Dodaj do ulubionych

allegro - pytanie

02.10.13, 11:00
Po długim czasie weszłam na allegro w poszukiwaniu butów dla córki. Zainteresowała mnie jedna aukcja na buty elefanten, wchodzę na nią, a tu mi wyskakuje jakieś okienko, które żąda podania użytkownika i hasła. Czy to jest normalne? Coś się w allegro zmieniło i nie można oglądać niektórych aukcji anonimowo? Czy to jakiś wirus?
Obserwuj wątek
    • deeds Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:03
      Dziwne, możesz skopiować linka? Sprawdzę u siebie.
      • sabinuczka Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:20
        Nie umiem skopiować nie podając hasła. Wpisuję elefanten 26. Filtruję nowe i to takie fioletowe kozaczki. Nr aukcji 3572703973. Sprzedający sklep Kolex.
        • erty02 Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:27
          Nic nie wpisuj do małych okienek z loginem, odwołuje się do serwera FTP (do ściągania plików). Pozamykaj wszystkie małe okienka klikając na krzyżyk w prawym górnym rogu.
          • erty02 Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:30
            Te małe okienka z loginem odwołują się do brakujących zdjęć (banery, logo itp.) w aukcji. Problem po stronie sklepu wystawiającego buty.
            • sabinuczka Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:34
              Aha, czyli sklep nie chce ode mnie wyłudzić żadnych danych tylko ma jakiś błąd? To już lepiej. Ale butów i tak już boję się zalicytować smile
              • erty02 Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:49
                Wg mnie zdjęcia, które miały się pojawić w aukcji po lewej stronie i na górze (banery, logo) znajdują się na ich serwerze w katalogu, do którego dostęp jest ograniczony hasłem.
                Każde wejście do aukcji próbuje wyświetlić te zdjęcia, stąd wyskakujące okienka do podania loginu (wymaga loginu z ich serwera FTP).

Nie przenieśli tych zdjęć do katalogu publicznego albo administrator zmienił pomyłkowo prawa do katalogu, który wcześniej był publiczny. Zwykłe niedopatrzenie.
                • julka-4 Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:55
                  Wchodzę na aukcję bez problemu.
                • sabinuczka Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:56
                  Dzięki za wytłumaczenie. A już węszyłam jakiś spisek smile
    • sikooorka Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:24
      faktycznie. wyskakuje jakieś dziwne żądanie.
      • patatajowa Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:25
        pewnie znowu maja jakąś awarie systemu..
        • sabinuczka Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:28
          Nie wiem, ja już kilka dni temu wchodziłam na tę aukcję i też tak było. I dziś chciałam sprawdzić, czy może coś się zmieniło smile
          • deeds Re: allegro - pytanie 02.10.13, 11:30
            mnie również wyskakuje to okienko, ale bez wpisywania zadnych danych!! kliknelam ok i zniknelo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka