Dodaj do ulubionych

c&A Kurtki 3w1

31.08.13, 23:23
Czy kurtki typu 3w1 Palomino są grubsze niż kurtki narciarskie Rodeo?
Mam z zeszłego roku Rodeo - sprawdziła się, ale używana jako kurtka na co dzień przy niskich temperaturach wydawała mi się zbyt cienka.
Zastanawiam się w tym sezonie nad 3w1 czy może sama ta tkanina jest jakaś grubsza z wierzchu (pomijając polar) niż te narciarskie?????
Obserwuj wątek
    • fantomka44 Re: c&A Kurtki 3w1 01.09.13, 22:02
      Czy nikt nie miał takiej kurtki na zimę?
      • xxxtabxxx Re: c&A Kurtki 3w1 01.09.13, 22:10
        Miałam Palomino, nie miałam Rodeo, więc nie wiem jaka jest różnica. U nas ta pierwsza służyła jako zimowa. W cieplejsze dni bez polara, w bardziej mroźne z podpiętym polarem. Dzieć nie marzł. Ta, którą mieliśmy wypadała dość mała rozmiarowo.
        • fantomka44 Re: c&A Kurtki 3w1 02.09.13, 11:35
          Czyli te Palomino 3w1spokojnie można traktować jako zimowe kurtki?
    • anulka-am Re: c&A Kurtki 3w1 02.09.13, 11:49
      Mamy 3 w 1 Palomino i mam obawy czy na zimę będzie odpowiednia. Raczej na cieplejsze zimowe dni, w mroźne dni i na zabawy na śniegu będzie za cienka.
      Mamy też Rockpoint z materiałem raintex, ale różnicy w grubości na dotyk nie widzę, grubość polara mają identyczną.
    • tomanksa Re: c&A Kurtki 3w1 02.09.13, 13:12
      Kurtki Rodeo nigdy nie miałam, więc się nie wypowiem. Mam za to w domu dwie 3w1 Palomino. Jedna to taka typowo wiosenna kurtka, nieocieplana ( nie licząc oczywiście polaru). Druga zaś jest dużo grubsza, delikatnie watowana , z dopiętym polarem jak najbardziej nadająca się na zimę. Tak więc nie tylko od firmy ale i od modelu zależy grubość kurtki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka