romka78 18.11.13, 18:32 od 18:00-24:00 promocja 2+1 gratis ( najtańszy produkt z koszyka) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tujolka Re: Promocja w tchibo 18.11.13, 20:05 z regulaminu tej promocji: IV. Obsługa zwrotów i postępowanie reklamacyjne: 1. W przypadku zwrotu jakiegokolwiek produktu kupionego w ramach Akcji „Zakupy wieczorową porą: 2+1”, zwrotowi podlega również gratisowy produkt. 2. Za zwrot gratisowego produktu nie przysługuje zwrot należności. Odpowiedz Link Zgłoś
tujolka przyszłe promocje TCHIBO 18.11.13, 20:10 regulaminy ” Rabat 50 zł przy zamówieniu za min. 200 zł ” 20-22.11.2013 ” Darmowa dostawa ” 20.11.2013 Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: przyszłe promocje TCHIBO 20.11.13, 08:31 Dzięki! Skorzystałem, a miałam zamawiać wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Promocja w tchibo 18.11.13, 21:31 Nie wydaje mi sie by taki zapis mial moc prawna. W takim razie bylibysmy zobowiazani do zwracania za koszt wysylki do nas, ktory byl "gratis" a prawo tego zabrzania. Nie wiem, trzeba byloby pogrzebac w przepisach ale jestem prawie przekonana ze nie maja prawa wymagac zwrotu gratisu. Odpowiedz Link Zgłoś
deleine Re: Promocja w tchibo 18.11.13, 22:14 Tak myślisz? To jak kupie trzy kurtki i dwie odeślę będę miała kurtkę w cenie transportu? Jak można dojść do wniosku, że TAKIE COŚ jest zgodne z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Promocja w tchibo 18.11.13, 22:35 Acha, robisz 7 zamówień po 3 produkty. Potem zwracasz po dwa droższe z każdej paczki. Masz 7 darmowych gratisów. Super Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Promocja w tchibo 18.11.13, 23:04 No zaraz, ale gratis to z założenia rzecz darmowa = prezent. Uczciwie byłoby zwrócić, to prawda. Ale nie można zmusić do oddania czegoś, co jest prezentem a nie zostało sprzedane. Odnoszę się wyłącznie do strony prawnej, której, jak podkreśliłam - nie jestem pewna na 100% bo tylko sobie pogrzebałam w przepisach tu i tam, mowa była zawsze o przedmiocie sprzedaży a nie o gratisie. Np. bardzo wiele firm zastrzega sobie w regulaminie, że gratisy są prezentem nie podlegają reklamacji ani zwrotowi. No to jak - nie podlegają lub muszą zostać zwrócone tylko gdy sprzedawcy jest tak wygodnie? Tu odniosłam się do cytatu z regulaminu. Tego konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kabutka Re: Promocja w tchibo 19.11.13, 08:04 Przecież warunkiem otrzymania gratisowo tej rzeczy z koszyka jest zapłacenie za dwie inne, więc jeżeli oddajesz je, lub jedną z tych płatnych to gratis Ci sie zwyczajnie nie należy. Proste. Zabezpieczyli sie regulaminem przed cwaniakowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Promocja w tchibo 19.11.13, 11:08 Jesli ktos jest cwaniakiem do kwadratu to sie uprze i wygra Dlatego rzucilam, ze regulamin nie ma mocy prawnej. Warunkiem otrzymania gratisu [czyt. prezentu] jest zakup czegos tam po cenie takiej i takiej. Ale przedmiotem zwrotu jesli mowa o koniecznosci - moga byc wylacznie produkty sprzedazy. Czyli na upartego nie zmusza. Przedmiot sprzedazy, czyli ten, za ktory zaplacilas, jak dostajesz cos gratis to nie stanowi to przedmiotu sprzedazy. Oczywiscie to czyste teoryzowanie. I mozliwe, ze sie myle - tyle ze dalej nie znalazlam zadnego zapisu ktory zmuszalby rzeczywiscie klienta do zwrotu gratisu. Odpowiedz Link Zgłoś
erty02 Re: Promocja w tchibo 20.11.13, 09:56 Analogiczne zakupy 2+1, 3+1 gratis są w Kappahlu albo Empiku na książki. Z tego co kojarzę, najtańszy gratisowy artykuł pojawia się na paragonie jako kupiony za 1zł albo 1gr. Jak tam poradzili sobie ze zwrotami droższych artykułów? Na pewno nie dokładają do interesu, musieli znaleźć metodę na kombinatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Promocja w tchibo 20.11.13, 09:10 Ciekawe co w sytuacji, gdy zaczniemy używać gratisu (np. kubka), a pełnopłatnych przedmiotów nie i odsyłamy je jako nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Promocja w tchibo 18.11.13, 22:39 pora jeszcze nie taka poźna ale ty juz bredzisz jak przez sen Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Promocja w tchibo 18.11.13, 22:58 oj tam zaraz nigdzie po prostu nie znalazlam przepisu ktory zmuszalby mnie do oddania gratisu i wzielam to na gratisowa dostawe... bo w koncu tez za nia nie zwracasz, nie? jak znasz taki przepis to chetnie zweryfikuje moje "wydaje mi sie" Odpowiedz Link Zgłoś
lodziazero Re: Promocja w tchibo 18.11.13, 21:31 w tym regulaminie jest wszystko w porzadku. o co ci chodziło własciwie? Odpowiedz Link Zgłoś
maajkasia Re: Promocja w tchibo 20.11.13, 08:39 jak to jest z ta dzisiejsza promocja i połączeniem jej np. z rabatem 30 zl za czeste zakupy nijak nie moge tego połączyc Odpowiedz Link Zgłoś
justivo kasa drewniana 35 zł 20.11.13, 08:55 www.tchibo.pl/drewniana-kasa-sklepowa-p400022203.html Odpowiedz Link Zgłoś