nadzieja05 18.06.13, 14:26 prosz epoleccie jakis sprawdzony i dobry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroddytta Re: cisnieniomierz 18.06.13, 15:13 Polecam firmę Omron, profesjonalna jakość w sensownej cenie. Oczywiście zdecydowanie z rękawem naramiennym, nie żaden na nadgarstek, szczególnie w przypadku osoby starszej, a jeśli są jeszcze jakieś poważne choroby itd. to koniecznie skonsultować czy podstawowy model elektroniczny będzie dokonywał wiarygodnych pomiarów. Poziom skomputeryzowania już dowolny Odpowiedz Link Zgłoś
gucia2009 Re: cisnieniomierz 24.04.14, 10:59 Jakieś 10 lat temu kupiłam tacie Omron-poleciła mi go koleżanka, która pracowała w sklepie z art. medycznymi. Do tej pory spisuje sie bez zarzutu. W ubiegłym roku kupowałam sobie i teściom i tez działają bezawaryjnie. Wszystkie sa z rekawami i warto kupić z zasilaczem bo na samych bateriach krótko działa. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: cisnieniomierz 24.04.14, 15:09 Omrony są nie do zdarcia. Od niedawna posiadam M3 i jestem bardzo zadowolona. Kiedyś można było trafić egzemplarze produkowane w Japonii, teraz niestety tylko chińszczyzna, ale co począć... Odpowiedz Link Zgłoś
mama.gucia Re: cisnieniomierz 24.04.14, 21:09 Tez mam omrona i dziala bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
19rosa Re: cisnieniomierz 24.04.14, 12:33 a ja mam złe zdanie o ciśnieniomierzach formy omron, nie wiem może mam felerny egzemplarz, mierzy jak chce. Natomiast polecam hartmana, mimo, że droższy ale przynajmniej nie wariuje jak się ziewnie, poruszy albo odezwie podczas mierzenia. Zwróć tylko uwagę na szerokość mankietu bo są różne. Im większy obwód ręki tym szerszy powinien być mankiet, przy czym oczywiście da się zmierzyć szerokim obwodem ciśnienie drobnej osobie ale może to być bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
armaiti1 Re: cisnieniomierz 24.04.14, 14:17 Mi lekarka poleciła taki: www.medansklep.pl/product/Automatyczny-cisnieniomierz-naramienny/?id=361 Kupiłam, używam od trzech lat - bezawaryjny, niezawodny, dokładny. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: cisnieniomierz 15.04.16, 16:32 Urządzenie działa ale rzep szybko się zużył i nie trzyma rękawa przy pompowaniu. Wymiana całego rękawa kosztowna. Odpowiedz Link Zgłoś