laleczkamajeczka 06.10.13, 15:15 Potrzebuję kilka kalendarzy adwentowych dla dzieci w różnym wieku proszę napiszcie które polecacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 15:24 podstawowe pytanie czy ze słodyczami czy z zabawkami. Drugie podstawowe dla jak dużego dziecka ? Odpowiedz Link Zgłoś
laleczkamajeczka Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 15:29 chodzi o kalendarze z zabawkami , dzieci są w różnym wieku 3,4,6,8 lat Odpowiedz Link Zgłoś
zona.102 Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 16:12 Ja znam polecone przez koleżankę Playmobil -są dla chłopców i dziewczynek. Myślę, że dobre dla 3 latka jak i dla 8 latka Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 19:59 Hot Wheels mieliśmy i był słaby. 22 śmiecie np ołówek, magnes, naklejka + dwa autka resoraki - to wiadomo ok. Dobrze, że kupiony w %% za 12 czy 15 zł, bo więcej nie był wart. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 20:38 Dla 3-latka Playmobil, dla starszych dzieci Lego Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 21:02 ju_mi napisała: > Dla 3-latka Playmobil, dla starszych dzieci Lego Czy te kalendarze z zabawkami są jednorazowe,jak te z czekoladkami ? ( Do tej pory kupowałam,tylko z czekoladkami i na zabawkowych się nie znam). Odpowiedz Link Zgłoś
zona.102 Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 21:19 No raz dziennie wyciagasz zabawkę i po sprawie, a jaki to kalendarz wielorazowy???? Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 21:42 zona.102 napisała: > No raz dziennie wyciagasz zabawkę i po sprawie, a jaki to kalendarz wielorazowy > ???? Że można np.przełożyć te same zabawki w okienko o innym numerze niż było na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 21:50 olga727 napisała: > zona.102 napisała: > > > No raz dziennie wyciagasz zabawkę i po sprawie, a jaki to kalendarz wielo > razowy > > ???? > > Że można np.przełożyć te same zabawki w okienko o innym numerze niż było na poc > zątku. i można go użyć w roku następnym. Odpowiedz Link Zgłoś
amstill Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 21:58 olga727 napisała: > olga727 napisała: > > > zona.102 napisała: > > > > > No raz dziennie wyciagasz zabawkę i po sprawie, a jaki to kalendarz > wielorazowy ???? > > > > Że można np.przełożyć te same zabawki w okienko o innym numerze niż było > na początku. i można go użyć w roku następnym. Dobre Może lepiej użyj tych okienek np do przypraw typu cynamon, pieprz, papryka a jak się chłop przyzwyczai to przesypiesz mu dla odmiany w następnym tygodniu w inne okienko o innym numerze niż było na początku i będzie miał niespodziankę Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 11:45 amstill napisała: > > > Że można np.przełożyć te same zabawki w okienko o innym numerze niż > było > > na początku. i można go użyć w roku następnym. > Dobre > Może lepiej użyj tych okienek np do przypraw typu cynamon, pieprz, papryka a ja > k się chłop przyzwyczai to przesypiesz mu dla odmiany w następnym tygodniu w in > ne okienko o innym numerze niż było na początku i będzie miał niespodziankę Przecież pisałam,że nie kupowałam wcześniej zabawkowych kalendarzy i nie mam z nimi doświadczenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 22:01 olga727 napisała: > > > > Że można np.przełożyć te same zabawki w okienko o innym numerze niż było > na poc > > zątku. Jakoś sobie tego nie umiem wyobrazić: dzieciak otwiera okienko, znajduje np małe autko i za dwa dni to autko mu zabierasz, żeby włożyć do innego okienka? I za parę dni znowu wyjmuje z okienka to samo autko i znowu mu zabierasz, żeby przełożyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj02 Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 22:17 Nie, pewnie chodzi o takie, np. filcowe woreczki, które co rok napełniasz słodkościami, drobnymi zabawkami i innymi gadżetami. Ikea ma takie, a w ubiegłym roku miał też Rossman Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 11:48 beataj02 napisała: > Nie, pewnie chodzi o takie, np. filcowe woreczki, które co rok napełniasz słodk > ościami, drobnymi zabawkami i innymi gadżetami. Ikea ma takie, a w ubiegłym rok > u miał też Rossman Raczej o to. Dzięki. Dotąd kupowałam w Lidlu/Biedronce. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 11:47 iwek33 napisała: > olga727 napisała: > > > > > > > > Że można np.przełożyć te same zabawki w okienko o innym numerze niż > było > > na poc > > > zątku. > > Jakoś sobie tego nie umiem wyobrazić: dzieciak otwiera okienko, znajduje np ma > łe autko i za dwa dni to autko mu zabierasz, żeby włożyć do innego okienka? I > za parę dni znowu wyjmuje z okienka to samo autko i znowu mu zabierasz, żeby pr > zełożyć?? > Nie za parę dni,tylko za rok. A to różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 22:16 ja tak zawsze robie. kupuje kalendarz lego dla syna i najpierw otwieram wszystkie te okienka i zamieniam miejscami. po adwencie zabieram wszystkie te klocki, wkładam w jeszcze inne miejsca i na nowy sezon niespodzianka-kalendarz niby ten sam a jednak całkiem inny. tym sposobem juz 3 sezon syn ma niespodzianke z jednorazowego zakupu... Odpowiedz Link Zgłoś
zona.102 Re: Kalendarz adwentowy 06.10.13, 22:37 A okienka to taśmą czy może plasteliną zaklejasz? Sprzedaj mi swoj patent, plissss Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 08:24 olga727 napisała: > > Że można np.przełożyć te same zabawki w okienko o innym numerze niż było > >na początku. i można go użyć w roku następnym. Dlllllaczego zjawiłaś się na tym forum tak późno ile ja kalendarzy z niewiedzy wyrzuciłam Odpowiedz Link Zgłoś
ika_pop Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 08:41 a ja przezornie zostawiłam opakowanie i niespodzianka gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 11:50 kornnella napisała: > olga727 napisała: > > > > Że można np.przełożyć te same zabawki w okienko o innym numerze niż > było > > >na początku. i można go użyć w roku następnym. > > > > > Dlllllaczego zjawiłaś się na tym forum tak późno ile ja kalendarzy z niewiedzy > wyrzuciłam [img]https://www.simsdistrict.pl/forum/images/smilies/wallbash_2.gif[ > /img] Zbędna złośliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 08:53 Oj, kobity, padnę zaraz a tak juz na serio, kalendarze wielorazowego uzytku to np. takie: Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 09:06 Serio??? No dobra wiemy Nawet taki u nas chyba już 3 lata już pańszczyznę odrabia Wcześniej były handmade i nawet ładniej wyglądały Oprócz nich młody i tak dostaje pierwszego dnia kal czekoladkowy z ulubionym bajkowym bohaterem plus w ub roku w/w Hot Wheels. Tym samym codziennie były 3 kalendarze do sprawdzenia. Te gotowce z braku czasu z reguły otwierał po przedszkolu. A po kilku okienkach Hot Wheels zraził się do śmieci i otwierał kilka na raz jak sobie przypomniał Odpowiedz Link Zgłoś
laleczkamajeczka Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 10:36 Kiedy i gdzie najlepiej kupić kalendarze ? Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 11:02 Ja wczoraj nabylam w TK Maxx bardzo fajny kalendarz Hello Kitty, z figurkami i malymi mebelkami. Jesli wierzyc w ceny "przed", kosztował wczesniej 86 zl, ja zaplacilam 24,99 zl. MAm 3-latke - imho 3-latek jest za maly na kalendarz Playmobil, nie doceni go po prostu, a rok pozniej nie bedzie juz tego efektu wow, bo juz taki mial Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 11:24 Jak przełożysz figurki do innych okienek wg zaleceń Olgi to może "efekt wow" bedzie mocniejszy A tak poważnie to mój bardzo lubił figurki Playmobile właśnie w wieku 2-4 l. One są duże i porównywalne do Lego Duplo może nawet fajniejsze, bawił się nimi długo. W wieku 5 lat wolał bardziej złożone budowle, zdecydowanie bardziej małe Lego lub Playmobile na napęd i czasem użyje do kompletu jakiejś figurki, ale to nie ta sama zabawa jak wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 11:57 kornnella napisała: > Jak przełożysz figurki do innych okienek wg zaleceń Olgi to może "efekt wow" be > dzie mocniejszy Czy ja gdziekolwiek zalecałam coś takiego ? NIE ! Ja tylko pytałam,a jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem,tylko się z kogoś wyśmiewać -to trudno. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 12:01 Dziękuję wszystkim,które potraktowały moje pytanie w miarę serio. Nie spodziewałam się,takiej kpiny od bardziej "doświadczonych" w tym temacie. Wiem,że to mogło śmiesznie wyglądać,ale pomyliłam rodzaje kalendarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
amstill Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 12:28 olga727 napisała: > Dziękuję wszystkim,które potraktowały moje pytanie w miarę serio. > Nie spodziewałam się,takiej kpiny od bardziej "doświadczonych" w tym temacie. > Wiem,że to mogło śmiesznie wyglądać,ale pomyliłam rodzaje kalendarzy. Taaa jasne ze pomyliłaś, wyjść z twarzą trzeba przecież. Zwłaszcza jak się 5 min wcześniej wrzuciło znów to samo, co wcześniej. > olga727 napisała: > iwek33 napisała: > Jakoś sobie tego nie umiem wyobrazić: dzieciak otwiera okienko, znajduje np ma > łe autko i za dwa dni to autko mu zabierasz, żeby włożyć do innego okienka? I > za parę dni znowu wyjmuje z okienka to samo autko i znowu mu zabierasz, żeby pr > zełożyć?? >Nie za parę dni,tylko za rok. wink A to różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 14:31 No i co;tak cię to bawi,że ktoś może nie znać się na kalendarzach adwentowych z zabawkami w środku ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 15:34 Dziewczyny, no już przestańcie. Lubicie dokuczać i jak widać nie macie w tym umiaru. Olgo, nie przejmuj się. No a z kalendarzami z zabawkami w środku jest tak samo, jak z innymi zabawkami: jak dzieciakowi dasz i się nią bawi, to nawet, gdy już leży zapomniana w kącie, albo wyniesiona na strych to po ponownym pokazaniu pamięta, że to jego zabawka, którą dostał wtedy i wtedy, albo znalazł w kalendarzu. Okienka w takich kalendarzach raz otwarte już raczej nie nadają się do ponownego zamknięcia, często zostaje naderwany kawałek papieru i już szczelnie zamknąć się nie da. W kalendarzach Playmobil zabawki są zgromadzone tematycznie ( kalendarz ma jakiś tytuł, np : "Turniej rycerski" i w każdym okienku jest coś związane z tym turniejem: albo koń, albo rycerz, albo zbroja dla rycerza..po otwarciu wszystkich okienek opakowanie kalendarza można wykorzystać jako plansze do zabawy ( bo jest tam zamek itp ) . Kalendarze Lego też mają jakiś temat np Star wars - wtedy pasjonat lego i pasjonat star wars każdy znaleziony w okienku klocuszek traktuje jak największy skarb i nie ma mowy o ponownym wykorzystaniu go za rok- będzie pamiętał, że już to raz dostał. Jeśli chcesz kalendarz uniwersalny- wieloletni- to tak jak dziewczyny pisały: kupujesz taki, żeby miał kieszonki, albo szufladki i sama wkładasz 24 drobiazgi dobrane pod kątem zainteresowań własnego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 15:48 iwek33 napisała: > No a z kalendarzami z zabawkami w środku jest tak samo, jak z innymi zabawkami: > jak dzieciakowi dasz i się nią bawi, to nawet, gdy już leży zapomniana w kącie > , albo wyniesiona na strych to po ponownym pokazaniu pamięta, że to jego zabawk > a, którą dostał wtedy i wtedy, albo znalazł w kalendarzu. Okienka w takich kale > ndarzach raz otwarte już raczej nie nadają się do ponownego zamknięcia, często > zostaje naderwany kawałek papieru i już szczelnie zamknąć się nie da. > W kalendarzach Playmobil zabawki są zgromadzone tematycznie ( kalendarz ma jaki > ś tytuł, np : "Turniej rycerski" i w każdym okienku jest coś związane z tym tur > niejem: albo koń, albo rycerz, albo zbroja dla rycerza..po otwarciu wszystkich > okienek opakowanie kalendarza można wykorzystać jako plansze do zabawy ( bo jes > t tam zamek itp ) . Kalendarze Lego też mają jakiś temat np Star wars - wtedy > pasjonat lego i pasjonat star wars każdy znaleziony w okienku klocuszek traktuj > e jak największy skarb i nie ma mowy o ponownym wykorzystaniu go za rok- będzie > pamiętał, że już to raz dostał. > Jeśli chcesz kalendarz uniwersalny- wieloletni- to tak jak dziewczyny pisały: k > upujesz taki, żeby miał kieszonki, albo szufladki i sama wkładasz 24 drobiazgi > dobrane pod kątem zainteresowań własnego dziecka. Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_tka81 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 22:53 > każdy znaleziony w okienku klocuszek traktuj > e jak największy skarb i nie ma mowy o ponownym wykorzystaniu go za rok- będzie > pamiętał, że już to raz dostał. Zgadam się z Tobą w 100%, klocków Lego Friends ma bardzo dużo, ale pamięta które to były z kalendarza adwentowego, ostatnio odtwarzaliśmy i budowaliśmy na nowo. Nie wyobrażam sobie dać tego samego kalendarza za rok tylko z poprzekładanymi klockami, u mnie to nie przejdzie, zresztą tak jak piszesz widać, że był otwierany. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Kalendarz adwentowy 08.10.13, 11:53 Ale to nie tylko u Ciebie nie przejdzie. Sądze ze u 99,9999% dzieci, a na pewno u 100% dzieci moich krewnych i znajomych powyżej powiedzmy 1,5-2 lat też tak się nie da - stąd ten ubaw po pachy. Samochodzik czy klocuszek z roku poprzedniego, czy nawet zabrany z ich zasobów czyli tony zabawek będzie rozpoznany. Gdyby moje dostało powiedzmy to samo autko czy nawet figurkę to w pierwszym odruchu, jak go znam poleciałby poszukać kolege bliźniaka, którego już ma w zabawkach. Szczerze mówiąc spaliłabym się w tym momencie ze wstydu. Wolałabym nie dać nic lub czekoladkowy kalenadarz za 2-6 zeta na cały adwent niż zabawkę którą już raz dostał. A tak poza tematem wielorazowe kalendarze są fajne i tanie, wbrew pozorom nie wymagają dużych nakładów finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.102 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 17:13 Moj syn na 2 urodziny dostal smieciarke Playmobil i wpadł po uszy. Bawi sie chetnie, rozbiera i sklada ludziki... wozi, przewozi, wywozi... Takze to wszystko zalezy od dziecka. U nas Playmobil to hit a Duplo robi sie nudne... Odpowiedz Link Zgłoś
laleczkamajeczka Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 18:01 Kiedy najlepiej kupić kalendarze? bywają jakieś obniżki w marketach? Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 18:11 Te tradycyjne z czekoladkami, są już teraz w Lidlu.Niebawem pewnie pojawią się i w innych sklepach. Blisko Adwentu,to już praktycznie nigdzie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Kalendarz adwentowy 07.10.13, 18:13 Najlepiej rozglądać się już teraz. Choć jakieś promocje mogą się jeszcze trafić, ale pamiętam, że np. w ubiegłym roku kalendarz lego friends pod koniec listopada trudno było dostać w rozsądnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
laleczkamajeczka Re: Kalendarz adwentowy 10.10.13, 08:22 Czy ktoś już widział kalendarze playmobil w supermarkecie? Odpowiedz Link Zgłoś
laleczkamajeczka Re: Kalendarz adwentowy 13.10.13, 14:46 Czy ktoś już widział kalendarze playmobil w supermarkecie? gdzie można kupić najtaniej? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Kalendarz adwentowy 13.10.13, 23:13 My od kilku lat mamy z Tchibo- wielorazowy skarpetkowy. Hit nad hity- nawet duży batonik można w nim skryć, nie mówiąc o jakichś ukochanych zwierzątkach - u nas to były Pet shopy, Schleichy , etc. Trzeba wyczekać tygodnia Tchibo z ozdobami świątecznymi, widziałam podobne kalendarze rok rocznie. Bardzo ładne wielorazówki zobaczyłam właśnie na stronie Ikea www.ikea.com/pl/pl/search/?query=adwentowy Odpowiedz Link Zgłoś
mia.vita Re: Kalendarz adwentowy 14.10.13, 07:43 Dziewczyny oglądałam ostatnio kalendarze z playmobil i lego. Czy ceny dużo się różnią na allegro a w sklepach? Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 15.10.13, 16:34 Powiedzcie mi, jakie kalendarze adwentowe z zabawkami jeszcze znacie ? Bo znalazłam z Lego Friends i Lego City no i playmobil (nie wiem ile kosztuje). Gdzie najtaniej można je kupić ? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Kalendarz adwentowy 15.10.13, 18:32 www.amazon.de/s/ref=sr_nr_n_1?rh=n%3A360602031%2Ck%3Aadventskalender&keywords=adventskalender&ie=UTF8&qid=1381854734&rnid=1703609031 Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawostka81 Re: Kalendarz adwentowy 15.10.13, 19:21 dostępne też w polskich sklepach (zawsze to jakaś opcja dla osób nie lubujących się w zakupach poza granicami PL Odpowiedz Link Zgłoś
laleczkamajeczka Re: Kalendarz adwentowy 15.10.13, 19:34 Na allegro kalendarze są od 63 do 89 zł, czy to jest dobra cena czy można gdzieś kupić taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Kalendarz adwentowy 15.10.13, 19:55 Niektóre kalendarze w Smyku są tańsze niż na All. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaszara Re: Kalendarz adwentowy 16.10.13, 08:51 wczoraj w TKMaxx widziałam z Hello Kitty za 25,99 Odpowiedz Link Zgłoś
laleczkamajeczka Re: Kalendarz adwentowy 16.10.13, 09:33 Kupiłam ten kalendarz z hello kitty , ale oddam ponieważ na amazonie czytałam , że jest tam dużo śmieci . Odpowiedz Link Zgłoś
cali.staa Re: Kalendarz adwentowy 16.10.13, 11:06 Na MERLIN.PL z kodem Caludia2013 jest kalendarz Lego Friends za 67,99 taniej nie znalazłam. (wysyłka - do dzisiaj chyba - jest gratis) Odpowiedz Link Zgłoś
jorin Dlaczego? 16.10.13, 13:24 Dziewczyny, nie pytam zlosliwie, ale moglybyscie mi powiedziec, dlaczego kupujecie kalendarze adwentowe? Czy to tradycja z Waszego dziecinstwa? Czy moze chcecie, zeby dziecko razem z kalendarzem oczekiwalo Bozego Narodzenia i wzbogacacie otwieranie okienek refleksja religijna? Niech ktos mnie przekona, ze warto Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Dlaczego? 16.10.13, 13:47 jorin napisała: > Dziewczyny, nie pytam zlosliwie, ale moglybyscie mi powiedziec, dlaczego kupuje > cie kalendarze adwentowe? Czy to tradycja z Waszego dziecinstwa? Nie jest to tradycja z mojego dzieciństwa. Kalendarze otwiera sie w najbardziej niefajnej porze roku, kiedy jest zimno i ciemno. Ja traktuje je jako oslodę dla dzieci tego nieprzyjemnego okresu. I jako zachete do wstania rano z łóżka (co tez tam dzisiaj w kalendarzu?) Czy moze chcec > ie, zeby dziecko razem z kalendarzem oczekiwalo Bozego Narodzenia i wzbogacacie > otwieranie okienek refleksja religijna? Nie, ja jestem niewierząca, dzieci wychowywane są areligijnie. Dla nas jest to forma rozrywki. >Niech ktos mnie przekona, ze warto Warto z powodów, o których napisalam wyzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: Dlaczego? 16.10.13, 14:50 dlatego ,że uwielbiam zasypywać moje dziecko zabawkami Odpowiedz Link Zgłoś
cali.staa Re: Dlaczego? 16.10.13, 15:03 U mnie bardzo podobne... W grudniu ciężko dziecko zerwać z łóżka do przedszkola, a jak jest ciekawe co tam dzisiaj za niespodzianka na nie czeka, biegnie w podskokach. Poza tym ma wymierny czas pozostały do Gwiazdki (czytaj: prezentów ), a przedszkolak niekoniecznie zna się na kalendarzu i ma poczucie czasu w takim wymiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Dlaczego? 16.10.13, 15:36 Ogólnie w kościele katolickim adwent jest jakoś tak poważnie traktowany, w PL nie ma tradycji świętowania w tym czasie. Pamiętam z dzieciństwa mroczne roraty o 6 rano, które trzeba było obowiązkowo zaliczać w ramach przygotowania do komunii bodajże. Pierwszy kalendarz kupił mi mąż Zwyczajnie u niego w domu była taka tradycja, u mnie nie. Tradycja się przyjęła, młody pierwszy kalendarz "wielorazowy" przerobił trochę przed ukończeniem I rż Odpowiedz Link Zgłoś
laleczkamajeczka Re: Dlaczego? 18.10.13, 16:31 Dzisiaj w tchibo widziałam już materiałowe kalendarze adwentowe. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Tk maxx Zabrze 18.10.13, 18:36 Hello Kitty -ok. 10szt. Hot Wheels - 4 szt. Księżniczki Disney'a - 3 szt. wszystkie do 30zł, na dziale zabawek w różnych miejscach HK najfajniejsze ja kupiłam HW Odpowiedz Link Zgłoś