Dodaj do ulubionych

Lalki typu bobas dla maluszka

31.10.13, 11:51
Które lalki polecacie, jak na razie dla 9-cio miesięcznej dziewczynki. Szmaciane odpadają bo ma, więc dla odmiany chcę kupić "bobasa", ale żeby lalka była w miarę lekka i miękka w dotyku, nie za duża i jakby jeszcze potrafiła np.płakać czy coś mówić po polsku.
Obserwuj wątek
    • pasja23 Re: Lalki typu bobas dla maluszka 01.11.13, 21:02
      nikt nie podpowie?
    • patatajowa Re: Lalki typu bobas dla maluszka 01.11.13, 21:28
      moze juz z powodu wieku moich dzieci nie w temacie bardzo jestem ale 9-miesieczniak bawiacy sie bobasem? niby jak? gryzacy gumowe czesci?przeciez ani go nie ponosi bo nie chodzi, ani go nie powozi bo nie umie jeszcze,ani go nie zrozumie gdyby ten bobas cokolwiek mówił,nie wazne czy po polsku czy w innym języku wink
      • delthga Re: Lalki typu bobas dla maluszka 01.11.13, 22:43
        Chyba jeszcze faktycznie trochę za szybko. Najmłodsza córka niedawno skończyła roczek i widzę po niej, że jeszcze w tej chwili lalki służą głównie do gryzienia.
        Jej starsza siostra dostała lalkę Little baby born (bez bajerów, dosyć mała i miękka) jak miała około 1,5 roku, może ciut więcej. Dzisiaj ma 7 lat, i ciągle to jej najukochańsza lalka, także młodszej, jak przyjdzie czas, pewnie też taka kupię smile
    • eddzik Re: Lalki typu bobas dla maluszka 02.11.13, 20:46
      a ja odpowiem, bo dziec dzieciowi nie równy. Moja paskuda zaczęła biegać jakoś jak miała 8 miechów i jak miała 9 to już całkiem nieźle chodziła. Lalkę dostała z kauflanda (podobne były tez kiedys w lidlu ) Była szmaciana, tylko głowę, ręce i stópki z gumy. I prawie od samego początku ja targała ze sobą ( na przemian z pilotem z FP ) to nie było nic firmowego i drogiego, ale do teraz tj, rok i 3 miechy bawimy się nia, z nią itp. Zuz pokazuje oko, nos daje buzi itp. Także jak dla mojego dziecka to zabawka jak najbardziej na miejscu.
      A z kolei polecany przez wszystkich tutaj odkrywczy domek stoi i się kurzy, zero zainteresowania.
      więc próbuj.
    • dorotka903 Re: Lalki typu bobas dla maluszka 04.11.13, 13:52
      Fakt, 9 miesięcy troszkę mało, ale ja mogłabym polecić ze swojej strony lalki z Llorens'a. Mają duży wybór, są take mięciutkie, są całe gumowe, duże, małe. Na pewno można coś znaleźć.
      Lalki nie są tandetne, do najtańszych nie należą, ale na pewno posłużą parę ładnych latek. My mieliśmy taką, ale dla córci dwuletniej, lalka nas nie zawiodła.
    • jolinka102 Re: Lalki typu bobas dla maluszka 04.11.13, 14:44
      dla takiej malej dziewczynki polecam my first baby annabell, fajne sa tez takie malenki lalki mini baby born ale te sa chyba przeznaczone dla wiekszych dzieci ze wzgledu na male elementy.
    • ktosco Re: Lalki typu bobas dla maluszka 06.11.13, 22:52
      Anne Geddes tylko ten mniejszy rozmiar sa male i lekkie brzuszki maja z materialu

www.google.pl/search?q=anne+geddes+lalki&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ubd6UvH3GrCR7AaXuICYBA&ved=0CEQQsAQ&biw=1344&bih=840
      lalki PAOLA REINA,Berenguer typu bobas lekkie cale z pachnącej gumy,mozna się z nimi kapac sa roznych kolorow skory wink mamy murzynka i jakiegoś skosno okiego,sato male lalki

milbi-zabawki.pl/murzynek-dzidzia-lalka-20-cm-p1250.html
      milbi-zabawki.pl/peque-azjata-chlopiec-lalka-22-cm-p1240.html
      polecane na tym forum lalki corolle,jest seria małych i lekkich z miękkimi brzuszkami

www.corolle.com/
      • szybcia1 Re: Lalki typu bobas dla maluszka 08.11.13, 14:03
        Polecam corolle. Są naprawdę świetne. Córka non stop nosi i się ną bawi. Jestem z niej bardzo zadowolona choć długo się zastanawiałam czy kupić. W tym roku kupię następną ale już poważniejszą nie bobasa.
        • katrina1976 Re: Lalki typu bobas dla maluszka 18.11.13, 05:27

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka