Dodaj do ulubionych

regał billy -ikea

17.07.13, 17:26
Urządzam dziecku pokój , szukałam prostych białych regałów na ksiażki , przejrzałam w internecie ofertę i wybrałam billy z ikei .Pojechałam i wróciłam z niczym. Regał wydał mi się tandetny i rozklekotany, być może jest to wina złego czy niedokładnego złożenia albo zużycia . Czy -jeśli macie te właśnie regały - takie od nowości , własnoręcznie złożone,także uważacie że są one raczej dość marne ?
Obserwuj wątek
    • kanna Re: regał billy -ikea 17.07.13, 19:07
      Jest tandetny uncertain Mam taki wąski słupek, bo akurat się mieścił mi w dziurze w pokoju. Tył odchodzi, koniecznie musi być przykręcony do ściany.
      • damakama Re: regał billy -ikea 17.07.13, 19:34
        Od 6 lat mam we wnęce w przedpokoju billego w okleinie brzozowej - jest po kres możliwości załadowany książkami i jest ok - trudno powiedzieć, że go "użytkujemy", wszystko z nim dobrze, nic nie odłazi, nic się nie odkleiło, nie obiło, nie połamało, nie chwieje się - ale też nikt go nie rusza z miejsca (poza jednym malowaniem ścian). Koleżanka ma w mieszkaniu całą ścianę z tych regałów i też nie zauważyłam żeby coś się z nimi złego działo. Myślę, że jakość adekwatna do ceny.
        • nenka1 Re: regał billy -ikea 17.07.13, 20:50
          Ja mam jeden taki regał biały z szybami od dwóch lat i podobnie i jak u Damakama jest ok. Jakość adekwatna do ceny to prawda.
    • s_mag_s Re: regał billy -ikea 18.07.13, 13:37
      Wg mnie billy ma jedną wadę - nadaje się na wypoziomowane powierzchnie, bo sam się wypoziomować nie da (w przeciwieństwie np. do regałów besta), co do jakości - użytkuję zarówno ja, jak i w rodzinie od kilku lat - są stabilne, wytrzymałe (zapakowane na max książkami), mimo braku przykręcenia do ścian (i to z górną dostawką) i przestawiania kilkukrotnego nie wykazują oznak rozklekotania.
    • agus-ka Re: regał billy -ikea 19.07.13, 09:44
      mam billego od jakiś 11-12 lat w okleinie brzozowej. Dla mnie rewelacja, bo nie zajmują dużo miejsca. Póki co nic sie z nim nie dzieje, stoi sobie przykręcony do ściany od 7 lat, czyli odkąd mam dziecko, wczesniej stał sam sobie. Regałów mam kilka z tej serii, do żadnego nie mam zastrzeżeń, choć były kupowane w różnych odstępach czasu.
      • a-e-p Re: regał billy -ikea 19.07.13, 10:07
        Tez mam Billiego + nadstawki od 11 lat. Jest od nowosci wyładowany ksiazkami + przykrecilismy go do sciany ze wzgledu na dzieci. Rewelacyjnie sie spisuje, półki sie nawet od ciezaru nie odkształciły, zajmuje mało miejsca.
    • mamama56 Re: regał billy -ikea 08.09.13, 00:31
      Są praktyczne i raczej trwałe. Za taką cenę super jakość to nigdy nie będzie.
      • krasulas Re: regał billy -ikea 08.09.13, 07:53
        dokładnie
        ja byłam na tyle "odważna", że kupując go w wersji z drzwiami (góra szyba, dół zasłonięty) użytkuję go jako ...barek. U góry mam jakieś szkło, dół obciążony butelkamismile
        dokręcony do ściany wygląda bardzo ok
        wizualnie - w wersji bez drzwiczek - przeszkadza mi ilość dziurek do regulacji wysokości półki
    • erty02 Re: regał billy -ikea 08.09.13, 11:43
      Mam od 10 lat w okleinie bukowej z nadstawkami, załadowany książkami. Nadal wygląda ok.

Do Billy pasują idealnie pojemniki materiałowe KUSINER, po 4 małe do szafki 80cm albo 2 duże poprzecznie:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20163265/
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10163261/
      Świetne rozwiązanie do posortowania mniejszych zabawek, samochodzików, klocków itp.
    • deleine Re: regał billy -ikea 08.09.13, 14:51

z ogólnodostępnych regałów billy to jedyny, który się nadaje. mam ich kilka, w tym jeden od lat nastu, kilka razy razy rozkręcany i skręcany - nic się z nimi nie dzieje
      obłożone dwoma rzędami książek nawet nie udają, że się uginają
    • asia_i_p Re: regał billy -ikea 08.09.13, 15:40
      Mamy przykręcone do ściany. Tył rzeczywiście u jednego odszedł, nie wytrzymał tego że dziecko regularnie dopychało książki do samego końca. U reszty się trzyma.
      Dębowe półki to nie są, ale już prawie 5 lat stoją bezawaryjnie, nie odbarwiają się, nic się nie łuszczy.
      • lia Re: regał billy -ikea 09.09.13, 13:14
        My mieliśmy billego z szybami, jako biblioteczkę. Dopóki mieszkaliśmy sami był OK, aczkolwiek od nowości drzwiczek nie dało się idealnie wyrównać - jedno skrzydło opadało nieco bardziej niż drugie. Na dodatek uchwyt do otwierania notorycznie się zsuwał. Sam regał rzeczywiście wygląda dość wiotko, u nas stał obciążony książkami i było OK. Nie był przykręcany do ściany i "dał radę". Natomiast wywaliliśmy go, kiedy urządzaliśmy w tamtym pokoju pokój dziecięcy. Ja się jednak bałam, że będzie mało stabilny i poleci na dziecko. Taki tymczasowy mebel IMHO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka