Dodaj do ulubionych

Merlin... Smiechu warte :)

22.10.13, 09:08
Jakis czas temu (chyba juz tydzien albo i lepiej) zapakowalam sobie koszyk w merlinie. Kilka rzeczy z wyprawki szkolnej. Nic pilnego na szczescie. Jakies tam nozyczki, flamastry. Kredki dla mlodego na za rok. Wybralam tez platnosc przy odbiorze po wczesniejszych przejsciach z nimi.

I czekam. Zagladam co wieczor, zeby sie potem nie minac z kurierem. Wiekszosc rzeczy ma status "zarezerwowane", ale ciagle jedna lub dwie oczekuje. I nie sa to te same rzeczy np cos co wczoraj bylo zarezerwowane, dzisiaj juz nie jest.

Juz mi sie nie chce tego sprawdzac. No, ilez mozna czekac?
Zrezygnowalabym z tego zamowienia, ale mialam u nich troche nadplaty i obawiam sie, ze je strace jak anuluje zamowienie. Ktos tu chyba pisal o takiej sytuacji? A tak za 50zl mialabym naprawde duuzoo fajnych rzeczy.

Tak czy siak...merlin ciagle swoje uncertain juz tyle wtop zaliczyli, ja tyle juz razy sie na nich obrazalam, tyle juz razy przepraszali i... Ciagle to samo! Ale...oni to oni! Moze taka maja polityke - robienia ludzi w jajo. Ja noe mam polityki bycia jajem i znowu dobrowolnie tam polazlam :0

Obserwuj wątek
    • malinkowa81 Re: Merlin... Smiechu warte :) 22.10.13, 09:30
      Ja od merlina dostałam maila (gdy w zamówieniu dwie rzeczy wisiały), że mam kliknąć czy chcę czekać na nie tydzień-dwa czy anulować zamówienie czy brać jak jest. Kliknęłam, że to co jest i już na drugi dzień paczka była przez nich do mnie wysłana..
      • corrina_f1 Re: Merlin... Smiechu warte :) 22.10.13, 09:39
        malinkowa81 napisała:

> Ja od merlina dostałam maila (gdy w zamówieniu dwie rzeczy wisiały), że mam kli
        > knąć czy chcę czekać na nie tydzień-dwa czy anulować zamówienie czy brać jak je
        > st. Kliknęłam, że to co jest i już na drugi dzień paczka była przez nich do mni
        > e wysłana..

Miałam właśnie identyczną sytuację. Zamówienie było od razu opłacone przelewem, minąl z tydzień i się okazało że 2 rzeczy nie ma. Też kliknęłam, aby wysłali to, co jest.
        A co się dzieje z kasą za rzeczy, które nie zostały wysłane, z których zrezygnowałam? Oddają kasę ? Na razie nic mi na konto nie wróciło sad
        • mama_amelii Re: Merlin... Smiechu warte :) 22.10.13, 09:50

> A co się dzieje z kasą za rzeczy, które nie zostały wysłane, z których zrezygno
          > wałam? Oddają kasę ? Na razie nic mi na konto nie wróciło sad

A to nie jest tak,że pobierają tylko za to co kupiłaś?Ja zrezygnowałam z zakupu(też płaciłam przelewem)więc nic mi nie pobrali.
          • corrina_f1 Re: Merlin... Smiechu warte :) 22.10.13, 12:45
            mama_amelii napisała:

>
            > > A co się dzieje z kasą za rzeczy, które nie zostały wysłane, z których zr
            > ezygno
            > > wałam? Oddają kasę ? Na razie nic mi na konto nie wróciło sad
            >
            > A to nie jest tak,że pobierają tylko za to co kupiłaś?Ja zrezygnowałam z zakup
            > u(też płaciłam przelewem)więc nic mi nie pobrali.

No niestety nie, bo kiedy płaciłam za wszystko, nie było mowy o tym, że którakolwiek pozycja jest niedostępna. Po nicałym tygodniu dopiero dostałam maila z informacją, że na jedną rzecz trzeba czekać 2-3 tygodnie, a drugiej nie ma w ogóle, i jaka jest moja decyzja. czy rezygnuję z całego zamówienia, czy mają wysłać towary dostępne. Ale tak jak wspominałam, opłacone było całe zamówienie, również te 2 rzeczy, ktorych nie wysłali. Przelew robiłam od razu po złożeniu zamówienia. A zejście z konta już mam, nie mam natomiast zwrotu za te 2 rzeczy.
            • malinkowa81 Re: Merlin... Smiechu warte :) 22.10.13, 15:57
              Ja płaciłam PayPalem, ale w sumie na koncie wygląda to tak, że ściągnęli mi z karty całą kwotę i następnego dnia dostałam z PayPala info, że merlin wysłał mi zwrot w kwocie X (za te rzeczy niedostępne) - ponieważ to było wczoraj, myślę, że jutro/pojutrze zobaczę te pieniądze na koncie (z poprzednich doświadczeń ze zwrotami ze sklepów przez Paypal tak wnioskuję).
              • corrina_f1 Re: Merlin... Smiechu warte :) 23.10.13, 11:54
                Co prawda bez dodatkowych maili z info, ale bezpośrednio na konto, dostałam dziś zwrot za towary, których nie było.
                • malinkowa81 Re: Merlin... Smiechu warte :) 23.10.13, 14:55
                  też już mam zwrot na koncie smile
    • mama_amelii Re: Merlin... Smiechu warte :) 22.10.13, 09:33
      Ostatnio chciałam zamówic koraliki Hama za 30zł(promocja)i podkładki pod nie.Po kilku dniach okazało się,że sa tylko podkładki i napisali czy przysłać heheh Podziękowałam im.
      Około czerwca ktoś napisąl na forum,że w Merlinie jest odkrywczy domek za 90zł(jednodniowa promocja).Byłam w szoku i spróbowałam szczęscia,myśląc wiadomo,ze nie dla mniesmile
      Udało mi się i kupiłam za 100zł z przesyłka.Cena super,także nie obrażam się i próbuje jak coś chcesmile
      allegro.pl/hit-kiddieland-odkrywczy-domek-i3612547036.html
    • agni71 Re: Merlin... Smiechu warte :) 22.10.13, 10:15
      > I czekam. Zagladam co wieczor, zeby sie potem nie minac z kurierem. Wiekszosc r
      > zeczy ma status "zarezerwowane", ale ciagle jedna lub dwie oczekuje. I nie sa t
      > o te same rzeczy np cos co wczoraj bylo zarezerwowane, dzisiaj juz nie jest.

Z czyms takim nigdy sie nie spotkałam, nawet w Merlinie wink

tez kupiłam pare rzeczy szkolnych w tej promocji, wszystko mam cały czas zarezerwowane, ale brałam też dwie zabawki firmy 4M i na jedną ciagle czekają (ale cały czas na to samo), wysyłka ma byc 24.10. na kiedy u ciebie jest wyznaczona data przesyłki?

Jesli masz zarezerwowane wiekszośc rzeczy, na których ci zalezy, a to na co "czekają" chcesz sobie odpuścić, to zadzwoń do nich. Osoby z infolinii moga od ręki usunąć częśc pozycji z zamówienia, jesli nie chcesz na nie czekać, i tym samym przyspieszysz sobie wysyłkę. Wiele razy załatwiałam u nich takie sprawy, i zawsze wychodziło dobrze.
      • magma_pl Re: Merlin... Smiechu warte :) 22.10.13, 11:21
        u mnie podobnie.rzecz dla której tam wogóle poszłam niby teraz niedostępna ,a reszte które wzięłam przy okazji ,do wysyłki.tylko że to na czym najbardziej mi zależało,jest dostępne pod innym linkiem z wysyłką 48h.....
        • magma_pl Re: Merlin... Smiechu warte :) 23.10.13, 15:48
          ja nie dałam się zbyć i wszystko właśnie dziś przyszło,a miało tego nie być....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka