Dodaj do ulubionych

ALDI - co polecacie ?

10.11.13, 18:06
Czasem przejeżdżam/przechodzę obok sklepu ALDI, jednak rzadko tam zaglądałam.
Ostatnio przez przypadek kupiłam tam kurtkę puchową, ciepłą i niedrogą, w czarnym kolorze.
I chyba zacznę tam wpadać od czasu do czasu.
W związku z tym moje pytanie - co warto tam kupić ?
Z czego jesteście zadowoleni, a co raczej omijać ?

Obserwuj wątek
    • mary209 Re: ALDI - co polecacie ? 10.11.13, 19:58
      Może tak głupio od razu z tym wyjeżdżać, ale................papier toaletowy - ten droższy - cała rodzina go kupuje. I oliwki z migdałami jak się zdarzą na promocji. Ostatnio skusiłam się na pieluchy jednorazowe, bo były tańsze - wg mnie porównywalne z Dadami. Woda mineralna - kupujemy niegazowaną, taką czerwoną. Napój jabłkowy z wodą gazowaną w małych butelkach - tylko 100 % sok i woda - kupujemy na wyjazdy całe zgrzewki, żeby nie musieć dzieciakom innych słodzonych napoi kupować.
      • magdusia1984 Re: ALDI - co polecacie ? 10.11.13, 22:25
        ja aldi mam nie po drodze niestety,ale mama kupuje tam kawe do senseo.nie wiem jak innym, ale mi smakuje. poza tym to chyba jedyny sklep, gdzie taka moge dostac.
      • edie70 Re: ALDI - co polecacie ? 10.11.13, 23:12
        papier toaletowy Solo (właśnie ten droższy) , płyn do naczyń Akuta, "pampersy" smile
    • noo_noo Re: ALDI - co polecacie ? 11.11.13, 13:35
      pyszne śliwki kalifornijskie aldi
    • pinik Re: ALDI - co polecacie ? 11.11.13, 13:48
      Nie wiem, o ktorym Aldim piszesz (polskim, niemieckim, a jesli niemieckie, to Aldi Nord czy Aldi Süd?).

Ja kocham w DE aldi Süd (poludniowy).

Wlasnie pieluchy maja teraz bardzo fajne (zmienily sie niedawno bardzo na korzysc!), czekolada z orzechami z okienkiem, papier totaletowy, chusteczki takie wyciagane po jednej z pudelka, przed Swietami ich swiateczne slodycze...

I uwazam, ze swietne produkty maja na tych swoich "akcjach" dwa razy w tygodniu. Kupuje wtedy co sezon gory jeansow dla moich dzieci (sa zwykle, ocieplane itd). Spodnie sa fajne dla chudych dzieci, bo maja w pasie w srodku te sciagajace gumki.
      Swietne byly ostatnio kombinezony dla dzieci. KUpowalo sie oddzielnie kurtke i spodnie. Grube bluzy tez fajne, skarpetki z ABS'em. Niby moze podobne akcje jak w LIDL'u, ale jakosc wogole nieporownywalnie lepsza.

I tez udalo mi sie zdobyc taka cieniutka niby pikowana puchowa kurteczke (za 26 euro!), ktora jestem zachwycona!

I jeszcze kapcie filcowe dla dzieci (niby wogole nie moj styl) sa super na zime.

Ja jestem normalnie fanka aldiego (ale Süd) smile

A teraz mieszkam w Pradze i strasznie przeklinam jego brak tutaj. Lidl to nie to samo... Czasem specjalnie jade do DE na zakupy spozywcze i wlasnie gdzies na poludnie, bo Drezno (najblizej) ma Aldi Nord (ktory jest do bani).

Ciekawa jestem, jaki aldi jest w PL (nigdy nie widzialam).
      • ladyjane Re: ALDI - co polecacie ? 11.11.13, 14:44
        napisz kolorami, bo łatwiej rozpoznać który jest sud, a który nord. big_grin
        • pinik Re: ALDI - co polecacie ? 11.11.13, 15:15
          Kolorami Logo? Süd ma granat z pomaranczem, a nord chyba pomaranczu nie ma wcale (bialo-granatowy???).

Zaraz wejde na ich strone zobaczyc, bo az tak sie tym kolorom nie przygladalam smile

Tu na stronie sa oba logo. Z pomaranczem jest Süd, bez NOrd.

www.aldi.de/
          • syka7 Re: ALDI - sud i nord 11.11.13, 17:43
            https://www.aldi-sued.de/typo3conf/ext/dkd_standard/res/as_master/assets/images/icons/aldi_logo.png okolice bawarii
            https://www.aldi-nord.de/images/logo_deu.png westfalia

U nas z tego co wiem są tylko te niebieskie kupuje tam:
            - chlebek wieloziarnisty wypiekany na miejscu ciepły pycha
            - budyń w proszku Albona vaniliowy i czekoladowy pak po 3 szt
            - budyń gotowy- deser smietankowy o smaku czekoladowym ursi (brązowy cały bez śmietany)
            - ciasto na pizze z sosem,
            W tygodniu pilnuję przecen na ubrania i rzeczy przemysłowe
            - kupiłam spodenki letnie dla dziewczynki 128 za 5 zeta,
            - skarpetki 5szt za 5zł
            - piżama HK za 9zł
            - bluzki letnie po 7zł
            - 3 pak majtek damskich 36/38 za 9zł są super
            - mam też aldiokowski kombinezon z ubiegłego roku nie najgorszy ale na mokry snieg do tzw kulania po śniegu kiepski, na narty może się sprawdza jak sie umie jezdzic
            - teraz whaczyłam na tygodniu getry i tunikę za 19zł na 140
            - szczotka do garów za 1zł
            - notes spiralny za 1zł A5 100 kartek krata
            - cebulki kwiatowe 8zł za 100szt (długie prostokątne pudekło żółte)

Ogólnie mam Aldi koło domu 3 min drogi więc zaglądam codziennie, jestem bardzo zadowolona.

-
            Posiadam sprzęt elektroniczny medion:
            - aparat fotograficzny https://mokazja.pl/sites/default/files/aparat_medion_super_zoom.jpg?1335875514
            - mini wieża https://mokazja.pl/sites/default/files/mini_wieza_medion.jpg?1335270933
            -dvd samochodowe czeka na mikołaja takie
            https://mokazja.pl/sites/default/files/odtwarzacz_dvd_dwa_wyswietlacze_aldi.JPG?1274619640

- radio szt 2 zakupione 3m temu za 60zł na wyprzedaży
            https://mokazja.pl/sites/default/files/medion_radioodtwarzacz.JPG?1279537420
            • pinik Re: ALDI - sud i nord 12.11.13, 10:29
              A czyli w PL jest tylko ten Aldi Nord. Szkoda. Süd jest o niebo lepszy. I on nie jest tylko w Bawarii. Nawet jeszcze w Düsseldorfie jest Süd (o dziwo!). Ta granica w DE jakos dziwnie przebiega.
              • syka7 Re: ALDI - sud i nord 15.11.13, 23:41
                Brat mieszka w Hagen koło Dortmundu mówił mi że u nich w rejonie jest tylko niebieski.
                W 2008r byłam w Dachau na Bawarii u kuzynostwa tam był tylko żółty więc tak napisałam dokładnie nie mam pojęcia jaki który Aldi obszar zajmuje
      • paulinapaulinaa Re: ALDI -do pinik 12.11.13, 16:38
        A tą kurtkę kiedy kupowałaś i w jakich kolorach były ?
        Teraz w minioną sobotę widziałam takie cienkie pikowane kurtki, ale wpadłam do sklepu dość późno i leżały jedynie resztki kurtek w pomarańczowym kolorze, więc nawet nie patrzyłam jakie są, kolor mnie zniechęcił. Kosztowały albo 120 albo 130 zł.

"I tez udalo mi sie zdobyc taka cieniutka niby pikowana puchowa kurteczke (za 26 euro!), ktora jestem zachwycona! "

• pinik Re: ALDI -do pinik 15.11.13, 22:23
          TE kurtki to juz dawno byly (jakos we wrzesniu chyba). Ja mam granatowa z turkusem od spodu (kaptur tez turkusowy w srodku) i tak szaro-granatowa (jakby sprany jeans) z fuksja w srodku.
      • romka78 Re: ALDI - co polecacie ? 15.11.13, 16:45
        ja rozróżniam aldi żłóte i aldi niebieskie, u nas aldi niebieskie te gorsze ...
    • johana75 Re: ALDI - co polecacie ? 12.11.13, 10:50
      W pl. jest Aldi Nord i tego czego tam nie ma przywożę z Niemiec. Np. proszek do zmywarek w pl. jst tylko od czasy do czasu. Dobre sa sery brie, camembert, Gouda Mittelalt, młoda tez ok,tilsilter. Najpyszniejsze sa na zime migdały w ciemnej czekoladzie otoczone w kakao 9 własnie wciągnęłam paczkę...mniam). Papier tez za ponad 6 zl., śliwki, dużo rzeczy tam kupuje. Dzuzo przywożę z De.POLECAM
      • paulinapaulinaa Re: ALDI - co polecacie ? 15.11.13, 00:16
        A pościele/kołdry polecacie ?
        • pinik Re: ALDI - co polecacie ? 15.11.13, 22:30
          Posciele tzn obleczki czy wklady? Ja wlasnie uwielbiam posciele z dzianiny, ktorych jakos nigdzie indziej nie widzialam, a w aldim sa. Dla mnie sa przemile w kontakcie (i to nie reka, ale w stopy mi jakos milo z tym materialem - przejezdzajac reka nie czulam az takiej roznicy miedzy satyna, a tym, ale uwielbiam byc przykryta ta dzianinowa koldra).

Satynowa posciel ich tez ok.

Wklad kupilam raz, taki na cztery pory roku (dwie koldry zczepione ze soba zatrzaskami). Mialam takie z realu i bardzo mi sie sprawdzily. A ta z aldiego nie. A to dlatego, ze jest z takiego bardzo niesliskiego materialu i jakos haczy o poszewke i jak sie przesunie, to nie wraca na swoje miejsce. Trudno mi to wytlumaczyc, ale rano musze sie niezle nagimnastykowac, zeby ta koldre w poszewce znow prosto umiescic.

Ale moja mama kupila kilka takich wiekszych rozmiarow kolder na lato w aldim i jest zachwycona (a ona kupowala wczesniej posciel naprawde wysokiej klasy), wiec roznie to bywa smile
    • noowaak Re: ALDI - co polecacie ? 15.11.13, 22:48
      Ne lubę Aldi, mało mi tam pasuje. Ale mają bardzo smaczne mrożone frytki ( takie długie i cienkie, nie pamiętam firmy) i wafle przekładane toffi, okrągłe w foliowym opakowaniu ( ok. 6 zł kosztują ).
      Poza tym nc tam dla siebie nie znalazłam, raz kupiłam cebulki kwiatków, za 10 zł chyba 50 szt, wzeszły mi tylko 3, zraziłam się.
      • pasik Re: ALDI - co polecacie ? 15.11.13, 23:26
        oj Aldika lubimy.
        Kupiłam tam fantastyczną suszarkę do ubrań
        wagę do ważenia walizek itp ciężarów
        kijki trekingowe

z pierdół takie malutkie kiełbaski niemieckie -uwielbiam
        płyn do naczyń Akuta
        kakao, te wafle przekładane karmelem to bomba energetyczne..prosto z Holandii
        czekolady gorzkie
        ostatnio pokrowce na rowery całkiem fajne były
        ozdoby świąteczne kupujemy

to polecam mamy od kilku lat niezniszczalne
        www.aldi.pl/aldi_zabawkowa_kuchnianarzedzia_48_5_732_5074.html
        • pinik Re: ALDI - co polecacie ? 15.11.13, 23:45
          Oj, tak te wafle sa super, ale u nas nie zawsze sa.

Lampki na Swieta sa z aldiego b. dobre.
    • syka7 Re: moze kogos zaciekawi :) 15.11.13, 23:46
      Aldi
    • maria_biala Re: ALDI - co polecacie ? 31.07.19, 08:22
      Polecam czekoldę orzechową z okienkiem klasyka klasyki, kakao Shovit- to powrót do przeszłości- smak dzieciństwa.
      No i kawa ziarnista Moreno Cafe Crema, cudowna pianka, super aromat.
      • pasquda77 Re: ALDI - co polecacie ? 31.07.19, 20:09
        maria_biala napisała:

> Polecam czekoldę orzechową z okienkiem klasyka klasyki, kakao Shovit- to powrót
        > do przeszłości- smak dzieciństwa.
        > No i kawa ziarnista Moreno Cafe Crema, cudowna pianka, super aromat.
        A jak wypada ta kawa smakowo do czerwonego Golda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka