Dodaj do ulubionych

Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty

01.08.13, 10:54
Jakie dobre krzesełko możecie polecić? będę wdzięczna za sugestie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • berciunia1 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 01.08.13, 12:19
      my mamy od roku gold-klee.pl/picture/Geuther/filou/ogolne.jpg geuther filou kosztowało 300zł z wysyłką - jet super, po roku używania wygląda jak nowe, a ja używam go jeszcze do innych celów- np mycia okien, i wchodzenia na wysokoścismile jest naprawdę mocne i baaardzo stabilne
      w zeszłym roku pisałam o nim na tym forum- przeszukaj w wyszukiwarce

teraz widziałam je za 345 zł,
      • afroddytta Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 01.08.13, 12:36
        Przeszukaj forum o krzesłach do biurka było sporo.

Ja dla swojego pierwszoklasisty (i pozostałych dzieci 4 i 2latka) mam krzesła Danchair, kupione na początku roku (za ok 230 zł), sprawują się świetnie, jak dla mnie rewelacja! Nie mogę sobie tylko darować, że tak późno je odkryłam smile
    • ewulka26 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 01.08.13, 13:11
      jakim cudem udało Ci się w takiej cenie dostać te krzesełka. Ja potrzebuję też 3 i cena mnie przerażała do tej pory.
      • kasiadove Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 01.08.13, 15:09
        Na amazonie są takie przeceny/promocje a przesyłka darmowa.
        • afroddytta Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 01.08.13, 15:44
          Dokładnie, jeśli to pytanie było do mnie dot. Danchaira to kupowałam na brytyjskim amazonie, najpierw jedno chyba za 220 zł i po prostu się zakochałam w nim. Potem dokupiłam dla młodszych dzieci (one mają je przy stole w kuchni, potem planuję przenieść do biurka) już za chyba 230 zł, oczywiście przesyłka darmowa i błyskawiczna smile
          Zaraz rodzę kolejnego malucha i też jak będzie tylko siedział planuję go w Danchaira wsadzić i do stołu kuchennego smile
          • malwi_31 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 01.08.13, 20:01
            A coś innego oprócz Stokke, Danchair, Trip Trap? Do jakiego wieku te krzesła posłużą? wszędzie są jako krzesła dla niemowlaków
            • afroddytta Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 01.08.13, 20:17
              Ja zakładam, że do końca, w sensie, że obciążeń maksymalnych ono nie ma, więc dopóki będzie mu wygodnie (a zakładam, że kilka lat, ma teraz 6,5r) będzie miał do biurka. Na zdjęciach w googlu są też pokazane różne osoby też nastolatek, osoba dorosła, ale zobaczymy. Cena 200 zł jest moim zdaniem niska, w sensie, że normalne krzesła tyle kosztują a jednak przynajmniej przez te kilka lat Danchair jest dużo wygodniejszy, przez możliwość dopasowania wysokości, podnóżek, brak możliwości bujania. Dlatego dla 2 i 4 latka na pewno mi się zamortyzuje smile
              • ef_ka81 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 02.08.13, 12:59
                Witam, też chce kupić krzeslo Danchair dla mojego syna.

Czy ktoś mógłby mnie poinstruowac jak kupic na amazonie to krzesełko, gdyż nigdy nic z zagranicy nie zamawiałam a i z algielskim u mnie nie najlepiej i jak sie tam płaci ?będe wdzięczna
                • afroddytta Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 02.08.13, 13:58
                  Na prawdę kupowanie na amazonie jest prostsze niż na allegro smile
                  Przede wszystkim warto poczekać na jakąś promocję, bo normalna cena nie jest zbyt atrakcyjna, choć i tak niższa niż w PL.
                  Musisz mieć jakąś kartę płatniczą kredytową albo normalną (nie wiem czy wszystkie ale z mBanku działa).
                  Przejrzyj archiwum wiele razy były dokładne instrukcje, chyba przy wątkach z Danchairem również.
                  • ef_ka81 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 02.08.13, 18:16
                    dzięki smile
                  • lis-si Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 02.08.13, 20:14
                    Ja czaję się na stokke bądź danchair dla mojego dziecka, ale zastanawiam się czy to oparcie nie jest za niskie? Pewnie będzie sięgać do połowy pleców i nie wiem czy to wygodne gdyby dziecko chciało się oprzeć?
                    • malwi_31 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 02.08.13, 22:16
                      Czy naprawdę nie ma innych godnych uwagi krzesełek ewentualnie foteli do biurka? chyba nie są to jedyni producenci produkujący dobre krzesła dla dzieci? chętnie poczytam na temat innych, może ktoś zaproponuje coś innego wink będę wdzięczna
                      • afroddytta Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 02.08.13, 23:21
                        Przeszukaj wątki było trochę innych propozycji od takich jak Danchair, ale po kilkaset zł do takich biurowych foteli po nawet 1000 zł.
                      • olga727 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 03.08.13, 08:02
                        malwi_31 napisała:

> Czy naprawdę nie ma innych godnych uwagi krzesełek ewentualnie foteli do biurka
                        > ? chyba nie są to jedyni producenci produkujący dobre krzesła dla dzieci? chętn
                        > ie poczytam na temat innych, może ktoś zaproponuje coś innego wink będę wdzięczna

Poszukaj w B.R.W. tam mają różne krzesła do biurka(niedługo powinni mieć tzw.szkolną promocję",widziałam też krzesła w Tesco.My też rozglądamy się za krzesłem do biurka. Dla starszej kupiliśmy (2 lata temu) w B.R.W.-bardzo fajne tapicerowane z podłokietnikami,nic się z nim złego nie dzieje. wink
                        • iwek33 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 03.08.13, 10:09
                          Moje dzieci mają krzesła Ketler Chair plus, takie:
                          allegro.pl/kettler-krzeslo-chair-plus-promocja-salon-i3430823538.html
                          Niestety widzę, że teraz są bardzo drogie, ponad 400 zł, ja kupowałam po ok 300zł, ale to jakiś czas temu.
                          Osobiście stwierdzam, ze chłopcy siedzą dużo bardziej prawidłowo na takich krzesłach bez kółek, na takich typowo biurowych na kółeczkach krzywili się, jeździli, trzymali nogi na podłokietnikach, teraz siadają, odrabiają lekcje , starszy czasami siedzi bardzo długo i nigdy nie narzekał, że mu niewygodnie.
                        • kinder0610 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 04.08.13, 14:27
                          zobacz sobie krzesła moll - wg mnie rewelacja
                          www.biurkamoll.pl/pl/c/Krzesla/32
                          albo Kettler
                          www.babyvip.pl/pl/p/Krzeslo-Kettler-Berri-niebieski/1064
                    • jeziorowa Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 08.08.13, 18:50
                      Moja córka ma stokke. Jest super wygodne zarówno dla niej jak i dla młodszego rodzeństwa. Ja też lubię na nim siedziećsmile Jest drogie, ale uważam, że to bardzo dobrze wydane pieniądze.
    • pasik Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 04.08.13, 00:30
      Krzesło obrotowe czy zwykłe drewniane było największym złem przy odrabianiu lekcji.
      Szkoda że nie robiłam zdjęć- jak dziecko potrafi"usiąść"
      Po szaleństwie forumowym kupiłam Dan Chaira...strzał w 10..w ogóle krzesła tego typu są super.
      Dzisiaj polecałam kolejnej osobie- pewnie z 2 sztuki kupismile
      • malwi_31 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 11:19
        A czy ktoś się może wypowiedzieć na temat np. takiego krzesełka? www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19894448/
        • agni71 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 11:52
          Jest obrotowe i na kółkach, dla mnie to dyskwalifikuje je jako krzesło dla dziecka. Miałam, widziałam, jak corka siedzi, sprzedalam bez żalu. Naprawdę zdecydowanie lepsze są krzesła typu DanChair (i tańsze od zalinkowanego) czy TrippTrapp, bo dziecko siedzi prawidłowo, ma podparcie dla stóp, a krzeslo dzięki regulacji wystarcza na długo.
          • malwi_31 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 12:53
            Przyznam, że bardzo ciężko jest dostać krzesło bez kółek, dlatego pytam jakie możecie polecić również z podłokietnikami oprócz krzeseł typu danchair tak do 300 zł.
            • magdalenkaad Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 12:58
              ...ktoś tu polecał wyżej krzesła za ponad 1 600 zl... no za taką cenę to już nie wiem jak cudownie się musi siedzieć....... Sorry, ale nie mogłam się oprzeć co do komentarza
              • kinder0610 Re: do magdalenkaad 05.08.13, 14:57
                najfajniej krytykować bez zobaczenia krzesła i używania. Gwarantuję ci, że są osoby, które kupują krzesła za ponad 1600zł. No i niestety cudownie się na nich siedzi. Na dodatek użytkuje się je przez wiele lat. Tylko zobaczyłaś cenę i szczęka ci opadła coo??? Dokładnie to krzesło ma to co powinno, szkoda, że tyle kosztuje, ale nie masz wybór i możesz kupić inne.
                • magdalenkaad Re: do magdalenkaad 05.08.13, 15:26
                  1) nikogo nie krytykowałam..... 2) szczęka mi nie opadła, bo też lubię fajne i dobre jakościowo rzeczy...i wiem, że jakość kosztuje..... , ale autorka watku w korespondencji napisala że do 300 zł smile
                  • kinder0610 Re: do magdalenkaad 05.08.13, 15:40
                    zwróć uwagę, że w pierwszym wątku-pytaniu autorki nie ma nic o 300 zł smile, więc można odpowiedzieć na pytanie nie czytając wszystkich wpisów.
          • dolores12 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 12:57
            Osobiście polecam Kettler Chair Plus, kupiłam synowi rok temu na Amazonie za coś koło 250 zł z wysyłką. Mamy też w domu Danchair, służy córce od niemowlęctwa i przy stole służy doskonale ale nie wyobrażam go sobie za bardzo przy biurku w malutkim pokoiku, bo o te wystające płozy z tyłu bardzo łatwo zaczepić. Krzesło to ma też tę wadę, że małe dziecko go łatwo nie przesunie samo gdyż jest ciężkie. Albo będę za każdym razem dziecko przy nim sadzać i dosuwać do blatu, albo siądzie samo i będzie siedziało krzywo.
            • malwi_31 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 14:09
              A co myślicie o takim najzwyklejszym krześle bez kółek? Mamy regulowaną wysokość biurka. Czy na takim krześle dziecko będzie miało prawidłową postawę? chciałabym poczytać o innych krzesłach niż Danchair wink
              • agni71 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 14:15
                No więc, skoro nie DanChair (dlaczego właściwie nie?), to miałam zaproponować maksymalnie regulowane biurko + zwykłe krzesło. Z tym, ze dla pierwszoklasisty chyba jednak trudno będzie tak dobrać biurko, zeby nogi nie dyndały, a blat biurka nie sięgał pod brodę. Moja najstarsza tak ma, biurko Kettler + zwykłe krzesło, no, ale to przy wzroście ponad 140 cm.

• malwi_31 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 15:59
                  A tego typu? www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80225802/
                  Gdzieś czytałam, że krzesło dla dziecka powinno mieć również podłokietniki. Ja nie wiem, tak długo już szukam i wszystkie krzesła są na kółkach
                  • agni71 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 16:10
                    Szczerze mówiąc, to nie wiem, dlaczego upierasz się przy podlokietnikach. Jak dziecko robi cos przy biurku, to pochyla sie nad biurkiem i podlokietników nawet nie dotyka. Ręce są na biurku. Nie bardzo potrafie sobie wyobrazić, do czego podlokietniki mogą byc potrzebne przy biurku?
                    Za to mogę sobie wyobrazić, że przeszkadzają w przysunięciu krzesła do biurka. Ja bym sie przy podłokietnikach nie upierała, ważniejsza jest prawidlowa postawa (krzesła kręcone i na kólkach sprzyjają wykrzywianiu) i mozliwość postawienia stóp na podłodze lub podstawce, jak w DanChair, majtanie nogami pod biurkiem tez sprzyja przyjmowaniu nieprawidlowej postawy i chyba męczy na dłuższą metę...

Pokazane krzesło pewnie Ok, o ile dziecko dosięga całymi stopami do podloża. Podlokietniki, moim zdaniem, zbędne, chyba, ze mnie przekonasz wink
                    • laleczkamajeczka Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 16:18
                      Koleżanki polecają mi to krzesło allegro.pl/krzeslo-dzieciece-obrotowe-ministyle-gtp-nowy-styl-i3424868945.html tylko ze stopkami allegro.pl/kolka-gumowane-do-parkietow-paneli-lubstopki-mocne-i3431266108.html
                      • agni71 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 16:38
                        Polecają, bo? Pewnie same takie mają dla dzieci, a nie znaja innych. Ja krzeslo obrotowe dla dziecka miałam, i widziałam jak w nim siedzi. Dlatego odradzam.
                        • olga727 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 18:19
                          agni71 napisała:

> Polecają, bo? Pewnie same takie mają dla dzieci, a nie znaja innych. Ja krzeslo
                          > obrotowe dla dziecka miałam, i widziałam jak w nim siedzi. Dlatego odradzam.

Wiele zależy od samego dziecka,jak będzie korzystać z tego krzesła. wink
    • cortinka Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 05.08.13, 23:12
      A my mamy takie krzesełka i jak na razie spisują się super:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/qj/ri/hkte/oZv5BFGd8UOzkSbaAB.jpg

Nie wiem, czy są już dostępne w Polsce, ja swoje kupowałam w Czechach. Kosztowały połowę ceny Tripp-Trappa. A są co najmniej tak samo solidne i przez możliwość łączenia dwóch kolorów - ciekawsze.
      • aklekotka do cortinka 06.08.13, 09:38
        Gdzie w Czechach można kupić te krzesełka? I o co pytać?
        Jesteśmy przed wyjazdem, będziemy blisko granicy, moglibyśmy jeden dzień poświęcić na poszukiwanie krzesełka smile
        • cortinka Re: do cortinka 07.08.13, 13:02
          Krzesełka kupowałam w sklepie internetowym z Ostravy, ale właścicielka była tak uprzejma, że podwiozła krzesełka do przygranicznego polskiego miasta i tam je sobie odebrałam.
          • agata96134 Re: do cortinka 07.08.13, 13:53
            jakiś namiar do tego sklepu mogłabym prosić? A może są dostępne gdzieś stacjonarnie, blisko granicy?
            • cortinka Re: do cortinka 07.08.13, 15:02
              Nie wiem, czy mogę tutaj podać adres tego sklepu, nie chciałabym być posądzona o jakąś reklamę. Może prześlę Ci go na maila?
              • glory77 Re: do cortinka 07.08.13, 23:53
                ja poproszę namiar na sklep na mleczajka@op.pl
                Dzięki
              • agata96134 Re: do cortinka 08.08.13, 08:28
                poproszę na blachol@o2.pl
                Pozdrawiam
                • cortinka Re: do cortinka 08.08.13, 10:05
                  Odpisałam smile
                  • magma_pl Re: do cortinka 08.08.13, 10:22
                    Szkoda że się z Tobą nie zgadalam jak kupowałas swoje,to bym tam kuriera podeslala.od nich wysyła bardzo droga,wtedy krzeslo wychodzi prawie tyle co tripp trapp sad
                    • cortinka Re: do cortinka 08.08.13, 10:39
                      Dopytaj dokładnie o tę przesyłkę, bo mnie zaproponowano wysyłkę gratis z Polski (po przedpłacie na konto). Ta babeczka mieszka gdzieś przy granicy i może podjechać do PL i wysłać krzesełko pocztą. Przynajmniej tak było wtedy, kiedy ja kupowałam krzesełka, czyli jakieś półtora miesiąca temu.
                      • teresska Re: do cortinka 08.08.13, 12:41
                        Tutaj można te krzesełka kupić
                        jidelni-zidlicky.heureka.cz/detska-nastavitelna-zidle-jitro-prirodni/
                        ale przeliczając na złotówki to już chyba wolałabym Geuther kupić bo wychodzi podobnie a oparcie fajniejsze i siedzisko szersze.
                        • magma_pl Re: do cortinka 08.08.13, 14:17
                          a w tym geuther da się regulować głębokość siedziska i podnóżka ? bo w tym czeskim zdaje się że można
                          • teresska Re: do cortinka 08.08.13, 14:24
                            Głębokości to chyba się nie da regulować ale bardziej mi się samo oparcie podoba i siedzisko

jidelni-zidlicky.heureka.cz/geuther-filou-jidelni-zidlicka/galerie/
                            jidelni-zidlicky.heureka.cz/detska-nastavitelna-zidle-jitro-prirodni/galerie/
                      • perspektywa13 Re: do cortinka 08.08.13, 18:35
                        Prosze, podaj mi ten sklep. Może jak Pani kilka zamówień do Polski będzie miałą, to zgodzi sie wysłać z Polski, by taniej było.
                        • perspektywa13 to czeskie co cortinka kupowała, 09.08.13, 12:31
                          wysyłkę ma gratis do Polski.
                          • magma_pl Re: to czeskie co cortinka kupowała, 09.08.13, 13:43
                            poważnie? to podaj proszę linka,tu lub na priv
                            a ono ma regulacje głębokości siedziska i podnóżka ?
                        • mamaanet Re: do cortinka 09.08.13, 13:55
                          również bardzo proszę smile z góry dziękuje serdecznie, mamaanet@gazeta.pl
                          • cortinka Re: do cortinka 09.08.13, 14:03
                            Widzę, że dziewczyny podają tu linki do różnych sklepów, więc...:
                            www.babymall.cz

Chodzi o krzesełka Jitro:
                            www.babymall.cz/advanced_search_result.php?keywords=jitro&x=0&y=0
                            • magma_pl Re: do cortinka 09.08.13, 14:27
                              cortinka,ma ono tą regulacje głębokości jak w TT ? i czy można do nich pisać po polsku ?
                              • magma_pl Re: do cortinka 09.08.13, 14:34
                                ok,widzę że ma.
                                • cortinka Re: do cortinka 09.08.13, 14:46
                                  Ma i można pisać po polsku smile
                                  • magma_pl Re: do cortinka 09.08.13, 15:33
                                    cortinka,jeszcze ci trochę podokuczam. w jakim kolorze masz to krzesło? i czy zdjęcia z tego sklepu dobrze je oddaje ?
                                    • cortinka Re: do cortinka 09.08.13, 17:02
                                      Nie ma sprawy, możesz podokuczać wink
                                      Moje krzesełka są w "zachowawczych" kolorach: boki są bukowe, a oparcie, siedzisko i podnóżek - białe. Dzięki temu do wszystkiego pasują i krążą sobie między biurkami a stołem w jadalni wink
    • neptunka Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 09.08.13, 19:37
      Czy dzieciaki szkolne bez oporu korzystają z tych niemowlęcych krzesełek typu Danchair? Do jakiego wieku/wzrostu one posłużą?
      • agni71 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 10.08.13, 12:46
        https://m.online4baby.com/arinclude/dl/uploads/wpim1t/image1large_1758XObWbX9lJM.jpg/as/Babydan%20danchair%20wood%20high%20chair%20baby%20to%20young%20adult%20illustration.jpg

Same niemowlaki na tej fotce wink

• olga727 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 10.08.13, 16:25
          Wiem,że powyżej pisałam o krzesłach obrotowych na kółkach.Mam jednak pytanie:czy ktoś z Was ma dla drobnego i mniejszego pierwszaczka taki klęcznik/klękosiad ? Jeśli tak,czy on się sprawdza na co dzień ? allegro.pl/klekosiad-dbaj-o-kregoslup-wlasnego-dziecka-i3434798406.html
      • afroddytta Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 10.08.13, 17:04
        U mnie bez oporów korzystają 2, 4 i prawie 7 latek.
        Co do ograniczeń to było wiele razy pisane, Stokke nie ma, Danchair ma chyba wagowe 120 kg, pozostałe lepiej sprawdzać bo Hauck Alfa wg. niektórych żródeł 20 lub 40 kg, kilka innych wymienianych na forum też miewało np. 30 kg i to moim zdaniem moze być nieco bezsensowny zakup (był na forum jakiś wątek o chyba polskim krzesełku tego typu o dop. wadze 20 kg i chyba 2 latce pod którą się ono zarwało uncertain)
    • lindx Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 10.08.13, 16:47
      A ja wymyśliłam aby kupic takie krzeseło regulowane https://meblewsieci.com/files/galleries/id2/0/1/id230/3_krzeslo_z_regulacja.jpg. Poniżej jakie mają możliwości regulowania.
      https://zalacznik.wp.pl/d665/image001.gif?p=2&t=IMAGE&st=GIF&ct=QkFTRTY0&wid=28100&POD=1&type=&zalf=Nowe&tsn=137614522510557666&sid=ab39623ca551b6b809d90a5b9d68b240.
      To krzeseło ma możliwośc regulowania 1-2, 3-4, 5-6.
      • agni71 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 10.08.13, 18:02
        Takie krzesło jest fajne, pod warunkiem, ze biurko tez mozesz wyregulować, żeby dziecko miało blat na odpowiedniej wysokości, a jednocześnie nie majtało nogami w powietrzu.

• lindx Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 11.08.13, 11:54
          Biurko można kupić oddzielnie smile komplet kosztowały 350 + 30 koszt wysyłki.
          • jooska2 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 16.08.13, 22:51
            mozesz napisac gdzie kupilas ? podaj prosze producenta, bo link nie chodzi.
      • jooska2 liddx 16.08.13, 22:50
        co to za producnet krzeselka ? link nie chodzi.
        • lindx Re: liddx 24.08.13, 20:09
          Sorki nie miałam dostępu do netu. Adres strony www.abiz.pl lub meblewsieci.com
    • edelstein Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 11.08.13, 13:36

Na sto procent nie Trip trappa i mu podobnych no Name.Kasa wyrzucona w bloto.

Najwiekszym wrogiem czlowieka jest i bedzie alkohol.Jednak w biblii jest napisane,ze wrogow nalezy kochac.
      • mamaanet Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 11.08.13, 13:44
        kiedy można się spodziewać promocji na amazonie smile?
      • olga727 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 11.08.13, 14:50
        edelstein napisała:
        > Na sto procent nie Trip trappa i mu podobnych no Name.Kasa wyrzucona w bloto.
        >
        Dlaczego nie takich krzeseł: wywrotne czy niewygodne czy co ?(pomijam kwestię ceny) A ty jakie kupiłaś/kupisz ?
        • edelstein Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 11.08.13, 15:11

Moj przedszkolak mial oba,no Name tun Name jakies bylo 70€kosztowalo w kazdym razie przy czestym wycieraniu farba zaczela sie luszczyc,podnozek wypadac,bo oczywiscie Jak sie zluszczyla farba w miejscu gdzie laczyl sie z reszta to byly luzy.Srubki Same wypadly.
          Trip trapp,minus numer jeden rysuje parkiet,jest nieodporny na lekkie uderzenia,zwyczajnie zaczela schodzic farba.Niedopuszczalne,by krzeslo,ktore jest reklamowane jako od malucha do doroslosci po roku wygladalo Jak z wystawki.Fakt jest stabilne,ale kazde krzeslo o tym ksztalcie bylo stabilne,bo tak jest wyprofilowane.Synowi bylo wygodnie,tzn nie narzekal,nawet bez materialowego poddupnika,ale za ta cene oczekuje wiekszej wytrzymalosci szczegolnie,ze to krzeslo na lata.
          W efekcie jesli ktos chce takie krzeslo to niech kupi,ale tansze ni wymieni po roku na nastepne.Nie bedzie zal kasy.

Najwiekszym wrogiem czlowieka jest i bedzie alkohol.Jednak w biblii jest napisane,ze wrogow nalezy kochac.
          • olga727 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 11.08.13, 15:19
            Dzięki za odpowiedź i radę.
            • edelstein Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 11.08.13, 23:12

Jest mi zwyczajnie szkoda ludzi,ktorzy Beda skladac na to krzeslo kase,a potem Beda mieli tego pecha przekonac sie,ze nie dosc,ze nie wart swej ceny to ogolnie nie wart zainteresowania.No chyba,ze dla kogos mocno porysowane krzeslo z odchodzaca farba jest szczytem marzen.Na razie moje dziecko do szkoly nie dzis,ale jesli przez ten czas nie pojawi sie cos co mi odpowiada to wykosztuje sie na identyczne pod wzgledem wygladu i profilowania krzeslo,ale u stolarza z dobrej jakosci materialu.

• nunik Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 12.08.13, 09:55
                Ja też jestem na etapie kupowania krzesła. Ocecnie mamy czerwone dobrekrzesło.
                Wierzcie, że dziecko potrafi na każdym krześle siedzieć krzywo. Córka powoli z niego wyrasta i szukam nowego. Odpadają wyżej wymienioe krzesła ze zwględu na wzrost. Krzesło obrotowe też przerabialiśmy, potem szkolne i ostatecznie dobrekrzesło. Czy może ktoś ma szkolne krzesło plastikowe titan ?
                • aleksandra1977 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 12.08.13, 11:27
                  a Kettler?
                  • malwi_31 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 01:22
                    Sorry dziewczyny, ale mnie się już nie chce czytać o tych wszystkich Danchairach i temu podobnych. W każdym wątku o krzesłach do biurkach, ciągle i w kółko o tym jednym typie krzesła. Ja takiego nie chcę, może miałoby to sens gdybym miała je od początku, gdy dziecko było niemowlakiem, ale teraz szukam czegoś innego, ale zapewniającego dziecku prawidłową postawę. Wierzyć mi się nie chce, że nie ma innych krzeseł wink w każdym bądź razie dziękuję za wszystkie sugestie. Chętnie poczytam na temat innych krzeseł (nie obrotowych). Dzięki i pozdrawiam
                    • agni71 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 11:34
                      nie bo nie? Na przekór forum niech dziecko nie ma wygodnego krzesła? Dziecinne to jakieś.

Podawałam ci chyba wyżej alternatywę: biurko regulowane na wysokośc w duzym zakresie i zwykłe krzesło, tak niskie, żeby dziecko opierało całe stopy na ziemi. Cenowo chyba srednio korzystne (trzeba wymieniać krzeslo co jakis czas, a mocno regulowane biurka są drogie), ale przynajmniej unikniesz znienawidzonego DanChair.

daj znać, na co sie zdecydujesz, na pewno na forum jest więcej przeciwniczek DanChair, to chętnie skorzystają...

W sumie nie wiem dlaczego nie DCh, cenowo ci nie pasuje, wygląd ci się nie podoba? Sądząc po poniższym, to chyba głównie cena jest argumentem na nie.

>Ja takiego nie chcę, może miałoby to sens gdybym miał
                      > a je od początku, gdy dziecko było niemowlakiem, ale teraz szukam czegoś innego
                      > , ale zapewniającego dziecku prawidłową postawę.

Jesli użytkowanie przez 5-6 lat to dla ciebie krótko, jesli chodzi o dziecięce krzesło, to ja nie wiem, jak długo musiałabys cos uzytkować, zeby ci sie zamortyzował zakup. Wózka głębokiego używa się rok, standardowego krzesełka do karmienia przez ok. 2 lata, fotelika samochodowego - kilka lat. Jakos ludzie kupują (nie wiem, moze ty nie?) i "opłaca" im się to. Opłaca w sensie, ze w danym momencie zycia tej rzeczy potrzebują, niezależnie od tego, ze nie będzie używana do pełnoletności dziecka. Krzesło do biurka mozna za parę(dziesiąt) złotych póżniej odsprzedać, więc troszkę pieniędzy sie zwróci.
                      Moje dzieci na DanChair przesiadały się po okresie niemowlęcym, a ponieważ uzywają ich przy stole jadalnym, to do biurka i tak musiałam dokupić kolejny egzemplarz. 10-latka juz w zeszłym roku dawała radę przy regulowanym biurku na zwykłym krześle (ale biurko to był wydatek duzo większy niż DCH).
                      • olga727 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 11:52
                        agni71 napisała:

> Jesli użytkowanie przez 5-6 lat to dla ciebie krótko, jesli chodzi o dziecięce
                        > krzesło, to ja nie wiem, jak długo musiałabys cos uzytkować, zeby ci sie zamor
                        > tyzował zakup. Wózka głębokiego używa się rok, standardowego krzesełka do karmi
                        > enia przez ok. 2 lata, fotelika samochodowego - kilka lat. Jakos ludzie kupują
                        > (nie wiem, moze ty nie?) i "opłaca" im się to. Opłaca w sensie, ze w danym mome
                        > ncie zycia tej rzeczy potrzebują, niezależnie od tego, ze nie będzie używana do
                        > pełnoletności dziecka. Krzesło do biurka mozna za parę(dziesiąt) złotych póżni
                        > ej odsprzedać, więc troszkę pieniędzy sie zwróci.

Widzisz:te rzeczy,które wymieniłaś czyli wózek,fotelik,krzesełko - kupujesz bo musisz je mieć, ale krzesełka DCH nie musisz mieć. Zresztą tamte rzeczy też się kupuje na dłużej. Ja kupowałam wózek 2 w 1,krzesełko ze stoliczkiem (że można je rozstawić i nawet trzylatek skorzysta),foteliki miałam 2: kołyskę i dla starszych dzieci. Moje córki dziedziczyły je po sobie,a potem sprzedałam wink Tak więc krzesełka DCH choć są bardzo funkcjonalne,to po prostu zbyt drogie. W sumie rozumiem,dlaczego nie chce DCH bo w każdym wątku tylko te,są polecane jakby nic innego nie istniało wink Nie lubię nachalnych reklam. wink
                        • agni71 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 12:02

> Widzisz:te rzeczy,które wymieniłaś czyli wózek,fotelik,krzesełko - kupujesz b
                          > o musisz je mieć, ale krzesełka DCH nie musisz mieć.

Nie musisz mieć krzesła DCh (przeciez nie pisałam wyżej, ze musisz mieć wózek Emmaljunga, krzesełko Chicco i fotelik Maxi-Cosi), ale jakies krzesło do biurka to chyba konieczny zakup?

Zresztą tamte rzecz
                          > y też się kupuje na dłużej.

Ale nie na dłużej niz służy takie krzesło, prawda?

Ja kupowałam wózek 2 w 1,krzesełko ze stoliczkiem (
                          > że można je rozstawić i nawet trzylatek skorzysta),foteliki miałam 2: kołyskę i
                          > dla starszych dzieci.

Z fotelikiem, to mnie zadziwiasz. Twoje dzieci nie miały oddzielnych fotelików w przedziałach wagowych 9-18kg i 15-36 kg?

Moje córki dziedziczyły je po sobie,a potem sprzedałam ;

No więc krzesło tez mozna odsprzedać.

> ) Tak więc krzesełka DCH choć są bardzo funkcjonalne,to po prostu zbyt drogie.

200-300 zł, a nawet regularna cena w Polsce ok. 400 zł za cos, czego używa się, lekko licząc, 5 lat, i póżniej mozna odsprzedać za chociażby 50 zł? No to ja mam inne pojęcie tego, co "zbyt drogie".

> W sumie rozumiem,dlaczego nie chce DCH bo w każdym wątku tylko te,są polecane j
                          > akby nic innego nie istniało wink

Sa polecane równiez inne krzesła tego typu (jak ktoś sie uprze, to widzi tylko to co chce widzieć), te chyba najbardziej, bo najwięcej osób na forum je zakupiło (bo mają dobrą relacje ceny do jakości i czasu użytkowania, szczególnie zakupione w promocji na amazonie) i polecają, to co mają, i co im się sprawdza. A to, że nie chce czegos z przekory, tylko dlatego, ze inni polecają, to dziecinada. A niech kupi obrotowy fotel (te co pokazywała były w cenie DCh), tylko niech sobie daruje fikcję pod tytułem "proszę o radę".

>cryingNie lubię nachalnych reklam. wink

Obrażasz mnie tym stwierdzeniem.

• olga727 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 17:39
                            agni71 napisała:

Nie podałaś konkretnej nazwy,ale pisałaś tylko o wózku głębokim -na rok wink

>
                            > Z fotelikiem, to mnie zadziwiasz. Twoje dzieci nie miały oddzielnych fotelików
                            > w przedziałach wagowych 9-18kg i 15-36 kg? Jak oddzielne ? Ty myślisz,że mam bliźniaki ? nie, między nimi są 3 lata różnicy.Miały: kołyskę i ten średni. Potem ze średniego przesiadły się na podkładki i fotelika z tego przedziału 15-36 kg. nie miały. wink

>
                            > No więc krzesło tez mozna odsprzedać.
                            Pod warunkiem,że znajdziesz klienta w okolicy.A tak przy okazji: do jakiego wieku są te DCH ?
                            >
                            > > ) Tak więc krzesełka DCH choć są bardzo funkcjonalne,to po prostu zbyt dr
                            > ogie.
                            >
                            > 200-300 zł, a nawet regularna cena w Polsce ok. 400 zł za cos, czego używa się,
                            > lekko licząc, 5 lat, i póżniej mozna odsprzedać za chociażby 50 zł? No to ja m
                            > am inne pojęcie tego, co "zbyt drogie".

Każdy ma inny próg finansowy. Nigdzie nie natknęłam się na DCH za ok.50 zł. Bo wtedy może bym za tyle kupiła. wink

> > W sumie rozumiem,dlaczego nie chce DCH bo w każdym wątku tylko te,są pole
                            > cane j
                            > > akby nic innego nie istniało wink
                            >
                            A
                            > to, że nie chce czegos z przekory, tylko dlatego, ze inni polecają, to dziecina
                            > da. A niech kupi obrotowy fotel (te co pokazywała były w cenie DCh), tylko niec
                            > h sobie daruje fikcję pod tytułem "proszę o radę".

Ja kupiłam dla córki obrotowe,tapicerowane i z regulacją wysokości 2 lata temu - jesteśmy zadowoleni z tego krzesła.

> >cryingNie lubię nachalnych reklam. wink
                            >
                            > Obrażasz mnie tym stwierdzeniem.
                            >
                            To jest stwierdzenie ogólne i nie odnoszę go do nikogo Ad personam wink
                            • agni71 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 19:00
                              > agni71 napisała:
                              >
                              > Nie podałaś konkretnej nazwy,ale pisałaś tylko o wózku głębokim -na ro
                              > k
                              wink

Tak, pisałam - bo wózka głębokiego uzywa sie około roku. A jednak osoby, którym zalezy na wygodzie dziecka, decydują sie na ten zakup, mimo, że "to tylko na rok". Nie bardzo rozumiem, co cię w tym bawi...
                              >
                              Jak oddzielne ?

No oddzielne w sensie, ze najpierw z fotelika 0-13 kg dziecko przesiada sie do takiego 9-18kg, a później do fotelika z przedziału 15-36 kg.

Ty myślisz,że
                              > mam bliźniaki ? nie, między nimi są 3 lata różnicy.Miały: kołyskę i ten średni
                              > . Potem ze średniego przesiadły się na podkładki i fotelika z tego przedziału 1
                              > 5-36 kg. nie miały. wink

Nie miałam na mysli bliźniaków (co mają bliźniaki do tego?). No dobra, ty przesadziłaś dziecko 15-18 kg od razu na podstawkę, jednak większość osób ten trzeci fotelik kupuje, co akurat moim zdaniem jest rozsądne, i dziwię się tym, którzy ten etap pomijają, przecież cierpi na tym bezpieczeństwo dziecka. Dziecko osiąga wagę 15 kg w różnym wieku, ale nawet 5-latki sa moim zdaniem za małe na jeżdżenie na samej podstawce.
                              >

> > No więc krzesło tez mozna odsprzedać.
                              > Pod warunkiem,że znajdziesz klienta w okolicy.

to tak samo jak z wózkiem i fotelikiem samochodowym, nieprawdaż?

A tak przy okazji: do jakiego wi
                              > eku są te DCH ?

na zdjęciach producenta na krzesłach siedzą nawet dorośli. Na stronie dystrybutora w Polsce piszą, ze do 15 lat. W praktyce, myślę, ze dopóki dziecku jest wygodnie (siedzisko nie jest tak głębokie jak w normalnym krześle, ale podobno mozna zamienić miejscami siedzisko z podnózkiem, który jest głębszy - dla mnie np. siedzisko jest za płytkie, żeby wygodnie siedzieć), lub dopóki krzesło się nie rozwali.

> >
                              >
                              > Każdy ma inny próg finansowy. Nigdzie nie natknęłam się na DCH za ok.50 zł. Bo
                              > wtedy może bym za tyle kupiła. wink

To cena, za jaką ja sprzedawałabym takie krzesło, jakby moje dzieci wyrosły, a krzesło nadawałoby się jeszcze do użytku. Te cene podałam jako przykładową kwotę, jaka mogłabys z ceny krzesła odzyskać, sprzedając je. Nie zrozumiałaś?

> Ja kupiłam dla córki obrotowe,tapicerowane i z regulacją wysokości 2 lata temu
                              > - jesteśmy zadowoleni z tego krzesła.

ja tez takie kupiłam dla córki, jednak zadowolona nie byłam, bo krzesło powodowało krzywe siedzenie. Dlatego polecam inne, które uważam za lepsze. Od obrotowego lepsze juz będzie zwykłe krzeslo na 4 nogach, do którego dobierze sie odpowiednią wysokość blatu.

Jeszcze co do cen, oczywiście każdy ma jakies tam swoje ograniczenia finansowe, ktorych nie przeskoczy. jednak akurat dobrze dobrane krzesło na lata ja uwazam za dobrą inwestycję, zaoszczędzić wolałabym na czymś innym (choćby na biurku czy .... słodyczach wink).
                              • mamaanet Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 19:36
                                kiedy może być na nie promocja na amazonie?z góry dziękuje
                                • mmala6 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 19:38
                                  www.amazon.co.uk/gp/product/B001CIZCM0/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=baby
                                  • pasik Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 19:57
                                    no to będzie szaleństwo zakupowa, biały był bardzo poszukiwany!
                                    • agni71 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 20:13
                                      no, niestety, ale "temporarily out of stock"
                              • olga727 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 20:09
                                agni71 napisała:

> > Nie podałaś konkretnej nazwy,ale pisałaś tylko [b]o wózku głębokim -na [u
                                > ]ro
                                > > k[/u][/b] wink

> Tak, pisałam - bo wózka głębokiego uzywa sie około roku. A jednak osoby, którym
                                > zalezy na wygodzie dziecka, decydują sie na ten zakup, mimo, że "to tylko na r
                                > ok". Nie bardzo rozumiem, co cię w tym bawi...

W sklepach są też wózki 2 w 1,a nawet 3 w 1 i one starczają na dłużej niż rok.
                                > No oddzielne w sensie, ze najpierw z fotelika 0-13 kg dziecko przesiada sie do
                                > takiego 9-18kg, a później do fotelika z przedziału 15-36 kg.
                                Spotkałam foteliki,że masz 2 przeddziały wiekowe w 1 foteliku: 9-36 kg.

> > . Potem ze średniego przesiadły się na podkładki i fotelika z tego przedz
                                > iału 1
                                > > 5-36 kg. nie miały. wink
                                >
                                > Nie miałam na mysli bliźniaków (co mają bliźniaki do tego?
                                To,że trzeba jednocześnie,na każdy przedział wiekowy mieć po 2 foteliki.). No dobra, ty przes
                                > adziłaś dziecko 15-18 kg od razu na podstawkę, jednak większość osób ten trzeci
                                > fotelik kupuje, co akurat moim zdaniem jest rozsądne, i dziwię się tym, którzy
                                > ten etap pomijają,
                                > >
                                >Powiem ci,że też uważam te "ostatnie" foteliki za dobre rozwiązanie,bo dziecko ma ochronę z boku.W naszym samochodzie są poduszki boczne i doszliśmy do porozumienia,że będzie jeździć na podkładce."Koleżanki też jeżdżą,a ona nie jest dzidziusiem". wink

> > > No więc krzesło tez mozna odsprzedać.
                                > > Pod warunkiem,że znajdziesz klienta w okolicy.
                                >
                                > to tak samo jak z wózkiem i fotelikiem samochodowym, nieprawdaż?

Nie. Jak pisałam wcześniej: na foteliku i wózku można zaoszczędzić i kupić tańsze,a jak ktoś ma mały dochód to obejdzie się bez tego krzesła DCH i do biurka/stołu dostawi zwykłe krzesło , a nie firmowe. sad Wielu ludzi zwyczajnie nie stać na takie krzesło dla jednego dziecka gdy ma tych dzieci dwoje troje czy jeszcze więcej. sad

> > Ja kupiłam dla córki obrotowe,tapicerowane i z regulacją wysokości 2 lata
                                > temu
                                > > - jesteśmy zadowoleni z tego krzesła.
                                >
                                > ja tez takie kupiłam dla córki, jednak zadowolona nie byłam, bo krzesło powodow
                                > ało krzywe siedzenie. Dlatego polecam inne, które uważam za lepsze. Od obrotowe
                                > go lepsze juz będzie zwykłe krzeslo na 4 nogach, do którego dobierze sie odpowi
                                > ednią wysokość blatu.

> Jeszcze co do cen, oczywiście każdy ma jakies tam swoje ograniczenia finansowe,
                                > ktorych nie przeskoczy. jednak akurat dobrze dobrane krzesło na lata ja
                                > ]uwazam za dobrą inwestycję, zaoszczędzić wolałabym na czymś innym (choćby na b
                                > iurku czy .... słodyczach wink).

Za taką inwestycję na lata uważam to obrotowe i regulowane;bo córka będąc już szkole średniej też będzie mogła na nim siedzieć i odrabiać lekcje przy biurku,bez regulacji nachylenia blatu. Takie było w zestawie razem z meblami,które kupowaliśmy gdy miała 2 latka. Gdy kupowaliśmy drugie biurko (dla młodszej),to nie natknęłam się na to z regulacją blatu i kupiłam "zwykłe".Na razie,przy tym "zwykłym" biurku,ma "zwykłe" krzesło. Jednak "tęsknym wzrokiem" patrzy na krzesło siostry. wink
                                • agni71 Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 18.08.13, 20:18
                                  dobrze dobrane krzesło na lata
                                  > ja

> > ]uwazam za dobrą inwestycję, zaoszczędzić wolałabym na czymś innym (choćb
                                  > y na b
                                  > > iurku czy .... słodyczach wink).
                                  >
                                  > Za taką inwestycję na lata uważam to obrotowe i regulowane;bo córka będ
                                  > ąc już szkole średniej też będzie mogła na nim siedzieć i odrabiać lekcje przy
                                  > biurku,bez regulacji nachylenia blatu.

Tak, to tez inwestycja na lata. Jednak ja mialam na mysli dobrze dobrane krzesło, a obrotowego za takie nie uważam.

Gdy kupowaliśmy drugie biurko (dla młodszej)
                                  > ,to nie natknęłam się na to z regulacją blatu i kupiłam "zwykłe".Na razie,przy
                                  > tym "zwykłym" biurku,ma "zwykłe" krzesło. Jednak "tęsknym wzrokiem" patrzy na k
                                  > rzesło siostry. wink

Tak, dla dzieci takie krzesla są atrakcyjne, moje córki tez lubiły sie na nim kręcić.
    • neptunka a co sądzicie o takim krześle? 19.08.13, 09:54
      www.meblesosnowe.pl/krzeslo-kt-201-p-1972.html
      • agni71 Re: a co sądzicie o takim krześle? 19.08.13, 10:02
        Wizualnie krzesło nie podoba mi się (no ale komus może sie podobać, oczywiście), mam wątpliwości co do stabilności nóżek (inne krzesła tego typu mają płozy, dzięki czemu bardzo trudno je przewrócić). Krzesło nie jest tanie. To juz to czeskie ładniejsze, o ile wybierze się jednobarwną wersję.
        • afroddytta Re: a co sądzicie o takim krześle? 19.08.13, 10:51
          Ja dokładnie mam takie same wątpliwości co do stabilności tzn. jestem praktycznie pewną że na DCH ani mój 2 ani 4 latek nie jest w stanie sie wywalic nawet opierając się nogami o blat stołu, natomiast w tym wypadku, podobnie w hauck czy kilku innych proponowanych te nóżki wydają mi nie do końca pewne w takim dość wysokim krześle. Może warto też przejrzeć youtube, tam poszukać filmików z tymi krzeselkami, kiedyś właśnie widziałam filmik z dziewczynka jak fika chyba na TT.
          • jooska2 Re: a co sądzicie o takim krześle? 19.08.13, 21:23
            hauck jest stabilny. nawet bardzo.
    • neptunka czy promocje na Danchair na Amazonie 22.08.13, 10:00
      zdarzają się często czy wspomniana tu cena 250zł to był pojedynczy przypadek?
      • afroddytta Re: czy promocje na Danchair na Amazonie 22.08.13, 11:58
        Ja kupowałam w dwóch rzutach, najpierw za 220 potem chyba z 1,5 mies. później za ok. 250, nie wiem czy miałam szczęście czy tak bywa (ja kupiłam podstawowy kolor, jeszcze w międzyczasie była promocja na białe).
        • neptunka Re: czy promocje na Danchair na Amazonie 22.08.13, 12:04
          nie wiem, czy czekać na to, że zdarzy się promocja, czy kupić to czeskie...
          • mamaanet Re: czy promocje na Danchair na Amazonie 22.08.13, 12:33
            a to czeskie ile kosztuje?
            • neptunka Re: czy promocje na Danchair na Amazonie 22.08.13, 12:56
              jakieś 480 zł
              • agni71 Re: czy promocje na Danchair na Amazonie 22.08.13, 13:04
                danChair na amazonie nawet bez promocji wychodzi taniej od tego czeskiego. W Polsce DanChair tez kosztuje niespełna 400 zł. Na czym polega fenomen tego czeskiego?
                • mamaanet Re: czy promocje na Danchair na Amazonie 22.08.13, 13:50
                  no właśnie, już wolałabym na allegro
                • neptunka Re: czy promocje na Danchair na Amazonie 23.08.13, 12:38
                  chyba dobra cena?
                  www.amazon.co.uk/gp/product/B001CIZCM0/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=baby
                  tylko ten biały kolor - syn nie ma w pokoju nic białego, nawet skarpetek smile
                  a nie, sufit jest biały smile
                  • mamaanet Re: czy promocje na Danchair na Amazonie 23.08.13, 13:01
                    smile zawsze można coś zmienić, też sie zastanawiam czy dla syna kupić
    • neptunka a takie krzesło? 22.08.13, 14:15
      https://www10.kinnarps.com/Images/Products/educationchairs/Size3/Casper_299TGR.jpg

to jest krzesło Casper firmy Kinnarps
      • agni71 Re: a takie krzesło? 22.08.13, 15:40
        Wygląda nieźle. Jaka cena?
      • kkatarynka serdecznie proszę o zdjęcie "dużego dziecka" 09.09.13, 21:21

serdecznie proszę o zdjęcie "dużego dziecka" na krześle danchair.

Moja szesciolatka waży 26 kg i mierzy 128 cm. Jest sens kupować jej do szkoły takie krzesło?
        Wszystkie grafiki z starszymi dziecmi i danchiarem są takie że to dziecko stoi koło krzesła- nie jest to przekonywujące....

Czy ktoś moze mi przesłać na maila lub wkleic tutaj zdjecie 10 latka korzystajacego z tego krzesła- moze być głowa zamalowa w pait`cie wink zupełnie mi to nie przeszadzasmile
        • agni71 Re: serdecznie proszę o zdjęcie "dużego dziecka" 09.09.13, 21:54
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ag/ab/lkp0/KKjb1FHNUZsBN7DGSB.jpg

na zdjęciu 10-latka
          • kkatarynka Re: serdecznie proszę o zdjęcie "dużego dziecka" 15.09.13, 22:46
            Agni71 -wielkie dzięki!!
            Powinnaś teraz dostać prowizję od producenta - bo to zdjęcie koronny argument przekonujący mnie do tego krzesła smile
            • kr.kr Re: serdecznie proszę o zdjęcie "dużego dziecka" 16.09.13, 21:29
              Hehehe a mnie wrecz przeciwnie sad
              Akurat danchair srednio mi sie podobal i bez tego, ale obawiam sie, ze kazde moze miec tak samo... Chodzi o podparcie stop. Niech ktos zaprzeczy, ze w tego typu krzeslach sie nogi tylko ma pietach opieraja sad
              Albo i nie. Nie zaprzecAjcie, pewnie i tak nie bedzie mi sie chcialo przekopywac, przez taki tasiemcowy watek wink
    • neptunka Re: Krzesło do biurka dla pierwszoklasisty 27.08.13, 12:38
      Kupiłam to czeskie krzesełko. Danchair, mimo że tańszy, mi się po prostu nie podoba wizualnie. Teraz czekam na dostawę i już doczekać się nie mogę smile
      • ferrr krzesełko Jitro 27.08.13, 16:03
        Ja też kupiłam, już dotarło i jest super. I wygląda ładnie (nie zagraca pokoju).
        A sześciolatek siedzi prosto, bez strofowania smile

• kasia12_2 Re: krzesełko Jitro 09.09.13, 16:10
          Długo czekałaś na to czeskie krzesełko? Bo wpłaciłam już tydzień temu i dalej nic.
          • neptunka Re: krzesełko Jitro 09.09.13, 20:17
            Ja czekałam 4-5 dni.
          • jana111 Re: krzesełko Jitro 10.09.13, 10:26
            Ja dostałam jeszcze przed zapłatą smile
            • kasia12_2 Re: krzesełko Jitro 10.09.13, 19:15
              szczęściara, po wpłacie pani przestała odpisywać na e-maile
              • jana111 Re: krzesełko Jitro 11.09.13, 11:39
                A w którym sklepie kupowałaś? Ja z panią wymieniłam chyba ze 20 maili, zaraz do niej napiszę to mogę Ci dać znać czy się odezwała- jeśli to ta sama pani smile
    • mala_malgo w końcu i ja kupiłam - Hauck Alpha ;-) 30.08.13, 22:01
      Oj ile ja rozterek miałam zanim zdecydowałam, które krzesło będzie odpowiednie do biurka dla mojego 7-latka .... brrrr aż strach wspominać! Ostatecznie wybrałam Hauck Alpha i .... jestem mile zaskoczona smile Krzesło mega stabilne, mocne, ładne i wygodne! Zaokrąglone wszystkie krawędzie! Nie ma opcji zrobienia sobie krzywdy. Młody siedzi prosto smile nie ma dziwnych pomysłów, po prostu siedzi i nic innego nie przychodzi mu do głowy! Jedna malutka wada jaką zauważyłam- podnóżek mamy już ustawiony na najniższym położeniu, wiec za rok będziemy musieli z podnóżka zrezygnować, albo dać krzesło do stolarza aby zrobił dodatkowe rowki niżej. Chyba ta druga opcja będzie bardziej realistyczna, bo krzesło jest fantastyczne i nie zrezygnujemy z niego tak szybko. A córeczka (4 l.) jest zachwycona. Wchodzi sobie na nie i siedzi jak LORD wink Podoba jej się taki bajer ze stopniem. Teraz jestem pewna, że to jest udany zakup. Polecam. Na stronie producenta podają, że starcza w zasadzie na całe życie lub do 90kg. Więc chyba jest bardzo wytrzymałe. Ktoś gdzieś pisał, że pod 20kg dzieckiem się chwieje... Trudno mi w to uwierzyć. Ja siadałam na naszym i nic się nie dzieje. Być może ktoś miał już mocno wyeksploatowane...., używane, albo naprawdę jakiś 1 felerny egzemplarz się trafił. Ja polecam smile
      • gie-oska82 Agi71 10.09.13, 10:44
        co to za krzeslo co wkleilas??i do jakiego wieku ono moze posluzyc??
        • gie-oska82 Re: Agni71 przepraszam za pomylke :)w nicku.. 10.09.13, 10:45
        • agni71 Re: Agi71 10.09.13, 11:44
          "słynny" na forum DanChair. Tu: Tekst linka piszą, że do 15 lat. Moja najstarsza aktualnie ma 11 lat i ciągle uzywa w jadalni (chociaz przy biurku o dużej regulacji wysokości akurat ma zwykłe czworonozne krzesło).
          Przy biurku uzywają obecne 7-latka i 9-latka.
          • uczula Re: Agi71 11.09.13, 14:38
            powiem szczerze, ze nic mnie tak nie przekonalo do tego krzesla jak zdjecie tu na forum z siedzacym dzieckiem. no bo wlasnie wydawalo mi sie, ze ono jest za plytkie. Za male dla 7 latka. tym bardziej ze to nie jest krzeslo na rok, czy na dwa, ale do oporu.
            400zl to cena zaporowa...jednak niestety.
            Na amazonie nigdy nie kupowalam.
            w tej chwili widze ze jest ich pod dostatkiem w cenie bardzo rozniacej sie w zaleznosci od koloru.
            no ale z samym amazonem musialabym powalczyc...
            • mamanatalki87 amazon 11.09.13, 15:36
              ja ' zamówiłam ' na amazonie białego danchaira jak był " niedostępny " .. To było ok miesiąc temu .. jakieś 2 tyg temu zmieniło mi się w zamówieniu z " niedostępnego " na date wysyłki na koniec września .. zobaczymy czy wyślą smile a cena 56 F .
              • mamaanet Re: amazon 11.09.13, 15:54
                no właśnie ja też zamówiłam,ciekawe czy przyjdą smile
                • mamaanet Re: amazon 28.09.13, 09:39
                  czy do kogoś już przyszedł danchair z amazona?
          • mamaanet Re: Agi71 16.09.13, 08:16
            a jak sie sprawuje to krzesełko? z góry dziękuje za opinie
            www.amazon.co.uk/Hauck-Alpha-Wooden-Highchair-Natural/dp/B000K7BELW/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1379311969&sr=8-2&keywords=danchair
            • sdec Re: Agi71 16.09.13, 11:19
              Ja ostatecznie zakupiłam tripp trapp stoke. Mogę zrobić zdjęcie z 8-latkiem. Kupiłam chyba w dobrej cenie.
              • gie-oska82 Re: sdec 16.09.13, 13:56
                To wstaw zdjecie swojego 8-latka na tym krzesle. I zdradz gdzie i za ile kupilas tripp trapp??

a jak myslicie jest sens kupowac takie krzeslo uzywane?
              • kr.kr Re: Agi71 16.09.13, 21:34
                Ja tez prosze o fotke z uzytkownikiem, cene, sprzedawce i wrazenia smile
              • katkago Re: Agi71 06.03.14, 10:51
                Sdec, proszę wstaw zdjęcie swojego dziecka na krześle Tripp trapp.
                • katarzyna1117 Re: Agi71 11.03.15, 21:02
                  Szkoda, że temat się urwał, bo też szukam krzesła do biurka i interesuje mnie zdjęcie starszego dziecka. Zastanawiam się jak siedzi na nim dziecko 10-12 letnie, czy opiera się na tym krześle? oparcie wygląda na niskie. Przeczytałam całą rozmowę, jestem za, żałuję, że nie dowiedziałam się o tych krzesłach już dawno temu. Dzieci mogły ich używać już jakiś czas (starszy 5 lat, młodsza 2).
                  • kkatarynka Mam dwa krzesła 11.03.15, 22:08
                    Mam dwa krzesła :Casper firmy Kinnarps dla synka i rosnące krzesełko Jitro Baby dla córki (duża ośmiolatka). Polecam oba. Na tym Jitro Baby to spokojnie i wygodnie sama siedzę smile

• justyszda Re: Mam dwa krzesła 11.03.15, 23:18
                      Też mam dwa, ale Jitro. Katarynka, a czy nie przesuwają Ci się blaty? U mnie od czasu do czasu, pomimo porządnego skręcenia się przesuwają.
                      • kkatarynka Re: Mam dwa krzesła 12.03.15, 16:10
                        Mam prawie rok od kwietnia 2014 i nic się nie działo.
                        • katarzyna1117 Re: Mam dwa krzesła 13.03.15, 00:08
                          Katarynka a jak jest z oparciem?jest wygodne? myślę przyszłościowo o starszym dziecku. Chcę kupić dwa: dla synka 5,5 lat i córki 2 latka. Zastanawiam się nad danchair a Jitro. Jitro mają w fajnych kolorkach ale za 500 zł trochę dużo, danchair są na allegro za niecałe 400zł. Oparcia wyglądają na niskie na zdjęciach i w jednym i drugim (starsze dzieci na zdj. siedzą bokiem i nie widać jak się, opierają).
                          • agni71 Re: Mam dwa krzesła 13.03.15, 08:42
                            generalnie, to popatrz na dzieci, jak siedzą przy stole i jedzą, czy rysują - w takiej pozycji będą równiez odrabiały lekcje. Moim zdaniem, wysokie oparcie w takim krześle nie jest potrzebne, bo człowiek przy tych czynnościach pochyla się do przodu. Moja najstarsza ma 12 lat i dopiero w najbliższym czasie zrezygnujemy z DanChair przy stole jadalnym (z tym, że my mamy stosunkowo niskie krzesła zwykłe w stosunku do stołu)...
                            Dla 5,5 i 2- latków jak najbardziej opłaca się kupić tego typu krzesła, bo jeszcze długo będą korzystały.
                          • kkatarynka Re: Mam dwa krzesła 13.03.15, 09:19
                            Agni71 ma rację - oparcie nie ejst aż tak istote- ważna jest prawdisłowa postawa i wygoda . Na tym krzesełku Jitro to nawet mnie się wygodnie siedzi, a do drobinek nie należę. Mogę spokojnie i z czystym sumieniem polecić go na długie lata użytkowania. Jest naprawdę stabilne, bezpieczne i tak jak mówisz ma wiele wersji kolorystycznych wieć dobierzesz do prawie każdego pokoju smile
                            • katarzyna1117 Re: Mam dwa krzesła 21.03.15, 23:41
                              Kupiłamsmile przyszły dzisiaj. Pani bardzo miła, odpowiada na maile. A krzesełka fajne, mamy kolory niebieski i różowy, oba śliczne. Jestem zadowolona, dzieci cały czas chcą na nich siedzieć smile i siedzą prościutko smile Reszta wyjdzie podczas używania ale na razie jak najbardziej polecam
                              • samanta25 Re: Mam dwa krzesła 07.04.15, 21:04
                                A na jak długo wystarczy to krzesło Jitro tzn. do jakiego wieku??
                                • kkatarynka Re: Mam dwa krzesła 16.06.15, 16:37
                                  Jesli chodzi o funkcjonalność to raczej bez limitu. Dorosła osoba siedzi na nim prawidłowo. Myślę , że wcześniej się znudzi niz się z niego wyrośnie.
                        • justyszda Re: Mam dwa krzesła 14.03.15, 09:58
                          To może jednak mam słabo skręcone smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka