Dodaj do ulubionych

Płatności Next

28.08.13, 13:48
Mam kartę PayPas, środki mam na koncie, ale nie mogę nią zapłacić.
Jaka może być przyczyna?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Płatności Next 28.08.13, 13:54
      paypass to nie karta tylko technologia płatnośći zbliżeniowych.
      co do problemów to być może masz blokadę na płatności internetowe lub limit takich płatnośći ustawiony na 0. ale o to to juz musisz dopytac w banku który ci kartę wystawił.
    • aleksandra1977 Re: Płatności Next 28.08.13, 14:25
      ale jaką Mastercard? Visa? MasterCard?
      Paypass oznacza tyle, że da się daną kartą płacić zbliżeniowo, czyli bez wkładania jej do terminala i wstukiwania numeru PIN. I tą funkcję mogą mieć (choć nie muszą) różne karty płatnicze/kredytowe, a więc np. wspomniane Mastercard, Visa, MasterCard, itd.
      • aleksandra1977 Re: Płatności Next 28.08.13, 14:27
        aleksandra1977 napisała:

> ale jaką Mastercard? Visa? Maestro?
        > Paypass oznacza tyle, że da się daną kartą płacić zbliżeniowo, czyli bez wkłada
        > nia jej do terminala i wstukiwania numeru PIN. I tą funkcję mogą mieć (choć ni
        > e muszą) różne karty płatnicze/kredytowe, a więc np. wspomniane Mastercard, Vis
        > a, Maestro, itd.
    • i_ja_tez Re: Płatności Next 28.08.13, 14:27
      Mastercard
      to jest karta na którą przelewa się pieniądze i dopiero można płacić
      czy tę kartę muszę jakoś aktywować?
      • aleksandra1977 Re: Płatności Next 28.08.13, 15:25
        ale nie możesz nią zapłacić, bo co? masz jakąś informację, jeśli próbujesz dokonać płatnosci?
        • i_ja_tez Re: Płatności Next 28.08.13, 15:41
          tak, że nie została dokonana
          transakcja niekompletna
        • kasiulka_s123 Re: Płatności Next 28.08.13, 15:48
          A jaki bank? Najprawdopodobniej musisz wejść na stronę banku, zalogować się i ustawić sobie limit do transakcji internetowych. Standardowo jest ustawiony na 0 - miałam tak w mBanku i ING, mąż w Kredyt Banku. Zmieniłam - i płatność przyjmuje. W mBanku pobiera kasę po wpisaniu nr karty, daty ważności i 3 cyfr z tyłu, w Ing przekierowuje na stronę banku aby się zalogować i robi przelew normalnie.
          Warto nie ustawiać dużego limitu, bo jak zgubisz kartę wszystkie dane do płatności masz na niej (i numer karty i data ważności i kod), albo po zakupach zmienić znowu na 0. Ostrożności nigdy za wiele. No chyba że nie nosisz jej ze sobą, tylko trzymasz w domu - małe ryzyko, że ktoś coś kupi na Twój rachunek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka