy ja dobrze kojarzę, że smart to następca compacta (bo widzę, że compact nie ma nowych wzorów w tym roku a smart podobny gabarytowo).
      • ninkasz Re: tornister herlitz smart 02.06.13, 19:56
        No rzeczywiście, bardzo możliwe. Tylko kieszenie boczne smart ma zapinane na rzepy. Jakieś doświadczenia?
        • agni71 Re: tornister herlitz smart 02.06.13, 20:24
          Herlitze są chwalone przez właścicieli. Jesli lezy dobrze i podoba się dziecku, a syn nie ma problemu z zapinaniem i rozpinaniem (moje córki np. wolą zamki), to ja bym zostawiła.
    • krolmacius11 Re: tornister herlitz smart 03.06.13, 09:12
      To nowość więc raczej opinii użytkowników nie znajdziesz. Jednak to ciągle herlitz, nie sądzę żeby znacząco różnił się jakością od tornistra compact czy midi. Pojemnością wypada jakoś pomiędzy compactem 11l a midi 13l.
    • jagabaga92 Re: tornister herlitz smart 03.06.13, 09:35
      Mój syn ma Herlitza, z tym że pewnie nie smarta, choć jego tornister ma podobne elementy. Jest wygodny, dość pakowny ale... zapięcie z pewnością nie ma wieczystej gwarancji. Tornister syna zamykany jest na przekręcany "trójkącik". Tornister kupiłam używany na allegro, więc nie wiem, jak długo był uzywany (w każdym razie ten model, który kupiłam, wciąz był w ofercie nowych tornistrów). Teraz kończy się drugi rok używania przez mojego syna i niestety kilka dni temu ułamał sie plastikowy bolec, który stanowił "trzon" zamknięcia i nie da się go przykleić (ani porządnym klejem, ani poxiliną, bo ten bolec musi sie obracać). Tornister można nadal używać, z tym że klapa jest niezamykana, a jedynie zachodzi, więc odpada rzucanie tornistrem po korytarzach, bieganie w dynamicznych podskokach z tornistrem na plecach itp.
    • mama-ola Re: tornister herlitz smart 03.06.13, 10:47
      Mój syn ma b. podobny tornister już drugi rok. Generalnie jest ok, z całą pewnością wytrzyma jeszcze 3 klasę. Raz zepsuło się zapięcie, ale naprawiłam i trzyma.
    • igajos Re: tornister herlitz smart 03.06.13, 11:47
      Syn miał wersję compact. Fajny, lekki i choć niewielki, to całkiem pojemny. Ale 2 lat nie wytrzymał (użytkownik raczej nie z tych delikatnych) - przetarł się materiał na łączeniu plecy-podstawa. Na zdjęciach widać, że w smarcie jest trochę inne rozwiązanie, może będzie bardziej trwałe.
      • jarkotowa1 Re: tornister herlitz smart 05.06.13, 11:00
        Mój syn przez 2 lata używał tornistra Herlitza. Zrezygnował na rzecz plecaka (uznał, że tornistry są dla "maluchów"smile) Ale zdarzało się, że sporadycznie z niego korzystał, gdy plecak był np mokry. Osobiście polecam. Świetnie leżał na plecach, lekki, pojemy jak na potrzeby klas 1-3, żadne zapięcia ani rzepy się nie zepsuły/zużyły. Zresztą mam go nadal - muszę sprzedać.
        • m_sl Re: tornister herlitz smart 10.06.13, 23:28
          U nas się nie sprawdził. Był zbyt ciężki.
    • olga727 Re: tornister herlitz smart 10.06.13, 23:40
      ninkasz napisała:

> Ja z taką sprawą. Chodzi o tornister dla pierwszaka - w zasadzie taki żeby wytr
      > zymał I-III. Myślałam o zupełnie innym ale syn od chrzestnego dostał herlitza m
      > odel smart. Wygląda dość solidnie ale opinii na necie ma niewiele. Pewnie go zn
      > acie - napiszcie coś o nim bo się zastanawiam czy zostawić czy wymienić.

Wątek na ten sam temat był parę dni temu:"Tornister czy plecak dla pierwszaka"stokrotka445 i po co tworzyć nowy,niemalże identyczny ? tongue_out
      • jagabaga92 Re: tornister herlitz smart 11.06.13, 08:20
        olga727 napisał(a):

> Wątek na ten sam temat był parę dni temu:"Tornister czy plecak dla pierwszaka"
        > stokrotka445 i po co tworzyć nowy,niemalże identyczny ? tongue_out

To "stokrotka445" zdublowała wątek 5 dni później.
    • q_fla Re: tornister herlitz smart 11.06.13, 09:13
      My mamy Herlitz mini, córka właśnie kończy pierwszą klasę. Tornister jest w stanie idealnym, trzeba go tylko odświeżyć. Jestem przekonana, że spokojnie wytrzyma jeszcze dwa lata.
    • echo1111 Re: tornister herlitz smart 13.06.13, 11:07
      Moje dziecko miało Herlitza - nie pamiętam jaki model - wytrzymał 3 lata - polecam.
    • camel_3d na 3 lata? 13.06.13, 11:21
      hmm..to ja bympolecal moze z mniejsza iloscia bajerow, ale za to skorzany...

np taki:

https://ecx.images-amazon.com/images/I/41SgydSBsjL.jpg
      • brydka26 Re: na 3 lata? 13.06.13, 12:29
        Sliczny jest ten tormister i na pewno wytrzymaly, ale ciezki sam w sobie, a tu chodzi o male dziecko. I chyba jest drozszy niz herlitz...
      • wogama Re: na 3 lata? 07.03.15, 09:06
        Jakiej firmy jest ten tornister?
      • betty842 Re: na 3 lata? 07.03.15, 13:51
        No nie gadaj,że takie tornistry wchodzą do mody?! Ja miałam prawie identyczny kiedy chodziłam do 1 klasy wink. Jedynie kolor trochę inny i chyba nie skórzany ale na pierwszy rzut oka wygląda tak samo jak mój. Nie twierdzę,że nie jest fajny ale po prostu zdziwiłam się taki "fason" jest jeszcze na czasie.
    • 9anik Re: tornister herlitz smart 29.06.13, 11:20
      Bardzo dobry tornister, wygodny, ładnie prostuje plecy w przeciwieństwie do zwykłych plecaków, dziecko nie ma możliwości się zgarbić, moja córka nosiła całą pierwsza klasę i na drugi rok też będzie dobry tylko zastanawiam się jak go czyścić bo po roku używania jest brudny, pralka chyba odpada ;p
    • wierzba-13 tornister herlitz smart czy midi-jaka różnica? 29.06.13, 11:33
      W opisie midi i smart pisze - poj. 13litrów. Wymiary midi są wieksze. Czy ma ktoś jakieś doświadczenie.? Córka idzie do 1 klasy (124cm wzrostu), czy ten smart wielkością jej starczy w 3 klasie?
      • sandra00 Re: tornister herlitz smart czy midi-jaka różnica 12.07.13, 11:41
        Mam też dylemat moje dziecko ma ok.124 cm wzrostu ale jest chudy jak " pająk " ! zrobiłam rozeznanie wśród tornistrów herlitz i tak modelu Compact już nie produkują i nie przekonały mnie w nim boczne kieszenie nie zamykane tylko z jakimś sznurkiem - dylemat powstał pomiędzy modelem SMART i MIDI ! Smart ma boczne kieszonki na rzepy natomiast midi na zamek wymiary prawie takie same waga też midi ma chyba więcej przegródek w środku .
        Bardziej przekonuje mnie ten midi ale sama nie wiem , gdyby moje dziecko było większe kupiłabym napewno Hama .
        • zajacowna Re: tornister herlitz smart czy midi-jaka różnica 14.07.13, 12:20
          nie widzialam smarta na "zywo", ani mini, ale tez zatanawiam sie czy smart czy mini do pierwzej klasy.
          Fajnie pomogla mi rada sprzedawcy on line ktory zzapytal : czy beda noszone formaty wieksze niz a4 np teczk na gumke?
          jesli tak to smart, bo jest wyzszy, jesli nie to mini.
          Tym sposobem upewnilam sie ze mini kupuje.
          MAm diecko chude i male.. wiec wrecz jestem skazana na mini.
          Moj syn ma 117 cm i niecale 20 kg
        • tomgryf Re: tornister herlitz smart czy midi-jaka różnica 12.09.13, 10:43
          www.extrabiuro.eu/index.php?id_cms=6&controller=cms tu jest tabela z danymi, może coś pomoże
    • mama_amelii Re: tornister herlitz smart 14.07.13, 12:59
      Nie spotkalam się jeszcze z negatywną opinią tornistra Herlitz.Sama własnie kupiłam swojej pierwszoklasistce Herlitz compact(przede wszystkim , dlatego,że jest lekki 850g).No i to była świetna alternatywa dla Monster high(połowa dziewczyn w klasie sąsiadki nosi MH,a córka wybrała kota,pomimo,że jest fanką MHsmile
      allegro.pl/tornister-piornik-worek-herlitz-compact-kot-i3284494843.html
    • olga727 Re: tornister herlitz smart 14.07.13, 14:42
      ninkasz napisała:

> Ja z taką sprawą. Chodzi o tornister dla pierwszaka - w zasadzie taki żeby wytr
      > zymał I-III. Myślałam o zupełnie innym ale syn od chrzestnego dostał herlitza m
      > odel smart. Wygląda dość solidnie ale opinii na necie ma niewiele. Pewnie go zn
      > acie - napiszcie coś o nim bo się zastanawiam czy zostawić czy wymienić.

A o plecakach z"Patio" myślałaś ? mają teraz fajną kolekcję. wink Jeżeli to ma być na 3 lata,to odradzałabym trójkątne zapięcia,bo gdy plecak jest nieco"napęczniały" od różnych niezbędnych rzeczy,to trudno trzymają-prawie wcale i zawartość tornistra nie jest zabezpieczona przed rozsypaniem.
      • mama_amelii Re: tornister herlitz smart 15.07.13, 07:31
        U nas dzieci mają własne szafki w sali,więc tornister nie będzie bardzo napęczniały.Wydawało mi się,żę w większości szkół tak jest.
        • olga727 Re: tornister herlitz smart 15.07.13, 08:19
          mama_amelii napisała:

> U nas dzieci mają własne szafki w sali,więc tornister nie będzie bardzo napęczn
          > iały.Wydawało mi się,żę w większości szkół tak jest.

Niby mają,a córki kolega ma tornister z takim zapięciem i często mu się nie domykał.wink (Po wakacjach III kl.SP).
    • sandra00 Re: tornister herlitz smart 30.07.13, 09:50
      Po długim zastanawianiu się którego Herlitza wybrać kupiłam model MIDI PLUS różni się od MIDI kieszonkami bocznymi , kupiłam akurat na allegro z niemiec za 130 złotych stan nowy przykładowy link
      www.fussball-fanshop-24.de/Markenartikel/Herlitz/Schulranzen/Herlitz-Schulranzen-Set-4-teilig-Midi-Plus-HOT-WHEELS-III::5218.html
      wczoraj w Auchan widziałam comfort za 139 i smart za 239 .
    • anula56 Re: tornister herlitz smart 31.07.13, 15:28
      Kupiliśmy rok temu tornister compact - bardzo fajny, różowy z kotem, coś w stylu Hello Kitty, ale niestety po roku córce się odwidział kolorsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka