Dodaj do ulubionych

Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :(

08.08.13, 14:40
Hej, jakiś czas temu, może z pół roku temu po raz pierwszy zamówiłam ubranka na nextdirect i wszystko poszło szybko, bo po 3 dniach miałam przesyłkę u siebie (na pewno dostarczył kurier DHL). 1 sierpnia zamówiłam znowu ubranka i do tej pory cisza. Napisałam do Next-a i otrzymałam nr przesyłki, ale firma kurierska nazywa się SKYNET. Widzę na stronie, że to oni trzymają tą przesyłkę od 2 sierpnia, obecnie przesyłka jest w Warszawie. I teraz mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio zamawiały z tej samej strony ubranka. Czy Next zmienił kuriera, czy ta firma przekazuje na jakimś etapie DHL przesyłkę i to DHL dostarcza paczkę do adresata? Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • kropkowo_11 Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 08.08.13, 14:52
      Zamawiałam pod koniec lipca dwa razy z Nextdirect i w ciagu 3 dni paczki były u mnie (kurier DHL).
    • aleksandra1977 Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 08.08.13, 15:02
      zamówienie składałam w niedzielę. We wtorek przesyłka dotarła za pośrednictwem DHL.
      • celestia311 Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 08.08.13, 16:58
        Next ostatnio wysyła firmą Skynet, a w Polsce paczki przejmuje Siódemka.
        Niestety od jakiegoś czasu nie informują mnie o wysyłce paczki do Polski sad, 3 razy z rzędu uncertain.
        Co któreś zamówienie zdarza się mi też długo czekać, około 7 dni. Teraz np też mam opóźnioną paczkę. Nie wiem od czego to zależy, że raz wysyłają info o nadaniu przesyłki, raz nie. W większości przypadków paczka jest po 2 dniach u mnie. Teraz paczkę mam już 2 dni opóźnioną i kurier może mi zapukać do drzwi w każdej chwili, co jest wkurzające, bo jak dostaję info to wiem, kiedy mogę się go spodziewać uncertain.
        Może sprawdź status przesyłki na stronie Siódemki.
        • a-itagnieszka Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 08.08.13, 17:08
          Dzięki za informację. Już próbowałam sprawdzić, ale Next podał mi 12-cyfrowy numer, a na stronie Siódemki wymagany jest 13-cyfrowy numer. Ciekawi mnie też, czy to już będzie standardem wysyłka przez SKYNET, bo jeśli tak to chyba nie zaryzykuję ponownych zakupów.
          • aleksandra1977 Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 08.08.13, 17:38
            zadzwoń do Siódemki. Możliwe, że po przejęciu przez nich paczki, zmieni się ten numer.
            Nie wiem, czy to standard z wysyłką przez Skynet. Wprawdzie nie dostałam informacji z Next z numerem przesyłki, ale paczkę przyniósł mi kurier DHL, a zamówienie składałam 4.08.
    • 5cegielka Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 09.08.13, 13:28
      Zawsze ciuszki dostarczał dhl i dostawałam info o wysyłce, dziś doszła przesyłka po 3 dniach, zero info a na paczce adresy dwóch kurierów, skynet i xpress couriers z warszawy smile
      • magdalenkaad Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 09.08.13, 14:24
        też dostałam siódemką. Ale przyszła w 3 dni ( 3 go dostawa )
        . Awiza mailowego nie było
        • cold77 Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 26.08.13, 17:13
          Od sierpnia wszystkie paczki idą prze Sky Net, w Polsce przejmuje je Siódemka. Robiłam 3 zamówienia w sierpniu, pierwsze na początku i nie miałam powiadomienia mailowego, dwa w ubiegłym tygodniu czwartek i piątek - obydwa wyszły z UK dopiero w sobotę, dostałam maile do trakingu. Paczki dzisiaj dopiero są w Polsce czyli poniedziałek-, jutro dostawa.
          Odrobinę się wydłużył czas dostawy w porównaniu do DHL, ale ta firma pewnie jest tańsza. I tak spodziewam się,że z czasem przesyłka będzie płatna bo po UK nie jest bezpłatna.
    • a-itagnieszka Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 09.08.13, 17:13
      Dzięki dziewczyny za odzew i rady. Już, a właściwie dopiero dziś mam przesyłkę u siebie, po którą pojechałam osobiście. Oczywiście kurier woził paczkę w swoim samochodzie i nie wiadomo kiedy chciał ją dostarczyć. Woził ją już trzeci dzień, choć mieszkam od siedzimy firmy ok. 500 metrów. Porażka Siódemki na całej linii, żadnego telefonu, ani sms-a. Mogłam sama podejść i odebrać już kilka dni temu. Szkoda, że nie ode mnie zależał wybór kuriera, bo na pewno nie byłaby Siódemka. Pozdrawiam smile
    • eddzik Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 11.08.13, 21:12
      a jak rozmiarówka? ja nigdy nic nie zamawiałam. To 80-86 to bardziej nasze 86 czy 80?
      • a-itagnieszka Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 11.08.13, 21:43
        Ja zamawiam większe rozmiary, ale zawsze kieruję się wzrostem dziecka i ubranka pasują idealnie. Tylko z rajstopkami bywają niespodzianki. Niektóre wypadają mniejsze, inne większe.
      • kicia_beauty Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 12.08.13, 08:20
        Bardziej 86.
        • aleksandra1977 Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 12.08.13, 10:02
          w przypadku niemowlęcych wypadają większe (pamiętam, że pajace miały zawsze bardzo długie nogawki), ale już dla starszych dzieci wychodzi u nas tak, że to, co napisali na metce odpowiada faktycznemu wzrostowi dziecka i pasuje świetnie.
          Rzeczywiście kurtki, wg mnie również, są mniejsze i lepiej brać rozmiar większe.
      • bluex Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 12.08.13, 09:03
        Zdecydowanie górna granica albo i rozmiar większy.
        Moja corka chudzielec we wrześniu kończy 3 latka a chodzi w ubraniach next na 18-24 miesiące. Tylko kurtki zawsze musimy brać większe, bo sa małe (czyli dla nas zgodne z rozmiarem z metki). Np. Kurtka 2-3 latka jest dla odmiany teraz w sam raz.
        Jednak z drugiej strony moze byc to kwestia mojej drobnej córeczki.
        • 5cegielka Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 12.08.13, 10:13
          z moją jest podobnie zawsze kupuję rozmiar mniejsze wink
          • eddzik Re: Zakupy na nextdirect- problem z dostawą :( 14.08.13, 22:35
            no moja to tez chude takie a długie nie wiem po kim, wszystko z tyłka spada a nogawki już za krótkie, prawie same leginny nosi, czasem jakieś dresy, a ta oferta nexta zabójcza, to zamawiam, dzięki za info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka