Dodaj do ulubionych

Polećcie fajne zabawki

24.10.13, 10:52
czym chętnie bawią się wasze dzieci?

moja córeczka ma 10 miesięcy, chciałbym kupić jej kilka fajnych nowych zabawek, bo na te wszystkie gryzaki, grzechotki i zawieszki patrzeć już nie może
oglądam allegro ale tego jest tam tyyyle, że.. ech
może polecicie jakie u was są hity?
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Polećcie fajne zabawki 24.10.13, 10:55
      forum.gazeta.pl/forum/w,572,147557988,147557988,Zabawy_z_niemowlakiem.html
    • neffi79 Re: Polećcie fajne zabawki 24.10.13, 12:07
      U nas (mniej więcej po ukończeniu roczku) furrorę robią: drewniane zabawki z Ikea, drewniane proste puzzle, klocki oraz ukochany znikopis (tylko muszę jej zmazywać bo jeszcze nie czai jak to się robi) smile, i kolorowe piłeczki wrzucone do dużego pudła, które robi za "basen"
      • neffi79 Re: Polećcie fajne zabawki 24.10.13, 12:20
        aaa no i dodam, że wszystkie zabawki zajmują dziecko na kilka chwil.
        najfajniejsza zabawa to wywalanie wszystkiego z szuflad i szafek. ostatnio pozwoliłam jej dosłownie zrobic demolkę w garderobie ... i miałam na godzinę spokójsmile Sprzątanie 10 min. A więc kalkulacja na +
        • cynamonka505 Re: Polećcie fajne zabawki 24.10.13, 20:17
          mogę też polecić pudełko z chusteczkami - im więcej tym lepiej smile dziecko wyciąga jedną po drugiej... aż do ostatniej; jest to jedyna zabawa, którą Mała wykonuje z anielską cierpliwością wink chusteczki można później wykorzystać, więc nic się nie marnuje.. ostatnio dobrała się też to paczki pampersów - kilka minut spokoju - bezcenne smile
          • neffi79 Re: Polećcie fajne zabawki 24.10.13, 20:26
            taak, pampersy teżsmile
    • leyla76 Re: Polećcie fajne zabawki 24.10.13, 21:58
      A u nas hitem jest ta zabawka, dziec ma 10 mies.

www.smyk.com/fisher-price-garnuszek-na-klocuszek-zabawka-interaktywna,p1044878705,zabawki-gry-dla-dzieci-p
      Uwielbia zamykać otwierać, wyciągać klocki i wkładać do środka. Próbuje tez dopasowywać kształty, z moja pomocą nawet mu wychodzi. Mały potrafi sie zabawić nawet pól godziny.
      Dodam jeszcze, ze ta zabawka była tez hitem u moich starszych dzieci.
      • dianaro Re: Polećcie fajne zabawki 24.10.13, 22:06
        Sądzę, że żadna zabawka nie zajmie dziecka dłużej niż na kilka minut, bo taki mały szkrab jest ciekawy świata i wszystko chce dotknąć, zobaczyć.
        Moja córka ma 11mies. i najdłużej potrafi bawić się żyrafą z klockami, książeczką-rymowanką FP. Ostatnio coraz częściej więcej uwagi poświęca nie oglądanie książeczek-przekręca strony, uważnie patrzy. Jednak najlepszą zabawą jest wyciąganie chusteczek z pudełkasmile
        • mamatomika Re: Polećcie fajne zabawki 24.10.13, 22:32
          Moj maly uwielbia dzieciecy telefon ktory dzwoni, spiewa i sie swieci. Oraz wszystko co mozna mlotkiem potraktowac www.tausendkind.de/haba-multifunktions-spielbank-kugelino-hellblau-10090002000 bardzo lubi ta zabawke, oraz ta tez www.tausendkind.de/haba-spielbank-schraubino-8-teilig-in-hellblau-10089002000 . Mamy rowniez te klocki www.tausendkind.de/haba-spielsteine-habaland-in-bunt-09977016000 jeszcze nie umie je za bardzo ukladac ale czesto ma je w rekach, moze dlatego ze sa takie kolorowe. Moja corka do dzis je chetnie uklada a jest o 2 lata starsza.
    • kasiap0585 Re: Polećcie fajne zabawki 27.10.13, 15:27
      Moja córka uwielbia przyciski smile Ma teraz 11 mies. i od jakiegoś czasu interesuje ją wszystko co ma guziki, włączniki itd. Czyli tak: domofon, pralka, włączniki światła, pilot, telefon (taki stary do zabawy dostała), minutnik w kuchence, (dvd jeszcze nie odkryła smile), klawiatura z laptopa...
      Uwielbia też zabawę typu sorter, ale sama jeszcze nie wkłada kształtek w odpowiednie miejsca. Czeka aż ja to zrobię, a ona przepycha żeby wpadły do środka.
      Moja nie lubi porządku, wszystko musi być rozdzielone/rozwalone: klocki nie mają prawa być ułożone w wieżę, kubeczki nie mają prawa być ułożone jeden w drugim (zawsze je rozdziela), stosik książeczek czasem się utrzyma.
      Lubi też stukać drewnianymi klockami jeden o drugi. Potrząsać przedmiotami, które wydają dźwięk: np. zrobiłam jej grzechotkę z pudełka tictaców (połowa wyjedzona i pudełko zaklejone żeby nie otwierała). Super grzechotka wyszła. Albo pudełko po kremie nivea i ryż do środka.

Ale to zabawki niskobudżetowe smile
      Tutaj kilka hitów co podobno większość dzieci uwielbia:
      sorter
      kolorowe kubeczki do wkładania jeden w drugi
      i coś takiego jak przekładanie koralików po drutach smile Moja to lubi
      www.google.co.uk/search?q=kostka+edukacyjna+smyk&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=0CFtUoDzDcrB0QW4rIGYCQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1600&bih=775#facrc=_&imgdii=_&imgrc=2Vn5emI5b-As-M%3A%3BMp7Onkq_lN4jYM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg15.tablica.pl%252Fimages_tablicapl%252F91657511_3_1000x700_interaktywna-edukacyjna-kostka-firmy-smyk-zabawki.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ftablica.pl%252Foferta%252Finteraktywna-edukacyjna-kostka-firmy-smyk-ID3u8wH.html%3B934%3B700

• schere Re: Polećcie fajne zabawki 28.10.13, 08:38
      Takie przesuwane, kolorowe klocki na drucikach (zabawka z Ikei, która stoi we wszystkich aptekach).
      Jednak, jak już wspomniała któraś mama: chusteczki w pudełku, wyciąganie z szuflad, rozwalanie wieży z klocków, no i telefon rodzica, laptop, itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka