Dodaj do ulubionych

Plastry okulistyczne

30.10.13, 14:08
Potrzebuję plastry okulistyczne dla syna (5 lat).
Okulistka powiedziała, żeby zakupić juniorki. Kupiłam PLASTRY OKULISTYCzNE OPTIPLAST JUNIOR 62 X 50 MM z VISCOPLAST.
Ciężko się odklejają i syn ma podrażniona skórę.
Może polecicie mi jakieś w tym rozmiarze , najlepiej jak by były kolorowe. Znalazłam w internecie Ortopad Junior For Boys , ale nie mam pojęcia , czy się sprawdzają.
Obserwuj wątek
    • agar2208 Re: Plastry okulistyczne 30.10.13, 14:14
      Te z VISCOPLAST rozmiarowo są ok 62x50. te Ortopad Junior juz są troche większe bo 67x50 ( boję się, że bedą za duże)
      • mamawaw Re: Plastry okulistyczne 30.10.13, 14:47
        a moze plaster nie na oko tylko na szklo od okularów?
        • agar2208 Re: Plastry okulistyczne 30.10.13, 14:55
          Plaster ma być na oko. Jeżeli był by na okulary, to syn widział by bokiem, a ma nic nie widzieć.
          Okulistka powiedziała, że ma być na oko, nawet nam pokazywała te plastry.
          • primka Re: Plastry okulistyczne 30.10.13, 15:08
            Z czystym sumieniem mogę polecić plasterki ortopad. Moja młodsza córka, która jest alergiczką i ma bardzo wrażliwą skórę używała ich przeszło 2 lata. Nigdy jej nie podrażniły. Mają bardzo atrakcyjne wzory.
            W dobrej cenie znajdziesz je na allegro, a u dystrybutora na Polskę jakiś czas temu można było zamówić bezpłatne próbki. Nr tel 22 651 82 85.
            • agar2208 Re: Plastry okulistyczne 30.10.13, 15:43
              A jak jest z wielkością, chodzi mi o juniory.
              Ortopad mają 67x50, a Viscoplast 62x50 ( te kupilismy w aptece i rozmiar jae w sam raz), te drugie są trochę większe.
              • dorga1 Re: Plastry okulistyczne 30.10.13, 18:09
                Możesz zamówić w Warszawie ortopady do przetestowania, przysyłają bezpłatnie różne rozmiary i rodzaje. Ceny bardzo atrakcyjne. Polecam ortopady bardzo, córeczkę nic a nic nie uczulały. Lepsze te kolorowe niż białe z naklejkami, są przyjemniejsze i lepiej się je nakleja. Nie pamiętam dokładnie nazwy tej firmy, ale wystawiają również ortopady na allegro. Zamówienie bezpłatnych próbek można złożyć telefonicznie.
                • dolores12 Re: Plastry okulistyczne 30.10.13, 21:03
                  Mój syn nosił Opticlude, na allegro były w niezłej cenie. Trochę podrażniały, ale nosił je latem.
                  • martulka_s Re: Plastry okulistyczne 30.10.13, 21:08
                    My też polecamy ortopady, nie podrażniają nawet w upały. Kupuję w sklepie internetowym dystrybutora. Ceny lepsze, niż na allegro. Przy wpłacie z góry przelewem bezpłatna wysyłka. Zamówienia wysyłają bardzo szybko. A w numerze poprzedniczka zrobiła czeski błąd 22 651 82 85. Jakbyś nie znalazła sklepu to podam na pw.
                    • kkk_k Re: Plastry okulistyczne 31.10.13, 08:50
                      Także polecam Ortopady. Syn woli je od Opticlude z którymi miał problem by oślepić. Na 5 latka rozmiar junior jest ok.
                      • agar2208 Re: Plastry okulistyczne 31.10.13, 14:02
                        Dziękuję Wszystkim . Zamówię Ortopady. Syn ma na razie nosić przez miesiąc, ale te VISCOPLAST odklejają się tragicznie. Zamówię Ortopady. Jeszcze raz dziękuję smile
                        • agar2208 Re: Plastry okulistyczne 31.10.13, 14:06
                          Czyli Ortopad junior nie będą za małe.
                          Na innym forum dziewczyna napisała , że 4-letniej córce kupuje ortopad medium, bo junior sa za małe.
                          Ortopad junior rozmiarowo jest trochę większy od Viscoplast junior , więc wydaje mi się, że będą ok. okulistka mówiła, żeby kupować juniory.
                          Nie ma zielonego pojęcia, bo to nasza pierwsza przygoda z plastrami.
                          • martulka_s Re: Plastry okulistyczne 31.10.13, 16:20
                            Mój 4latek też nosi medium bo juniory mu na brew wchodziły i ciągnęło przy odklejaniu. Ale jeśli te viscoplast pasują to powinno być dobrze bo różnią się od juniorów tylko o 5mm długości. Zamów małe opakowanie (20szt) na próbę albo bezpłatne próbki i sprawdź rozmiar.
                          • primka Re: Plastry okulistyczne 31.10.13, 16:37
                            Moja 4,5-latka nosila regular, największy. Mniejsze nachodzilyby na brwi, co mogłoby być problematyczne przy odklejaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka